روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۱ دوشنبه ۲۱ شهريور - شماره 4209

وضعیت نامطلوب محیط زیست کشور؛

ایران گرم‌تر شده است

 مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و مسئول پیگیری و اجرای سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری ضمن اشاره به اینکه بر اساس بند ١۵ گانه سیاست های ابلاغی قرار بود سال ١۴٠۴ از محیط زیست مطلوب بهره‌مند باشیم گفت: اما آمارها شرایط نامناسب دیگری را نشان می دهند و به وضعیت محیط زیست مطلوب نرسیده‌ایم.
احمدرضا لاهیجان‌زاده در اولین همایش سیاست‌های کلی نظام در حوزه محیط زیست که روز گذشته (۲۰ شهریورماه) در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با اشاره به اینکه در ٢٠ سال گذشته به جز یک یا دو سال کشور با خشکسالی مواجه بوده گفت: این موضوع مشکلات زیادی را برای ما به همراه داشته است و باعث ایجاد کانون‌های گرد و غبار بسیاری شده است. از این رو تمام برنامه‌های توسعه ای باید منطبق با شرایط کشور باشد.  
لاهیجان‌زاده درباره کانون‌های گرد و غبار گفت: ۵۲ میلیون هکتار از اراضی کشور قابلیت تبدیل شدن به کانون های گرد و غبار را دارند که از این میزان ٣۴ میلیون هکتار تبدیل شده اند.
وی افزود: از ١٣٠ میلیارد مترمکعب آب تجدیدشونده به ١٠٠ میلیارد متر مکعب رسیده ایم این نشان می دهد اگر سرانه مصرف از ١٧٠٠ متر مکعب کمتر شود یعنی وارد تنش آبی شده ایم که البته الان بیشتر استان های کشور وارد این مرحله شده اند.  
لاهیجان زاده ادامه داد: همچنین وضعیت آبهای زیرزمینی هم بحرانی است و آبخوان های کشور سالانه به طور متوسط ۵۵ سانت افت دارند.  
وی تاکید کرد: با توجه به این شرایط بحث سازگاری با کم آبی برای سال های ١۴٠۴، ١۴٠۵ و ١۴٠۶ هدفگذاری شده است و بر اساس آن تکالیف دستگاه ها در بخش آب مشخص شده است.  
لاهیجان زاده ادامه داد: همچنین بحران فرونشست زمین نیز به یکی از چالش های بزرگ تبدیل شده است، این مسأله در استان اصفهان بسیار نگران کننده است  فرونشست را در شهر اصفهان هم داریم، در تهران، البرز و دامغان هم وضعیت بهتر نیست.  
وی با اشاره به تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشورهای در حال توسعه گفت: تاثیر اقتصادی کمبود آب ناشی از تغییرات اقلیمی خاورمیانه را بیشتر از هر مکانی تحت تاثیر قرار می دهد که ایران هم در این منطقه واقع شده است.  
مشاور رییس سازمان حفاظت  محیط زیست افزود: در ١٠٠ سال گذشته دمای کره زمین افزایش یافته است، دمای کشور نیز در چند سال اخیر ١.١ درجه گرمتر شده، پیش بینی ها نشان می دهد خشکسالی در کشور تا سال ٢٠٢۵ ادامه خواهد داشت بنابراین اگر مدیریت نشود مشکلات زیادی به وجود خواهد آمد.  
وی با اشاره به اینکه در همه جای دنیا شدت مصرف انرژی در حال کم شدن است اظهار کرد: مصرف انرژی در ایران همچنان بالا می‌رود، در تولید گازهای گلخانه ای جزو ١٠ کشور اول دنیا هستیم، این آمارها نشان می‌دهد از تمام آستانه ها عبور کرده ایم و جهت توقف این شرایط باید هر چه زودتر نسبت به اجرای سیاست‌های ابلاغی رهبری در حوزه محیط زیست اقدام کنیم و به قانون تبدیل شود.  
مسئول پیگیری و اجرای سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری گفت: بر اساس سیاست های ابلاغی قرار بود سال ١۴٠۴ از محیط زیست مطلوب بهره‌مند  باشیم اما آمارها شرایط نامناسب دیگری را نشان می دهند بر این اساس معاون اول رییس جمهوری در سال ١۴٠٠ درراستای این سیاست ها اختیارات بیشتری به دستگاه های اجرایی ابلاغ کرد و آن را لازم الاجرا دانست.
لاهیجان‌زاده در پایان تاکید کرد: با توجه به اهمیت موضوع باید از ظرفیت برنامه هفتم توسعه برای اجرای سیاست‌های ابلاغی بهره مند شویم.

مهارت‌آموزی به سربازان دستگاه‌های غیرنظامی رسید
 مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی ستاد کل نیروهای مسلح از مهارت‌آموزی به کارکنان وظیفه مأمور به دستگاه‌های دولتی و غیرنظامی خبر داد و گفت که این سربازان نیز در شمول مهارت‌آموزی قرار دارند.
سردار موسی کمالی با بیان اینکه در حال حاضر بالغ بر  ۱۵۰ دستگاه غیر نظامی با مجوز ستادکل  نیروهای مسلح از خدمت کارکنان وظیفه در دو قالب سرباز متخصص و  سرباز حفاظت فیزیکی استفاده می‌کنند؛ گفت: یکی از دغدغه‌های ما در قرارگاه مهارت آموزی تحت پوشش قرار دادن تمامی سربازان از خدمات و امکانات مهارت آموزی بود. در همین راستا نیز امروز جلسه‌ای برگزار و نحوه ارائه آموزش‌ مهارت‌های تخصصی و عمومی به کارکنان وظیفه مأمور در دستگاه‌های غیرنظامی نیز مورد بررسی قرار گرفت.  
مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی با بیان اینکه لازم است که نهضت مهارت آموزی در نیروهای مسلح به صورت جدی شکل گرفته و اجرا شود، گفت: نیروهای مسلح مصمم هستند که با فراهم کردن امکانات و تجهیزات و سازوکارهای لازم حرفه آموزی سربازان در نیروهای مسلح را تحقق بخشند و بزودی به جایی برسیم که اعلام کنیم که هیچ سربازی بدون داشتن مهارت عمومی و تخصصی از نیروهای مسلح ترخیص نخواهند شد، لذا دستگاه‌های دولتی که از خدمت سربازان استفاده می‌کنند باید به این نهضت بپیوندند و سربازان خود را نیز آموزش دهند.
به گفته کمالی در این جلسه مصوب شد تا دستگاه‌های اجرایی برنامه‌های پیشنهادی خود را برای تحت پوشش قرار دادن حداقل ۷۰ درصد سربازان مامور در سال جاری آماده و در جلسه‌ ماه آینده ارائه دهند.

تایید ۱۶ مورد ابتلا به وبا در شمال سوریه
 وزارت بهداشت سوریه روز شنبه از ابتلای ۱۶ تن به وبا در شهر «حلب» در این کشور خبر داد.
این وزارتخانه در بیانیه ای اعلام کرد که اولین مورد ابتلا به وبا که یک کودک ۹ ساله بوده، پس از شش روز درمان بهبود یافته است.
وزارت بهداشت سوریه همچنین شیوع این بیماری عفونی در این شهر طی هفته گذشته را تایید کرده است.
گزارش ها حاکیست که ۱۵ مبتلای دیگر به این بیماری نیز در قرنطینه بوده و در بیمارستان های حلب تحت مداوا هستند.
در همین حال، دیدبان حقوق بشر سوریه هم اعلام کرد که بیماری وبا از روز سه شنبه در شهر «دیرالزور» شناسایی شده و چهار نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
به گزارش خبرگزاری شینهوا، تعداد موارد ابتلا به وبا در دیرالزور به دلیل استفاده از آب آلوده در حال افزایش است.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد؛
آغاز واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
 با احکام جدید
 مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از آغاز واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به روال هرماه خبر داد و گفت: از امروز حقوق غیرحداقلی بگیرها نیز مطابق با احکام اصلاح شده و افزایش ۳۸ درصدی به علاوه مبلغ ثابت ۵۱۵ هزار تومان پرداخت می‌شود.
میرهاشم موسوی در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه با جمعیت هلال احمر ایران که با موضوع «بیمه تامین اجتماعی داوطلبان جمعیت هلال احمر» برگزار شد، درباره واریز حقوق بازنشستگان غیرحداقلی‌بگیر با احکام جدید گفت:  بر اساس قولی که قبلا داده بودیم و برنامه‌ریزی که برای نرم افزار و پیاده سازی احکام انجام شده بود و احکام را هم بارگذاری کرده بودیم، از امروز طبق روال هرماه که پرداخت حقوق ها از بیستم آغاز می‌شود و تا پایان ماه ادامه دارد، حقوق‌ها بر اساس احکام جدید و اصلاح شده، واریز می‌شود.
وی افزود: از امروز حقوق ها با اصلاح احکام و افزایش ۳۸ درصدی به علاوه مبلغ ثابت ۵۱۵ هزار تومان پرداخت می‌شود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به اینکه حداقل و حداکثر دریافتی به چقدر می‌رسد؟ گفت: متفاوت است و از یک تا برابر حداقل دستمزد است که تناسب با همان افزایش اتقاق افتاده است.
موسوی درباره زمان واریز معوقات نیز گفت: در حال برنامه ریزی هستیم، نشست‌هایی نیز با کانون بازنشستگان داشته‌ایم تا سازوکار پرداخت معوقات مشخص شود.

تغییر ساعت اجرای طرح ترافیک تهران از اول مهر
 با تصویب شورای ترافیک شهر تهران، ساعت اجرای طرح ترافیک از اول مهر تغییر می‌کند و از ۶:۳۰ صبح تا ۶ عصر خواهد بود.
هفتاد و پنجمین جلسه شورای حمل‌ونقل و ترافیک شهر تهران روز گذشته به ریاست شهردار تهران و با حضور معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر و نمایندگان دستگاه های مسئول در حوزه حمل و نقل شهر تهران برگزار و درباره موضوعات مختلف این حوزه بحث و تصمیم گیری شد.
بررسی شرایط و اقدامات صورت گرفته برای بازگشایی مراکز آموزشی نخستین دستور جلسه شورای ترافیک شهر تهران بود که مدیرکل حمل و نقل عمومی و امور مناطق معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری به ارائه گزارشی درباره این اقدامات و مواردی از قبیل افزایش و اورهال ناوگان حمل و نقل عمومی به منظور آمادگی بیشتر در زمان بازگشایی مراکز آموزشی پرداخت و در کنار آن موضوع خطوط پرسرنشین و امکان اجرای آن در برخی از نقاط شهر مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
ارائه گزارش عملکرد در زمینه اقداماتی که در خصوص ساماندهی تردد موتورسیکلت ها انجام شد و بررسی نحوه اجرایی شدن طرح های مربوط به آن، دستور جلسه دوم شورای ترافیک بود که توسط مدیرکل مهندسی و ایمنی ترافیک معاونت حمل و نقل شهرداری تهران تشریح شد.  براساس گزارش سایت شهر، در دیگر دستور جلسه شورای ترافیک شهر تهران، وضعیت طرح ترافیک و تغییر ساعات اجرای آن مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت و در نهایت مصوب شد که ساعت پایان طرح از ساعت ۱۷ به ۱۸ موکول شود و در واقع اجرای آن از ۶:۳۰ صبح تا ۱۸ عصر و از ابتدای مهرماه خواهد بود.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه