روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۱ سه شنبه ۲۹ شهريور - شماره 4214

احتمال توقف صادرات شرکت برق فرانسه به ایتالیا

 فرانسه گزارشی مبنی بر این که این کشور قصد دارد صادرات برق به ایتالیا را قطع کند را تکذیب و بر تعهد خود برای حفظ تامین برق به همسایگان اروپایی‌اش تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، وزارت گذار انرژی در بیانیه‌ای اعلام کرد فرانسه پایبندی خود به همبستگی متقابل در خصوص گاز و برق با همه همسایگان اروپایی را مورد تائید مجدد قرار می‌دهد. اتصال برق بین شبکه‌ای
فعال، برای امنیت تامین نیرو، یک اولویت است.
نشریه لارپوبلیکا اعلام کرد فرانسه به مقامات ایتالیایی به شکل مکتوب درباره احتمال توقف دو ساله صادرات برق، اطلاع داده است. سخنگوی وزارت نیروی ایتالیا این خبر را تائید کرد.
اپراتور شبکه فرانسه (آر تی ئی) هفته گذشته در گزارش دورنمای زمستانه اعلام کرده بود وضعیت حاد ممکن است نیازمند توقف اتصال بین شبکه‌ای به ایتالیا و همچنین انگلیس باشد که چنین اقدامی، صادرات را متوقف می‌کند.
تولید هسته‌ای شرکت برق فرانسه که عمده سهام آن تحت کنترل دولت است، به دلیل فرسودگی نیروهگاه‌های هسته‌ای، در آستانه سقوط به پایین‌ترین میزان در بیش از سه دهه اخیر است. فرانسه که همواره بزرگترین کشور صادرکننده برق در اروپا بوده است، به یک واردکننده بزرگ تبدیل شده است. کاهش جریان صادرات گاز روسیه به همراه بحران شرکت برق فرانسه، عوامل اصلی کمبود انرژی در اروپا هستند.
اروپا به سوی زمستان دشواری در حرکت است و سیاستگذاران می‌دانند که ریسک کمبود، همبستگی میان کشورها و سیستم بین شبکه‌ای آنها را به محک می‌گذارد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، سخنگوی شرکت برق فرانسه همچنین این گزارش را تکذیب و اعلام کرد این شرکت نیرو نامه ای به مقامات ایتالیاتی ارسال نکرده است.

صادرات بنزین چین
 دو برابر شد
 صادرات بنزین چین پس از این که پالایشگاه‌ها از سهمیه‌های جدید صادرات استفاده کردند، در اوت نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹۷.۴ درصد افزایش یافت.
آمار گمرک چین نشان داد صادرات بنزین طی ماه میلادی گذشته ۱.۱۲ میلیون تن بود که ۹۷.۴ درصد در مقایسه با اوت سال ۲۰۲۱ افزایش داشت. حجم صادرات بنزین در فاصله ژانویه تا اوت، ۳۰.۴ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۱، کاهش داشت.
صادرات دیزل چین به ۸۳۰ هزار تن رسید که ۵۱.۸ درصد در مقایسه با اوت سال ۲۰۲۱ افزایش داشت. صادرات دیزل در هشت ماه نخست سال میلادی جاری، به ۳.۲۵ میلیون تن بالغ شد که ۷۸.۳ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، کاهش نشان داد.
صادرات سوخت جت در اوت ۱۵.۴ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت و به ۷۸۰ هزار تن رسید. با این حال میزان صادرات در هشت ماه نخست سال میلادی جاری، ۴.۴ درصد رشد کرد و به حدود ۵.۵۴ میلیون تن رسید. پس از این که پکن سهمیه‌های صادرات بیشتری را در ژوئن و ژوئیه اختصاص داد، تحلیلگران و معامله‌گران بهبود صادرات بنزین، دیزل و سوخت جت چین را در اوت پیش بینی کرده بودند.
بر اساس گزارش رویترز، آمار گمرکی همچنین نشان داد واردات گاز طبیعی مایع (ال ان جی) به چین در اوت، ۲۸.۱ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش پیدا کرد و به ۴.۷۲ میلیون تن رسید. واردات در هشت ماه نخست سال میلادی جاری ۲۱.۳ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۲۱.۳ درصد کاهش داشت و به ۴۰.۶۴ میلیون تن بالغ شد. واردات گاز از طریق خط لوله، ماه میلادی گذشته ۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد کرد و به ۴.۱۳ میلیون تن رسید. حجم واردات از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون، با ۱۰.۶ درصد افزایش، به ۳۰.۴۰ میلیون تن بالغ شده است

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه