روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۲ سه شنبه ۹ خرداد - شماره 4370

اجرای ۱۱ طرح‌ کلان اکتشافی نفت در کشور

 مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: تمام یازده طرح‌ کلان اکتشافی باید پروژه‌های پژوهشی مرتبط به نقشه راه خود را اضافه کنند تا دستاورد هرکدام قابل ردیابی باشد.
به گزارش کائنات به نقل از مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، نشست شورای پژوهش شرکت ملی نفت ایران در ساختمان مدیریت اکتشاف با حضور مهدی فکور، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، سید مهدیا مطهری مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، هرمز قلاوند مدیر نظارت بر تولیدات نفت و گاز، برزو قنبری مدیر پشتیبانی ساخت و تامین کالا، محمد اسماعیل کفایتی رئیس پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز و جمعی از معاونین مدیریت اکتشاف برگزار شد.
در این نشست فکور با اشاره به اینکه برای کارهای پژوهشی اهمیت زیادی قائل هستیم و این باعث شده تا همه طرح‌ها و پروژه‌های پژوهشی پس از تأیید و تصویب، اجرایی شوند، گفت: همه ۱۱ طرح‌ کلان اکتشافی باید پروژه‌های پژوهشی مرتبط به نقشۀ راه خود را اضافه کنند تا دستاورد هرکدام در ادامه، قابل ردیابی باشد.
وی افزود: برخی از این طرح‌ها به بحث‌های آینده‌نگری و مطالعاتی برای نسل‌های آینده مرتبط خواهند بود و در بررسی و تصویب پروژه‎‌های پژوهشی اکتشافی به‌دلیل تفاوت در ماهیت و بستر، باید نگاه متفاوت داشت و مقوله این تفاوت‌ها باید مورد توجه اعضای شورای پژوهشی شرکت ملی نفت ایران قرار گیرد.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: برای نخستین بار در اواخر پارسال، انجمن‌های علمی و تخصّصی کشور مرتبط با زنجیره ارزش اکتشاف، در رویداد مشترکی به دعوت مدیریت اکتشاف حضور داشتند و در اواخر ماه گذشته با سه انجمن از آنها، تفاهم‌نامه همکاری امضا شد تا در بخش رصد فناوری و عملیاتی بودن تعریف پروژه‌ها در کنار صنعت قرار گیرند که این یک دستاورد بی‌نظیر خواهد بود.
فکور تأکید کرد: موضوع متناسب‌سازی ساختار کنونی اداره پژوهش و فناوری مدیریت اکتشاف با تعداد محدود نفرات بر اساس احجام کاری و تکالیف ابلاغی می تواند بازنگری شود.
وی با اشاره به اینکه همچنان با امضای قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان دچار ابهام‌های بسیاری هستیم، گفت: تاکنون نتوانستیم شرکت‌های دانش بنیان مرتبط با صنعت بالادستی نفت را به درستی شناسایی، اولویت‌بندی و به کار گیریم و بتوانیم برای آنها جبران خدمات داشته باشیم.
مدیراکتشاف شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه شفافیت مشخصی در این خصوص وجود ندارد، افزود: همچنان در پردازش حقوقی و مالی در این ارتباط، جای کار وجود دارد. پیشنهاد می‌شود در مقوله تعریف و تدوین موضوعات پژوهشی برنامه هفتم در سطح مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، مدیریت اکتشاف به‌عنوان راهبر و مرجع اصلی در حوزه اکتشاف معرفی شود و حتی، پروژه‌های پژوهشی پیشنهادی که از سوی دیگر شرکت‌های تابعه  در این حوزه تعریف می‌شوند، می‌تواند از سوی این مدیریت راهبری و اجرا شود تا باعث تمرکز و هم‌افزایی فنی شود. هر چند این موضوع سبب افزایش حجم کاری کارشناسان این مدیریت خواهد شد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه