روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۱ شنبه ۲۰ اسفند - شماره 4328

مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران مطرح کرد؛

صنعت کشتی‌سازی ایران نیازمند تسهیلات بانکی

 محمدرضا مدرس خیابانی گفت: صنعت کشتیرانی در دنیا براساس تسهیلات کارمی‌کند اما ما ازاین تسهیلات بی‌بهره هستیم وامیدواریم با کمک دولت،بخشی از نیازها را از راه تسهیلات حل کنیم.
محمدرضا مدرس خیابانی، نایب رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در مراسم آغاز عملیات ساخت دو فروند شناور ناوگان ملی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به رتبه گروه کشتیرانی به عنوان پانزدهمین ناوگان کانتینری جهان، گفت: این ناوگان ظرفیت بزرگی برای انجام مأموریت در کریدور شمال-جنوب دارد، به نحوی که حدود ۱۴۰ فروند شناور و ۲۰۰ هزار دستگاه کانتینر ملکی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برای ایفای این مأموریت آماده به کار هستند.
وی ادامه داد: در کنار این ‎ظرفیت و برای تقویت هر چه بیشتر ناوگان کشتیرانی دریای خزر در شمال کشور و همچنین تکمیل زنجیره حمل‌ونقلی در این کریدور، اقداماتی را صورت داده‌ایم که از جمله آن، می‌توان به سفارش ساخت چهار فروند شناور به تولیدکننده داخلی اشاره کرد.
مدرس خیابانی افزود: در همین راستا و برای تسهیل تردد شناورها ‎گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیون دلاری در بندر سالیانکای روسیه انجام داده است و راهبری این بندر را در اختیار گرفته است.
مدرس خیابانی با اشاره به اینکه گروه کشتیرانی طی ‎سال جاری، در دریای خزر بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن کالا را جابه‌جا کرده است، گفت: در بنادر جنوبی این رقم به بیش از ۲۶ میلیون تن رسیده که مجموع آن رشد ۵ درصدی را نسبت به رکورد تاریخی سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد.
‎وی تصریح کرد: حسب دستورات دولت سیزدهم و در راستای توسعه حمل‌ونقل دریایی ظرفیت ناوگان کشتیرانی دریای خزر به زودی با الحاق شناور خریداری شده از روسیه، از ۹۵ هزار تُن به ۱۰۵ هزار تُن افزایش خواهد یافت که امیدواریم با تحویل به موقع چهار فروند شناور از شرکت صدرا این ظرفیت بیش از پیش افزایش یابد.
مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه این گروه تاکنون مبلغ ۳۶۰ میلیارد تومان را به شرکت صدرا جهت ساخت شناورهای یاد شده پرداخت کرده است، خاطرنشان کرد: صنعت کشتیرانی در دنیا بر اساس تسهیلات بانکی کار می‌کند، اما متأسفانه در داخل کشور، ما از این تسهیلات بی‌بهره هستیم و امیدواریم با توجه و کمک دولت، بخشی از نیازهای خود را از طریق دریافت تسهیلات در صندوق توسعه ملی حل کنیم.
وی مجموع سرمایه‌گذاری گروه کشتیرانی در حمل‌ونقل دریای خزر جهت توسعه فعالیت در کریدور شمال-جنوب را حدود ۹۰ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: در حال تکمیل سامانه لجستیکی هستیم که از بنادر هند و چین تا بنادر دریای خزر را پوشش می‌دهد.
مدرس خیابانی در پایان اظهارات خود اشاره‌ای نیز به راه‌اندازی خط کشتیرانی ایران-ونزوئلا کرد و گفت: استمرار این خط مستلزم استقبال تجار است که امیدواریم به همت دستگاه‌های مربوطه این اقبال صورت گیرد.

سازمان توسعه صنعتی ملل متحد اعلام کرد؛
رتبه ۵۵ ایران در شاخص عملکرد رقابت صنعتی
 بر اساس آخرین گزارش سازمان توسعه صنعتی ملل متحد، رتبه ایران در شاخص عملکرد رقابت صنعتی طی سالهای ۲۰۱۶- ۲۰۲۰، بین ۵۲ تا ۵۷ متغیر بوده و رتبه آن در سال ۲۰۲۰ از ۱۵۴ کشور، ۵۵ بود.
شاخص عملکرد رقابت صنعتی یکی از شاخص‌هایی است که یونیدو (سازمان توسعه صنعتی ملل متحد) برای ارزیابی توان رقابت و عملکرد صنعتی اقتصادهای مختلف مورد استفاده قرار می‌دهد در این شاخص با بهره گیری از مجموعه‌ای از زیر شاخص‌های مرتبط توان تولید و صادرات کالاهای صنعتی یک کشور مورد ارزیابی قرار گرفته و با سایر کشورها مقایسه می‌شود که این شاخص‌ها عبارتند از سرانه ارزش افزوده صنعت (دلار ۲۰۰۵)، سرانه صادرات صنعت دلار جاری)، سهم ارزش افزوده صنعتی از تولید ناخالص داخلی، سهم کالاهای صنعتی با تکنولوژی متوسط و بالا در ارزش افزوده صنعت، سهم صادرات صنعت در کل صادرات، سهم کالاهای با فناوری متوسط و بالا در صادرات صنعت، سهم از کل ارزش افزوده صنعت جهان و سهم از کل تجارت صنعت جهان.
در گزارش ۲۰۲۲ یونیدو، رتبه ایران در شاخص عملکرد رقابت صنعتی طی دوره سالهای ۲۰۱۶- ۲۰۲۰، بین ۵۲ تا ۵۷ متغیر بوده و رتبه آن در سال ۲۰۲۰ از ۱۵۴ کشور، ۵۵ بود که نسبت به سال ۲۰۱۹ تغییری نداشت. ۱۰ کشور برتر جهان در شاخص عملکرد رقابت صنعتی شامل آلمان، چین، ایرلند، ژاپن، کره جنوبی، آمریکا، سوئیس تایوان سنگاپور و هلند می‌شود. در ۲۴ کشور منطقه ایران بعد از ۶ کشور ترکیه، رژیم اشغالگر قدس، امارات، عربستان، بحرین و قطر در جایگاه هفتم قرار گرفته است. در سال ۲۰۲۰ در ارتباط با زیر شاخصهای عملکرد رقابت، صنعتی ایران در بین کشورهای برتر منطقه در زیر شاخصهای سهم در کل ارزش افزوده صنعت «جهان» و «سهم در کل تجارت صنعت جهان»، نسبت به سایر زیرشاخصها از امتیاز بالاتری برخوردار بوده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد؛
تحویل بدون نقص واحدهای مسکن مهر تا سال ۱۴۰۲
 معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: تا سال ۱۴۰۲ واحدهای مسکن مهر را تکمیل و بدون نقص تحویل خواهیم داد. معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بافعالیت های مستمر که انجام می‌شود برای افزایش کیفیت واحدهای مسکونی تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت که تا سال ۱۴۰۲ واحدهای مسکن مهر را تکمیل و بدون نقص تحویل دهیم.
جعفری افزود: با تلاش جهادی که انجام می‌دهیم امیدوار هستیم به نقطه‌ای برسیم که واحدها را تحویل و کارها را تکمیل کنیم و پروژه‌ها را بدون نقص تحویل دهیم.
وی گفت: سیاست‌های ما در رابطه با سیاست زیست فناورانه و زیست مهدویت است تا آنچه فراخور مردم است را تحویل دهیم.
جعفری تصریح کرد: با منابع، امکانات تأمین شده و برنامه ریزی که انجام می‌دهیم در سال ۱۴۰۲ بسیاری از نواقص جبران خواهد شد و مشکلات را پشت سر خواهیم گذاشت.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه