روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۱ چهارشنبه ۵ بهمن - شماره 4300

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:

سرمایه‌گذاری‌ها در صنعت خط قرمز شرکت ملی صنایع پتروشیمی است

 مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه مجتمع‌های در حال اجرا یا تولیدی پتروشیمی خط قرمز این شرکت هستند، گفت: خدشه‌ در این سرمایه‌گذاری‌ها، ضربه به تولید، اقتصاد، اشتغال و منابع کشور است و ایده‌های کارشناسی باید برای طرح‌های جدید و تکمیل زنجیره محصولات ارائه شود.
به گزارش شانا، مرتضی شاهمیرزایی در حاشیه دومین نمایشگاه و همایش معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری توسعه نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی‌های تجدیدپذیر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در جمع خبرنگاران درباره برنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای توسعه ساحل‌محور و دریامحور صنعت پتروشیمی اظهار کرد: صنایع پتروشیمی آب‌بر هستند که با شرایط اقلیمی داخل کشور سازگاری ندارد، بنابراین مجوزهایی که پیش از داده شده بود مورد بازنگری قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه عمده توسعه صنعت پتروشیمی با شرایط سواحل جنوبی کشور سازگار است، افزود: افزون‌ بر منابع غنی نفت و گاز در این مناطق، ظرفیت‌های صادراتی نیز برای تولید فراهم است و سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری در این مناطق تمایل دارند.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه مجوزهایی برای توسعه صنعت پتروشیمی در گذشته در منطقه قشم داده شده که لازمه آن این است سازمان حفاظت محیط زیست نظر قطعی برای اجرای این طرح‌ها را اعلام کند، ادامه داد: چند طرح پتروشیمی در این منطقه تعریف شده است که منتظر اعلام سازمان محیط زیست هستیم که پس از آن باید پارک‌های پتروشیمیایی را برای ادامه زنجیره نیز ایجاد کنیم.
شاهمیرزایی به ظرفیت نصب‌شده ۹۰ میلیون تنی صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: طرح‌های آرتاانرژی، آریامتانول، پارس گلایکول و براساس قولی که هلدینگ خلیج‌فارس داده است، الفین گچساران و به احتمال زیاد یادآوران خلیج فارس تا پایان امسال به بهره‌برداری خواهند رسید که ۴ میلیون تن به ظرفیت این صنعت افزوده می‌شود. وی درباره صحبت‌هایی مبنی بر صادرات گازی که به‌عنوان خوراک به متانول‌سازان اختصاص می‌یابد، اظهار کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی از اظهارنظرهای کارشناسی استقبال می‌کند، اما اگر طرحی مجوز اخذ کرده یا در حین اجراست یا به بهره‌برداری رسیده است، اگر خدشه‌ای در این سرمایه‌گذاری صورت گیرد، ضربه به تولید، اقتصاد، اشتغال و منابع کشور است، بنابراین خواهشم این است که چنین ایده‌هایی را برای طرح‌های جدید ارائه کنند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأکید کرد: مجتمع‌های در حال اجرا یا تولیدی پتروشیمی خط قرمز شرکت ملی صنایع پتروشیمی هستند و باید مسیرشان را طی کنند و کارشناسان و متخصصان می‌توانند پیشنهادهای خود را در زمینه تکمیل زنجیره محصولاتی مانند متانول ارائه کنند.

رئیس کمیسیون روانکارهای خودرویی و صنعتی خبر داد؛
کاهش عرضه مواد اولیه روغن موتور در بورس کالا
 رئیس کمیسیون روانکارهای خودرویی و صنعتی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران گفت: کاهش عرضه روغن موتور در بورس کالا موجب ایجاد پیامدهای متعددی همچون تعطیلی کارخانه ها شده که باید جلوی آن گرفته شود.
محسن رفعت با بیان اینکه وقتی شرکتی هم تامین کننده اصلی ترین ماده اولیه است و هم در سطح بازار رقیب به حساب می آید نتیجه کار انحصار و مهندسی بازار می شود: اظهار کرد: در چنین شرایطی که هدف انحصار طلبی است شرکت عرضه کننده با عنوان قاچاق عوام فریبی کرده و عرضه در بورس را مهندسی می کند و این در شرایطی است که بورس قوانینی را پیش بینی کرده است که به راحتی می توان با اعمال آنها سواستفاده را به حداقل رساند.
وی افزود: شرکت عرضه کننده مدعی افزایش عرضه در بازار بوده این در شرایطی است که دو نوع از روغن پایه های مخصوص تولید روغن موتور از بورس حذف شده اند و این موضوع باعث تعطیلی بخش وسیعی از کارخانه های تولید روغن موتور شده است.
رئیس کمیسیون روانکارهای خودرویی و صنعتی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران با بیان اینکه علیرغم ادعای این شرکتها بی شک تاثیر خود را در بازار مصرف می گذارد، گفت: این اتفاق کاملا برنامه ریزی شده است چرا که از شهریور روند عرضه فراز نشیبهای بسیاری داشته است و در آذر ماه بصورت ناگهانی اعلام شد که دیگر عرضه نخواهیم داشت.
رفعت افزود: با یک نگاه ساده به دو سال گذشته متوجه می شویم در سال ۱۳۹۹ عرضه این روغن ۹۷۵۲ تن است در سال ۱۴۰۰ عرضه ۹۵۲۲ تن بوده با افزایش مصرف و خروج از بحران کرونا که مسافرتها بیشتر می شود عرضه امسال که باید ۲ برابر شود به ۵۱۰۶ تن کاهش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه حتی اگر چنین برنامه ایی هم وجود داشت باید از ۶ ماه قبل بصورت پلکانی اعلام و کاهش عرضه صورت می گرفت.
وی تاکید کرد: تصمیمات انحصار طلبانه یکی از شرکت های روغن موتور منجر به نابودی تولید و بیکاری عده ایی کارگر در این شرایط سخت اقتصادی می شود که این موضوع خلاف فرمایشات مقام معظم رهبری است.
رئیس کمیسیون روانکارهای خودرویی و صنعتی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران با بیان اینکه به هر روی  نتیجه این تصمیمات انحصار طلبانه اجبار به واردات روغن پایه و افزایش هزینه تولید و خروج ارز و پر کردن جیب کشورهای حاشیه خلیج فارس است که منتظر چنین فرصتهایی هستند ، گفت: انصاف نیست که در این شرایط تورم از یک سو تحریم های ظالمانه از سوی دیگر ارز مملکت که به سختی حاصل می شود پای تصمیم های نادرست از بین برود بی شک برای حل مشکلات وجلوگیری از سواستفاده عده ایی فرصت طلب راه حل هایی هم وجود دارد اما شرط اصلی آن نداشتن پیش فرض و نیت حل مشکلات است.
رفعت اظهار کرد: که در این راه اتحادیه همیشه پیشگام و آماده است و دست همکاری بسوی همه مدیران دراز می کند، امیدوارم تا دیر نشده بجای درمان پیشگیری اتفاق بیفتد و مسوولان اقدام اساسی برای حل این مشکل بزرگ بکنند.

رئیس کانون انجمن‌های صنفی جایگاه‌داران:
بیشتر استان‌ها فاقد بنزین سوپر هستند
 رئیس کانون انجمن‌های صنفی جایگاه‌داران با بیان اینکه متوسط مصرف در دی ماه به 105 میلیون لیتر رسید، گفت: کسی چنین مصرفی را پیش‌بینی نمی‌کرد، به طوری که نسبت به ماه‌های گذشته حدود 7 درصد افزایش و نسبت به زمان مشابه سال قبل حدود 20 درصد متوسط افزایش یافت.
همایون صالحی درباره وضعیت اخیر توزیع بنزین در کشور باتوجه به افزایش مصرفی که در پی افت فشار گاز رخ داد، اظهار داشت: باتوجه به اینکه در تامین گاز به مشکل برخوردیم و با افت گاز مواجه شدیم، برای جلوگیری از قطع گاز خانگی مجبور شدند در برخی استان‌ها واحدهای سی‌ان‌جی را تعطیل کنند و هر جایی لازم بود گاز قطع شد. به همین نسبت هم با افزایش مصرف بنزین مواجه شدیم، افزایش مصرف به گونه‌ای بود که در یک روز از دی ماه به 118 میلیون لیتر هم رسید در حالی که در هیچ زمستانی این اتفاق نیفتاده بود.
وی خاطرنشان کرد: در فصل زمستان سال‌های گذشته ما همیشه کاهش مصرف داشتیم، اما امسال به دلایل مختلف از جمله اینکه افت گاز شدیدتر از سال‌های گذشته بود مصرف بنزین بالا رفت و ناترازی بیشتر خود را نشان داد.
وی با بیان اینکه متوسط مصرف در دی ماه به 105 میلیون لیتر رسید، گفت: کسی چنین مصرفی را پیش‌بینی نمی‌کرد، به طوری که نسبت به ماه‌های گذشته حدود 7 درصد افزایش و نسبت به زمان مشابه سال قبل حدود 20 درصد متوسط افزایش یافت.
رئیس کانون انجمن‌های صنفی جایگاه‌داران با پیش‌بینی اینکه در نوروز امسال با مشکل تامین بنزین مواجه می‌شویم، تصریح کرد: هنوز نمی‌دانیم به واردادت منجر می‌شود و یا اینکه باید تولید بیشتر بنزین داشته باشیم اما آنچه واضح است اینکه همه ارکان باور پیدا کردند که باید ظرفیت‌ها را بالاببرند. طبق اخبار واصله از پالایشگاه اصفهان؛ به شدت تلاش می‌شود که بتوانند افزایش تولید داشته باشند، البته برنامه درازمدت و  میان‌مدت تا سال 1405 هم در نظر گرفته‌اند، اما واقعیت اینکه اینها علاج درد نیست.
وی بیان داشت: طی چند سال گذشته همه شرایط بحرانی را به شکل مسکن موقتی طی کردیم، ما هر سال این مشکل را داشتیم مثلا امسال گفته شد که پیش‌بینی لازم برای تامین گاز زمستانی صورت گرفته است اما این اتفاق نیفتاد، حتی پیش‌بینی می‌شد که اروپا به زحمت بیفتد ولی در کشور ما این اتفاق افتاد. بنابراین برای نوروز باید تدابیر اندیشیده شود تا به لحاظ تامین سوخت دچار چالش نشویم.
صالحی درباره تامین بنزین سوپر در کشور خاطرنشان کرد: چند سال است که برای تامین بنزین سوپر مشکل داریم و در این فصل چهارم سال این مشکل حادتر شده است به طوری که توزیع آن خیلی کم شده و بیشتر استان‌ها فاقد این بنزین هستند.
وی تاکید کرد: وضعیت بنزین سوپر در کشور اصلا خوب نیست، باید حداقل در روز 5 میلیون لیتر عرضه داشته باشیم اما این میزان موجودی و توزیع نداریم.
رئیس کانون انجمن‌های صنفی جایگاه‌داران در ادامه درباره وضعیت عرضه سی‌ان‌جی در کشور نیز گفت: ما باید حدود 24 میلیون متر مکعب در روز در 2500 مجاری عرضه سی‌ان‌جی توزیع کنیم در حالی که در برخی استان‌ها ظرفیت جایگاه‌های عرضه کمتر از 60 درصد است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه