همراهی با قافله اربعین، زمینهساز ظهور است
کائنات| ششمین همایش بینالمللی اربعین با عنوان «اربعین، همبستگی ملی، همگرایی اسلامی و مقاومت جهانی» به همت دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامهطباطبائی، روز دوشنبه 20 شهریورماه 1402 در دانشکده مدیریت و حسابداری این دانشگاه برگزار شد.
علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران، در این همایش گفت: یکی از خصوصیتهای ممتاز دوران امام حسن(ع)، جدایی جریان ناب اسلامی از حکومت جور بنیامیه است. این جریان ناب، در طول تاریخ افتخارات متفاوتی خلق کرد اما بالاترین افتخار همان حادثه عاشورا است که عظمت و بزرگی آن، نزدیک به هزار و چهارصد سال گرمابخش جامعه بشری است و انشاالله قیام حضرت مهدی(عج) راهگشای تحقق این حرکت خواهد بود. انقلاب اسلامی ایران موفق شد این جریان ناب را تبدیل به یک حکومت کند چون از فاصله دوران امام حسن(ع) تا چهل و چهار سال پیش، حرکتها و قیامهای متعددی شکل گرفت اما تقدیر الهی این بود که این پرچم به دست امام عظیم الشان ما و با حمایت مردم، برافراشته و تبدیل به حرکتی جدید شود.
قیام همگانی برای دفاع، از رمزهای پیروزی در جنگ تحمیلی
وی ادامه داد: در وصیتنامه نورانی امام خمینی(ره)، رمز موفقیت و بقای انقلاب در قالب انگیزه الهی و وحدت کلمه بیان شده است. وقتی این رمز پیروزی است بنابراین در جای جای راه طی شده تا امروز، هر وقت این خصوصیات به هم پیوستند منجر به یک حماسه بزرگ شدند. سؤال این است که خصوصیت دفاع مقدس ما چه بود؟ ما به ظاهر در جنگ نابرابر هشت ساله با یک جریان بعثی طرف بودیم اما واقعیت این است که همه جریان کفر و استکبار پشتیبان صدام بودند. از یک سو میتوان بحث و بررسی کرد که دفاع مقدس چگونه موفق شد اما فراتر از این میتوان از فرهنگ دفاع مقدس به عنوان یک گوهر یاد کرد که خصوصیتی همانند انگیزه الهی در آن در اوج است و وحدت کلمه و قیام همگانی برای دفاع، از رمزهای پیروزی در این جنگ است.
دکتر زاکانی تأکید کرد: انگیزه الهی در دفاع مقدس ما به عنوان یک ذخیره تمام ناشدنی عمل کرد و امروزه دائما به آن رجوع کرده و این جهتگیری درست و هدف والا و غایی را همچنان در نظر داریم. از سوی دیگر انسجام و پیوستگی را در میان مردم مشاهده میکنیم و به خودمان میبالیم. بنابراین فرهنگ دفاع مقدس برای ما بسیار ارزشمند است. این یک فرهنگ است که آثاری در پی دارد و اگر امروزه در کشور آسیب میبینیم به خاطر غفلت از این فرهنگ است.
اربعین استمرار حرکت تمدنی صدر اسلام است
وی ادامه داد: وقتی به اربعین میرسیم میبینیم که ابعاد آن متفاوت و استمرار همان حرکت تمدنی صدر اسلام است و هر کسی در این مسیر گامی بردارد، در مسیری حرکت کرده که ما را یک قدم به ظهور و تمدن وعده داده شده الهی نزدیک کرده می کند. اینجا است که اربعین رنگ و بوی دیگری میگیرد و حرکت در مسیر پیوستگی ملتها، شرایط را متفاوت میکند. فرهنگ اربعین انسان ساز است و کسی که خود را به آن عرضه کند همانند یک میزان عمل میکند و در این شرایط یک مسئول به خوبی میفهمد در حال خدمت است یا خیر؟
شهردار تهران تاکید کرد: هر کسی با اربعین همراه شود، خود را با قافلهای همراه میکند که عاقبت آن معلوم و زمینهساز ظهور است. بنابراین امروزه اربعین تجلی وحدت و اوج حکمت، منزلت، ایثار، فداکاری و جانفشانی است. فرهنگ عاشورا مایه نجات ما است و افتخارات بسیاری برای ما خلق خواهد کرد.
تهیه لایحه نحوه برگزاری تجمعات
نظر دولت بر برگزاری تجمعات قانونی است
کائنات|احمد وحیدی وزیر کشور از تهیه لایحه نحوه برگزاری تجمعات و راهپیمایها و ارسال آن به مجلس خبر داد.
احمد وحیدی وزیر کشور در گفتوگویی، در خصوص نظر دولت درباره طرح ساماندهی تجمعات و راهپیماییها که در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در حال رسیدگی است، گفت: دولت در خصوص موضوع برگزاری تجمعات قانونی طبق اصل 27 قانون اساسی پیشنهادات خود را در قالب یک لایحه تهیه و به مجلس فرستاده است.
وی در ادامه تصریح کرد: نظر دولت بر ساماندهی و برگزاری تجمعات قانونی است، بر همین اساس هم لایحه نحوه برگزاری تجمعات و راهپیمایها را تهیه کردیم و به مجلس فرستادیم.
وزیر کشور در گفتوگو با خانه ملت در پاسخ به سوال دیگری در خصوص آخرین وضعیت بررسی و صحت سنجی مدارک داوطلبان انتخابات مجلس دوازدهم، گفت: بر اساس قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی پس از مرحله پیشثبتنام انتخابات، مهلت یک ماهه برای بررسی مدارک داوطلبان در نظر گرفته شده که این فرصت قانونی هنوز تمام نشده است.
وحیدی همچنین افزود: در این مدت مراجع 6 گانه باید نظر خود را اعلام کنند، در نهایت جمع بندی صورت خواهد گرفت اما هنوز این فرصت قانونی به اتمام نرسیده است.
برگزاری جلسه دادرسی حقوقی جمشید شارمهد
در دادگاه ویژه روابط بینالملل تهران
کائنات|جلسه دادرسی حقوقی جمشید شارمهد سرکرده گروهک تروریستی تندر به ریاست قاضی حسین زاده در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی ویژه روابط بینالملل تهران مجتمع قضایی شهید بهشتی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه قاضی حسین زاده گفت: جلسه دادگاه حقوقی رسیدگی به دعوای بالغ بر ۱۲۰ خواهان نسبت به دولت آمریکا و جمشید شارمهد و خواسته و مطالبه مدنی ناشی از اقدامات تروریستی به ویژه موضوع پرونده حاضر، ناظر بر بمبگذاری در حسینیه وصال شیراز که منجر به شهادت ۱۴ نفر و زخمی و جانباز شدن حدود ۲۰۰ نفر از هموطنان شد، برگزار میشود.
وی افزود: دادگاه حاضر به عنوان تنها دادگاه صالح از حیث حقوقی واجد صلاحیت رسیدگی به دعوای مطروحه خواهانها نسبت به دولت آمریکا است. براساس قانون صلاحیت محاکم، قانون مقابله با نقض حقوق بشر و نیز قوانین موضوعه دیگر از جمله قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم و قانون الزام به جبران خسارت ناشی از اقدامات تروریستی دولت آمریکا در منطقه، صلاحیت تام و کامل در رسیدگی به اقدامات تروریستی اشخاص حقیقی و حقوقی و دولتهای متخاصمی که نسبت به اتباع ایرانی انجام میدهند برعهده این دادگاه است و بنا به قوانین موجود این دادگاه به موضوع پرونده ورود کرده و به آن رسیدگی میکند.
قاضی حسین زاده در ادامه بیان کرد: موضوع پرونده حاضر مربوط به شهادت عدهای از هموطنان بیگناه و مجروح شدن عده کثیری از عزیزان در حسینیه وصال شیراز است که پس از این اقدام تروریستی، جمشید شارمهد به عنوان رئیس گروهک تروریستی تندر در قالب یک بیانیه که رسانهای هم شده است به صراحت مسئولیت آن را برعهده گرفت. علاوه بر این متهم در نزد ضابطان نسبت به پذیرش این اقدام و پشتیبانی لجستیک و مالی از این اقدام اقرار کرده است.
قاضی خطاب به متهم با اشاره به اینکه این پرونده حقوقی بوده و بعد کیفری ندارد گفت: این پرونده دادخواهی خانوادههایی است که عزیزان آنها در عملیاتهای تروریستی منتسب به گروهک تندر زیر نظر شما شهید، مجروح و یا جانباز شدهاند.
قاضی حسین زاده در این بخش از دادگاه سوالاتی را از متهم شارمهد در رابطه با حادثه تروریستی حسینیه وصال شیراز، آتشسوزی هتل جهان و ملاقات وی با افسر اطلاعاتی و جاسوسی آمریکا مطرح کرد و به وی فرصت دفاع داد. متهم شارمهد نیز در ادامه جلسه به دفاع از خود پرداخت و گفت: طراح عملیاتی این کار مجید راستگو بود و اولین بار آن را در تشکیلات مطرح و به تصویب رسید. پس از انجام عملیات، تشکیلات مسئولیت آن را پذیرفت و من به عنوان مسئول تشکیلات آن را اعلام کردم و مسئولیت آن را پذیرفتم.
در بخش دیگری از داگاه قاضی از وکلای شکات (خانواده شهدا و آسیب دیدگان حادثه تروریستی حسینیه رهپویان وصال شیراز) دعوت کرد تا مطالب خود را ارائه دهند.
یکی از وکلا در این جلسه دادرسی گفت: تعداد شهدای بمبگذاری حسینیه وصال شیراز ۱۴ نفر است که از این تعداد ۱۲ خانواده به ما تفویض وکالت کردند و یک نفر از این شهدا اتباع غیر ایرانی بوده است. جمع زیاد دیگری هم دچار جراحتها و آسیبهای جسمی شدید شدهاند.
این وکیل دادگستری در ادامه بیان کرد: پس از وقوع حادثه تروریستی حسینیه وصال شیراز جمشید شارمهد از طریق شبکه اطلاعرسانی که در اختیار داشت مسئولیت این حادثه را برعهده گرفت و اعلام کرد موضوع فقط به این مورد ختم نمیشود بلکه اقدامات بیشتری انجام خواهد شد.
وکیل خانواده ها و اولیای دم ادامه داد: امریکا به صورت رسمی از گروهک تروریستی تندر حمایت کرده و مقر این گروهک تروریستی در کشور آمریکا بوده است. بارها از طریق اینترپل تروریستی بودن این گروهک به آمریکا اطلاع داده شده اما نه تنها تمهیداتی درباره جلوگیری از اقدامات این گروهک انجام نشده بلکه مورد حمایت نیز قرار گرفته اند.
وکیل دیگر شکات اظهار کرد: آتشسوزی هتل جهان زمانی رخ داد که متهمان این حادثه در هتل مشغول به ساخت بمب برای انجام اقدام تروریستی در نمایشگاه کتاب و حوزه علمیه بودند. وی در ادامه درباره نقش دولت آمریکا و حامیان آن در وقوع حوادث تروریستی در ایران، افزود: تامین مالی این اقدامات تماماً برعهده دولت آمریکا بوده و هزینههای هنگفتی به عواملشان در ایران پرداخت کردهاند.
قاضی حسین زاده در پایان جلسه دادگاه گفت: ابلاغیه حضور برای تمامی خواندگان در خارج از کشور ارسال و نامبردگان اعم از دولت آمریکا و مسئولان آن نه لایحهای ارسال و نه وکیلی انتخاب کردهاند لذا دادگاه با لحاظ مقررات تشکیل و پس از بررسی دلایل، تصمیم مقتضی را اتخاذ خواهد کرد.