روزنامه کائنات
4

جامعه

1402 چهارشنبه 10 خرداد - شماره 4371

رئیس شورای شهر تهران عنوان کرد

تمایلی در اعضای شورا برای ثبت‌نام در انتخابات مجلس ندیدم

 رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: تا کنون تمایلی برای ثبت نام در انتخابات مجلس از سوی اعضای شورا دیده نشده است.
مهدی چمران پیش از آغاز یکصد و پنجاه و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران در تشریح آنچه که در جلسه امروز شورا مورد بررسی قرار می گیرد، گفت: امروز آقای شربیانی نطق پیش از دستوری در مورد محله نفرآباد شهر ری واقع در منطقه ۲۰ خواهند داشت و پس از آن نیز در خصوص موضوع سفرهای خارجی در شهرداری، رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران گزارشی را برای کل این سفرها ارائه خواهند کرد.
وی افزود: امروز همچنین در ادامه جلسه نیز تعدادی از حسابرسی ها قرائت خواهد شد و پس از آن پرونده باغات مورد بررسی قرار می گیرد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به سوالی درباره ثبت نام اعضای شورای شهر تهران برای انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: تا کنون نشنیده ام کسی بخواهد برای انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کند. تمایلی هم از سوی کسی تا کنون ندیدیم.
وی درباره موضوع ایمنی بازار تهران نیز گفت: قطعا باید در بازار تهران تغییراتی به ویژه در تاسیسات و نحوه استفاده از تاسیسات رخ دهد تا سطح ایمنی افزایش پیدا کند. در دوره دوم شورای شهر تهران اقداماتی آغاز شد و امروز نیز دوباره پس از ۲۰ سال باید کارهایی به ویژه در حوزه برق در سراها و پاساژهای بازار انجام شود. متاسفانه این مکان ها در بازار به لحاظ ایمنی با خطرهای متعددی مواجه هستند.
چمران ادامه داد: مقاوم سازی در بعد معماری برای بازار مشکلی ندارد و به راحتی قابل اجرا است. همانطور که پیشتر نیز سقف بازار ترمیم و ستون هایی برای مقاوم سازی آن گذاشته شد. بی تردید باید حرکت گسترده تری در این حوزه شکل بگیرد تا این مسائل حل و فصل شود.
وی درباره موضوع حمل و نقل در محدوده بازار تهران نیز گفت: باید در سیستم حمل و نقل بازار تغییراتی رخ دهد و نحوه بار و بارگیری اصلاح شود. در این زمینه اعضای شورا، شهرداری و پلیس انتقادات فراوانی را دارند که نیاز به تغییرات گسترده وجود دارد.
علی اصغر قائمی نیز در واکنش به اقدام شهرداری تهران در خصوص تعیین سرپرست برای شرکت حاصل از ادغام دو شرکت کنترل ترافیک و رایانه شهر پیش از آغاز جلسه امروز شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران گفت: در این خصوص روز گذشته سلسله پاسخ هایی از سوی شهرداری تهران ارسال شده که امروز صبح به دست من رسیده است. هنوز پاسخ ها را مطالعه نکردم اما جلسه کوتاهی با رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر داشتیم که مقرر شد هفته آینده در جلسه ای موضوع را بررسی و نهایتا نتیجه را به صورت رسمی اعلام کنیم.
این عضو شورای شهر تهران باانتقاد از آنچه نادیده گرفته شدن شورا از سوی شهرداری تهران عنوانکرد، گفت: این موضوع بار اول نیست و قطعا شورا در این خصوص سکوت نخواهد کرد؛ اما روی دادن چنین اتفاقاتی به برکت و لطف حضور برخی دوستان در شورا است که حمایت بی چون و چرا می کنند. اگر آزاد اندیشی وجود داشت قطعا منصفانه تر برخورد می شود.

همزمان با روز جهانی ام.اس اعلام شد؛
شناسایی ۹۵ هزار مبتلا به MS در کشور
 رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی ۹۵ هزار مبتلا به MS در کشور، گفت: در حال حاضر بیشترین رجیستری بیماری MS در استان‌های اصفهان، شیراز و تهران است.
دکتر امیرحسام علیرضایی در خصوص آمار بروز بیماری MS در کشور، گفت: بر اساس آمار ثبت شده در سامانه بیماری‌های نادر معاونت درمان وزارت بهداشت تا امروز تعداد ۹۵ هزار بیمار مبتلا به MS رجیستر و شناسایی شده‌اند.
وی افزود: شیوع بیماری همچنان در خانم‌ها بیشتر از آقایان به نسبت ۲.۵ برابر و در سنین ۲۰ تا ۴۵ سال است.
او با اشاره به اینکه متوسط شیوع MS بر اساس آمارهای جهانی به میزان ۱۱۲ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است، تصریح کرد: این نسبت در کشورهای مختلف متفاوت بوده و در کشور ایران، شیوع MS معادل ۱۱۱ بیمار به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است. بر این اساس ایران در شمار کشورهای با شیوع بالا از لحاظ MS است.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص توزیع جغرافیایی بیماری MS در شهرهای کشور، بیان کرد: طی دهه‌های اخیر شیوع آن در کشور به خصوص در مناطق شهری افزایش یافته و این مسئله حاکی از اهمیت تشخیص و کنترل بیماری در جوانان و میانسالان با توجه به شیوع متوسط تا بالای آن است.
وی گفت: به طور متوسط سالانه حدود ۵ هزار بیمار به جمعیت مبتلایان در کشور افزوده می‌شود. در حال حاضر بیشترین رجیستری بیماری MS در استان‌های اصفهان، شیراز و تهران است.
وی درخصوص نحوه تامین داروی بیماران مبتلا به MS، اظهار کرد: در حال حاضر در خصوص داروهای ایرانی تولید داخل مشکلی وجود ندارد و داروهای وارداتی گاها به دلیل تحریم‌ها دچار کمبود می‌شویم که در حال حاضر نیاز مرتفع شده است و تأمین جدیدترین داروهای مورد مصرف بیماران ( مونوکلونال آنتی بادی ) با اثر بخشی بالا از تاکیدات وزارت بهداشت است.
علیرضایی درباره پوشش بیمه‌ای ارائه خدمات به بیماران MS پس از آغاز به کار صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج، تصریح کرد: حمایت از بیماران در قالب تدوین بسته‌های حمایتی با اخذ نظر از کمیته‌های علمی مشورتی به منظور کاهش بار مالی بیماران با پوشش حمایتی بیمه پایه و صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج تدوین و ابلاغ می‌شود و در قالب این بسته تدوینی، بیماران هزینه‌ایی را متحمل نمی‌شوند.

رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد
خلاء سیاستی در زمینه حکمرانی زنان
 رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در زمینه حکمرانی زنان با خلاء سیاستی مواجه‌ایم، گفت: زن انقلاب اسلامی متمایز از این است که فرا جنسیتی به او نگاه کنیم و مساله جنسیت را از عرصه اجتماعی خالی کنیم چراکه حتما زنی که وارد عرصه اجتماعی می‌شود ساحت خانواده برایش مهم است.
فاطمه قاسم‌پور در مراسم افتتاحیه نخستین دوره آموزشی زنان و حکمرانی که از سوی کمیسیون ملی یونسکو ایران و با همکاری چند ارگان و نهاد دیگر از جمله معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برگزار شد، اظهارکرد: ایده زن دو ساحتی انقلاب اسلامی، هنوز تبدیل به یک ایده سیاستی جدی نشده است و ما در ایده سیاستی با خلاء مواجه‌ایم.
وی با بیان اینکه آنچه در جمهوری‌اسلامی و از ابتدای انقلاب در حوزه زنان و خانواده دنبال شده، توجه ویژه را به مساله زنان نشان می‌دهد، توضیح داد: راهبری این موضوع در بیانات امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب قابل ردیابی است که این فرمایشات گفتمان ساز و گره گشا است. همه اینها نشان می‌دهد انقلاب اسلامی اهتمام ویژه به مساله زن دارد. ما گزاره‌ها و اصول جدی در موضوع زنان در انقلاب اسلامی داریم. آنچه در انقلاب اسلامی دنبال شد پرورش انسان و زن دو ساحتی برای عرصه عمومی و خصوصی است. زن انقلاب اسلامی متمایز از این است که فرا جنسیتی به او نگاه کنیم و مساله جنسیت را از عرصه اجتماعی خالی کنیم چراکه حتما زنی که وارد عرصه اجتماعی می‌شود ساحت خانواده برایش مهم است.
رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر به برنامه‌های توسعه‌ای اول تا ششم توجه کنیم می‌بینیم که ایده گفتمان انسان دوساحتی را تبدیل به ایده سیاستی نکردیم تا دولت‌ها نسبت به آن برنامه سیاستی داشته باشند. اولین اتفاق خود حکمرانی است. حکمرانی یعنی قاعده بازی را باید عوض کرد. باید تصمیم گیران و تصمیم سازان کشور توسعه پیدا کنند. در موضوع زنان، حقیقتا نیازمند این حکمرانی هستیم.
به گفته وی، در حوزه زنان یک سپهر عمومی که بتواند مطالبه‌گر برنامه ریزی یک زن دوساحتی باشد را به یک معنا خلق نکردیم و در این عرصه حکمرانی نداریم. این در حالی است که بارها رهبری معظم مساله زن را مساله درجه یک کشور مطرح کرده‌اند. در این حوزه با کندی و خلاءهای تقنینی و اجرایی مواجه‌ایم‌.
قاسم پور با تاکید بر اهمیت حضور زنان در حکمرانی، بیان کرد: توجه کنید ما هر قانونی در حوزه زنان و خانواده داشتیم حداقل ۱۰ سال عمر را طی کرده است چراکه سپهر عمومی ما در این حوزه ناقص است. حضور زنان در مناصب برای حل مساله زنان مهم است اما کافی نیست. در واقع تا زمانی که ایده مرکزی منبعث از انقلاب اسلامی نداشته باشیم، حضور زنان در منصب هم اثربخشی فراوانی که ما به آن نیاز داریم را نخواهد داشت.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه