روزنامه کائنات
4

جامعه

1402 يکشنبه 28 خرداد - شماره 4381

رئیس اورژانس کشور خبر داد:

سرقت آمبولانس در حین ماموریت

 رئیس سازمان اورژانس کشور از حمله به دو نیروی این سازمان و سرقت آمبولانس خبر داد و خواستار تشدید مجازات برای مزاحمان نیروهای اورژانس و امدادی شد.
دکتر جعفر میعادفر با بیان اینکه در دو هفته اخیر دستکم چهارمورد حمله و ضرب و شتم به نیروهای اورژانس در نقاط مختلف کشور به ثبت رسیده است، گفت:‌در تازه‌ترین مورد که حوالی ساعت ۲۰ پنجشنبه شب گذشته رخ داد، پنج نفر که حالت عادی نداشتند به آمبولانس اورژانس در حین ماموریت حمله‌ور شده و پس از آسیب به دو تکنسین اورژانس، خودرو آمبولانس را به سرقت برده و متواری شدند.
وی با بیان اینکه این حادثه در خرم آباد رخ داده است، درباره جزئیات آن گفت: حوالی ساعت ۲۰ پنجشنبه ۲۵ خرداد ماه، یک مورد حادثه تصادف موتورسیکلت به مرکز فوریت‌های امدادی ۱۱۵ در استان لرستان اطلاع داده شد که درپی آن یک دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شد. تکنسین‌های اورژانس در حال امدادرسانی به فرد مصدوم و ارائه خدمات اولیه به وی بودند که ناگهان سرنشینان یک دستگاه خودروی سواری به آنان نزدیک شده و در حالی که شرایط عادی نداشتند از خودرو پیاده شده و با چاقو به تکنسین‌های اورژانس حمله‌ور شدند.
میعادفر با بیان اینکه پنج نفر به دو تکنسین اورژانس حمله‌ور شدند، اظهارکرد:‌ در جریان این درگیری دو تکنسین اورژانس دچار آسیب دیدگی‌هایی شدند که اقدامات درمانی برای آنان انجام شد. خوشبختانه همکاران وظیفه‌شناس من در آن شرایط نیز به فرد مصدوم امدادرسانی کردند. در ادامه نیز یکی از این افراد سوار برخودروی آمبولانس شده و اقدام به سرقت آن کرد.
رئیس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه نیروهای پلیس حاضر در محل اقدام به اجرای طرح مهار و متوقف کردن آمبولانس سرقتی کردند، گفت:‌ با توجه به اینکه فرد سارق حالت عادی نداشت، خسارات زیادی به آمبولانس وارد کرد، به طوریکه این خودرو به طورکامل از چرخه ماموریت خارج شده و در حال حاضر در تعمیرگاه است. راننده مذکور نیز در همان شب دستگیر و به مقر انتظامی منتقل شد.
وی با بیان اینکه یک روز بعد، نفر دیگر مرتبط با این اقدام دستگیر شد، ادامه داد:‌ همچنان سه نفر از عاملان این اقدام فراری و تحت تعقیب پلیس هستند. خوشبختانه دستگاه قضایی در این خصوص همکاری خوبی انجام داد و بناشده تا اشد مجازات برای این افراد درنظر گرفته شود. طبق اعلام پلیس نیز به زودی سه نفر دیگر نیز دستگیر خواهند شد.
میعادفر با اشاره به نامه‌ای که هفته گذشته خطاب به دادستان کل کشور منتشر کرده بود، گفت: در این نامه ضمن دعوت از دادستان محترم برای بازدید از سازمان اورژانس کشور از او خواستیم تا از نیروهای اورژانس کشور در برابر چنین اقداماتی مراقبت کرده و همچنین با هماهنگی دادستان‌ها در سراسر کشور اشد مجازات را برای افرادی که اقدام به ایجاد هرگونه مزاحمت، اخلال در ماموریت و ضرب و شتم پرسنل کنند،   در نظر بگیرند.
رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد:‌در این حادثه فرد مصدوم خدمات درمانی را به درستی دریافت کرد، اما اگر خدای نکرده چنین اخلالی سبب مرگ این فرد شده بود، آن وقت این افراد با مجازات قتل روبه‌رو بودند. از سوی دیگر این اقدام افراد شرور در وارد کردن آسیب به آمبولانس سبب شد تا در شرایطی که با کمبود آمبولانس مواجهیم، یک دستگاه آمبولانس ما نیز از چرخه خارج شود.
وی با بیان اینکه در گذشته نیز شاهد چنین مواردی بودیم، اظهارکرد:‌ اولویتی مهم‌تر از نجات جان انسان‌ها برای همکاران من در مجموعه اورژانس کشور وجود ندارد، در این شرایط چندی پیش در یکی از شهرهای شمالی نیز در اقدامی عجیب فردی جلوی آمبولانس در حال ماموریت را گرفته و گفته بود که نور آژیر آمبولانس موجب آزارش شده است. امیدوارم با همراهی دستگاه قضایی و پیش‌بینی مجازات‌های شدید و همچنین مجازات‌های اجتماعی دیگر شاهد تعدی افراد شرور به تکنسین‌ها و خودروهای اورژانس نباشیم.

رئیس کمیته عمران شورای شهر خبر داد؛
بررسی تاب آوری پایتخت
 در برابر زلزله بالای ۷.۵ ریشتری در شورای شهر
 بررسی تاب آوری پایتخت در برابر زلزله بالای ۷.۵ ریشتری در شورای شهر
رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران از بررسی تاب‌آوری شهر تهران در زلزله بالای ۷.۵ ریشتری در شورای شهر خبر داد.
حجت السلام محمد آقامیری با اعلام خبر بررسی تاب‌آوری شهر تهران در زلزله بالای ۷.۵ ریشتر، گفت: از آبان ماه سال گذشته کارگروهی متشکل از اساتید دانشگاه، متخصصین و صاحب‌نظران در این حوزه در کمیته عمران شورای شهر تهران پیرامون سنجش تاب‌آوری شهر تهران در برابر زمین لرزه بالای ۷.۵ ریشتر تشکیل شد که وظیفه این کارگروه انجام مطالعات دقیق کارشناسی و بررسی طرحهای مختلف و تاثیرگذار در تاب‌آوری شهر تهران است.
وی با بیان اینکه در هفته های پایانی سال گذشته جلسه ای با حضور شهردار تهران و همه معاونت‌های شهرداری با این کارگروه تشکیل شد و شهردار تهران نیز در جریان برنامه‌های این کارگروه قرار گرفت، تصریح کرد: ما در این کارگروه می‌خواهیم به این نتیجه برسیم که تاب‌آوری شهر تهران در برابر زلزله بالای ۷.۵ ریشتر به چه میزان است تا بتوانیم از همین حالا و پیش از بروز زمین لرزه اقدامات پیشگیرانه را انجام دهیم.
وی با تأکید بر اینکه پیش از وقوع زمین لرزه می‌بایست مشکلات حل شده و اقدامات زیربنایی نیز برای افزایش تاب‌آوری شهر تهران را انجام دهیم، ادامه داد: در این کارگروه سناریوهای مختلف وقوع زمین لرزه بالای ۷.۵ ریشتر در تهران طراحی می‌شود تا ببینیم چه اتفاقی برای تأسیسات زیربنایی، زیرساخت‌ها، ساختمان‌های بلندمرتبه، بیمارستان‌ها و ... رخ می‌دهد که البته این سناریوها بر اساس کار کارشناسی و نه حدس و گمان خواهد بود. آقامیری عنوان کرد: با تدوین این سناریوها و طراحی ها و اتفاقاتی که ممکن است برای تهران رخ دهد به دنبال آن هستیم که پیش از وقوع حادثه نسبت به حل مشکلات، ارتقاء همکاری‌های بین بخشی و حل مشکلات زیربنایی در برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت اقدام کنیم.
وی گفت: به عنوان مثال در حوزه تأسیسات شهری در زمان وقوع زمین لرزه در پایتخت ما با مسئله گاز تهران روبرو هستیم به گونه‌ای که ۳.۵ میلیون متر مکعب گاز در شبکه گازرسانی در کف کوچه و خیابان‌های شهر تهران وجود دارد و هنگامی که کارشناسان ژاپنی در سال‌های گذشته مطالعاتی در زمینه زلزله در تهران انجام داده بودند به این نتیجه رسیدند که قبل از ریزش آوار ساختمانی، این انفجار لوله‌ها و علمکهای گاز هست که تلفات انسانی می گیرد و این در حالیست که در سال ۹۶ قرار بود برج‌های تخلیه اضطراری گاز در تهران ایجاد شود که متأسفانه هنوز این اقدام صورت نگرفته و در نظر داریم در این کارگروه مشکلات اینچنینی را پیگیری و حل کنیم. وی با بیان اینکه برق سراسری شهر تهران هم در زمان وقوع زلزله بالای ۷.۵ ریشتر بطور کامل قطع می‌شود و احتمال ترکیدگی لوله‌های آب نیز وجود دارد، اظهار کرد: این در حالیست که می‌توان برای پیشگیری از وقوع چنین اتفاقات جانبی که در پی وقوع زمین لرزه بزرگ در تهران رخ می‌دهد چاره اندیشی کرد و در نظر داریم در این کارگروه با ایجاد مطالبات کارشناسی شده و ارائه راهکارهایی که مردم را نگران نکند، تاب‌آوری شهر تهران در برابر زلزله بالای ۷.۵ ریشتر را افزایش دهیم؛ البته سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران و مرکز مطالعات و پژوهش‌های وزارت راه و شهرسازی نیز مطالعاتی را شروع کرده اند که بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است ولی تا تهیه نقشه راه اساسی فاصله زیادی داریم.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه