هلال احمر پارک بحران میسازد
رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از برنامهریزی برای ایجاد پارکهای بحران به منظور آموزش اصول ایمنی و امدادنجات به شهروندان خبر داد.
پیرحسین کولیوند درباره راهاندازی یک مرکز آموزشی شبیهسازی شده برای آموزش مقابله و پیشگیری از مخاطرات اظهارکرد: ایجاد پارکهای بحران و مرکز آموزش شبیهسازی شده یکی از اقدامات خوبی بود که پیگیری شده و ساخت آن تا مرحلهای نیز پیش رفته است.
وی ادامه داد: تقریبا اقداماتی که باید در خصوص راهاندازی این پارک انجام شود، انجام شده است. یکی از اقداماتی که قرار است در این پارکها صورت گیرد آموزش مقابله با مخاطرات از طریق عینکهای سه بعدی است که مخاطرات را شبیهسازی کردیم و قصد داریم شیوه مقابله با آن را در مساجد، مدارس، محلات و... آموزش دهیم.
رئیس جمعیت هلال احمر اظهار کرد: در این پارکها همچنین مخاطراتی ماننده زلزله را شبیه سازی کردیم و حتی در موقعیت زلزله قرار میگیریم و بعد از وقوع آن دیگران را نجات میدهیم. آموزشهای اینچنینی آغاز شده است اما قصد داریم که شهرک آموزشی را به پارکهای بحران اختصاص دهیم.
وی درباره محل احداث این پارکها نیز گفت: این پارک در محدوده شهرستان شهریار استان تهران خواهد بود. این شهرک آموزشی چند فاز دارد که امیدوارم برخی از این فازها امسال اجرا شوند. این شهرک قرار است حتی در سطح بینالمللی نیز فعالیت کند.
۳ میلیون کودک در نواحی سیلزده پاکستان
از تحصیل جا میمانند
مقامات پاکستان روز پنجشنبه اعلام کردند: به دلیل خسارات جدی که سیلابهای ویرانگر و مرگبار اخیر در این کشور به بسیاری از مدارس وارد کرده، حدود سه میلیون کودک ممکن است دستکم یک نیم سال تحصیلی را از دست داده و از ادامه تحصیل جا بمانند.
مقامات میگویند در پی بارانهای شدید موسمی و سیلهای وسیع ناشی از آن که احتمالا به دلیل تغییرات آب و هوایی بدتر شده است، بسیاری از کودکان پاکستانی ممکن است حداقل یک ترم تحصیلی خود را به دلیل خسارات جدی که به مدارس وارد شده از دست بدهند.
مقامات «کمیسیون برنامه ریزی و اداره ملی مدیریت بلایای طبیعی» پاکستان گفتهاند: شرایط فوق این نگرانی را ایجاد کرده که دستکم ۲.۸ میلیون کودک در سراسر کشور ممکن است یک نیم سال تحصیلی را از دست بدهند و نتوانند به مدرسه بروند.
آنها همچنین خاطر نشان کردند که پاکستان، یونیسف و سایر آژانسها تاکنون تعداد زیادی مراکز آموزشی موقت ایجاد کردهاند.
مقامات محلی نیز مراکز آموزشی موقتی را در مناطق سیل زده ایجاد کرده اند تا کودکان بتوانند به تحصیل ادامه دهند با این حال آنها تاکید دارند که این اقدامات با توجه به مقیاس تخریب، کافی نیست.
سیل بیسابقه از اواسط ژوئن تاکنون بیش از ۳۳ میلیون نفر را در مناطقی از این کشور تحت تأثیر قرار داده، میلیونها هکتار زمین را زیر آب برده و زیرساختها از جمله امکانات آموزشی را ویران کرده است.
بنابر اعلام اداره آموزش محلی، در استان جنوبی سند، منطقهای که بیشترین خسارت را در پاکستان دیده، سیل به حدود ۱۵ هزار مدرسه آسیب رسانده که ۲.۴ میلیون کودک در آنها ثبت نام کرده اند.
بنابر گزارش آسوشیتدپرس،، سیل پاکستان تاکنون ۱۶۶۶ کشته برجای گذاشته و به ۶۴۳ مدرسه در بلوچستان، ۱۰۹ مدرسه در پنجاب و ۲۸۷ مدرسه در استان های خیبر پختونخوا خسارت وارد کرده است.
همچنین بر اساس دادههایی که روز چهارشنبه توسط اداره ملی مدیریت بلایای طبیعی منتشر شد، اکثر کشتهشدگان یا آسیبدیدگان این فاجعه زنان و کودکان هستند.
خشکسالیها شدیدتر و طولانیمدتتر میشوند!
نتایج یک تحقیق جدید توسط دانشگاه آنگلیا شرقی (UEA) که بر روی 6 کشور هند، چین، اتیوپی، غنا، برزیل و مصر انجام شده، نشان میدهد که جهان با سرعت در حال پیشروی به سوی افزایش دمای متوسط جهانی به بیش از 1.5 درجه سانتیگراد است. روند فعلی افزایش گرمایش زمین، خشکسالیهایی را ایجاد میکند که سال ها ادامه خواهد داشت. افزایش دمای کره زمین باعث خشکسالیهایی میشود که مکررتر و طولانیتر هستند و خطرات قابل توجهی برای مردم و اکوسیستمها به همراه دارد.
در رابطه با نتیجه این تحقیقات دکتر پرایس ، محقق ارشد این تحقیقات گفت: تعهدهای فعلی برای کاهش تغییرات آب و هوایی بازدارنده نیست و پیشبینی میشود که فعالیتهای ما منجر به گرمایش جهانی 3 درجه سانتیگراد یا بیشتر شود. در سناریوی گرمایش 1.5 درجه سانتیگراد، احتمال خشکسالی در برزیل و چین سه برابر، در اتیوپی و غنا دو برابر، در هند اندکی افزایش و در مصر به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: این آمار به شدت در سناریوی گرمایش 4 درجه سانتیگراد تغییر میکند، جایی که احتمال خشکسالی پیشبینی شده در برزیل و چین نزدیک به 50 درصد، تا 30 درصد در اتیوپی و غنا، نزدیک به 20 درصد در هند و 100 درصد در مصر است. در مصر حتی مقادیر جزئی گرمایش زمین میتواند منجر به افزایش شدید احتمال خشکسالی شود.
پروفسور راشل وارن، دیگر محقق دانشگاه آنگلیا شرقی گفت: با گرم شدن کره زمین نه تنها احتمال و شدت خشکسالی افزایش مییابد، بلکه طول خشکسالی نیز افزایش پیدا میکند. پیشبینی میشود در برزیل، چین، اتیوپی و غنا خشکسالیهای بیش از دو سال حتی در سناریوی گرمایش 1.5 درجه سانتیگراد رخ دهد. در سناریوی گرمایش 2 درجه سانتیگراد، طول خشکسالی پیشبینی شده در همه کشورها (به جز هند) بیش از سه سال خواهد بود.
وی افزود: در سناریوی گرمایش 3 درجه سانتیگراد، پیشبینی میشود که خشکسالی به 4 تا 5 سال نزدیک شود، در حالی که در سناریوی گرم شدن 4 درجه سانتیگراد ممکن است خشکسالیهایی بیش از پنج سال در برزیل و چین ایجاد کند. همچنین، انتظار میرود که درصد زمینهایی که پیشبینی میشود در معرض خشکسالی شدید قرار گیرند، با سناریوی گرمایش 1.5 درجه سانتیگراد در برزیل، چین و مصر و در مناطقی که برف و یخ دائمی در هند وجود دارد، به سرعت افزایش یابد.
این محقق بیان کرد: این مناطق سرچشمه سیستمهای رودخانهای و تأمینکننده آب میلیونها نفر در پایین دست را تشکیل میدهند. خشکسالی شدید میتواند منجر به کاهش ذخیره آب شود و بر عرضه آب تأثیر بگذارد. خشکسالی میتواند تأثیرات عمدهای بر تنوع زیستی، عملکرد کشاورزی و اقتصاد داشته باشد.
وارن اضافه کرد: اجرای توافقنامه پاریس میتواند از نظر کاهش خطر خشکسالی شدید در این 6 کشور، در تمام طبقات اصلی پوشش زمین و برای درصد زیادی از جمعیت در سراسر جهان، مزایای عمدهای داشته باشد. این نیاز به اقدام فوری در مقیاس جهانی در حال حاضر برای توقف جنگلزدایی (از جمله در آمازون) در این دهه و کربنزدایی سیستم انرژی در این دهه دارد تا بتوانیم تا سال 2050 روند فعلی انتشار گازهای گلخانهای را متوقف کنیم.
نتایج این تحقیق در مجله Climatic Change منتشر شده است.
اولین کشور، واکسن کووید mRNA ساخت چین را تایید کرد
اندونزی اعلام کرد برای یک واکسن کووید ۱۹ برپایه فناوری mRNA که توسط شرکتی چینی ساخته شده، مجوز استفاده اضطراری صادر کرده و در حال حاضر اولین کشوری است که حتی پیش از خودِ چین، اقدام به ارائه این تاییدیه کرده است.
آژانس غذا و داروی اندونزی (BPOM) به استفاده از واکسن mRNA ساخت شرکت Walvax Biotechnology (۳۰۰۱۴۲.SZ) که بیش از دو سال در دست تحقیق و تولید بوده و سویه اصلی کروناویروس را هدف قرار می دهد، چراغ سبز نشان داد.
با این حال این تاییدیه تا حدودی غافلگیرکننده است زیرا شرکت Walvax که آزمایشات طولانی مدتی را روی این واکسن در چندین کشور از جمله اندونزی، مکزیک و چین انجام داده، هنوز نتیجهگیریهای نهایی از اثربخشی واکسن که نشان دهد چقدر میتواند خطر ابتلا به بیماری و موارد مرگ و میر ناشی از کووید را کاهش دهد، منتشر نکرده است. “پنی لوکیتو»، رئیس آژانس غذا و داروی اندونزی گفته است واکسن مزبور که اکنون با نام AWcorna شناخته میشود، ۸۳.۵۸ درصد در برابر سویههایی از ویروس کرونا که معمول و طبیعی تلقی میشوند، موثر است. هرچند این مقام بهداشتی اندونزی اضافه میکند که اثربخشی آن برای نوع بسیار مسری سویه امیکرون به ۷۱.۱۷ درصد کاهش مییابد. وی در عین حال جزئیاتی از دادهها ارائه نکرد و به پرسشهای خبرنگارانی که به دنبال اظهارنظر بیشتر در این زمینه بودند، پاسخ نداد.
بنابر گزارش رویترز، همچنین کمپانی Walvax تاکنون از اظهارنظر دراین باره خودداری کرده است.
پلیس ژاپن ۶ جاعلِ کارت اقامت برای خارجیان را بازداشت کرد
پلیس ژاپن از بازداشت شش نفر به اتهام جعل کارت اقامت برای خارجیان خبر داد.
این مظنونان شامل یک مرد ژاپنی و پنج شهروند چینی هستند. گزارشها همچنین حاکیست این افراد کارتهای اقامت جعلی را در ساختمانی در شهر «آساهی» و در نزدیکی توکیو چاپ کردهاند.
مقامات پلیس ژاپن میگویند این محل را بازرسی کرده و علاوه بر بیش از ۲۰۰ کارت اقامت جعلی، تعدادی رایانه شخصی و پرینتر پیدا کردهاند که احتمالا برای جعل کارت استفاده شده است.
به گفته پلیس، در رایانههای مصادره شده، اطلاعات حدود ۲۰ هزار سفارش وجود داشته که از ماه اوت به بعد ثبت شده است و قیمت فروش این کارتهای جعلی احتمالا حدود ۱۰ تا ۵۰ دلار بوده است.
همچنین احتمال دارد که این گروه، مراکز جعل دیگری نیز در داخل ژاپن داشته باشند.
بنابر گزارش شبکه ان اچ کی، پلیس توکیو در مورد اینکه مظنونان، اتهامشان را پذیرفتهاند یا خیر هنوز توضیحی نداده است.