روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

۱۴۰۲ دوشنبه ۲۷ شهريور - شماره 4446

در سومین جلسه شورای سیاست‌گذاری چهلمین جشنواره فیلم کوتاه؛

خزاعی: سینمای جوان یکی از دوره های موفق خود را طی می کند

  سومین جلسه شورای سیاست‌گذاری چهلمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران با حضور اعضای این شورا در انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد.
به گزارش کائنات به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، در ابتدای این جلسه مهدی آذرپندار دبیر جشنواره گزارشی کامل از فرایندها و اقدامات انجام شده در باره جشنواره را به اعضای شورای سیاست‌گذاری ارائه کرد و پس از آن هر یک از اعضا نکات خود را ارائه کردند.
در جلسه سوم شورای سیاستگذاری تصمیم‌گیری‌هایی در خصوص محل برگزاری جشنواره؛ زمان‌بندی و رویدادهای پیرامون جشنواره؛ اقدامات پیشنهادی به مناسبت چهلمین دوره جشنواره و توجه ویژه به عدالت‌فرهنگی و انتخاب آثار با رویکرد سراسری در کشور به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.
محمد خزاعی؛ معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس شورای سیاست‌گذاری جشنواره پس از شنیدن گزارش اقدامات شورای اجرایی جشنواره ضمن اعلام رضایت از روندهای جشنواره گفت: انجمن سینمای جوانان ایران در دو سال گذشته یکی از دوره های موفق خود را پشت سر گذاشته و حرکت آن در این دوران پر شتاب شده است و این امیدواری ما به این جشنواره را نیز بیشتر کرده است.
وی افزود: تعامل و بازدیدهای مستمر آقای آذرپندار و معاونین‌شان از دفاتر انجمن سینمای جوانان سراسر کشور و رسیدگی به امور آنها و پیگیری جدی سیاست های تولیدی و رشد بسیار خوب کمی و کیفی تولیدات انجمن در کل کشور نوید آینده ای درخشان برای سینمای ایران خواهد داشت و من مطمئنم استعدادها و پدیده هایی از دل این جریان بیرون خواهد آمد.
وی با تاکید بر سیاست عدالت فرهنگی در دولت سیزدهم افزود: همانطور که سال گذشته ظرفیتی از میهمانان جشنواره به اساتید، مربیان و هنرجویان شهرستانی اختصاص پیدا کرد، امسال نیز بایستی این مهم اتفاق بیفتد.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به جلسه اخیر او با شورای معاونین انجمن سینمای جوانان ایران و بررسی گزارش کامل آن جلسه افزود: انجمن توانسته سیاست‌های عدالت فرهنگی مد نظر دولت جمهوری اسلامی را در دو سال اخیر پیگیری نماید و فاصله تهران و شهرستان را در کیفیت و کمیت آموزش سینمایی و همچنین امکان تولید فیلم کوتاه به حداقل برساند و حضور اساتید و هنرجویان دفاتر سراسر کشور در جشنواره می تواند این موضوع را تقویت کند.
وی افزود: «از جهت توجه به فیلمسازان و اساتید سینمایی سراسر کشور و مواجهه نزدیک تر آنها با فیلم های روز سینمای کوتاه کشور و دانش‌افزایی آنها این فرصت حتما باید برای آنها همچون سال گذشته فراهم شود.» که این موضوع با توافق اعضای شورای سیاستگذاری از جمله مصوبات جلسه سوم شورای سیاست‌گذاری چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران شد.
رئیس سازمان سینمایی کشور همچنین در مورد اهمیت فضاسازی جشنواره در دوره چهلم گفت: چهلمین دوره نشانه بلوغ و بالندگی است و وقتی جشنواره برای جوانان است، این بلوغ باید با روحیه جوانانه، نشاط انگیز و امیدآفرین تلفیق شود و در فضاسازی ها، طراحی ها و رنگ آمیزی جشنواره خود را نمایان سازد.
محمد خزاعی همچنین بر توجه ویژه به زنان در جشنواره امسال تاکید داشت و گفت: عرصه فیلم کوتاه زنان فیلمساز و بانوان فعالان ارزشمندی داشته است که عمرشان را برای بالندگی این مسیر گذاشته اند و در چهلمین سال برگزاری این جشنواره بایستی از آنان تقدیری ویژه به عمل آید.
رئیس شورای سیاستگذاری چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران در این باره افزود: به نظر می رسد همین رویکرد توجه به پیشکسوتان و راه اندازی کانون دانش آموختگان که باعث شده ادوار انجمن در شهرستان ها بیشتر مورد توجه قرار گیرند، در بزرگداشت های جشنواره نیز بایستی امتداد یابد و توجه به فیلمسازان پیشکسوت شهرستانی مد نظر قرار گیرد و همچنین اگر قرار است فیلمسازی با ابعاد بین المللی مورد توجه باشد به سراغ گزینه هایی برویم که عدالت‌خواه بودن، ضداستکباری بودن از ویژگی های فیلمسازی او بوده باشد.
خزاعی در ادامه اشاره‌ای به افزایش کمی و کیفی تولیدات کوتاه سینمایی داشت و افزود: در دولت سیزدهم جریان تولید فیلم کوتاه بصورت محسوس تقویت شده است و ما هم افزایش تولیدات را به صورت کمی بسیار بیشتر از قبل داشته ایم، هم سطح کیفی آثار افزایش چشمگیری داشته است.
وی افزود: نگرانی ما باید این باشد که کسی از چرخه دیده شدن فیلم کوتاهی که برایش زحمت کشیده جا نماند؛ طبیعتا تعداد آثار ارسالی بسیار زیاد است و تعداد منتخبین برای رقابت در جشنواره کم است اما باید به استعدادهایی که فیلم های خوبی ساختند اما موفق نشدند جزو منتخبین جشنواره بشوند؛ توجه ویژه ای کنیم.
وی درباره عرضه فیلم کوتاه افزود: انجمن در دوران جدید ظرفیت های خوبی برای دیده شدن آثار کوتاه فراهم کرده است؛ پاتوق فیلم کوتاه سراسر کشور که بصورت هفتگی و مستمر در حال برگزاری است و گزارش ها و بازخوردهای مثبتش از ادارات کل سراسر ایران به ما می رسد و همچنین اکران های آنلاین و پخش های تلویزیونی آثار؛ فرصت دیده شدن برای آثار کوتاه حاضر در جشنواره و آثار خوب جامانده از حضور در رقابت جشنواره است که باید در امتداد جشنواره برای این استعدادها فعال بماند.
محمد خزاعی در خصوص مخاطبان چهلمین دوره جشنواره فیلم کوتاه نیز گفت: همانطور که سال‌ گذشته جشنواره امکان پیوند فیلمسازان با مخاطب عام و گسترده را فراهم کرد امسال نیز باید تلاش شود؛ مخاطب بیشتری با سینمای کوتاه آشنا و درگیر شوند و مردم برای تماشای فیلم کوتاه به سالن های سینما بیایند.
وی در پایان با تشکر از ستاد برگزاری جشنواره از آذرپندار خواست که همین نظم اجرایی را با قدرت و قوت بیشتری از سوی ستاد برگزاری جشنواره ادامه پیدا کند.
گفتنی است در این جلسه علاوه بر محمد خزاعی؛ رئیس شورای سیاستگذاری و معاون وزیر؛ سیدمحمدهاشمی؛ جانشین وزیر و معاون وزیر فرهنگ؛ حبیب ایل‌بیگی معاون سازمان سینمایی؛ مجید اکبرشاهی، رئیس مرکز سیمرغ سیما و «محمدحسین صوفی» مدیرعامل کانون جهان‌گردی و اتومبیل‌رانی بعنوان اعضای شورای سیاست‌گذاری جشنواره حضور داشتند.

شبکه جام‌جم می‌تواند برای صداوسیما بِرند باشد اگر ...
  حمید ابراهیمی از مدیران و برنامه‌سازان قدیمی سازمان صداوسیما با ابراز مخالفت نسبت به تعطیلی احتمالی شبکه جهانی جام‌جم دلایل خود را در سه بند به تفصیل برشمرده است.
۱- در ربع قرنی که از عمر شبکه جام جم می‌گذرد و به‌ویژه در دوران برنامه سازی و مدیریت در این شبکه، ایرانیان خارج کشور را ظرفیت بی‌بدیلی در زمینه دیپلماسی اقتصادی و فرهنگی دیده­‌ام که عدم بهره­‌گیری از آن می­‌تواند این فرصت را در اختیار بیگانگان قرار دهد. اشتیاق زایدالوصف این هم‌وطنان به بازگشت به ایران و سرمایه‌گذاری علمی و اقتصادی در سرزمین مادری خود باید در جایی به نمایش گذاشته شود تا به تدریج زمینه عملیاتی شدن آن فراهم شود. شبکه جهانی جام­‌جم توانسته و می­‌تواند دریچه­‌ای امیدبخشی در این زمینه باشد.
۲- من چندین سال است که بازنشسته شده­‌ام و صرفا تدریس و نویسندگی می‌کنم، نه طمع مدیریت دارم و نه دنبال تهیه‌کنندگی هستم، بنابراین آزادانه می­‌توانم نگاه خودم را عنوان کنم. مدیر فعلی شبکه جهانی جام­‌جم و برخی دیگر از مدیران آن را از سال­‌های دور می­‌شناسم و شهادت می‌دهم که در حدود پنج سال گذشته به همت این افراد و تهیه‌کنندگان و برنامه‌سازان حرفه‌ای و مخاطب شناسی که جذب کردند، به‌رغم مضایق مالی و فقدان بودجه ارزی، توسعه کمی و کیفی بسیار خوبی در شبکه رخ داده و می‌توانم به جدّ بگویم غالبا از استانداردهای سازمان بالاتر بوده‌اند، از برنامه‌های مرتبط با فرهنگ، تمدن و هویت ایرانی اسلامی و آموزش و صیانت از زبان فارسی تا مستندهای زیبای محیط زیستی و بوم‌گردی ایران و برنامه‌های زنده صبحگاهی و شبانگاهی و برنامه‌های تعاملی. به گفته بسیاری از اهل هنر و رسانه و حتی در برخی موارد واحدهای نظارت‌کننده در سازمان و سیما، ویژه برنامه های نوروز و شب یلدای تولید شده در این شبکه در سال‌های مختلف، چه در داخل یا خارج کشور، عنوان بهترین برنامه‌ها را داشته‌اند. اهتمام مدیر شبکه به بازگشت دو کانال آمریکا و آسیا که در بدو ریاست آقای سرافراز حذف شدند و اچ‌دی شدن شبکه و تقویت تجهیزات تولید و فنی شبکه و توجه جدی به طراحی راهبردهای بلند مدت و کوتاه مدت محتوایی به‌ویژه با بهره‌گیری از خرد جمعی و اتاق های فکرِ عملیاتی و نیز راه‌اندازی شورای خلاقیت و نوآوری نیز از جمله اقدامات موثر و قابل تحسینی بوده که در سال‌های اخیر صورت گرفته که نتیجه آن حرکت از یک شبکه نسبتاً تامینی و کم مخاطب به سوی تعاملی شدن برنامه­‌ها، تنوع تولیدات، افزایش جذابیت، اثر بخشی و اقناع‌سازی و در نهایت افزایش میزان مخاطبان شبکه بوده است. پخش بسیاری از تولیدات شبکه جهانی جام­‌جم در شبکه­‌های سراسری و استانی و وایرال شدن آنها در فضای مجازی که در نوع خود بی سابقه بوده گواه موفقیت مدیران شبکه در سال­‌های اخیر بوده است. از این‌رو اگر قرار باشد کارآمدی مدیران شبکه جام جم را ارزیابی کنیم قطعا آقای ملکی جز مدیران خلاق و کاربلد و کوشا شناخته خواهد شد.
۳- من با تعطیلی شبکه جام­‌جم مخالفم و معتقدم این شبکه را باید از مظلومیت گرفتار شده در آن خارج و تقویت کرد و مطمئنم که برند شبکه جهانی جام­‌جم می­‌تواند یکی از پرمخاطب‌ترین و اثربخش‌ترین شبکه های رسانه ملی باشد. حذف این شبکه اشتباه بزرگ و جبران ناپذیری است که متاسفانه زمزمه‌های آن شنیده می شود. لطفاً برای اینکه اهمیت این شبکه را بدانید از دور قضاوت نکنید، تنها کافی است مدتی را به عنوان برنامه‌ساز یا مدیر در این شبکه با ایرانیان خارج کشور حشر و نشر داشته باشید و از ظرفیت‌های بالفعل و بالقوه آن‌ها برای تقویت کشور مطلع باشید تا بدانید حتی صحبت از حذف شبکه چگونه بغض شدیدی را در گلوی کارکنان، مدیران، برنامه‌سازان و مجریان کنونی و قبلی شبکه به‌وجود می‌آورد.»

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه