روزنامه کائنات
4

جامعه

1402 يکشنبه 5 آذر - شماره 4492

یک مقام قضایی مطرح کرد؛

رصد دستگاه‌ها در زمینه قانون هوای پاک ادامه دارد


  سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران گفت: اگر به این نتیجه برسیم که سازمان‌ها مرتکب تخلفاتی در خصوص اجرای قانون هوای پاک شدند، قطعا نسبت به تعقیب قضایی اقدام می کنیم.
ابوالفضل نیکوکار درباره اقدامات معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران در خصوص آلودگی هوا و اجرای قانون هوای پاک گفت: ما تذکر لازم را به سازمان های مربوطه دادیم و در حال حاضر گزارش‌هایی از بخش‌های مختلف سازمان های مربوطه  ارائه شده است. در حال گزارش گیری و جمع بندی هستیم. اگر به این نتیجه برسیم که سازمان ها مرتکب تخلفاتی شدند، قطعا نسبت به بررسی های قضایی و تعقیب قضایی اقدام می کنیم.
وی افزود: همانطور که قبلا اعلام شد اوایل امسال رای محکومیت ۵ نفر از مدیران وقت دستگاه‌های مختلف  به لحاظ عدم اجرای قانون هوای پاک  صادر شد و رای آنها در دادگاه تجدیدنظر قطعی و اجرا شد. کلیه سازمان‌ها هم از آن  مطلع اند و اگر ترک فعل کنند مورد تعقیب قضایی قرار می گیرند.
نیکوکار ادامه داد: سازمان ها در خصوص اجرای قانون هوای پاک  تکالیفی دارند و باید آنرا اجرا کنند. ما تکالیف را احصا و ابلاغ کردیم. برخی از سازمان ها گزارش دادند و اعلام کردند که چه کارهایی انجام دادند. به عنوان مثال در شهریورماه امسال وزارت صمت شروع به تولید خودروهای هیبریدی کرد و  جایگاه هایشان در سطح شهر مشخص است. این امر اثر برخی از عملکردهاست که باید وسیع شود تا ما اثر بیشتر آن را از هواشناسی بگیریم و به امری که چندین سال مغفول مانده سرعت ببخشیم.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:
سوءتغذیه مشکل حاد کشور نیست
  مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه سوءتغذیه مشکل حاد کشور نیست،‌ گفت: مشکل ما اضافه وزن و چاقی است که اعداد و ارقام بالاتری دارد که به بروز بیماری‌های غیرواگیر دامن می‌زند.
دکتر احمد اسماعیل‌زاده در نشست خبری با خبرنگاران با تاکید بر اینکه دغدغه وزارت بهداشت این است که مواد غذایی برای رشد کافی به کودکان برسد،‌ گفت: یکی از طرح‌های موفق مشترک وزارت بهداشت، وزارت رفاه و سازمان برنانه و بودجه، برنامه «ارتقای وضعیت تغذیه کودکان زیر ۵ سال» است که شناسایی این کودکان در کشور توسط ۱۵۰۰ کارشناس تغذیه آموزش دیده وزارت بهداشت در حال انجام است.
وی افزود: شارژ کارت الکترونیک مخصوص این کودکان توسط وزارت رفاه انجام می‌شود و برنامه‌غذایی که مجاز به خرید آن هستند توسط وزارت بهداشت تدوین شده است. بودجه این برنامه در سال جاری بیشتر شده است و این امر سبب شده که تعداد افراد تحت پوشش افزایش یابد. از طرفی پیش‌تر پولی که به این افراد پرداخت می‌شد، محدودیتی برای خرید نداشت ولی امسال به جز مواد غذایی که مدنظر وزارت بهداشت است دیگر قادر به خرید سایر اقلام نیستند چراکه این برنامه غذایی کاملا در راستای بهبود تغذیه کودک تعیین شده است.
او تاکید کرد: وظیفه مهم تری که بر عهده ما است،‌ پایش اجرای برنامه است که طی ۳ تا ۶ ماه آینده گزارشی از وضعیت رشد کودکان پس از اجرای برنامه خواهیم داشت که بتوانیم چهره کریه سوء تغذیه را از کشور پاک کنیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره اقلام و محتویات بسته غذایی که برای کودکان زیر ۵ سال در نظر گرفته شده است،‌ بیان کرد: این بسته شامل ۱۶ قلم مواد غذایی است که تامین کننده کالری و  پروئتین این بچه‌ها است. بسته مشتمل بر لبنیات، گوشت‌ها، تخم مرغ، حبوبات، برنج، ماکارانی، روغن مایع و ... است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به  سوال دیگری مبنی بر اینکه نحوه حمایت‌ تغذیه‌ای از کودکان بالای ۵ سال چگونه است؟، توضیح داد: برنامه‌های دیگری برای گروه سنی بالاتر از ۵ سال در سطح شبکه‌های بهداشتی به شکل جاری داریم که در حال انجام است.
وی افزود: با توجه به بودجه خوب این برنامه برای سال جاری بالای ۸۵ درصد بچه‌هایی که درگروه هدف بودند تحت پوشش درآمدند و تعداد زیادی از افراد مدنظر آمدند.
او تاکید کرد: هدف ما به حداقل رساندن عقب ماندگی رشد است‌ اما باید بدانیم که سوءتغذیه مشکل حاد کشور نیست و مشکل مهمتر اضافه وزن و چاقی است که اعداد و ارقام بالاتری دارد که به بروز بیماری‌های غیرواگیر دامن می‌زند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در مورد توزیع شیر در مدارس، بیان کرد: این کار با وجود اینکه در بودجه سال جاری نیامده بود اما با دستور ریاست جمهوری آغاز شده و در مدارس زیادی درحال توزیع است. درحال حاضر برای کودکان مدارس ابتدایی دولتی هفته‌ای دو روز شیر توزیع می‌شود. دغدغه دولت و مجلس سبب شد تا موضوع توزیع شیر در مدرسه در برنامه هفتم توسعه هم بیاید.
وی درخصوص برنامه‌ مکمل‌یاری وزارت بهداشت، گفت: این برنامه هم در مدارس و هم برای سایر گروه‌های سنی در حال انجام است. اکنون کودکان زیر دو سال در سطح شبکه‌های بهداشتی و درمانی کشور قطره آهن و مکمل AD به شکل رایگان دریافت می‌کنند. در گروه سنی مدارس نیز مکمل آهن و ویتامین دی توزیع می‌کنیم. در خانم‌های باردار و سایر گروه‌های سنی هم این کار درحال انجام است.
اسماعیل‌زاده به برنامه دیگر وزارت بهداشت در خصوص توزیع آرد سالم و پخت نان کامل، بیان کرد: به دنبال این هستیم که فیبر کافی از طریق نان به عنوان قوت غالب به مردم برسد و از طرفی می‌خواهیم برخی مواد که کمبود آن هم وجود دارد مانند آهن و اسید فولیک هم از طریق نان به مردم برسد.
وی افزود: اکنون برنامه غنی‌سازی آرد با آهن و اسیدفولیک در حال انجام است و به دنبال اثربخشی این برنامه هستیم. از طرفی با تعامل سازمان غذا و دارو به دنبال غنی سازی آرد با ویتامین دی هم هستیم چراکه کمبود این ویتامین اندکی به بروز بیماری‌های غیرواگیر دامن زده است و این موضوع باید به حداقل ممکن برسد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پایان گفت: قیمت نان موضوع بسیار مهمی است که آیا با غنی‌سازی آرد قیمت نان بیشتر می‌شود یا خیر؟ که در این زمینه باید کارها پیش برود تا در این زمینه هم به نتیجه برسیم. اکنون نانی که با آهن و اسیدفولیک غنی شده است یارانه دولتی دارد و هدف دولت هم این است که مردم نان کامل بخورند بدون اینکه قیمت آن افزایش یابد.

معاون فنی عمرانی شهرداری تهران تشریح کرد؛
آخرین وضعیت پروژه آزادراه شهید شوشتری
 معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران درباره پروژه شهید شوشتری گفت: پروژه شهید شوشتری اکنون فعال و بخش زیادی از معارضان آن برطرف شده است. البته هنوز در برخی بخش‌ها مشکلاتی وجود دارد.
هادی حق‌بین درباره پروژه آزاد راه شهید شوشتری توضیح داد: پروژه آزاد راه شهید شوشتری در ۲ فاز برنامه‌ریزی شده است. فاز اول این پروژه ۹.۳ کیلومتر بوده که اکنون در حال اجراست.
حق‌ بین با بیان اینکه قسمت انتهایی فاز اول پروژه شهید شوشتری با معارضی از سازمان تربیت بدنی برخورد داشت، اظهار کرد: مجموعه ورزشی تختی که در آن قسمت قرار داشت، حدود ۱۰ روز پیش تحویل ما شد.
وی درباره هزینه اجرای پروژه‌ شهید شوشتری هم بیان کرد: هزینه این پروژه و پروژه های عمرانی مشابه به دو بخش تقسیم می شود. بخش اول مربوط به رفع معارضان پروژه هاست که توسط سازمان املاک پیگیری می شود و بخش دیگر نیز مربوط به حوزه اجرای پروژه هاست.
حق‌بین با اشاره به اینکه هزینه‌های رفع معارض جزو هزینه‌های اجرای پروژه در نظر گرفته نمی‌شود، خاطرنشان کرد: هزینه اجرایی فاز اول پروژه شهید شوشتری بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: پروژه بزرگراهی شهید شوشتری که از اوایل دهه ۹۰ عملیات اجرای آن آغاز شده، در دوره ششم مدیریت شهری به پروژه آزادراهی تغییر وضعیت یافته و ملاحظاتی از قبیل تعریض شریان و نیز ملاحظات ایمنی متناسب با کاربری‌های مجاورش در دستورکار قرار گرفته است. این شریان مواصلاتی به عنوان یکی از کمربندهای جنوبی و شرقی تهران، بار ترافیکی بزرگراه بسیج و مناطق ۱۳، ۱۴ و ۱۵ تهران را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه