روزنامه کائنات
4

صفحه آخر

۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۸ خرداد - شماره 4374

هوشمندسازی ۳ میلیون کنتور و امکان فروش گاز مشترکان در بازار ثانویه

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از هوشمندسازی ۳ میلیون کنتور تا پایان سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: اقدام ما پس از هوشمندسازی این خواهد بود که هرکسی صرفه‌جویی در مصرف داشته باشد نسبت به سهمیه‌ای که به آن تخصیص می‌دهیم بتواند در بازار ثانویه گاز را به فروش برساند.
رضا نوشادی با بیان اینکه هوشمندسازی کنتور ۲۷ میلیون مشترک در دستور کار است، اظهار کرد: این موضوع باید با تنظیم‌گری همراه شود، در غیر این صورت تنها به مدیریت اطلاعات و پایش منتهی می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه، ۳ تا ۴ میلیارد دلار اعتبار برای ابرپروژه هوشمندسازی در نظر گرفته شده است، گفت: طرح‌های هوشمندسازی برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی‌ شده و امسال هوشمندسازی ۳ میلیون مشترک انجام خواهد شد. مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به جزئیات ایجاد بازار ثانویه، گفت: باتوجه به اینکه شر کت ملی گاز ایران در اغلب قراردادها تعهد تامین گاز را برای چهارماهه سرد سال ندارد، پتروشیمی‌ها و صنایع دیگر می‌توانند در این بازار با ارائه  گواهی صرفه‌جویی گاز را برای صنعت خودشان استفاده کنند. نوشادی با بیان اینکه این طرح شامل حال تمام بخش‌ها از جمله خانگی و صنایع می‌شود، اظهار کرد: این یک بازار مانند بورس است و هرکسی می‌تواند خرید کند.
وی با بیان اینکه با تنظیم‌گری سراغ بدمصرف‌ها و  پرمصرف‌ها خواهیم رفت و بنا داریم اقشار ضعیف جامعه را کمک کنیم تا بتوانند سیستم‌های خانگی خودشان را عایق کنند، اظهار کرد: امیدواریم تنظیم‌گری‌هایی که در توسعه گاز طراحی می‌شود اجازه اجرا را از مراکز دولتی کسب کند تا ما روزگار درخشان‌تری را در صنعت گاز کشور داشته باشیم.

افزایش تولید نفت خام آمریکا امسال شتاب می‌گیرد
اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیش‌بینی کرد که افزایش تولید نفت خام ایالات متحده در سال ۲۰۲۳ میلادی فراتر از حد انتظار خواهد بود.
به گزاش کائنات و به نقل از خبرگزاری رویترز، اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده اعلام کرد که افزایش تولید نفت خام آمریکا در سال جاری میلادی سرعت می‌گیرد، اما رشد تقاضا در مقایسه با انتظارهای پیشین کند خواهد شد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا تازه‌ترین گزارش چشم‌انداز را پس از تمدید کاهش عرضه ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک (اوپک‌پلاس) تا سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر کرد.
این نهاد زیرمجموعه وزارت انرژی آمریکا اعلام کرد که عربستان سعودی برای تثبیت بازارهای جهانی نفت خام، در ماه ژوئیه به‌طور داوطلبانه روزانه یک میلیون بشکه از تولید خود می‌کاهد. اداره اطلاعات انرژی آمریکا در تازه‌ترین گزارش چشم‌انداز کوتاه‌مدت انرژی خود پیش‌بینی کرد کاهش تولید اوپک‌پلاس، سطح ذخیره‌سازی‌های جهانی نفت خام را در هریک از پنج سه ‌ماهه آینده (باقیمانده سال ۲۰۲۳ و کل سال ۲۰۲۴) اندکی کاهش می‌دهد و به این ترتیب قیمت جهانی نفت خام در اواخر سال ۲۰۲۳ و اوایل سال ۲۰۲۴ میلادی افزایش می‌یابد.  بر اساس پیش‌بینی اداره اطلاعات انرژی آمریکا، قیمت نفت خام برنت در سال ۲۰۲۳ به‌طور میانگین  ۷۹ دلار و ۵۴ سنت برای هر بشکه خواهد بود که حدود یک درصد بیشتر از برآورد پیشین است و قیمت نفت خام دبلیوتی‌آی آمریکا به‌طور میانگین ۷۴ دلار و ۶۰ سنت به ازای هر بشکه خواهد بود که ۱.۳ درصد نسبت به برآورد پیشین افزایش نشان می‌دهد. بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، مصرف کل نفت خام آمریکا امسال تنها ۱۰۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت و به ۲۰ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید، در حالی که در پیش‌بینی ماه مه، این رقم روزانه ۲۰۰ هزار بشکه برآورد شده بود. اداره اطلاعات انرژی آمریکا گفت: در حالی که خدمات و سفر باید رشد تقاضای بنزین و سوخت جت را در سال ۲۰۲۳ میلادی افزایش دهد، مصرف سوخت گازوئیل کاهش می‌یابد. این نهاد پیش‌بینی می‌کند تولید نفت خام ایالات متحده امسال ۷۲۰ هزار بشکه افزایش خواهد یافت و به ۱۲ میلیون و۶۱۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید که بالاتر از برآورد پیشین (افزایش روزانه ۶۴۰ هزار بشکه‌ای) است. افزایش تولید نفت آمریکا به‌دلیل تقاضای سرمایه‌گذاران برای افزایش سود سهام و بازخرید سهام بیش از مخارج سرمایه کند شده است، اما اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد تولید نفت خام ایالات متحده همچنان در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ رکورد ثبت می‌کند.

وزیر نیرو:
برق مورد نیاز ۵۸۰ هزار واحد صنعتی
 بدون محدودیت تامین می‌شود
 وزیر نیرو گفت: بر اساس برنامه مشترک وزارت نیرو و وزارت صمت، در تابستان امسال برق مورد نیاز ۵۸۰ هزار واحد صنعتی و تولیدی که معادل ۹۰ درصد صنایع کشور را تشکیل می‌دهند، بدون محدودیت تامین می‌شود.
علی‌اکبرمحرابیان در ارتباط ویدئوکنفرانسی با شرکت‌های توزیع و برق منطقه‌ای ضمن تشریح عملکرد شرکت‌های توزیع و برق منطقه‌ای برای مدیریت مصرف برق در بخش‌های مختلف، بر تقویت اقدامات توسط این شرکت‌ها تاکید کرد. وزیر نیرو به ناترازی در تولید و مصرف برق در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: این ناترازی حدود ۱۵ هزار مگاوات بود و پیش‌بینی می‌شد در سال ۱۴۰۱ با درنظر گرفتن رشد تولید به حدود ۲۰ هزار مگاوات برسد. وی افزود: به واسطه پیشبرد مجموعه اقدامات، برنامه‌ریزی برای انجام طرح‌های توسعه‌ای، بهینه‌سازی و مدیریت مصرف، خوشبختانه تابستان سال گذشته را با حداقل مشکل پشت‌سر گذاشتیم. محرابیان به مدیریت مصرف برق در سال‌جاری اشاره و تصریح کرد: با بهره‌گیری از تجربیات سال گذشته، ۱۴۰ اقدام در این زمینه پیش‌بینی شد؛ شرایط موجود حاکی از رشد مصرف قابل توجه نسبت به سال گذشته را دارد که برخی مربوط به گرمای زودرس هوا به ویژه در استان‌های شمالی از جمله گیلان، مازندران و گلستان و نیز استان‌های جنوبی و مرکزی کشور می‌شود.
 *تابستان امسال ۲ درجه گرم‌تر می‌شود
به گفته وی، بر اساس پیش‌بینی هواشناسی، تابستان امسال نسبت به شرایط نرمال ۱.۵ تا ۲ درجه گرمای هوا افزایش می‌یابد که با این شرایط مصارف انرژی نیز افزایش خواهد یافت. وزیر نیرو در ادامه به مدیریت مصرف برق در بخش اداری کشور اشاره کرد و بیان داشت: پیش‌بینی شده است که در ساعات اوج مصرف ۱۰۰۰ مگاوات در بخش اداری صرفه‌جویی صورت گیرد؛ در این باره اقدام اول مربوط به تغییر ساعت کار ادارت از ساعت ۶ تا ۱۳ می‌شد که به خوبی اجرایی شد. بر این اساس ادارات مکلف هستند در ساعات اداری ۳۰ درصد و بعد از ساعات اداری ۶۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش مصرف برق داشته باشند.
*پیش‌بینی برای کاهش ۲۶۰۰ مگاواتی برق بخش کشاورزی در ساعات اوج مصرف
وی همچنین درباره کاهش مصرف برق در بخش کشاورزی ابراز داشت: پیش‌بینی شده در بخش کشاورزی در ساعات اوج ۲۶۰۰ مگاوات میزان مصرف برق کاهش یابد. البته در ساعات غیراوج برق مورد نیاز این بخش به طور کامل احصا می‌شود. محرابیان به مدیریت مصرف برق در بخش خانگی اشاره کرد و افزود: در بخش خانگی دو سیاست تشویقی و تنبیهی در دستورکار قرار گرفت که ۷۰ درصد مربوط به ابزار تشویقی می‌شود و پیش‌بینی شده است با مدل‌سازی اقتصادی ما می‌توانیم تا ۱۰ درصد در مناطق گرمسیر و ۷ درصد مناطق غیرگرمسیر شاهد کاهش مصرف انرژی در بخش خانگی باشیم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه