روزنامه کائنات
2

سیاست

۱۴۰۱ دوشنبه ۴ مهر - شماره 4216

اراده و حسن نیت برای رسیدن به توافق

حاملان پیام‌های آمریکا برای آیت‌الله چه کسانی بودند؟

   حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران از ارسال پیام آمریکایی‌ها در روزهای اخیر مبنی بر داشتن اراده و حسن نیت برای رسیدن به توافق خبر داد و گفت: به آمریکایی‌ها اعلام کردیم با واقع‌بینی اراده و حسن نیت خود را برای رسیدن به توافق نشان دهید.
وزیر امور خارجه که در نیویورک به سر می برد، درباره محور دیدارهای خود با وزرای خارجه دیگر کشورها گفت: گفتگوها و رایزنی های ما با دیگر کشورها و آنها با ایران بیشتر حول محور لغو تحریم ها بوده است.
امیرعبداللهیان افزود: اینکه ما در نیویورک هستیم، حساسیت را برای طرف های خارجی بیشتر می کند که چه اتفاقی می افتد.
بر اساس گزارش العالم، وزیر امور خارجه ادامه داد: تیم ما و همکاران ما در نیویورک با نماینده اتحادیه اروپا و کشورهای مرتبط با مذاکرات برجام، گفتگوهایی را انجام دادند و در گفتگوهایی که من نیز با طرف های مختلف در دو روز گذشته داشتم، این موضوع از موضوعات اصلی در دستور کار بود.
امیرعبداللهیان اضافه کرد: در این دیدارها تاکید کردم برای رسیدن به توافق اراده وجدیت لازم را داریم و واقعا اکنون این طرف آمریکایی است که بایستی شجاعت اتخاذ تصمیم را داشته باشد تا بتوانیم از رسیدن به یک توافق خوب، قوی و پایدار سخن بگوییم.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: طرف آمریکایی بارها حتی در این روزهای اخیر به ما اعلام کرد که دارای اراده و حسن نیت لازم برای رسیدن به توافق هستیم و ما به آنها گفتیم پس با واقع بینی اراده و حسن نیت خود را نشان دهید و (اثبات) کنید تا بتوانیم به نقطه توافق برسیم.
امیرعبداللهیان همچنین درباره مجمع عمومی سازمان ملل گفت: نشست امسال با توجه به نگاه به جهان پسا کرونا متمرکز بر راه حل های تحول آفرین برای مقابله با چالش های درهم تنیده بود.
وی افزود: عمده جلسات و سخنرانی های مقامات از جمله رئیس جمهور کشورمان تاثیرات بسیار مثبتی را داشت و در دیدار با هیات ها، بازخوردهای آن را دریافت می کنم.
وزیر امور خارجه ادامه داد: صراحت کلام و توجه رئیس جمهور به موضوع چندجانبه گرایی و انتقاد از اقدامات یکجانبه گرایانه در جهان کنونی مورد توجه جدی طرف های اصلی در این نشست قرار گرفته است.
امیرعبداللهیان اضافه کرد: دیدارهای زیادی را رئیس جمهور به رغم حضور کوتاه مدت در نیویورک داشتند که دیدارهای موثری برای پیگیری موضوعات دو جانبه و مسائل منطقه ای و بین المللی بوده است.
وی تصریح کرد: همچنین در روزهای اخیر با نگاه به دکترین سیاست خارجی متوازن دولت سیزدهم سعی کردیم، دیدارهایی را با وزرای خارجه پنج قاره جهان داشته ایم تا ضمن پیگیری موضوعات دو جانبه بتوانیم دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران را تببین کنیم.
وزیر امور خارجه همچنین گفت: روز شنبه در چارچوب نشست کمیته فلسطین جنبش عدم تعهد، گزارشی از آخرین تحولات منطقه در این کمیته ارائه شد و در سخنانی مواضع جمهوری اسلامی ایران از جمله جنایات رژیم صهیونیستی را تبیین کردم و راه حل دموکراتیک جمهوری اسلامی ایران مبنی بر برگزاری رفراندم بین همه ساکنان اصلی فلسطین اعم از مسیحی، مسلمان و یهودی را در نشست تشریح کردم.
امیرعبداللهیان تصریح کرد: آنچه در مورد ایران تاکنون اتفاق افتاده و نشست های اصلی سازمان ملل ، موضوع مقابله با گرد و غبار را در کمیته دوم پیگیری کردیم و در چارچوب گروه ۷۷ نیز این موضوع مورد پیگیری قرار گرفت.
وزیر امور خارجه اعلام کرد: در حال تلاش هستیم که دومین نشست بین المللی مبارزه با پدیده گرد و غبار را در آینده در تهران برگزار و میزبانی آن را داشته باشیم.
وی افزود: گروه ۷۷ متشکل از ۱۳۴ کشور است که در اقدام دیگری نیز از مذاکرات ایران برای لغو تحریم ها و مواضع هسته ای صلح آمیز ایران قویا حمایت کرد که اتفاق مهمی بود که در حرکتی جمعی رخ داد.
جزئیاتی از پیام‌های آمریکا برای آیت الله رئیسی در نیویورک
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی جزئیاتی از پیام‌های آمریکا برای آیت الله رئیسی که از سوی روسای جمهور سوئیس و فرانسه در نیویورک منتقل شده را تشریح کرد.
وحید جلال زاده رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر به ذکر جزئیاتی از سفر اخیر رئیس جمهور به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل پرداخت و گفت: از ابتدای صحبت های حجت الاسلام رئیسی در مجمع عمومی سازمان ملل تا پایان آن هیچ نمایندگی از پشت میز خود بلند نشد و فقط رژیم صهیونیستی که با ایران دشمنی دارد سالن را ترک کرد.
جلال زاده که در این سفر حجت‌الاسلام رئیسی را همراهی می‌کرد، درباره دیدار روسای جمهور ایران و فرانسه اظهار داشت: آقای مکرون رئیس جمهور فرانسه در دیدار با حجت‌الاسلام رئیسی خیلی علاقه مند به مذاکره هسته ای بود و (از طرف آمریکا) حامل یکی دو پیام بود اما رئیس جمهور در دیدار با آقای مکرون تاکید کردند که یک بار خسارت دیدن از برجام کافی است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه گفت: آقای مکرون مباحث حقوق بشری ایران را مطرح کردند و رئیس جمهور کشورمان نیز در مقابل موضوع جلیقه زردها را مطرح کرد.
جلال زاده همچنین درباره ملاقاتی که میان روسای جمهور ایران و سوئیس انجام گرفت نیز اظهار داشت: رئیس جمهور سوئیس حامل پیام آمریکا برای ملاقات دو جانبه با ایران بود اما حجت‌الاسلام رئیسی  در پاسخ گفتند که آیا ما از ملاقات های دوجانبه قبلی سودی بردیم ؟
رئیس کمیسیون امنیت ملی در تکمیل اظهارات خود افزود: آمریکایی ها مذاکره را برای مذاکره می‌خواهند و این درحالی است که اشخاص حقیقی و حقوقی جمهوری اسلامی مکرر درحال تحریم شدن هستند.
جلال زاده سپس در بخش دیگری از اظهارات خود به پرونده حادثه مرحومه مهسا امینی نیز گریزی زد و با بیان اینکه از لحظه ابتدایی حادثه مهسا امینی مسئولان تراز اول به قضیه ورود کردند، گفت: در شهر خانم امینی یعنی در شهر سقز اعتراضاتی مطالبه گرایانه بود تا ابعاد قضیه روشن شود که مطالبه درستی بود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: در جمهوری اسلامی اعتراض و تحصن چیز جدیدی نیست و معلمان و کارگران اعتراض و تحصن می‌کنند و این قضیه هم می‌توانست مثل این اعتراضات مسالمت آمیز تا حصول نتیجه ادامه پیدا کند.
جلال زاده سپس به بیان توضیحاتی درباره آخرین وضعیت از پرونده حادثه مرحومه مهسا امینی پرداخت و گفت: امروز در جلسه وزارت کشور بخشی از حقیقت روشن شده اما دوستان وزارت کشور می‌خواهند همه سوابق پرونده به ویژه پرونده پزشکی مرحومه امینی روشن شود و بعد از آن اعلام نتیجه کنند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه تاکید کرد: جان مهسا امینی درست مثل جان مامور نیروی انتظامی و نیروی بسیجی که به شهادت رسیده برای ما عزیز است اما جنس اتفاقاتی که در خیابان ها می افتد از جنس مطالبه گری نیست.
جلال زاده در پایان و با توجه به وجود ردپای گروهک تروریستی کوموله در جریان اغتشاشات اخیر این گروهک تروریستی را کپی برابر اصل داعش دانست.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه