روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ مرداد - شماره 4189

به همت متخصصان خدمات فنی شرکت ملی حفاری انجام شد؛

ساخت مبدل حرارتی تجهیرات تزریق نیتروژن برای نخستین‌ بار در ایران

 رئیس اداره نگهداری و تعمیرات مدیریت خدمات فنی شرکت ملی حفاری گفت: متخصصان این واحد برای نخستین‌ بار با استفاده از توانمندی‌های داخلی موفق به طراحی و ساخت یک دستگاه مبدل حرارتی تجهیرات تزریق نیتروژن شدند.
به گزارش شرکت ملی حفاری ایران، مازیار عبداللهی در توضیح بیشتر در این‌ باره اظهار کرد: ساخت این مبدل حرارتی در سیستم‌های فوق‌سرد (Cryogenic) توان فنی و مهندسی بالایی دارد.
وی به راه‌اندازی یک دستگاه تراک سیمان‌زنی مدل JEREH  با استفاده از تخصص داخلی شامل تعمیرات اساسی موتورهای CAT C۷، گیربکس‌های اتوماتیک ALLISON ۴۷۰۰ OFS و سیستم‌های ابزار دقیق PLC برای نخستین‌بار، همچنین بومی‌سازی طراحی و ساخت پمپ روانکار پمپ‌های فشار قوی (HT۴۰۰) و یک دستگاه ‌هوزینگ پمپ دورانی‌ مربوط به تجهیزات بلندر اشاره و تصریح کرد: تعمیرات تجهیزات سیستم‌های پمپاژ نیتروژن (کولداند و بوستر پمپ)،  تعمیرات و بازسازی انواع سیستم‌های کنترل و پایش ابزار دقیق از جمله Engine Bxs, TCM, ECU,Flow Analyzer و تعمیرات HMI شیفت سلکتور، باکس یونی پرو، ماژول‌های PLC بخش دیگری از اقدام‌های این اداره در سال ۱۴۰۱ هستند. رئیس اداره نگهداری و تعمیرات مدیریت خدمات فنی شرکت ملی حفاری ایران گفت: از سوی دیگر در چهار ماه نخست امسال تعداد ۶۳۵ دستور کار برای انجام تعمیرات جاری تجهیزات صادر و به این امور ارجاع شده است که این دستورکارها شامل افزون بر ۳ هزار و ۶۵۰ مورد مختلف تعمیراتی بود.
عبداللهی با بیان اینکه این واحد هم‌زمان با تأسیس شرکت در سال ۱۳۵۸ به‌عنوان یک واحد پشتیبانی عملیاتی فعالیت خود را آغاز کرد، افزود: این اداره متولی نگهداری و تعمیرات بیش از ۶۳۴ دستگاه و تجهیز عملیاتی با بیش از ۴ هزار برند متفاوت از ماشین‌آلات، موتورآلات‌، سیستم‌های الکترونیک و ابزار دقیق هیدرولیک، تعمیرات عمومی ترابری مانند سیستم‌های تعلیق و سیستم‌های خنک‌کاری تجهیزات است.
وی با بیان اینکه مجموعه ادارات کل خدمات سیمان و انگیزش چاه، مخلوط و مواد شیمیایی، لوله مغزی سیار، حفاری با هوا، حفاری فروتعادلی و جداره‌گذاری از دیگر ادارات سرویس‌گیرنده این خدمات در بخش‌های فنی و تخصصی هستند، اظهار کرد: پروژه‌های بهسازی و بازسازی همواره یکی از ارکان اصلی این اداره را تشکیل داده و این واحد بخشی از توان خود را برای بازسازی یا بهسازی دستگاه‌های مختلف با استفاده از بومی‌سازی قطعات به‌دست کارکنان متخصص و توانمند خود به‌کار گرفته است. رئیس اداره نگهداری و تعمیرات مدیریت خدمات فنی شرکت ملی حفاری ایران در همین زمینه به بازسازی و بهسازی انواع تجهیز سیمان‌زنی، تراک‌های تزریق اسید، انواع کمپرسور، اسکیدهای دریایی و... در سال‌های اخیر با صرف کمترین هزینه اشاره کرد و گفت: بخش‌های مختلف این اداره شامل تعمیرات مکانیک، تعمیرات برق و ابزار دقیق و تعمیرات عمومی است که در کنار انجام وظایف روزانه و جاری، اجرای انواع تعمیر اساسی و پشتیبانی و خدمات‌دهی ۲۴ ساعته به ادارات زیرمجموعه مدیریت خدمات فنی را به‌عهده دارند.

رئیس هیات مدیره انجمن ساتکا:
نیروگاه خورشیدی خانگی می‌تواند نصف کمبود برق کشور را جبران کند
 حمیدرضا صالحی، رئیس هیات مدیره انجمن ساتکا با اشاره به لزوم تشکیل این انجمن و پتانسیل‌های بالای ایران در حوزه تجدید پذیرها اظهار کرد: سرعت توسعه تجدید پذیرها در دنیا بسیار بالا است. سال گذشته شاهد این بودیم که ۸۶ درصد سرمایه‌گذاری که در صنعت برق دنیا صورت گرفت مربوط به انرژی‌های پاک بوده است که همین موضوع اهمیت توسعه تجدید پذیرها را نشان می‌دهد. در آینده با توجه به فناوری‌های موجود و لزوم افزایش بهره‌وری می‌بایست به سمت توسعه تجدید پذیرها پیش رویم. براساس پیش‌بینی‌ها تا سال ۲۰۵۰ سهم برق در سند انرژی ۵۰ درصد خواهد شد که باید ایران نیز به این مساله توجه داشته باشد در حال حاضر ایران جزو ۱۰ کشور برتر تولید آلایندگی است و ما به سمتی پیش می‌رویم که در دنیا جریمه‌های تولید کربن رو به افزایش بوده است. وی با اشاره به پتانسیل‌های ایران در حوزه تجدید پذیرها گفت: ۳۰۰ روز آفتابی در کشور داریم و از طرفی ۹۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید انرژی بادی و خورشیدی در کشور موجود است؛ اما استفاده از آنها نیازمند سازندگان، مشاوران و تامین‌کنندگان این حرفه است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه