روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۱ يکشنبه ۱۰ مهر - شماره 4219

سخنگوی بانک مرکزی:

تقاضای ارز برای واردات کالاهای اساسی امسال ۲ میلیارد دلار کاهش یافت

 سخنگوی بانک مرکزی،‌ یکی از آثار اجرای سیاست مردمی‌سازی یارانه‌ها را کاهش ۲ میلیارد دلاری تقاضای ارز برای واردات کالاهای اساسی در نیمه نخست امسال عنوان کرد.
‌ مصطفی قمری وفا سخنگوی بانک مرکزی در صفحه مجازی خود نوشت: از آثار اجرای سیاست مردمی‌سازی یارانه‌ها می توان به کاهش 2 میلیارد دلاری میزان تقاضای ارز برای واردات کالاهای اساسی در نیمه نخست امسال ذکر کرد. آمار جالب توجه از آثار اجرای سیاست مردمی‌سازی یارانه‌ها در میزان عرضه و تقاضای ارز حاکی است که میزان تقاضای ارز برای واردات کالاهای اساسی در نیمه نخست امسال، علیرغم رشد قیمت جهانی کالاهای اساسی، ۲ میلیارد دلار کاهش یافت.
میزان تامین و عرضه ارز توسط صادرکنندگان در سامانه نیما در نیمه نخست امسال با افزایش ۹۰ درصدی، از ۱۱ میلیارد یورو به حدود ۲۰ میلیارد یورو رسید. آمارها کاملا گویاست؛ واقعی شدن تقاضا و حذف تقاضاهای کاذب برای ارز و همچنین افزایش انگیزه صادرکنندگان برای عرضه ارز در سامانه نیما، از بدیهی ترین آثار اجرای سیاست مردمی سازی یارانه‌ها به شمار می‌رود.

مرکز آمار ایران اعلام کرد؛
رشد ۴.۳ درصدی
 ارزش افزوده بخش کشاورزی
 در بهار امسال
 مرکز آمار ایران رشد ۴.۳ واحد درصدی ارزش مرکز افزوده بخش کشاورزی در بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته را اعلام کرد.
رشد ارزش افزوده بخش کشاورزی به قیمت ثابت سال ۱۳۹۰ در بهار ۱۴۰۱ معادل ۰.۸- درصد برآورد شده بود که نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۰ که رشد ارزش افزوده معادل ۵.۱- درصد برآورد شده، حاکی از بهبود رشد ارزش افزوده بخش کشاورزی به میزان ۴.۳ واحد درصد است، بنابراین رشد ارزش افزوده بخش کشاورزی نسبت به بهار ۱۴۰۰ افزایش پیدا کرده است. براساس این گزارش، باید توجه داشت که مهمترین عامل تاثیرگذار در رشد ارزش افزوده (به قیمت ثابت) میزان رشد تولیدات بخش کشاورزی است. بروز خشکسالی در سال ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ و تداوم آن در سال زراعی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ حاکی از آن است که اتخاذ سیاست‌های حمایتی مناسب از ابتدای پاییز ۱۴۰۰، منجر به بهبود رشد ارزش افزوده بخش کشاورزی به قیمت ثابت شده است. این ادعا با بررسی روش ارزش افزوده بخش در پاییز ۱۴۰۰ به میزان ۲.۸- درصد، در زمستان ۱۴۰۰ به میزان ۲.۳- درصد و در نهایت در بهار ۱۴۰۱ با رشد ۰.۸- درصد قابل اثبات است. در عین حال، روند بهبود ارزش افزوده بخش کشاورزی از پاییز ۱۴۰۰ که پس از یک دوره کاهش رشد در سال ۱۳۹۸ آغاز شده بود، نشان دهنده تلاش‌های صورت گرفته برای حمایت از پایداری تولید، افزایش بهره‌وری و ارتقای سطح حمایت است که امید می‌رود این روند طی فصول آینده ادامه یابد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه