شهردار تهران تاکید کرد؛
انعقاد قرارداد ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس برقی
کائنات| شهردار تهران با اشاره به انعقاد قرارداد ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس برقی که تا پایان سال آینده تحویل مدیریت شهری میشود، از ورود ۵۰ دستگاه اتوبوس برقی ظرف ماه آینده به حمل و نقل عمومی شهر تهران خبر داد.
علیرضا زاکانی در حاشیه بهره برداری از طرح نوسازی و بازسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهر تهران در قالب هفتاد و چهارمین پویش امید و افتخار در جمع خبرنگاران گفت: در دوره مدیریت ششم شهری تا به امروز ۶۶۷ دستگاه اتوبوس و مینی بوس نوسازی شده که عمده آنها نیز اتوبوس بوده و قدرالسهم سال جاری ظرف بیش از شش ماهی که گذشته ۲۱۷ اتوبوس و ۲۰ مینی بوس بوده است که همگی نوسازی شده است.
وی افزود: در کنار این نوسازی یک خط بازسازی نیز آغاز بکار کرده که تا کنون ۱۵۰ اتوبوس را بازسازی کرده و تا پایان سال ۱۰۰۰ دستگاه بازسازی خواهد شد. تلاشی که در تهران دنبال میشود انعقاد ۳۰۰۰ دستگاه است که قرارداد آن منعقد شده که ۵۰۰ دستگاه آن مینی بوس و ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس است که ظرف امسال و سال آینده به ناوگان حمل و نقل عمومی تهران اضافه میشود و به این ترتیب تعداد اتوبوسهای فعال در تاریخ مدیریت شهری بی سابقه خواهد شد.
وی تاکید کرد: ۱۰۰۰ دستگاه از ۳۰۰۰ دستگاهی که قرارداد آن منعقد شده اتوبوسهای برقی هستند که در ماه آینده ۵۰ دستگاه به ناوگان تزریق خواهد شد و امیدواریم تا سال آینده این ۱۰۰۰ دستگاه ساخته و تحویل مدیریت شهری شود تا به این ترتیب امکانی ایجاد شود که از سوخت فسیلی به سمت برقی سازی حرکت کنیم.
شهردار تهران با تأکید بر اینکه با بهره گیری از اتوبوسهای برقی علاوه بر توسعه ناوگان در خصوص حل معضل آلودگی هوا نیز گام برداشتهایم ، افزود: در خصوص اتوبوسهای سه کابین (مترو باس) چهار دستگاه از قبل وجود داشت که در حال حاضر دو دستگاه بازسازی شده و دو دستگاه دیگر نیز به زودی بازسازی خواهند شد. همچنین برای خرید ۱۰۰ دستگاه از این اتوبوسها مذاکرات با شرکت داخلی که با مجموعهای خارجی مرتبط است انجام شده تا بتوانیم از این الگوی حمل و نقل نیز در شهر تهران بهره بگیریم.
زاکانی ادامه داد: اتوبوسهایی که در ابتدای این دوره تحویل مدیریت شهری شد ۱۸۷۶ دستگاه بود که با اتوبوسهای جدیدی که وارد ناوگان شده ۳۰۰۰ دستگاه در حال حاضر فعال هستند. اتوبوسهای قبلی همگی استاندارد یورو۵ را ندارند و بخش عمده آنها استانداردهای پایینی دارند؛ اما اتوبوسهای جدیدی که وارد ناوگان شده همگی از استانداردهای روز بهرهمند هستند و میتوانند استانداردهای موجود در کشور را پاس کنند. پلاک گذاری این اتوبوسها نیز انجام خواهد شد و به زودی وارد خطوط برای ارائه خدمات خواهند شد.
وی در پاسخ به سوالی درباره بهره گیری از اتوبوسهای برقی در تهران گفت: این اتوبوسها در محور جمهوری مورد استفاده قرار میگیرند. در حال حاضر قرارداد ما با شرکت اسنا اتوبوسهای ۱۲ متری است که ۲۳ دستگاه در میان اتوبوسهایی است که امروز تحویل مدیریت شهری شده است. در خصوص تاکسیهای برقی نیز ان شاءالله این هفته قسمت اول قرارداد برای ۱۰ هزار دستگاه عملیاتی خواهد شد.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده:
به دنبال ایجاد بازارچههای فصلی و مرزی
برای بانوان هستیم
کائنات| معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: در استانهای مختلف دنبال زمینه ایجاد بازارچههای فصلی، مرزی و دائم برای بانوان هستیم.
انسیه خزعلی در نشست بانوان تأثیرگذار که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: بنای دولت این است که پشتیبانی ویژهای از روستاها داشته باشد و بیشترین امکانات و سرمایهگذاری در روستاها و مناطقی که میتوانند به عنوان نمونه و الگوی جامعه اسلامی در سبک زندگی، اشتغال، تولید و معیشت داشته باشند، صورت گیرد. در بسیاری از قوانین و آییننامهها بر ایجاد شرایط بهتر در روستاها تاکیده شده است.
وی با بیان اینکه در خصوص ازدواج دهه شصتیها توافقی با سه مرکز معاونت روستایی، تامین اجتماعی کشاورزان و روستاییان و بانک مهر ایرانیان داشتیم، عنوان کرد: چند امتیاز و تسهیلات برای زوجین دهه شصتی روستایی در نظر گرفته شده که مربوط به اشتغال، ازدواج، تشکیل خانواده و کالاکارت جهیزیه است. در کنار آن تامین اجتماعی و بیمه زوجین نیز مطرح بوده که به طور کامل توسط دولت پرداخت میشود. بیمه زنان دارای سه فرزند از امسال شروع شده و دهیاران باید تلاش کنند برای عملیاتی شدن آمار بدهند.
خزعلی بیان کرد: ما ضمانت زنان سرپرست خانوار را داریم که این صندوق سال گذشته تاسیس شد که تا الان توانسته تعداد زیادی از بانوان سرپرست خانوار را پوشش دهد و خود دولت ضامن آنها شود. دولت پیگیر بیمه روستاییان، بیمه صنایع دستی و قالیبافی است اما مساله تامین بودجه وجود دارد. فروش مجازی محصولات یا ایجاد بازارچهها نیز در دستور کار است. در استانهای مختلف دنبال زمینه ایجاد بازارچههای فصلی، مرزی و دائم برای بانوان هستیم.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده افزود: دامداری از مسائل مهم و یکی از مشکلات روستاها، نهادهها است. روستاییان میتوانند به خودکفایی در این زمینه برسند و دولت هم نسبت به این مساله اهتمام ویژهای دارد. در زمینه تحصیل دختران و بازماندگی از تحصیل باید با خوابگاه و وسایل حملونقل شرایط ادامه تحصیل دختران را فراهم کنیم. کمبود فضای تفریحی و پارک بانوان نیز به عنوان یکی از مسائل مهمی بوده که شهرداریها میتوانند از بودجه در اختیار خود این امکانات را در شهرهایی که شرایط آن فراهم است، پیگیری کنند.
وی ادامه داد: آموزش مشاغل خانگی، بازاریابی و ارتقای سطح مهارت بانوان نیز باید انجام شود. ما امسال یک درصد از بودجه دستگاههای اجرایی را به مساله زن و خانواده اختصاص دادیم و خواستار این هستیم تا زنان ایدههای خود را برای ارتقای محدوده جغرافیای خود ارایه کنند. اگر بانوان بخواهند میتوانند تحول ایجاد کنند. باید همه دست به دست هم دهیم و حرکت خوبی را در روستاها راه بیندازیم.
خزعلی گفت: نباید در روستاهای ما بیسواد وجود داشته باشد. جوانان باید متعهد شوند و هر جوان به سه نفر آموزش سواد دهد، ما نیز از نظر بودجهای از انان حمایت خواهیم کرد. مساله دیگر عادت به کتابخوانی و معرفتافزایی است. رشد کتابخوانی و انس با کتاب باید در روستاها رایج شود. ارتقای مهارت کاری مساله دیگری است که از آن پشتیبانی میکنیم. از ایجاد تعاونیها در رشتههای خاص پشتیبانی میشود.
وی تاکید کرد: ما به تولید، رشد و شکوفایی روستا کمک خواهیم کرد، زنان باید ایدههای خود را در زمینه مشاغل خانگی در اختیار ما قرار دهند و ما نیز در زمینه تسهیلات و تسهیل دریافت مجوز به آنان کمک خواهیم کرد.
در ادامه این جلسه یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه نقش آفرینشی و پرورشی زنان ما، نقشی فوقالعاده است. اظهار کرد: این نقش آفرینندگی در اتصال به پرورندگی است. کدام کار، شغل و منصب را میتوانید در مقایسه با این رسالت قرار دهید؟
نظری ادامه داد: وقتی خداوند که خالق هستی است چنین عظمتی برای زن قائل شده که آفریننده باشد و نقش پرورشی نیز داشته باشد، کدام شغل با این ماموریت و رسالت قابل مقایسه است؟ باید الزامات، لوازم و زمینههایی فراهم شود که یک خانم بتواند مادری کند، آفرینش داشته باشد و پرورش بدهد. کسب علم، حضور در صحنههای مختلف جامعه ضرورتی برای پروراندن است.
وی خاطرنشان کرد: اگر امروز حرفی از فرهنگ مقاومت میزنیم، زنان در خلق آن نقش اول را داشتند. نباید نقش مستقیم زنان را در هشت سال دفاع مقدس فراموش کنیم. زنان به عنوان مادران صحنه دفاع مقدس نقش مهمی داشتند. جایگاه زنان ما به مبارزه و ارزش آنان به حضور تأثیرگذار شان در صحنههایی مانند دفاع مقدس است.
نظری اضافه کرد: مادران نقش اصلی و اول در تربیت شهدایی مانند سردار سلیمانی و شهید باکریها و همتها داشتند. امیدوارم نظام مقدس اسلامی با توجه به وضعیتی که در جامعه زنان در دنیای مادی داریم بتواند تابلویی زیبا از نقشآفرینی جامعه زنان مبتنی بر اندیشههای اسلامی به دنیا ارائه کند که حتما این مهم محقق خواهد شد.