روزنامه کائنات
7

شهرستان

1402 چهارشنبه 29 شهريور - شماره 4448

شرکت آب و فاضلاب استان همدان اعلام کرد

آب شرب شهر همدان آلودگی ندارد

کائنات| مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با تأکید بر اینکه آب شرب شهر همدان کاملاً استاندارد است و هیچ‌گونه آلودگی ندارد، اعلام کرد: در حال حاضر مشکلی در بحث آب ارسالی از تالوار هم وجود ندارد و طبق روال قبلی کار انتقال انجام می‌شود.
فرهاد بختیاری‌فر   اظهار کرد: مطمئناً آب شرب شهر همدان مشکلی از نظر فیزیکی و شیمیایی نداشته و آلودگی ندارد و کاملاً با استانداردهای آب شرب منطبق است که تحویل مردم می‌شود.
وی تصریح کرد: ممکن است به صورت موردی در اثر عوامل داخلی شبکه یا فشارهای بیرونی به لوله، حادثه‌ای در شبکه آبرسانی رخ دهد که طبیعی است و حوادث عادی شبکه محسوب می‌شود بنابراین برای ترمیم، آب قطع شده و بعد از رفع مشکل، فشار معکوس یا منفی آب، ممکن است گل و لای داخل لوله را همراه خود ببرد و مشکل کدورت آب پیش بیاید که این اتفاق تنها برای خانه‌های اطراف شکستگی لوله خواهد بود.
بختیاری‌فر با بیان اینکه به خاطر شکستگی‌ها و حوادث ثانویه کلر به آب می‌زنند، خاطرنشان کرد: ممکن است بعد از ترمیم لوله، آب کدورت داشته باشد اما به هیچ عنوان مشکل آلودگی میکروبی ندارد و تنها بحث فیزیکی است که اگر چند ثانیه آب باز بماند، رفع می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه آب نه از نظر فیزیکی، نه شیمیایی و نه میکروبی، آلودگی ندارد و با بالاترین کیفیت تحویل مردم می‌شود، اعلام کرد: خوشبختانه از نظر کمی هم مشکلی نداریم؛ تنها دو روزی طی هفته گذشته همکاران شرکت آب منطقه‌ای استان عملیات اصلاحی در خط تالوار به منظور افزایش ظرفیت آبرسانی به همدان انجام می‌دادند که دبی آب از سد تالوار کاهش یافت اما پس از آن، بحث انتقال به وضعیت سابق بازگشت و مطابق روال قبل با دبی مناسب ارسال آب صورت می‌گیرد.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان، یک سوم منبع تولید ۲۰۰۰ لیتر آب شهر همدان از سد اکباتان، یک سوم از چاه‌ها و یک سوم از سد تالوار تأمین می‌شود و به دست مصرف‌کننده می‌رسد.
وی با بیان این‌که بحث افزایش ظرفیت از سد تالوار هم به‌زودی توسط شرکت آب منطقه‌ای استان انجام می‌گیرد، یادآور شد: در حال حاضر مشکلی در بحث آب ارسالی از تالوار وجود ندارد و طبق روال قبلی کار انتقال انجام می‌شود.

قامت خمیده کاروانسراهای جاده ابریشم راست می‌شود؟
کائنات| خراسان شمالی یکی از استان هایی است که بیشترین کاروانسراها را در مسیر جاده ابریشم در شاخه جرجان – نیشابور دارد.
از ۱۳ کاروانسرایی که در مسیر جاده ابریشم در شاخه جرجان به نیشابور قرار دارد هفت کاروان سرا از این تعداد که بیشترین کاروان سراها را نیز شامل می شود، در خراسان شمالی قرار دارد.
بناهای موجود در مسیر جاده ابریشم از لحاظ ارزش های تاریخی و فرهنگی از اهمیت خاصی برخوردار هستند و از گذشته تاکنون این جاده همیشه علاوه بر اینکه محلی برای جابجایی کالاها بوده، موجب انتقال فرهنگ، تکنولوژی، اندیشه و علم هم بوده است. به همین دلیل شهرهایی که در مسیر راه ابریشم قرار گرفته‌اند در طول تاریخ شاهد شکوفایی اقتصادی و فرهنگی خاصی بوده‌اند.
مسیر جرجان به نیشابور نه تنها به دلیل وجود تاسیسات وابسته به راه، مانند کاروانسراها، آب انبارها، برج‌ها و بناهایی که مربوط به راهنمایی مسافران و مراقبت از راه‌ها هستند، بلکه تعداد زیادی از مشاهیر علم و ادب و فرهنگ در شهرهای این مسیر رشد و پرورش کرده اند که نشان دهنده تاثیرات این مسیر فرهنگی است، بنابراین ایستایی این کاروان سراها به عنوان یکی از مهمترین شاخصه های فرهنگی در استان از اهمیت خاصی برخوردار است که انجام عملیاتی همچون مرمت تاثیر خیلی زیادی در حفظ آن ها دارد.
پیشرفت فیزیکی مرمت بیشتر کاروانسراها کمتر از ۵۰ درصد
محمدرضا قهرمانیان معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در مسیر جرجان به نیشابور ۱۳ کاروانسرا وجود دارد که از این تعداد هفت کاروانسرا در خراسان شمالی واقع شده است. به گفته وی این کاروانسراها شامل دشت، رباط قره بیل، عشق، قلی، جوشقان، قره چاه و راه نیز است. قهرمانیان با اشاره به اینکه تمام این کاروانسراها در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفته اند، افزود: قدمت ساخت آن ها به دوره تیموری و اوایل دوره صفویه باز می گردد. وی ادامه داد: در حال حاضر فعالیت هایی که در این کاروانسراها انجام می شود در مرحله استحکام بخشی بنا، مطالعه و ساماندهی است. این مقام مسئول تصریح کرد: در حال حاضر پیشرفت فیزیکی مرمت کاروانسرای قره بیل به ۴۰درصد، کاروانسرای عشق به حدود ۳۵ درصد و قلی به ۹۵ درصد رسیده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه