بیمه رایگان ساکنان ۲۵۹ منطقه محروم تهران؛
بیمهنشدهها مراجعه کنند
سرپرست اداره کل بیمه سلامت استان تهران با اشاره به شناسایی ۲۵۹ منطقه کم برخوردار در پایتخت، گفت: با طرح بیمه رایگان سه دهک درآمدی پایین در این مناطق، ۱۷۶هزارنفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و الان دیگر نباید هیچ فردی در تهران باشد که بیمه نداشته باشد.
دکتر علیرضا نمازی با اشاره به اهمیت افزایش تعداد بیمهشدگان، درباره تعداد بیمهشدگان بیمه سلامت در استان تهران، گفت: از اسفند سال قبل تاکنون تعداد بیمهشدگان ما دو برابر شده است که ۸۰ درصد این افراد از سه دهک پایین جامعه بودهاند. اکنون نزدیک ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار بیمه شده در استان تهران داریم که این عدد در اسفند سال قبل حدود ۲ میلیون ۹۰۰ هزارنفر بود. ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بیمه شده ما در پایتخت بیمه رایگان هستند.
وی افزود: افرادی هم که در پروسه ارزیابی وسع قرار میگیرند، میتوانند به مدت سه ماه بیمه رایگان شوند تا پاسخ ارزیابی وسع دریافت شود. یکی از اقدامات سازمان بیمه سلامت این بود که اطلاعات ۵.۵ میلیون نفر در کشور را از وزارت رفاه گرفت و بدون اینکه خود افراد به مراکز مراجعه کنند تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و اطلاع رسانی به افراد از طریق پیامکی صورت گرفت. در این طرح سهم اداره کل بیمه سلامت استان تهران یک میلیون و ۶۰۰ هزارنفر بود.
* بیمه رایگان ساکنان ۲۵۹ منطقه کمبرخوردار پایتخت
او ادامه داد: در تهران ۲۵۹ منطقه کم برخوردار شناسایی شده است و طرح بیمه رایگان سه دهک مناطق کم برخوردار هم از منطقه شوش و هرندی آغاز شد که با این طرح هم ۱۷۶ هزار نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند. الان دیگر نباید هیچ فردی در تهران باشد که بیمه نداشته باشد. نکته مهم این است که بیمهنامه تمام این افرادی که بیمه رایگان شدهاند تا تیرماه ۱۴۰۲ به شکل خودکار تمدید شده است و اگر فردی باقی مانده باشد باید مراجعه کند تا تحت ارزیابی وسع قرار گیرد. از آنجایی که این فرایند زمانبر است میتوانند تا سه ماه که پاسخ ارزیابی وسع دریافت شود، بیمه رایگان داشته باشند. دهک ۴ درآمدی ۱۰ درصد، دهک ۵ و ۶ درآمدی ۲۵ درصد، دهک ۷ و ۸ درآمدی ۵۰ درصد و دهک ۹ و ۱۰ هم میبایست ۱۰۰ درصد سهم بیمه را پرداخت کنند.
نمازی درخصوص آخرین پرداخت مطالبات اداره کل بیمه سلامت استان تهران به مراکز طرف قرارداد، اظهار کرد: مطالبات مرداد ماه تمام داروخانهها و بخش خصوصی پرداخت شده است. بیمارستانهای بخش خصوصی تا خرداد ماه و بیمارستانهای دولتی نیز اردیبهشت و خرداد را بسته به اسنادی که ارائه کردهاند، پرداخت صورت گرفته است. در واقع هر مرکزی که به ما سند ارائه کند، بلافاصله پرداختها انجام میشود.
در آستانه بازگشایی مدارس صورت گرفت؛
ابلاغ بخشنامه ترویج و توسعه فرهنگ نماز
در مدارس
از سوی وزیر آموزش و پرورش بخشنامه ۱۲ مادهای ترویج اقامه نماز به مدیران کل و روسای شورای اقامه نماز آموزش و پرورش ابلاغ شد.
در راستای اجرای راهکار سند تحول بنیادین و اجرای برنامههای سند تحول دولت و همچنین تفاهمنامه منعقد شده با ستاد مرکزی اقامه نماز کشور، در طلیعه بازگشایی مدارس و تقویت و توسعه فرهنگ اقامه نماز به عنوان یکی از مهمترین اولویتهای آموزش و پرورش در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، بخشنامه ترویج فرهنگ نماز، توسط یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شد.
وزیر آموزش و پرورش در این بخشنامه به بیان انتظارات از مدیران کل به عنوان رئیس شورای اقامه نماز استان در جهت تحقق هر چه بیشتر منویات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و اجرایی کردن طرح جامع تقویت و تعمیق فرهنگ اقامه نماز در مراکز آموزشی و تربیتی پرداخت.
وی در این بخشنامه با تاکید بر تشکیل منظم شورای اقامه نماز استان و مناطق با هدف اجرایی نمودن آیین نامه شورای عالی توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز، بر اتخاذ تدابیر لازم جهت اقامه نماز جماعت در مدارس کشور در وقت شرعی با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و فعال سازی هیئت های اندیشه ورز مدارس و استفاده از فرصت های ایجاد شده در شبکه دانش آموزی شاد تاکید کرد.
انتخاب امام جماعت توانمند و مجرب و مسلط به فضای مجازی و سواد رسانه در همه مدارس اعم از روحانی و همکار فرهنگی برای اقامه نماز جماعت و انتقال و انتشار معارف دینی، تعیین زنگ نماز در متن برنامه رسمی روزانه مدارس در تمامی دوره ها و پایه های تحصیلی به مدت ۳۰ دقیقه و جذب و هدایت خیرین برای ساخت و تجهیز نمازخانه و سایر فعالیت های توسعه فرهنگ اقامه نماز در مدارس از مواردی است که در این بخشنامه ذکر شده است.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه این بخشنامه خواستار توجه ویژه مدیران مدارس به اجرای برنامه های اقامه نماز و ایجاد تمهیدات لازم برای حضور حداکثری داوطلبانه همکاران و دانش آموزان در صفوف نماز جماعت و بهرهوری معنوی و مشارکت اولیا دانش آموزان در فرایند بهبود برنامه های اقامه نماز شد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، وی برنامهریزی برای برقراری تعامل پویا و سازنده و اثربخش میان مدارس، مساجد و خانواده و جامعه محلی با تاکید بر اجرای طرح پیوند نماز، خانه، مدرسه و مسجد و برگزاری دوره آموزش و توانمندسازی مدیران مدارس، معلمان و مدرسین خانواده با موضوع مهارت های دعوت به نماز دانش آموزان و ارائه آموزشهای لازم برای ترغیب و تشویق دانش آموزان و اولیای آنها در راستای اجرایی شدن راهبردهای طرح جامع تقویت و تعمیق فرهنگ اقامه نماز در مراکز آموزشی و تربیتی و تفاهم نامه بین وزارت آموزش و پرورش و ستاد مرکزی اقامه نماز را خواستار شد.
خودداری از هرگونه تغییر کاربری نمازخانه های مدارس و مراکز دارالقرآن و اجرای باشکوه طرح نماز، نور چشم من در سال تحصیلی جدید با اجرای فعالیت های فرایند محور آموزش عملی نماز، جشن تکلیف آشنایی با تقلید و مرجعیت و به ویژه اجلاس یا های نماز دانش آموزی با مشارکت استانداری و ستاد اقامه نماز استان از موارد مورد تاکید در این بخشنامه است.
رییس سازمان ثبت احوال کشور خبر داد؛
الزام تعویض شناسنامههای قدیمی
رییس سازمان ثبت احوال کشور با تاکید بر لزوم تعویض شناسنامه های قدیمی برای جلوگیری از بروز مشکل در دریافت خدمات، از صدور ۱۴ هزار شناسنامه برای کودکان اتباع مادران ایرانی خبر داد.
هاشم کارگر در تشریح تعداد صدور شناسنامه برای کودکان اتباع مادران ایرانی در جمع خبرنگاران گفت: تاکنون ۱۴ هزار شناسنامه برای این کودکان صادر شده است؛ سازمان ثبت احوال کشور تنها مسئول صدور این شناسنامههاست و مسئول رسیدگی به پرونده این کودکان و درخواستها در این زمینه ثبت احوال نیست.
وی درباره صدور شناسنامههای جدید نیز اظهار کرد: سالانه حدود ۳میلیون و ۵۰۰هزار تا ۴ میلیون شناسنامه جدید صادر می شود اما امکان دارد این شناسنامه ها درخواست های تکراری هم باشند یعنی مثلا مواردی که فرد قصد عکس دار کردن شناسنامه را دارد و یا شناسنامه مخدوش یا مفقود شده است. کارگر درباره الزام تعویض شناسنامه ها و تعیین بازه زمانی برای این کار گفت: قطعا الزام برای جدید کردن شناسنامهها وجود دارد، در حالی که بازه زمانی برای آن تعریف نشده است، ولی افراد برای دریافت خدمات دچار مشکل می شوند؛ لذا توصیه این است که افراد هرچه سریع تر مراجعه کنند و شناسنامههای جدید را دریافت کنند چرا که باعث می شود در کشور راحت تر خدمات دریافت کنند و مشکلی برای آنها ایجاد نشود و از سوی دیگر پایگاه اطلاعاتی سازمان ثبت احوال نیز کامل تر می شود و برای ارائه خدمات الکترونیک به شهروندان نیز کار تسهیل شود.
افزایش ۴ برابری سرطانهای مرتبط با چاقی
نتایج تحقیقات استرالیایی نشان میدهد میزان سرطانهای مرتبط با چاقی در یک نسل چهار برابر شده است.
به گزارش مدیکال اکسپرس، تحقیقات جدید مرکز دافودیل، سرمایهگذاری مشترک شورای سرطان نیو ساوت ولز و دانشگاه سیدنی نشان میدهد میزان سرطانهای مرتبط با چاقی در استرالیا بین سالهای ۱۹۸۳ تا ۲۰۱۷ حدود چهار برابر شده که این موضوع حاکی از بحران رو به رشد سرطانهای قابل پیشگیری است.
این مرکز ۱۰ نوع سرطان را در یک دوره ۳۵ ساله در استرالیا تجزیه و تحلیل کرد که طبق یافتههای سازمان بهداشت جهانی و صندوق جهانی تحقیقات سرطان، با چاقی مرتبط است. سرطانهای مورد بررسی شامل سرطانهای روده، کبد، کیسه صفرا، پانکراس، سینه(زنان یائسه)، رحم، تخمدان، کلیه و تیروئید و مولتیپل میلوما(سرطان در نوعی گلبول سفید) بود.
دکتر الونورا فلتو، محقق ارشد این تحقیق گفت: این یافتهها نشان میدهد در مورد سرطانهایی که با اضافهوزن و چاقی ارتباط دارند، میزان بروز آن در افراد جوان در مقایسه با متولدین اواخر دهه ۱۹۴۰ حدود سه برابر بیشتر شده است. برای سرطانهایی که ارتباط واضحی با اضافهوزن و چاقی ندارند، افزایش مشابهی رخ نداده که این موضوع نگرانیهای فزاینده در مورد چاقی را به عنوان یک همهگیری سلامت عمومی برجسته میکند. بروز سرطانهایی که به شدت با چاقی مرتبط است در مقایسه با سایر سرطانها بین سالهای ۱۹۸۳ و ۲۰۱۷ با نرخ هشداردهندهای افزایش یافت. کلر هیوز، رئیس کمیته تغذیه و فعالیت بدنی شورای سرطان، بیان کرد: استرالیا با یک مشکل بزرگ بهداشت عمومی مواجه است. استرالیا کشور ثروتمندی است که به سیستم بهداشتی خود افتخار میکند؛ با این حال نرخ چاقی طی دهههای اخیر در این کشور افزایش یافته است. این تحقیق همچنین افزایش شدید سرطانهای مرتبط با چاقی را برای متولدین پس از سال ۱۹۶۰ نشان داد؛ زمانی که نرخ چاقی در استرالیا به طور قابل توجهی افزایش یافت. دهههای اخیر شاهد تغییراتی در عرضه مواد غذایی، الگوهای غذایی، افزایش غذاهای آسانپخت و فوق فرآوری شده، مصرف بیش از حد غذا و سبک زندگی غیرفعال بودهایم که همگی شرایطی را فراهم میکند که منجر به افزایش توده بدنی و ضعف سلامت میشود. هیوز افزود: با توجه به تحقیقات ما نتایج اپیدمی چاقی منجر به تشدید بروز سرطان قابل پیشگیری میشود. از همین رو دولتها باید اقدامات قوی برای حمایت از تغذیه و فعالیت بدنی بهتر انجام دهند.