روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۸ خرداد - شماره 4374

اتمام بررسی توافق پادمانی ایران توسط شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی

خبر مهم اولیانوف از پیشرفت واقعی در تعاملات ایران و آژانس اتمی

  نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی واقع از اتمام بررسی توافق پادمانی ایران توسط شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر داد.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی واقع در وین روز چهارشنبه در توییتی نوشت: شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ملاحظات خود درباره توافق پادمانی عدم اشاعه هسته‌ای با ایران را تکمیل کرده است. یکی از مباحث اختلافی این مسئله بوده است که آیا «نیمه لیوان پر است یا خالی».  پاسخ آن به احساسات شخصی سخنران بستگی داشت.
اولیانوف در جلسه شورای حکام آژانس اتمی نیز گفته بود: ما از حل‌وفصل مشکلات چندین ساله برجسته میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درخصوص ذرات اورانیوم اعلام نشده استقبال می‌کنیم. اکنون اولین پیشرفت واقعی - هرچند جزئی - حاصل شده است. این نشانگر تمایل طرفین به تعامل سازنده است.
محسن نذیری اصل، مماینده ایران در نشست شورای حکام نیز در سخنانی در این شورا ضمن پرداختن به اقدامات سازنده ایران در همکاری با آژانس از آخرین نشست شورای حکام در ماه مارس و اشاره به اینکه انتظارات نابجا از ایران غیر منطقی می باشد، تاکید کرد: فعالیت‌های هسته‌ای ایران، از جمله غنی‌سازی در سطوح مختلف، کاملاً صلح‌آمیز و در راستای حقوق ملت ایران بر اساس NPT بوده و تحت نظارت و راستی‌آزمایی پادمان‌های آژانس است.

بانک جهانی گزارش داد؛
اقتصاد ایران امسال بیشتر از متوسط دنیا رشد می‌کند
 بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود موسوم به دورنماهای اقتصادی جهان هشدار داده است سیاست‌های ضد تورمی بانک‌های مرکزی دنیا در سال ۲۰۲۳ باعث افت قابل توجه رشد اقتصادی کشورها در این سال خواهد شد.
این نهاد بین‌المللی پیش‌بینی کرده است در اثر سیاست‌های انقباضی پولی کشورها در سال جاری میلادی متوسط رشد اقتصادی دنیا از ۳.۱ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۲.۱ درصد در این سال کاهش خواهد یافت.
بانک جهانی در این گزارش جدید ارقام پیش‌بینی شده خود از رشد اقتصادی کشورهای بسیاری در سال ۲۰۲۳ را کاهش داده است.
بر اساس این گزارش، تورم همچنان به عنوان مشکلی در اقتصاد جهانی باقی خواهد ماند اما انتظار می‌رود با کاهش تقاضا و پایین آمدن قیمت کالاها رو به بهبود برود.
کاهش رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۳ مربوط به افت فعالیت‌های اقتصادی در کشورهای توسعه یافته خواهد بود. این کشورها که در سال ۲۰۲۲ رشد اقتصادی ۲.۶ درصدی را تجربه کرده بودند در سال ۲۰۲۳ رشدی بیشتر از ۰.۷ درصد نخواهند داشت که حدود یک‌چهارم رشد اقتصادی سال قبل آنها است؛ اما کشورهای در حال توسعه که در سال گذشته رشد ۳.۷ درصدی داشته‌اند در سال ۲۰۲۳ رشد ۴ درصدی را تجربه خواهند کرد که بیشتر از سال قبل است.
رشد اقتصادی آمریکا امسال حدوداً نصف می‌شود و از ۲.۱ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۱.۱ درصد در سال جاری خواهد رسید. منطقه یورو به رکود نزدیک‌تر می‌شود و به رشد ۰.۴ درصدی در سال ۲۰۲۳ بسنده خواهد کرد. این منطقه در سال ۲۰۲۲ رشد ۳.۵ درصدی داشته است.
بانک جهانی همچنین در ارزیابی خود از وضعیت اقتصادی ایران انتظار دارد ایران در سال جاری رشد اقتصادی ۲.۲ درصدی را تجربه کند که برابر با متوسط رشد اقتصادی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا در این سال است.
متوسط رشد اقتصادهای خاورمیانه و شمال آفریقا در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۵.۹ درصد بوده که بنا بر پیش‌بینی بانک جهانی این رقم در سال ۲۰۲۳ به ۲.۲ درصد کاهش خواهد یافت.
بر اساس برآورد بانک جهانی، اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۲ رشد اقتصادی ۲.۹ درصدی داشته است.
پیش‌بینی بانک جهانی در گزارش جدید خود از رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ نسبت به گزارش ماه ژانویه تغییری نداشته است.
این گزارش همچنین متوسط قیمت نفت در سال ۲۰۲۳ را ۸۰ دلار پیش‌بینی کرده است. در سال گذشته متوسط قیمت نفت به ۹۹.۸ دلار رسیده بود. افت حدود ۲۰ دلاری قیمت نفت در سال ۲۰۲۳ عاملی است که بانک جهانی را واداشته پیش‌بینی خود از رشد اقتصادهای نفتی مثل عربستان در این سال را به شدت کاهش دهد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه