رئیس انستیتو پاستور ایران اعلام کرد؛
تجهیز ۱۲ آزمایشگاه تشخیص آبله میمونی
رییس انستیتوپاستور ایران با اعلام تجهیز ۱۲ مرکز آزمایشگاهی در کشور جهت تشخیص آبله میمونی، گفت: باتوجه به لزوم آمادگی شبکه آزمایشگاهی تشخیص مولکولی کشور جهت تشخیص بههنگام موارد مشکوک احتمالی، انستیتو پاستور ایران کیت غربالگری ارتوپاکس ویروس را طراحی کرد و تیم پاسخ سریع انستیتو پاستور برای آمادگی جهت پاسخ به اپیدمیهای احتمالی این بیماری شکل گرفته است.
دکتر رحیم سروری در همایش علمی آبله میمونی، با بیان اینکه در حال حاضر شبکه بینالمللی انستیتو پاستور شامل ۳۳ عضو است که همکاری خوبی در حوزههای تحقیقاتی و بهداشتی با یکدیگر دارند، گفت: بعد از جنگ اول جهانی و مباحثی که در کشور ما میگذرد، به جنگ دوم جهانی میرسیم، در ۱۲۹۸ مقارن با ۱۹۲۰ انستیتو پاستور ایران افتتاح میشود. انستیتو پاستور ایران به عنوان موسسه تحقیقاتی، تولیدی، آموزشی و خدماتی با هدف تامین بهداشت، سلامت جامعه و کنترل و پیشگیری از بیماریهای واگیر فعالیت میکند و افتخار این را داشته که در طول یکصد سال اخیر خدمات مفیدی را ارائه کند.
سروری ادامه داد: در ۵۰ سال اول بخشهای متنوعی در انستیتو پاستور شکل گرفته است؛ اعم از مایهکوبی، واکسیناسیون، اپیدمیولوژی، بخشهای تشخیصی ویروسها، باکتریها و... و. .
وی با اشاره اقدامات انجام شده در تاریخ فعالیت انستیتو پاستور در کشور، افزود: اولین اقداماتی که در حوزه پیشگیری از بیماری در انستیتو پاستور اتفاق افتاد، مایهکوبی آبله بود. در بحث هاری در ۱۳۰۱ بخش ضدهاری در انستیتو پاستور شکل میگیرد. در زمینه عامل سل اقدامات وسیعی رخ میدهد. در زمینه بیماریهایی مانند حصبه که در آن زمان شیوع بالایی داشته، اقدامات خوبی انجام میشود. همچنین ۵ اپیدمی مربوط به وبا را انستیتو پاستور مدیریت کرده و واکسن شکل گرفته و استفاده میشود. این اقدامات ماندگار انستیتو پاستور است. در عین حال طاعون در کردستان شیوع مییابد که در این زمینه اقدام میشود و همچنان هم این مناطق به صورت مستمر رصد میشوند. در زمینه بیماری تب راجعه هم از جمله مواردی است که انستیتو پاستور اقدام کرده و همچنان هم تبهای راجعه آندمیک را دنبال میکند.
وی با بیان اینکه بعدها در انستیتو پاستور اقدامات خوبی در زمینه آبله اعم از آبله انسانی، گاوی و مرغان برای تشخیص افتراقی انجام شد، گفت: بعدها با تولید و واکسیناسیونی که در آبله انجام شد، از اقدامات خوب انستیتو پاستور ایران است. به نوعی میتوان گفت یکی از متولیان ریشهکنی آبله در منطقه خاورمیانه شرقی ایران است. در آن زمان واکسنهای آبله تولیدی انستیتو پاستور ایران در عراق، افغانستان و مصر استفاده شد. حتی برای فرانسه هم ارسال شد. رقمی حدود ۲۵۰ میلیون کودک از ۲۲ کشور واکسنهای آبله تولید شده از سوی انستیتو پاستور را استفاده کردهاند. در بحث جذامیان هم آن زمان با کمک برخی کشورها در مشهد و تبریز و ... مجذومین استقرار یافتند. موضوع پالایش آب شرب تهران هم از مشکلاتی بود که وجود داشت و بسیار مهم بود. بعدها قناتش را با توصیههای دانشمندان انستیتو پاستور پالایش کرده و آنالیز انجام دادند تا زمانیکه لولهکشی اتفاق افتاد.
رئیس انستیتو پاستور ایران، با بیان اینکه یک مرکز تولیدی در کرج داریم که ظرفیتهای تولیدی مفیدی دارد، گفت: همچنین یک مرکز پرورش حیوانات آزمایشگاهی خوبی در آنجا ایجاد شده که ناوگان و ظرفیت بسیار خوبی در سطح کشور است. در زمینه تولید واکسن پاستوکووک پلاس هم دیدیم که دانشمندان ما توانستند با همکاری دانشمندان کوبایی واکسن خوبی را تولید کنند.
سروری گفت: در اضطراری که امکان دادن واکسن به ایران از طریق کووکس نبود، لزوما باید انتقال تکنولوژی ساخت واکسن کرونا به کشور انجام میشد که به خوبی انجام شد و نقش خوبی در کشور ایفا شد. در زمینه واکسن پنوموکوک و روتاویروس هم که در دست راهاندازی است و آن را از طریق مجلس و وزارت بهداشت پیگیری میکنیم.
وی با بیان اینکه سیاست فعلی انستیتو پاستور ایران، تحقیقات کاربردی در زمینه تشخیص و ارائه روشهای کنترل بیماریها است، گفت: انستیتو پاستور ایران مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت در حوزه هاری است. همچنین آزمایشگاه مرجع کشوری هستیم. آزمایشگاه همکار مرجع در هپاتیت، ایدز، سل و آنفلوآنزا هستیم و در تشخیص بیماریها و تعقیب مستمر بیماریهای نوپدید و بازپدید نیز انستیتو پاستور نقش ایفا میکند. در عین حال شبکه آزمایشگاهی کووید۱۹ نیز از سوی انستیتو پاستور راهاندازی شد که بیش از ۵۰۰ آزمایشگاه در طول دوره وانفسای کووید متصل شدند.
وی با بیان اینکه در دوم خرداد ماه ۱۴۰۱، آزمایش تشخیص مولکولی آبله میمونی در انستیتو پاستور ایران راهاندازی شد، گفت: باتوجه به لزوم آمادگی شبکه آزمایشگاهی تشخیص مولکولی کشور جهت تشخیص بههنگام موارد مشکوک احتمالی، انستیتو پاستور ایران کیت غربالگری ارتوپاکس ویروس را طراحی کرد و تیم پاسخ سریع انستیتو پاستور برای آمادگی جهت پاسخ به اپیدمیهای احتمالی شکل گرفت. در حال حاضر ۱۲ مرکز به عنوان مراکز اصلی در نقاط مختلف کشور برای تشخیص آبله میمونی تجهیزات شدند.
وی گفت: از ابتدای خرداد ماه سال جاری بررسی نمونههای مشکوک آبله میمونی در آزمایشگاه پاسخ سریع انستیتو پاستور در حال انجاماست. تا امروز در ۸۱ نمونه تست غربالگری آبله میمونی انجام شده است. ۳۷ نمونه غربالگری هم در مراکز دیگر اتفاق افتاده است.
وی تاکید کرد: پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیر جزو تکالیف اصلی ماست که همچنان آن را دنبال میکنیم.
رئیس بنیاد مستضعفان خبرداد
توزیع یک میلیون بسته محصولات لبنی
در میان نیازمندان
رئیس بنیاد مستضعفان از توزیع بستههای لبنی برای یک میلیون خانوار نیازمند خبرداد و گفت: توزیع یک میلیون بسته محصولات لبنی از اول تیر شروع شده و تا شهریور ادامه خواهد داشت.
پرویز فتاح در مراسم «توزیع بستههای لبنی برای یک میلیون خانوار نیازمند» گفت: ما در طول دوره شیوع بیماری کرونا تقریبا هر سه ماه یکبار بسته معیشتی توزیع کردیم و توزیع آخرین بسته که شامل برنج و روغن و ماکارونی و... بود نیز از بهمن آغاز و تا خرداد ماه یک میلیون و ۴۰۰ هزار بسته در سطح کشور توزیع شد.
وی افزود: برای تابستان ۱۴۰۱ باتوجه به شرایطی که بعد از حذف ارز ترجیحی پیش آمد، قیمت لبنیات بالا رفت و احساس شد تولیدکنندگان دچار مشکل شدند یا فروش لبنیاتیها دچار کاهش شد، در همین راستا نیز به این فکر رسیدیم که هم به تولیدکنندگان کمک کنیم و از کارخانجات لبنی حمایت کنیم و هم بتوانیم از نیازمندان حمایت کرده و بستههای لبنی در میان آنان توزیع کنیم.
فتاح ادامه داد: این اولین بار است که این اتفاق افتاد و ما توزیع یک میلیون بسته تولیدات لبنی را در این مرحله از اول تیر شروع کردیم که این روند تا شهریورماه ادامه پیدا خواهد کرد و این محصولات در تمام استانها توزیع میشود. اولویت توزیع بستهها با خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و ساکنان برخی مناطق محروم در کشور است.
به گفته رئیس بنیاد مستضعفان، هر بسته لبنی حدود ۱۲ کیلوگرم وزن دارد و شامل انواع لبنیات است. همچنین در همه استانها و شهرستانها سردخانهای برای نگهداری از این محصولات پیشبینی شده تا مشکلی به وجود نیاید.
وی در مجموع ارزش هر بسته برای مصرف کننده را در حدود ۶۰۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت:این یک میلیون بسته برای بنیاد مستضعفان ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد. فتاح ادامه داد: تاکنون باتوجه به نظرسنجیهایی که از استانها انجام شده کار خوب پیش رفته است و حتی رضایتمندی خانوادههایی که این بسته را دریافته کردهاند بالا بوده است.
رئیس بنیاد مستضعفان همچنین گفت که با وزارت بهداشت نیز هماهنگی لازم انجام شده و ارزیابی آنها این است که از نظر میزان اثربخشی بسته غذایی، پروتئین و کالری این بسته بهتر از بستههای قبلی است و اگر این اقدام به خوبی جواب دهد، میتوان همین روش را ادامه دهیم. امیدوارم که در این شرایط سخت اقتصادی بتوانیم از خانوادههای محروم و نیازمند حمایت جانانهای داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از توضیحات خود در مورد توزیع بستههای لبنی گفت: این طرح را در شهریورماه ارزیابی میکنیم و امیدواریم به نتایج مثبتی که پیشبینی شده برسیم، پس از آن تصمیم خواهیم گرفت که آیا میتوانیم این روش را ادامه دهیم یا خیر. همچنین چند مرحله تولیدات لبنی را توزیع و آثار آن را ارزیابی کنیم.