روزنامه کائنات
2

سیاست

۱۴۰۱ دوشنبه ۲۲ اسفند - شماره 4330

اسلامی: باید به سمت حذف آلاینده‌ها پیش رویم

ظرفیت سازی بیشتر نیروگاه‌های هسته‌ای

  رئیس سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه باید به سمت حذف آلاینده ها پیش برویم، گفت: سازمان فناوری‌های هسته‌ای گسترده و پرکاربردی برای حفاظت از محیط زیست در اختیار دارد که می‌تواند با حمایت مسئولین هر چه سریعتر بکار گرفته شود.
تفاهم‌نامه همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان انرژی اتمی با موضوع اصل ۵۰ قانون اساسی به منظور ایجاد و گسترش زمینه‌های مناسب همکاری مشترک و بهره‌مندی از فناوری هسته‌ای در حفاظت از محیط زیست توسط روسای سازمان انرژی اتمی و حفاظت محیط زیست امضا شد.
محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در این مراسم با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست یک تکلیف فردی و اجتماعی است گفت: بر اساس اجلاس پاریس مقرر شده است که در سال‌های آینده استفاده از کربن در دنیا به صفر برسد و بطور قطع این مسئله و تصمیم در سطح بین‌المللی به لحاظ سیاسی به ما هم فشار خواهد آورد. از این رو ضروری است تا به سمت حذف آلاینده‌ها و استفاده از انرژی پاک هر چه سریعتر پیش برویم.
وی همچنین در مورد استفاده از معادن اورانیوم در کشور و رعایت مقررات حفاظت از محیط زیست در اطراف این معادن گفت: سازمان انرژی اتمی طبق ضوابط کار استخراج از معادن را انجام می‌دهد و تمام معادن ما با پیوندهای زیست محیطی کشور مطابقت دارد.
اسلامی درباره فناوری‌های هسته‌ای پر کاربرد در حفاظت از محیط زیست به فناوری پلاسما اشاره کرد و گفت: ما از این فناوری در حوزه‌های مختلف از جمله پزشکی بسیار کم استفاده کردیم اما گام‌های خوبی در کشور برداشته شده است. همچنین این فناوری برای مدیریت شیرابه‌ها بسیار مورد استفاده است و در توافق سه جانبه‌ای که با سازمان محیط زیست و وزارت کشور چندی پیش داشتیم قرار شد در یکی از نقاط بحرانی کشور از این فناوری استفاده شود. همچنین سازمان انرژی اتمی در رابطه با سولفور زدایی فناوری پرکابرد در اختیار دارد که می‌توان از آن استفاده کرد. استفاده از شتاب دهنده الکترواستاتیک از جمله دیگر فناوری‌هایی است که در پالایشگاه‌ها و نیز تصفیه پساب‌های صنعتی استفاده کرد.
رییس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: ما باید در حوزه نیروگاه‌های هسته‌ای ظرفیت سازی بیشتری را در سال‌های گذشته انجام می‌دادیم. الان یک نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی در اختیار داریم و بهره برداری از ۱۰ هزار مگاوات دیگر در دستور کار است و الزامات زیست محیطی در ساخت و بهره برداری از این نیروگاه‌ها مورد توجه ماست.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه