روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۱ يکشنبه ۱۰ مهر - شماره 4219

چگونه هزینه اینترنت را کاهش دهیم؟

 تنها با تغییراتی کوچک در تنظیمات گوشی یا اپلیکیشن، می‌توان در مصرف اینترنت گوشی و وای فای خود صرفه‌جویی و از آن بهینه‌تر استفاده کرد زیرا در بیشتر موارد، حجم اینترنت مصرفی با انجام دادن موارد ساده، کم می‌شود.
با افزایش سرعت اینترنت و شروع پیشرفت نسل پنجم (۵G)، حجم بیشتری از اینترنت مشترکان صرف شبکه‌های اجتماعی، کار و آموزش آنلاین می‌شود. درنتیجه کم کردن هزینه‌های اینترنت و مدیریت مصرف آن ضروری تر از قبل به نظر می‌رسد. گشتن در شبکه‌های اجتماعی و وبگردی، کار لذت‌بخشی است که ممکن است ساعت‌ها شما را بدون توجه به مصرف اینترنت، به گوشی سرگرم ‌کند.
یکی از راهکارهای مناسب، تعیین سقف مجاز مصرف دیتا در تنظیمات گوشی است. شما می‌توانید با استفاده از این قابلیت، محدودیت‌هایی را اعمال کنید، تا بعد از مصرف میزان مشخصی از اینترنت، یک هشدار دریافت کنید.
برای این کار کافیست به بخش Connections تنظیمات گوشی بروید. گزینه Data usage را انتخاب کنید. در بخشMobile data usage تغییرات دلخواه خود را انجام دهید. در این بخش می‌توانید در صورت داشتن دو سیم کارت، محدودیت‌هایی را برای هر کدام از آنها بگذارید تا به میزان مشخصی از اینترنت همراه مصرف شود.
بعضی از اپلیکیشن‌های نصب شده داخل گوشی، حتی اگر باز نشوند، باز هم در پس‌زمینه‌ گوشی فعال هستند و در زمان اتصال به اینترنت، همگام‌سازی و تنظیمات مربوط به خود را انجام می‌دهند. این حالت زمانی که تعداد زیادی از اپلیکیشن‌ها را روی گوشی خود نصب کرده اید، می‌تواند حجم زیادی از اینترنت همراه را مصرف کند.
راه حل برطرف کردن این مشکل این است که به منوی Connections بروید. بخش Data usage را انتخاب کنید. گزینه Data saver را به حالت on دربیاورید تا همه فعالیت‌ها در پس‌زمینه گوشی متوقف شود.
شناسایی و متوقف کردن اپلیکیشن های پرمصرف؛ فعال کردن حالت Data saver در گوشی‌ می‌تواند روی عملکرد برنامه‌هایی مثل اپلیکیشن‌های ایمیل و دریافت نوتیفیکیشن‌ها اثر داشته باشد.
در این شرایط می‌توانید از روش گزینشی استفاده کنید، به این صورت که تنها برنامه‌هایی که مصرف دیتای بالاتری را در پس‌زمینه دارند، غیرفعال ‌شوند. برای این کار: به بخش Apps در تنظیمات گوشی بروید. با انتخاب اپلیکیشن مورد نظر گزینه Mobile data یا Data usage را خواهید دید. در این بخش با غیرفعال کردن حالت background data usage می‌توانید از فعالیت هر اپلیکیشن در پس‌زمینه گوشی خود جلوگیری کنید.
توقف حالت آپدیت خودکار؛  اگر حالت خودکار آپدیت اپلیکیشن‌ها فعال باشد، حجم زیادی از دیتا بدون اطلاع شما مصرف می‌شود. این موضوع در برنامه پلی‌استور گوگل زیاد پیش می‌آید. برای غیر فعال کردن این قابلیت می‌توانید از تنظیمات پلی استور، در بخش Auto-update apps، گزینه‌های به روزرسانی خودکار را غیرفعال کنید.
برای کاهش مصرف اینترنت در بعضی از پیام‌رسان‌ها مثل واتس اپ هم، پس از نصب این برنامه‌ها به بخش تنظیمات بروید و دانلود خودکار فایل‌ها و ویدئوها را غیرفعال کنید.
طبق اطلاعات سایت اپراتور دوم تلفن همراه، استفاده از نسخه کم مصرف اپلیکیشن‌ها؛ همه اپلیکیشن‌ها به یک اندازه اینترنت مصرف نمی‌کنند و برای کم کردن مصرف اینترنت، در بعضی از اپلیکیشن‌ها گزینه‌ای وجود دارد که با فعال کردن آن می‌توانید از نسخه‌های سبک‌تر و کم‌مصرف‌تر استفاده کنید.
برای مثل، مرورگر گوگل کروم یکی از پرطرفدارترین مرورگرها در میان کاربران گوشی‌های اندروید است که با وجود رابط کاربری ساده، اینترنت زیادی را مصرف می‌کند. در زمان وبگردی، می‌توانید در کنار محدود کردن بخشی از مصرف اینترنت، با بستن اپلیکیشن‌های دیگر یا اختصاص ندادن اینترنت به بقیه دستگاه‌ها، از قابلیت Lite mode گوگل کروم استفاده کنید. در این حالت صفحات وب با فشرده‌سازی بیشتر و سرعت بالاتر باز می‌شوند.
برای فعال کردن این قابلیت باید به بخش settings برنامه گوگل کروم بروید. گزینه Lite mode را فعال کنید. بعد از فعال کردن این حالت، می‌توانید حتی مقدار اینترنتی که صرفه‌جویی شده را هم ببینید. برای بعضی دیگر از اپلیکیشن‌های پرکاربرد مثل جی‌میل، گوگل‌مپ‌ هم، نسخه‌هایLite  و کم‌حجم وجود دارد که با نصب‌ این نسخه‌ها، مقدار مصرف اینترنت کمتر می‌شود.
تلویزیون های اینترنتی در عین سرگرم گننده بودن، با بالاتر رفتن کیفیت پخش، حجم بیشتری از بسته‌های اینترنت همراه را مصرف می‌کنند. برای همین بهتر است از کاهش کیفیت ویدئوها از حالت HD به کیفیت‌ SD در زمان تماشای آنلاین برای کم کردن مصرف اینترنت استفاده کنید.
کنترل مصرف در زمان هات اسپات کردن؛ وقتی با استفاده از قابلیت هات‌اسپات (Hotspot) اینترنت همراه گوشی خود را به لپ‌تاپ متصل میکنید، اگر ویندوز یا دیگر نرم‌افزارهای لپ‌تاپ به صورت خودکار بهروزرسانی شوند، بسته شما به سرعت تمام می شود.
 پس بهتر است قبل از این کار، بهروزرسانی خودکار ویندوز را غیرفعال کنید. البته راهکار بهتر، گذاشتن محدودیت سقف مصرف، در زمان هات اسپات کردن است. برای این کار به بخش portable hotspot در گوشی خود بروید. قسمت personal hotspot را انتخاب کنید. گزینه Data Limit را انتخاب و میزان مورد نظر خود را تعیین کنید.
استفاده از اپلیکیشن‌ های مدیریت مصرف اینترنت گوشی؛ با مشاهده لحظه‌ای میزان مصرف اینترنت، می‌توانید در مصرف اینترنت صرفه جویی کنید. نصب این اپلیکیشن‌ها برای کم کردن مصرف اینترنت راهکار مناسبی است.

معاون وزیر صمت اعلام کرد؛
احیای ۶۱۷ واحد راکد طی ۶ ماه
 معاون وزیر صمت گفت: طبق آخرین آمار تا پایان شهریور ۶۱۷ واحد راکد، راه اندازی مجدد شده است؛ همچنین ۴۰۷ واحدی که با زیر ۵۰ درصد ظرفیت کار می کنند، ظرفیتشان به بالای ۵۰ درصد افزایش یافته است.
علی رسولیان در مورد آخرین وضعیت واحدهای راکد، اظهار کرد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، ۱۲ هزار واحد راکد شناسایی شد که برای احیا و فعال سازی این واحدها ستادهای تسهیل و دستگاه قضائی همکاری می‌کنند.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی افزود: برنامه امسال راه اندازی ۲ هزار واحد راکد است که طبق آخرین آمار تا پایان شهریور ماه ۶۱۷ واحد راکد، راه اندازی مجدد شده است.
وی ادامه داد: همچنین واحدهایی داریم که اگرچه فعال هستند اما با زیر ۵۰ درصد ظرفیت خود کار می‌کنند؛ بر اساس آخرین آمار از ابتدای امسال ۴۰۷ واحد از این گروه ظرفیتشان به بالای ۵۰ درصد افزایش یافته است.
*تأمین مالی؛ مشکل عمده واحدهای صنعتی
رسولیان همچنین با اشاره به مهم‌ترین مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی، گفت: عمده مشکل واحدهای صنعتی، چالش‌های مربوط به تأمین مالی است؛ متأسفانه واحدهای صنعتی همواره با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند.
وی اظهار کرد: همچنین مساله بازار، تأمین مواد اولیه، مسائل حقوقی و اختلاف بین شرکا از دیگر مشکلات عمده واحدهای صنعتی و صنایع کوچک است.
معاون وزیر صمت یادآور شد: طبق تفاهم نامه‌ای که اخیراً به امضای وزرای صمت و اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی رسیده، ۵۰ هزار میلیارد تومان برای واحدهای راکد تأمین مالی انجام خواهد شد.

مرتضی سامتی، کارشناس اقتصادی:
بخش زیادی از مردم دغدغه معیشت دارند
 یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: اگر مردم قله کوه مشکلات را که اختلاس، فساد، افزایش تورم و ... را می‌بینند، عامل این مشکلات که تنه این کوه را ساخته مسائلی مانند تحریم‌، سخت‌تر شدن شرایط صادرات، محدود شدن فعالیت کسب و کارها و کاهش تولید است.
مرتضی سامتی گفت: بیش از 40 سال از انقلاب می‌گذرد، قول و قرار با مردم در زمان انقلاب این بود که ایران یک کشور مستقل نه وابسته به شرق و نه وابسته به غرب باشد و به همین دلیل شعار نه غربی و نه شرقی، جمهوری اسلامی سر داده شد. مردم تمام مشکلات را تحمل کردند تا در یک کشور مستقل زندگی کنند اما تمرکز فقط بر چین و روسیه است.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه جامعه تحمل آسیب‌های ناشی از نابرابری و تبعیض را ندارد، گفت: جامعه‌ای که مشکلات اقتصادی دارد، شکننده می‌شود و به همین دلیل شاهد کاهش فاصله تنش‌ها می‌شویم. اعتراضات دی ماه سال 96 و آبان سال 98 ماهیت اقتصادی داشتند و هم هر چند اعتراض به مرگ مرحومه مهسا امینی مربوط می‌شود اما بخشی از این اعتراض به وضعیت اقتصاد کشور است.
وی با طرح این سوال که؛ چرا مسئولان نمی‌بینند که سفره‌های مردم به ویژه کارگران کوچک‌تر شده است، ادامه داد: مسئولان باید اشتباهات را بپذیرند و درصدد جبران آنها باشند. بخش زیادی از مردم دغدغه معیشت دارند، با معضل بیکاری دست و پنجه نرم می‌کنند و بخشی دیگر را جوانان و نوجوانانی تشخیص داده‌اند که نگران آینده هستند.
سامتی اظهار داشت: اگر مردم قله کوه مشکلات را که اختلاس، فساد، افزایش تورم و ... را می‌بینند، عامل این مشکلات که تنه این کوه را ساخته مسائلی مانند تحریم‌، سخت‌تر شدن شرایط صادرات، محدود شدن فعالیت کسب و کارها و کاهش تولید است.
وی با تاکید بر اینکه در حالی که مردم درگیر بی‌عدالتی، مالیات تورمی و ... هستند، عده‌ای از تحریم‌ها و تورم سود می‌برند، گفت: سوال این است که منابع اختلاس‌های پی در پی از کجا تامین شده؟ مردم همواره با تورم دو رقمی مواجه بودند که معنای استمرار تورم، این است که برخی افراد از افزایش تورم سود می‌برند و کسانی که از مالیات تورمی استفاده می‌کنند بعضا وابسته به قدرت هم هستند در عین حال سفره کارگران هر روز کوچک‌تر می‌شود و گسترده فقر به قشر متوسط هم رسیده است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه