قیمت نفت
به قله ۹ ماهه صعود کرد
قیمت نفت در معاملات تحت تاثیر افزایش بهای معاملات دیزل در آمریکا و نگرانیها نسبت به محدودتر شدن عرضه، حدود یک درصد صعود کرد و به بالاترین حد خود در ۹ ماه اخیر رسید.
بهای معاملات نفت برنت با ۷۳ سنت معادل ۰.۸ درصد افزایش، در ۹۰ دلار و ۶۵ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶۴ سنت معادل ۰.۷ درصد افزایش، در ۸۷ دلار و ۵۱ سنت در هر بشکه بسته شد.
هر دو شاخص برای چندمین روز متوالی، از نظر فنی در محدوده بیش خرید قرار گرفتند و نفت برنت به بالاترین حد خود از ۱۶ نوامبر و وست تگزاس اینترمدیت به بالاترین حد خود از ششم سپتامبر صعود کرد. نفت برنت و شاخص نفت آمریکا هفته گذشته، حدود دو درصد رشد هفتگی داشتند که دومین رشد هفتگی متوالی هر دو شاخص بود.
ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد بازار شرکت OANDA در یادداشتی نوشت: قیمت نفت همچنان تحت تاثیر عوامل بخش عرضه قرار دارد. هیچ تردیدی نیست که اوپک پلاس، بازار را تا زمستان در محدودیت عرضه نگه میدارد.
عربستان سعودی و روسیه که بزرگترین اعضای گروه اوپک پلاس هستند، هفته گذشته محدودیت عرضه داوطلبانه خود به میزان مجموعا ۱.۳ میلیون بشکه در روز را تا پایان سال ۲۰۲۳ تمدید کردند.
به گفته تحلیلگران کومرس بانک، پایان دادن به کاهش داوطلبانه تولید در آخر سال بدون این که باعث کاهش قیمتها شود، برای عربستان سعودی دشوار خواهد بود.
عاملی که از رشد قیمت نفت حمایت کرد، رشد حدود سه درصدی بهای معاملات دیزل در آمریکا بود و باعث شد بهای معاملات نفت کوره هم حدود سه درصد افزایش پیدا کند.
معاملهگران انرژی گفتند: تعطیلات فصلی پالایشگاهی روسیه در سپتامبر، احتمالا صادرات دیزل را کاهش میدهد اما باعث افزایش صادرات نفت میشود.
در این بین، نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا، به پکن رسید که نخستین سفر او به پکن در پنج سال گذشته بود. چین، بزرگترین واردکننده نفت در جهان است و ونزوئلا به عنوان یکی از اعضای اوپک، صاحب بزرگترین ذخایر قطعی نفت در جهان است.
بازار نفت همچنان نگران دورنمای تقاضا در چین است که روند احیای پساکرونایی بسیار کندی داشته و تدابیر محرک مالی این کشور، ضعیفتر از حد انتظارات بوده است. آماری که پنج شنبه گذشته منتشر شد، نشان داد صادرات و واردات چین در اوت با کاهش تقاضای خارجی و هزینه مصرفی ضعیف، کاهش یافت.
بر اساس گزارش رویترز، معاملهگران نفت همچنان به نظاره آن نشسته اند که آیا بانکهای مرکزی در آمریکا و اروپا، به ادامه مبارزه با تورم از طریق افزایش نرخهای بهره ادامه میدهند.
مدیرعامل پایانههای نفتی ایران خبر داد؛
صرفهجویی ۲۴۰ میلیارد ریالی با استفاده از توان داخلی
در پایانههای نفتی
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران در بازدید از پایانه نفتی خارک با تشکر از فعالیتهای جهادی انجامشده برای حل مشکلات سیستمهای سرمایشی منطقه گفت: این اقدامها صرفهجویی ۲۴۰ میلیارد ریالی برای شرکت به همراه داشت.
به گزارش کائنات و به نقل از شرکت پایانههای نفتی ایران، عباس غریبی اظهار کرد: موفقیت یک سازمان در داشتن روحیه جهادی کارکنان معطوف میشود و نیروی انسانی کیفی، متعهد و متخصص، از جمله الزامات یک سازمان موفق است.
وی ادامه داد: با برگزاری نشستهای مختلف در راستای شناسایی چالشها، نقاط ضعف و تهدیدها با حضور مدیران و رؤسای ادارهها موضوع تعمیر و احیای زیرساختهای سرمایشی ادارهها، خوابگاهها، منازل سازمانی، فرودگاه خارک، تعمیرات اساسی، راهاندازی و بهرهبرداری از سیستمها و تجهیزاتی که سالها خارج از سرویس بودند در دستور کار قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران با بیان جزئیات اقدامات انجامشده افزود: با استفاده از تخصص، توانمندی و مدیریت ایمان رحیمزاده یکی از متخصصان خلاق شرکت، عملیات تعمیر و نوسازی سیستمهای سرمایشی، تعمیرات انبار سرد اداره کالا، تعمیرات ۱۰۰۰ عدد کولر پنجرهای، راهاندازی سیستمهای VRF ساختمان ستاد، سالن تزانزیت و سالن اول و تهویه سیار فرودگاه جزیره خارک، سالنهای غذاخوری و لابی مهمانسرای خلیج فارس، سیستم های سرمایشی ایر کاندیشن منازل مسکونی، تعدادی آب سردکن، یخچال، پمپ آب، کولرهای ایستاده از جمله فعالیتهایی بود که در این مدت انجام شد و صرفهجویی ۲۴۰ میلیارد ریالی برای شرکت در برداشت.