روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۲ سه شنبه ۲۱ شهريور - شماره 4443

معاون بانک، بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد خبر داد؛

برگزاری مجمع عمومی بانک آینده بعد از 5 سال

کائنات| معاون بانک و بیمه وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: مجمع عمومی بانک آینده بعد از 5 سال وقفه برگزار شد. به گزارش کائنات، محمدجواد شریف‌زاده در مورد برگزاری مجمع عمومی بانک آینده گفت:‌ بعد از 5 سال اولین مجمع عمومی بانک آینده برگزار شد.
وی گفت: طبق تبصره 2 ماده 5 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44، اگر یک سهامدار سقف سهامداری در بانک را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ رعایت نکند، حق رای مازاد سهام به وزارت اقتصاد منتقل می‌شود. بر این اساس بعد از کش و قوس‌های زیاد، حق رای مازاد سهام بانک آینده به وزارت اقتصاد واگذار شد. دستور موقتی که دیوان عدالت اداری داده بود لغو شد و بر اساس ابلاغیه‌ای که در اواخر مرداد امسال از سوی بانک مرکزی انجام شد، این حق رای به وزارت اقتصاد واگذار شد.
وی گفت: بعد از آن دعوت‌نامه برای برگزاری مجمع از طریق کدال برای سهامداران و ذی‌نفعان در 6 شهریور از طریق کدال ارسال شد. مجمع عمومی بانک آینده برگزار شد. در این مجمع صورت‌های مالی سال‌های 97 و 98 بررسی و با شروطی مصوب ‌شد.
معاون بانک، بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد با بیان اینکه دستور بعدی حسابرسی صورت‌های مالی بانک آینده در سال‌های 99، 1400 و 1401 است، تصریح کرد: حسابرسی صورت های مالی بانک آینده را سازمان حسابرسی به عنوان سازمان دولتی انجام خواهد داد. صورت‌های مالی سال 99، 1400 و 1401 انجام می‌شود تا مجامع این سال‌ها هم برگزار شود و گام بعدی این است که بانک مرکزی و مقام ناظر برای بهبود عملکرد بانک، مجمع عمومی برای انتخاب هیات مدیره جدید را تا آخر مهرماه امسال باید برگزار کند.
شریف‌زاده افزود: بعد از این اقدامات، افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران تا آخر امسال یا اوایل سال آینده انجام خواهد شد.
معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به این پرسش که چرا صورت‌های مالی سال 98 زیان بیشتری نشان می‌دهد، گفت: هم به خاطر اینکه صورت‌های مالی شفاف‌سازی شده و هم اینکه عملیات بانک در آن سال‌ها زیان ده بوده است، اما وضعیت در آینده بهتر خواهد شد.

عضو اتاق بازرگانی ایران:
بانک مرکزی به خوبی قشر خاکستری بازار ارز را مدیریت کرد
کائنات| عضو اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: صرافی ها به عنوان جزئی جدانشدنی از بازار ارز تاثیر بسزایی در اقتصاد دارند که به خوبی توسط بانک مرکزی مدیریت شدند.  
به گزارش کائنات؛ سید علی حسینی، عضو اتاق بازرگانی ایران با مثبت ارزیابی کردن تصمیم بانک مرکزی در خصوص جایگزینی جامعه صرافان با کانون صرافان و برخورد مقتدرانه در این حوزه، گفت: معتقدم این قشر از بازار را باید قشر خاکستری خواند که هر چقدر عملکردشان شفاف‌تر و قانونمندتر باشد به سود بازار ارز و اقتصاد کشور است. مطمئنا جامعه صرافان با توجه به تغییر اساسنامه قبلی و هماهنگی بیشتر با آئین نامه‌ها و قوانین همسو با دولت و بانک مرکزی می‌توانند گام‌های موثری به سمت و سوی رشد تولید و رونق صادرات و فعالیت‌های اقتصادی بردارند.
وی با تاکید بر افزایش نظارت بانک مرکزی و استفاده بهتر و بیشتر از شبکه صرافی کشور برای مدیریت بازار ارز گفت: نمی‌توان نقش صرافی‌ها را نادیده گرفت و آن‌ها را از بازار ارز حذف یا کمرنگ کرد. به همین دلیل باید با نظارت دقیق بر عملکرد جامعه صرافان و هماهنگ سازی این تشکل، طوری عمل کرد که بازار ارز به خوبی کنترل و تثبیت شود. باید قبول کرد صرافان جزئی جدانشدنی از بازار هستند که همواره وجود داشته و همچنان در بازار خواهند ماند، در نتیجه بانک مرکزی باید با نظارت دقیق بر این جامعه تاثیرگذار، همکاری و تعامل خوبی را با صرافان ایجاد کرده و مسیررسیدن به اهداف و برنامه‌های پولی ارزی کشور را هموارتر سازد.
این فعال اقتصادی در خصوص برخورد قاطعانه بانک مرکزی و تشکیل کمیته تخلفات پولی و ارزی و رد صلاحیت مسئولان کانون صرافان گفت: مطمئنا برخورد بانک مرکزی با صرافی‌های متخلف اقدام مثبت و تاثیرگذاری بود، چراکه کسی تمایلی به کار با دلالان و متخلفان ندارد. البته در این میان تنها برخی از صرافان دچار تخلف شدند که در اصطلاح بصورت زیرزمینی و دلال‌گونه فعالیت می‌کردند.
حسینی با اشاره به تاثیر تعامل و همکاری جامعه صرافان با بانک مرکزی در آرامش بازار ارز افزود: هر چقدر تعامل بانک مرکزی با صرافان بیشتر باشد، باید انتظار شفافیت و تسهیل بیشتری در امور تجاری و ارزی را داشته باشیم. ضمن اینکه بانک مرکزی فارغ از تخصیص ارز به میزان بالا به تجار و فعالان اقتصادی، می‌تواند با کمک جامعه صرافان بسیاری از نیاز‌های ارزی خرد و روزمره را نیز پوشش دهد که همین موضوع نیز می‌تواند بسیاری از مشکلات بازار را حل کند.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه