روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ شهريور - شماره 4215

یک توطئه‌ تکان‌دهنده در تاریخ آمریکا؛

«آمستردام» در نیویورک دیده شد

 فیلم «آمستردام» به کارگردانی دیوید او. راسل برای اولین بار با حضور بازیگران و کارگردان فیلم در نیویورک روی پرده رفت.
به گزارش ورایتی، در حالی که دیوید او.راسل ۷ سال است فیلم جدیدی نساخته و آخرین فیلم وی «جوی» در سال ۲۰۱۵ با بازی جنیفر لارنس بود، حالا با فیلم جدیدش «آمستردام» بازگشته است.
جدیدترین فیلم راسل یک فیلم جنایی پر از بازیگران مطرح است. رابرت دنیرو، کریستین بیل، مارگو رابی، جان دیوید واشینگتن، رامی مالک، مایکل شنان، مایک مایرز و تیموتی اولیفانت بازیگران این فیلم هستند که یکشنبه شب در مراسم پیش نمایش فیلم حضور یافتند. تیلور سوییفت، آنیا تیلور-جوی و کریس راک هم در این فیلم نقش‌آفرینی کرده‌اند.
داستان فیلم درباره ماجراهایی است که دو سرباز زخمی جنگ در دهه ۱۹۳۰ با آن روبه‌رو می‌شوند. کریستین بیل و جان دیوید واشینگتن نقش این دو را بازی می‌کنند. دوست سوم پرستاری با بازی مارگو رابی است. ماجرایی که آنها با آن روبه‌رو می‌شوند یکی از توطئه‌های مخفی تکان دهنده در تاریخ آمریکا را تصویر می‌کند.
واشینگتن در مصاحبه‌ای حضور این همه بازیگر درجه یک را از عوامل متمایز کننده «آمستردام» خواند و تاکید کرد با حضور امانوئل لوبزکی به عنوان فیلمبردار این جمع تکمیل شده است.
امانوئل لوبزکی فیلمبردار برنده اسکار در این فیلم با راسل همکاری کرده است.
مایک مایرز که بازیگر نقش مکمل فیلم است این فیلم را دارای سایه‌هایی از «بوچ کسیدی و ساندنس کید» و «نیش» خواند و گفت فیلم هیجان فیلم‌های ۷۰ را دارد.
پس از نمایش فیلم نشست پرسش و پاسخ با حضور کارگردان، مارگو رابی، مایرز، مایکل شانون، رامی مالک، رایزبورو و تیموتی اولیفانت برگزار شد که مدیریت آن را بن استیلر برعهده داشت.
در این میزگرد به پیام‌های فیلم درباره دوستی و خوش‌بینی و چگونگی الهام گرفتن از رویدادهای واقعی تاکید شد. راسل گفت داستان خود را تا حدود ۵۰ درصد از رویدادهای واقعی برداشت کرده است.
مارگو رابی هم کار کردن با او.راسل را یک تجربه کاملاً منحصر به فرد خواند که مثل کارکردن با دیگران نیست. وی گفت: هر روز که سر لوکیشن فیلم حاضری می‌شدی نمی‌دانستی قرار است چه اتفاقی بیفتند. به معنی واقعی کلمه ما نمی‌دانستیم قرار است آن روز در چه صحنه‌ای حضور داشته باشیم و فیلمبرداری آن روز چیست.
رابرت دنیرو نیز پیش از شروع این نشست از راسل به عنوان کارگردانی فوق‌العاده یاد کرد که بسیار خاص است. وی گفت: وقتی او کاری انجام می‌دهد، می‌دانی کاری قابل توجه خواهد بود.
راسل با فیلم «دفترچه امیدبخش» نامزدی اسکار بهترین فیلم سال، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه اقتباسی را کسب کرد و جنیفر لارنس اسکار بهترین بازیگر زن را خاطر آن فیلم گرفت. دنیرو در آن فیلم نیز با راسل همراهی کرده بود.
«آمستردام» ۴ نوامبر ۲۰۲۲ راهی سینماها می‌شود.

مومیایی گمشده ملکه «نفرتیتی» پیدا شد؟
 یک مصرشناس مشهور مدعی شد که مومیایی گمشده ملکه «نفرتیتی» را کشف کرده است.
به گزارش آرت‌نیوز، یک مصرشناس مشهور مدعی شده است یکی از بزرگترین معماهای باستان‌شناسی جهان را حل کرده و موقعیت مکانی بقایای مومیایی‌شده ملکه «نفرتیتی» را کشف کرده است.
«زاهی حواس»، وزیر سابق آثار باستانی مصر یکی از اعضای همان گروه باستان‌شناسی تحت نظر مصر است که در «دره پادشاهان» ‌ کاوش باستان‌شناسی انجام داده‌اند و طلسم مشهور و متعلق به فرعون «توت‌عنخ‌آمون» را کشف کرده بودند.
این گروه باستان‌شناسی در ماه دسامبر ۲۰۲۲ اعلام کردند چندین مومیایی ناشناس را کشف کرده‌اند و حالا «حواس» ‌ معتقد است یکی از این مومیایی‌ها در حقیقت همان ملکه مشهور مصر است.
«حواس» ‌ در گفت‌وگو با نشریه «نیوزویک» ‌ بیان کرد: «ما اکنون DNA مومیایی‌های دودمان هجدهم مصر از «آخناتون» گرفته تا «آمنهوتپ دوم» و «آمنهوتپ سوم» ‌ را در اختیار داریم. همچنین دو مومیایی ناشناس را کشف کرده‌ایم که با نام‌های «KV۲۱a»‌ و «KV۲۱b» شناخته می‌شوند. ما در ماه اکتبر می‌توانیم کشف مومیایی «عنخ‌اسن‌آمون» همسر «توت‌عنخ آمون» و مادرش ملکه «نفرتیتی» را اعلام کنیم.»
«حواس» ‌ اظهار کرد: «در مقبره KV۳۵ یک مومیایی متعلق به یک پسر ۱۰ساله وجود دارد، اگر این کودک برادر «توت‌عنخ‌آمون» و پسر «آخناتون» باشد، معمای «نفرتیتی» حل خواهد شد.»
«نفرتیتی» ‌ به همراه همسرش فرعون «آمن‌هوتپ چهارم» ‌ حدود سه‌هزار و سیصد سال پیش بر مصر حکومت کرد. «آمن‌هوتپ چهارم» ‌ کشور را از چندخداپرستی به کشور پرستنده «آتون»، ایزد مصر باستان تبدیل کرد و نامش را از «آمن‌هوتپ چهارم» ‌ به «آخناتون» به معنای «نافع آتون» ‌ تغییر داد. پس از درگذشت «آخناتون» فرهنگ سنتی مصر بار دیگر احیا شد و بیشتر بناهای یادبود «آخناتون» تغییر داده شدند و یا ویران شدند. نام او از فهرست فرمانروایانی که در این قلمرو نگهداری می‌شد خط زده شد و جزئیات درباره مکان دفن او و «نفرتیتی» نیز نامشخص ماند.
«حواس» ‌ با وجود چنین ادعایی، بیان کرد: «من هنوز دنبال دو چیز هستم؛ قبر نفرتیتی و جسد او. واقعا معتقدم نفرتیتی سه سال پس از مرگ «آخناتون» با نام «اسمنخ‌کارع» بر مصر حکومت کرده است.»
ادعای «حواس» درباره کشف جسد «نفرتیتی» درحقیقت چهارمین ادعای مشابهی است که در هفت سال اخیر توسط افراد مختلف مطرح شده است. اخیرا، «نیکلاس ریوز» ـ مصرشناس ـ اعلام کرد که ملکه «نفرتیتی» ‌ در دالانی مخفی واقع در مقبره بزرگ فرعون «توت‌عنخ‌آمون» پنهان شده بود. بر اساس یک فرضیه بحث‌برانگیزتر که نخستین‌بار در سال ۲۰۰۳ منتشر شد، «نفرتیتی» یکی از سه مومیایی ناشناسی است که در مقبره فرعون «آمنهوتپ دوم» کشف شده است. هر دو این فرضیه‌ها توسط وزارت فرهنگ مصر رد شده‌ است.
«حواس» ‌ هم با انتقاداتی مواجه شده است. در سال ۲۰۲۱،   «بسام الشماع» که یک مصرشناس است به «المانیتور» ‌ گفت: شک دارد که «حواس» بتواند مومیایی و مقبره اصلی نفرتیتی را با توجه به چند مسأله سیاسی و مذهبی در «اقصر» کشف کند، از جمله این مسائل به دشمنی کاهنان آمون «رع» با «آخناتون» ‌ برای پرستش «آتن» ‌ و حمایت «نفرتیتی» از همسرش می‌توان اشاره کرد.

در قالب پروژه خیریه‌ای با عنوان «چشم در برابر چشم»؛
تصویر چشم «خاویر باردم» حراج می‌شود
 تصویر عنبیه چشم بازیگر شناخته شده اسپانیایی با هدف تامین پروژه خیریه پیش‌گیری از نابینایی به فروش می‌رسد.
به گزارش گاردین، در این پروژه با عنوان «چشم در برابر چشم که برای کمک به تامین مالی پروژه خیریه «بنیاد چشمان جهان» و با هدفِ پیشگیری از نابینایی و معالجه چشم در کشورهای درحال توسعه راه‌اندازی شده، تصویری از نمای بسته عنبیه چشم «خاویر باردم» در قالب «NFT» به حراج گذاشته می‌شود.
«خاویر باردم» بازیگر برنده اسکار اسپانیایی در این باره توضیح می‌دهد: «توانایی دیدن، شنیدن، لمس کردن، احساس کردن؛ اینها چیزهایی هستند که تا زمانی که از دست‌شان ندهیم واقعا قدرشان را نمی‌دانیم. دسترسی مجدد به هر چیزی که بواسطه توان دیدن احساس می‌کنیم، اثر زیادی بر احساسات و ادراک ما دارد و به یک تحول عاطفی و معنوی می‌انجامد».
او می‌گوید به همین دلیل این تصویر ویژه را به پروژه «بنیاد چشم‌های جهان» اهدا کرده است که به‌عنوان بخشی از یک کمپین جمع‌آوری کمک مالی به‌نام  عنبیه جهان (Iris of the World) حراج شود.  (بنیاد چشمان جهان) سال ۲۰۰۱ در بارسلونای اسپانیا تأسیس شده و به درمان نابینایی قابل اجتناب - مانند آب مروارید - از طریق مداخله مستقیم و آموزش افراد محلی اختصاص دارد؛ با پروژه‌هایی که به پیشگیری و درمان پناهندگانِ اردوگاه‌های صحراییِ الجزایر و کشورهای بولیوی، موزامبیک و مالی یاری می‌رساند. این بنیاد در ۲۰ سال گذشته، بینایی بیش از ۳۷ هزار نفر را بهبود بخشیده و ۱۳ هزار متخصص بومی نیز آموزش داده است.
تصویر چشم «خاویر باردم» به‌عنوان یک توکن دیجیتال غیرقابل معاوضه که به‌اختصار «NFT» نامیده می‌شود و یک عکس چاپی گواهی شده توسط این بازیگر است، فروخته خواهد شد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه