روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۱ شنبه ۲۰ اسفند - شماره 4328

وزیر اقتصاد و دارایی:

مدیران مالیاتی باید حصار مقاومت برخی از سازمان‌ها را بشکنند

وزیر اقتصاد و دارایی گفت: در خواستم از مجموعه مدیران مالیاتی کشور این است که حصار مقاومت برخی از سازمان ها را بشکنند و از تمام ظرفیت های برون سپاری بهره ببرند.
احسان خاندوزی در نشست مدیران مالیاتی سراسر کشور در بندرعباس،  با بیان اینکه در بین ۳ یا ۴ محور تحولی در دولت جدید در حوزه اقتصاد، بی شک یکی از ارکان ها اتفاقاتی است که در سازمان امور مالیاتی رخ داده است گفت: امیدوارم بتوانیم برگ درخشانی از حرکت های تحولی اداره کشور در نرم افزارهای اداره اقتصاد ارائه دهیم که سالیان سال مورد استناد قرار گیرد.
وی افزود: فراموش نکنید مسیر اصلی که مد نظر و سمت و سوی حرکت ماست، مسئله هوشمند سازی در اقتصاد ایران است. از این رو تمرکز خود را در به اختیار گرفتن افرادی که به خدمت این هدف درآیند بگذاریم تا مالیات را به صورت هوشمند شناسایی، وصول و مسیر جدیدی را ایجاد کنیم.
وزیر اقتصاد و دارایی یکی از ابعاد مسئله هوشمند سازی را استفاده کردن از ظرفیت های برون سپاری خارج از سازمان عنوان کرد و گفت: در خواستم از مجموعه مدیران مالیاتی کشور این است که حصار مقاومت برخی از سازمان ها را بشکنند و از تمام ظرفیت های برون سپاری بهره ببرند.
خاندوزی اظهار کرد: در مورد خانه های خالی یا در حوزه خودروهای لوکس علاوه بر تلاش برای ابلاغ به صاحب ملک و خودرو، آنچه مقدم است اقداماتی است که منجر به وصول یا تغییر رفتار شود، و در همین زمینه هم از کمک نهادهایی که ذینفع باشند در پیشبرد اهداف سازمانی استفاده شود.
وی بیان کرد: موضوع دوم پروژه و تکلیف قانونی مهمی است که در مورد سامانه مودیان با آن مواجه هستیم. سازمان نشان داده اراده وجود دارد و کار آغاز شده، اما سرعت پیشبرد کار دلخواه ما نیست و باید عقب ماندگی ها جبران شود.
وزیر اقتصاد و دارایی اجرای مالیات بر سوداگری را مسئله حائز اهمیت سازمان دانست و عنوان کرد: تولید کنندگان انتظار دارند با توجه به مالیاتی که می پردازند، از افرادی که میلیاردها سود به دست می آورند و مالیاتی پرداخت نمی کنند، مالیات در نظر گرفته شود. با همکاری میان وزارت، سازمان امور مالیاتی و کمیسیون اقتصادی مجلس با سرعت قابل قبولی این طرح در مرحله نهایی شدن قرار گرفت.
وی در ادامه به موضوع حسابرسی های ویژه پرداخت و در مورد معوقات ارزش افزوده گفت: برای تسریع در رسیدگی به این مسئله علاوه بر همکاری با دستگاه قضا، تلاش کنیم تا در نظر گرفتن سازوکاری مناسب فعالین اقتصادی در این مسیر قرار بگیرند و ماهانه میزان پرونده های معوقات کاهش یابد.
خاندوزی در این جلسه همچنین به مسئله اظهارنامه پیش فرض، ابطال معوقاتی که پشت آنها خبری نیست و سرعت استرداد ارزش افزوده اشاره و اظهار کرد: مورد مهمی که به هیچ عنوان زیبنده نیست و به عنوان نقطه ضعف محسوب می شود بحث فساد است و در مقابل افزایش انگیزه و حمایت از پرسنل، با مصادیق فساد و هر امکانی که موجب ایجاد فساد می شود به صورت جدی برخورد شود. وی با بیان اینکه اگر بتوانیم نظام خود نظارتی را تقویت کنیم در افزایش رضایت فعالان اقتصادی، وضعیت بهتری خواهیم داشت، اظهار کرد: تلاش در افزایش اعداد و ارقام اقتصادی در استان مشهود است که امیدواریم در جهت رفع موانع نیز اقدامات جدی صورت گیرد.
خاندوزی با اشاره به اینکه در صورتی که مدیران استان بتوانند در همین مسیر حرکت کنند، سال ۱۴۰۲ را چابک‌تر شروع خواهیم کرد، اضافه کرد:همچنین باید تلاش کنیم وضعیت فعلی بخش‌های اقتصادی را به لحاظ پشتیبانی، نیروی انسانی و زیرساختی بهبود ببخشیم.

یک تصمیم جدید
برای سهام عدالت متوفیان
 رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از اخذ تصمیم جدید برای تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان خبر داد.
مجید عشقی درمورد انتقال سهام مشمولان متوفیان توضیح داد: بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از مشمولان سهام عدالت طی سال‌های گذشته فوت شده‌اند و انتقال سهام باید به صورت الکترونیکی صورت بگیرد. بر این اساس دفاتر قضایی درمورد بحث سامانه و انتقال اطلاعات با مشکل مواجه شدند.
عشقی ادامه داد: به همین دلیل مصوبه تغییر داده شد و شرکت‌های کارگزاری را هم وارد ماجرا شدند. بر این اساس بخش سامانه‌ای در اختیار کارگزاری قرار می‌دهیم تا بتوانند این کار را انجام دهند. افراد باید به کارگزاری‌ها و دفاتر قضایی مراجعه کنند تا کارگزاری به صورت الکترونیکی این کار را انجام دهد.
وی افزود: وراث باید گواهی انحصار ورثه را ارائه کنند تا انتقال بر اساس سهمی که مشخص شده صورت بگیرد. در سامانه درصد هر وارث مشخص می‌شود و انتقال قهری به صورت الکترونیکی صورت می‌گیرد. ساختار اواخر تغییر پیدا کرده و زیرساخت فنی آن درحال آماده شدن است.
بر اساس این گزارش، بیش از سه میلیون نفر از مشمولان سهام عدالت طی سال‌های گذشته فوت شده‌اند و سهام آن‌ها پس از فرایند انحصار وراثت باید به وراث تعلق بگیرد. البته برخی از وراث نیز فوت شده‌اند و همین موضوع فرایند را پیچیده‌تر کرده است. برای انتقال سهام این روش پیشنهاد شده بود که وراث به صورت حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک مراجعه کنند که این روش بسیار زمان‌بر بود. بنابراین قرار شد این فرایند به صورت الکترونیکی و با همکاری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و قوه قضاییه تا شهریورماه انجام شود. اما به نظر می‌رسد قوه قضاییه در ارسال اطلاعات به سپرده‌گذاری کمی از برنامه عقب است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه