روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ مرداد - شماره 4187

تقاضای نفت با بالا رفتن دمای هوا و قیمت گاز افزایش یافت

آژانس بین‌المللی انرژی در تازه‌ترین گزارش چشم‌انداز ماهانه خود اعلام کرد که تقاضا برای نفت خام با تشدید گرمای تابستان و بالا رفتن قیمت‌های گاز طبیعی افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد که گرمای شدید تابستان و افزایش قیمت گاز سبب افزایش مصرف نفت در زمینه تولید برق شده و تقاضا را افزایش داده است، اما ضعف در اقتصادهای تحت تأثیر ترس از رکود همچنان پابرجاست.
این آژانس در حالی که بازارهای جهانی نفت خام با اختلال عرضه ناشی از تحریم‌ها علیه نفت روسیه و تورم بالا روبه‌روست، افزایش تقاضا برای نفت را اتفاقی غیرمنتظره توصیف می‌کند، زیرا تورم کنونی سبب کاهش مصرف سوخت شده است. این نهاد بین‌المللی در گزارش چشم‌انداز کوتاه‌مدت ماهانه خود پیش‌بینی کرد که تقاضا برای نفت خام در سال ۲۰۲۲ میلادی ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه  افزایش می‌یابد که نسبت به برآورد پیشین روزانه ۳۸۰ هزار بشکه افزایش نشان می‌دهد. بر اساس برآوردهای آژانس بین‌المللی انرژی، قیمت گاز طبیعی و برق رکوردهای تازه‌ای  ثبت کرده و باعث چرخش مصرف بعضی از کشورها از گاز طبیعی به سمت نفت شده است. این نهاد هشدار داد که این تغییر پارادایم که بیشتر در منطقه خاورمیانه و اروپا متمرکز است، ضعف نسبی در دیگر بخش‌ها را می‌پوشاند. گزارش آژانس بین‌المللی انرژی به کاهش استفاده از سوخت برای حمل‌ونقل جاده‌ای در کشورهای توسعه‌یافته و کُند شدن روند مصرف سوخت تا پایان سال جاری میلادی اشاره دارد و پیش‌بینی می‌کند با توجه به وخیم‌تر شدن شرایط اقتصادی در نیمه دوم امسال افت مصرف بیشتری را شاهد خواهیم بود. بر اساس اعلام این نهاد، ازسرگیری سفرهای هوایی یکی از معدود نقاط روشن برای تقاضای نفت در آینده است. بیشتر رشد تقاضا برای نفت خام در سال ۲۰۲۲ به اوایل سال متمرکز شده، به‌طوری که کُند شدن رشد از رقم روزانه ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در اوایل سال جاری میلادی به کمتر از ۱۰۰ هزار بشکه در سه ماه چهارم رسیده است. در همین حال، عرضه جهانی نفت در ماه ژوئیه به بالاترین سطح پیش از شیوع ویروس همه‌گیر کرونا رسید و تولید بالاتر از حد انتظار روسیه را می‌توان یکی از دلایل اصلی آن برشمرد. آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد که تولید نفت خام روسیه در ماه ژوئیه با ۱۱۵ هزار بشکه بشکه کاهش به ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز رسید، عرضه نفت خام این کشور تنها از ابتدای امسال تاکنون با ۶۰۰ هزار بشکه کاهش همراه بوده است. پس از آغاز تنش‌های مسکو و کی‌یف در ۲۴ فوریه، در همان روزهای نخست آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرده بوده که تولید نفت روسیه می‌تواند ناگهان روزانه ۳ میلیون بشکه کاهش یابد. درآمدهای حاصل از صادرات نفت روسیه در ماه ژوئیه ۲ میلیارد دلار کاهش یافت و به ۱۹ میلیارد دلار رسید که بخش عمده آن به‌دلیل قیمت‌های پایین‌تر رخ داده و آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد که برای نخستین بار چین در واردات نفت از اروپا پیشی گرفت.

رئیس سازمان برنامه و بودجه:
سرمایه‌گذاری‌های داخلی
در حوزه‌های نفت و گاز ادامه می‌یابد
 رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه رویکرد دولت سیزدهم بهبود شاخص‌های کلان از جمله رشد اقتصادی است، گفت: انعقاد قرارداد ۲۹ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری داخلی در حوزه‌های نفت و گاز انجام شده و ۱۰ میلیارد دلار دیگر نیز به‌زودی به نتیجه خواهد رسید.
به گزارش سازمان برنامه و بودجه، سیدمسعود میرکاظمی با بیان اینکه در هفت سال گذشته، ۲۷۰۰ همت مصارف کشور بوده، اما خروجی مؤثری برای مردم نداشته است، گفت: وقتی شاخص‌های کلان اقتصادی در چند سال گذشته را نگاه می‌کنیم، می‌بینم که حتی عقب‌رفت داشته‌ایم و اقتصاد کوچک‌تر شده و نرخ رشد سرمایه‌گذاری به منفی چهار و شش دهم درصد تنزل یافته و رشد اقتصادی چهار دهم درصد بوده است. وی افزود: هنر این است که منابع خلق و کار انجام شود، اما همه متکی به منابع خزانه هستند. در حالی که آنقدر منابع در کشور هست که بتوانیم پروژه‌های بزرگ را خودمان انجام دهیم. در یک ماه گذشته در سازمان برنامه و بودجه کشور کارگروه‌ها و کنسرسیوم‌های مختلف تشکیل شده و برای توسعه میدان مشترک نفتی آزادگان، ۷ میلیارد دلار قرارداد امضا کردیم، همچنین برای احداث دو پروژه پتروپالایشگاه، ۱۹ میلیارد دلار تفاهم‌نامه امضا کردیم و در حال آماده‌سازی حدود ۱۰ میلیارد دلار دیگر پروژه هستیم، بنابراین لازم است برای خلق منابع از روش‌های مختلف، خلاقیت و ابتکار استفاده کرد، وگرنه با منابع کنونی دولتی، امکان حرکت جدید وجود ندارد. رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: در کشور، دارایی‌های ارزشمندی از جمله مردم و بخش خصوصی داریم که باید از طریق تشکیل کنسرسیوم و مشارکت در تأمین منابع پروژه‌ها، رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال را به‌صورت جدی موردتوجه قرار دهیم. پس لازم است برای هریک از این مؤلفه‌های مهم در استان‌ها برنامه وجود داشته باشد و بر اساس استعدادها و ظرفیت‌های منطقه، کار تعریف و به‌صورت منظم و جدی رصد شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه