روزنامه کائنات
6

انرژی

1402 دوشنبه 3 مهر - شماره 4449

با حضور معاون وزیر نفت؛

طرح توسعه میدان گازی توس کلید خورد

کائنات|گام نخست توسعه میدان گازی توس در شمال‌شرق کشور با هدف تولید روزانه ۳ میلیون مترمکعب گاز طبیعی آغاز شد. به گزارش کائنات و به نقل از شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در آیین رسمی آغاز به‌کار توسعه گام نخست میدان توس اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های شرکت ملی نفت ایران برای پایداری گاز در شمال‌شرق کشور، توسعه میدان گازی توس است که این خبر مسرت‌بخش برای مردم عزیز استان‌های خراسان و به‌ویژه مردم شمال‌شرق است و با مصوبه هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران، توسعه میدان گازی توس را به‌طور رسمی با تولید روزانه ۳ میلیون متر مکعب آغاز کردیم.  وی درباره رقم سرمایه‌گذاری و حفاری چاه‌های این میدان افزود: برای توسعه این میدان در گام‌های نخست و دوم در مجموع هشت حلقه چاه جدید با هزینه ۲۰۰ میلیون دلار حفاری می‌شود و مقدار تولید روزانه گاز در گام دوم به ۵ میلیون مترمکعب می‌رسد مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اهمیت حیاتی صرفه‌جویی مصرف سوخت به‌عنوان یک الزام فرهنگی تأکید کرد: فرزندان ایران زمین در سخت‌ترین شرایط آب‌وهوایی در صنعت نفت شبانه‌روز در صنعت پرمخاطره نفت مشغول خدمت به هموطنان خود هستند و باید در مصرف این منابع محدود و تجدیدناپذیر هیدروکربوری که با مشقات بسیار به دست هموطنان می‌رسد، صرفه‌جویی کنیم و پاسداشت این نعمت بیکران الهی باشیم. خجسته‌مهر با قدردانی از زحمات همکاران شاغل در منطقه عملیاتی خانگیران در بخش‌های بهره‌برداری و بخش ذخیره‌سازی گاز طبیعی تصریح کرد: در این بازید از نزدیک در جریان فعالیت‌های همکاران این منطقه قرار گرفتیم و تلاش می‌شود که مشکلات آنها برطرف شود.  میدان گازی توس در ۱۰۰ کیلومتری شمال‌شرق شهر مشهد مقدس و جنوب میدان‌های خانگیران و گنبدلی واقع شده است. این میدان در سال ۱۳۸۸ کشف و حفاری یک حلقه چاه اکتشافی در آن تکمیل شده است. توسعه و بهره‌برداری از این میدان سبب رونق اقتصادی منطقه و تأمین انرژی پایدار شمال و شرق کشور خواهد شد.

سرپرست مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران مطرح کرد؛
تأمین و تولید پایدار گاز طبیعی؛ ارمغان صنعت گاز ایران برای صنایع کشور
کائنات| سرپرست مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران از افزایش حدود ۸ میلیارد مترمکعبی مصرف گاز کشور در نیمه نخست امسال خبر داد و گفت: گازرسانی به نیروگاه‌های کشور هم در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۶ درصد افزایش یافته است.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، مردم ایران در جای‌جای کشور و در روزهای گرم امسال مانند سال ۱۴۰۱ خبری از انتشار جدول‌های خاموشی و بی‌برقی دریافت نکردند؛ کارکنان صنعت گاز با همه توان، هم و غم خود را برای پایداری گاز نیروگاه‌های کشور گذاشتند و سرانجام مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد که حجم دریافت گاز از سوی مشترکان نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۸ میلیارد مترمکعب افزایش یافته است. اما نکته قابل توجه این است که این افزایش مصرف گاز در بخش نیروگاهی و صنایع عمده بوده و وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران با هدف حفظ محیط زیست، تأمین رفاه مردم و افزایش تولید صنایع به‌منظور ارزآوری و اشتغال‌زایی بیشتر نسبت به تأمین و تولید حداکثری گاز اقدام کردند.
*مصرف بیش از ۱۱۷ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در ۶ ماه ۱۴۰۲
سعید عقلی، سرپرست مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران در گفت‌وگویی با خبرنگار شانا اعلام کرد که مقدار مصرف گاز طبیعی در کل کشور در نیمه نخست امسال ۱۱۷ میلیارد و ۵۵ میلیون مترمکعب بوده که سهم بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده ۳۹ میلیارد و ۱۰ میلیون مترمکعب، صنایع عمده ۲۷ میلیارد و ۸۲۰ میلیون مترمکعب و نیروگاه‌ها نیز ۵۰ میلیارد و ۲۲۵ میلیون مترمکعب بوده است. به گفته وی، بر این اساس مصرف گاز بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده نسبت به زمان مشابه سال ۱۴۰۱ حدود ۲۶۰ میلیون مترمکعب(۰.۷ درصد) کاهش یافته است اما مصرف نیروگاه‌ها حدود ۷ میلیارد مترمکعب (۱۶ درصد) افزایش یافت. از سویی براساس اعلام وزارت نفت، حجم گازرسانی به نیروگاه‌ها در تابستان امسال به‌طور میانگین روزانه ۳۸ میلیون مترمکعب افزایش داشته است.
*افزایش یک میلیارد مترمکعبی گازرسانی به صنایع عمده
این مقام مسئول در شرکت ملی گاز ایران همچنین با تأکید بر تأمین حداکثری گاز صنایع عمده در کشور، از افزایش یک میلیارد مترمکعبی(۴ درصدی) گازرسانی به آنها خبر داد و تأکید کرد: امسال شاهد ذخیره‌سازی حداکثری و به‌موقع سوخت مایع در کشور هم بودیم با این حال به‌دلیل افزایش گازرسانی، مصرف سوخت مایع ۵۷ درصد کاهش یافت.
عقلی در ادامه توضیحاتش به خبرنگار شانا گفت: مقدار گاز تزریق‌شده به شبکه خطوط سراسری در ۶ ماه نخست امسال هم ۱۳۲ میلیارد و ۱۸۶ میلیون مترمکعب بوده که نسبت به دوره مشابه پارسال حدود ۴ میلیارد مترمکعب (۲.۸ درصد) افزایش یافته است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه