روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۱ چهارشنبه ۸ تير - شماره 4159

آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن به ۱۸ هزار میلیارد رسید

پرداخت ۲۰ هزار میلیارد تومان به سازندگان

 مدیرعامل بانک مسکن با اعلام افزایش آورده مردم برای ساخت مسکن به ۱۸ هزار میلیارد تومان، گفت: ۱۹ هزار و۵۰۰ میلیارد تومان به حساب سازندگان نهضت ملی مسکن از محل آورده متقاضیان و تسهیلات دولتی واریز شد.
 «محمود شایان» درباره وضعیت افتتاح حساب، واریز وجه و پرداخت تسهیلات به سازندگان طرح نهضت ملی مسکن گفت: تاکنون ۵۲۳ هزار و ۲۵۱ نفر در طرح نهضت ملی مسکن در بانک افتتاح حساب کردند که میزان آورده متقاضیان به ۱۸ هزار میلیارد تومان رسیده است.
مدیرعامل بانک مسکن ادامه داد: از جمع آورده متقاضیان تاکنون ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به حساب سازندگان واریز شده و مابقی نیز نزد بانک است تا بنا به درخواست دستگاه‌های متولی به سازندگان پرداخت شود. به گفته شایان، از محل تسهیلات نیز تاکنون ۱۰ هزار میلیارد تومان به حساب سازندگان پرداخت شده است.
مدیرعامل بانک مسکن توضیح داد: تعداد ۳۰۲ هزار و ۷۱۶ واحد به بانک برای انعقاد قرار داد معرفی شده که از این تعداد،  ۹۵ هزار و ۵۷۶ واحد قراردادهایشان منعقد شده است و مبلغ تسهیلات منعقد شده ۳۲ هزار میلیارد تومان است.
محمود شایان مدیرعامل بانک مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، تازه‌ترین وضعیت افتتاح حساب، واریز وجه و پرداخت تسهیلات به سازندگان در طرح نهضت ملی مسکن را اعلام کرد و گفت: تاکنون ۵۲۳ هزار و ۲۵۱ نفر در طرح نهضت ملی مسکن در بانک افتتاح حساب کردند که میزان آورده متقاضیان ۱۸ هزار میلیارد تومان است.
مدیرعامل بانک مسکن ادامه داد: از جمع آورده متقاضیان تاکنون ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به حساب سازندگان واریز شده و مابقی نیز نزد بانک است تا بنا به درخواست دستگاه‌های متولی به سازندگان پرداخت شود. به گفته شایان، از محل تسهیلات نیز تاکنون ۱۰ هزار میلیارد تومان به حساب سازندگان پرداخت شده است. مدیرعامل بانک مسکن توضیح داد: تعداد ۳۰۲ هزار و ۷۱۶ واحد به بانک برای انعقاد قرار داد معرفی شده که از این تعداد،  ۹۵ هزار و ۵۷۶ واحد قراردادهایشان منعقد شده است و مبلغ تسهیلات منعقد شده ۳۲ هزار میلیارد تومان است.

سامانه «سفته الکترونیکی» در بانک مسکن عملیاتی شد
 معاون مدیرعامل در امور فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مسکن از عملیاتی شدن سامانه «سفته الکترونیکی» در این بانک خبر داد.
ساسان شیردل از عملیاتی شدن سامانه «سفته الکترونیکی» در بانک مسکن اظهار داشت: با توجه به اینکه در حال حاضر بسیاری از خدمات شبکه بانکی علاوه بر ارایه حضوری به‌صورت غیرحضوری و الکترونیکی نیز در حال انجام است، مدیریت اوراق بهاداری همچون سفته و برات نیز به سمت الکترونیکی شدن در حال حرکت است که گام اول این اقدام در بانک مسکن راه‌اندازی سامانه «سفته الکترونیکی» است.
عضو هیات عامل بانک مسکن درباره مزایای صدور سفته الکترونیکی گفت: افزایش امنیت، عدم انکارپذیری ذی‌نفعان و کاهش جرم، اختصاص شناسه یکتا و در اختیار قرار دادن اطلاعات تکمیلی سفته به ذی‌نفعان در پلتفرم مربوطه، یکپارچگی سند از طریق پلتفرم موردبررسی، کاهش هزینه‌ها، مطابقت با قواعد قانون تجارت و سایر قوانین در چرخه حیات سفته، امکان رصد سفته با هدف مبارزه با پول‌شویی، از جمله مزایای صدور سفته الکترونیکی است.
شیردل درباره نحوه دریافت گواهی‌نامه دیجیتال در بانک مسکن برای دریافت سفته الکترونیکی اظهار داشت: یکی از الزامات مرتبط با صدور، ظهرنویسی و یا ضمانت سفته دریافت گواهی امضای دیجیتال است که به دو روش «مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان دولت» و «روش غیرحضوری دریافت گواهی» امکان دریافت گواهی امضای دیجیتال وجود دارد.
وی تصریح کرد: در روش مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان دولت، مشتری ابتدا درخواست صدور گواهی را از طریق سایت مرکز صدور گواهی الکترونیکی میانی عام ثبت کرده و سپس بعد از خرید توکن فیزیکی به‌منظور احراز هویت به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کرده و گواهی خود را بر روی توکن خریداری‌شده دریافت می‌کند. معاون مدیرعامل در امور فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مسکن ادامه داد: اما در روش غیرحضوری، مشتری پس از نصب نرم‌افزار MaskanSign بر روی گوشی همراه خود تمامی مراحل احراز هویت را به‌صورت غیرحضوری انجام داده و گواهی را بر روی گوشی دریافت می‌کند و نیازی به خرید توکن سخت افزاری ندارد. شیردل تصریح کرد: پس از دریافت گواهی به یکی از دو روش یادشده، مشتری امکان انجام امضای دیجیتال از طریق نرم‌افزار مربوطه را داشته و می‌تواند به‌صورت غیرحضوری به صدور سفته و امضای سفته از طریق گوشی خود اقدام کند.
وی گفت: درعین‌حال امکان استفاده از گوشی به‌عنوان توکن در هنگام استفاده از سامانه سفته الکترونیک بر روی کامپیوتر شخصی نیز وجود دارد. در این روش در مرحله امضای دیجیتال، کامپیوتر به نرم‌افزار MaskanSign نصب‌شده بر روی گوشی متصل شده و عملیات امضای دیجیتال را از طریق این نرم‌افزار به انجام می‌رساند.
شیردل ادامه داد: با توجه به اینکه استفاده از خدمات سامانه سفته الکترونیک و نیز نرم افزار امضاء دیجیتال بانک مسکن بر روی محیط دسکتاپ (کامپیوتر) مشتریان نیازمند نصب یک میان افزار به نام «ابزارست کلاینت» بر روی سیستم عامل کامپیوتر آنها می‌باشد، مشتریان می‌توانند برنامک امضاء دیجیتال بانک مسکن با عنوان MaskanSign-1.4.0-30.apk و میان افزار «ابزارست کلاینت» را از طریق آدرس https://download.bank-maskan.ir/installer.exe در پرتال بانک مسکن روی سیستم رایانه‌ای خود بارگذاری کنند.
معاون مدیرعامل در امور فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک در پایان تأکید کرد: مطابق دستورالعمل وزارت امور اقتصادی و دارایی ارایه خدمات الکترونیکی مرتبط با سفته تنها برای آن دسته از مشتریان که در بانک مسکن دارای حساب هستند امکان پذیر است.

برخی سازندگان در حال بیرون رفتن از نهضت مسکن هستند
 یک سازنده پروژه نهضت ملی مسکن در استان تهران با بیان اینکه قیمت سیمان از ابتدای سال تا کنون سه برابر شده است گفت: بورس‌بازی باعث رشد دائمی قیمت نهاده‌های ساختمانی شده و در این شرایط برخی پیمانکاران طرح جهش تولید مسکن در حال انصراف از پروژه‌ها هستند.
ایرج رهبر اظهار کرد: نرخ مصالح ساختمانی در سال جاری رشدهای سنگینی را تجربه کرد. اوایل امسال هر تن سیمان فله حدود ۶۰۰ هزار تومان بود که هم‌اکنون به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده و در واقع ۲۰۰ درصد افزایش یافته است. میلگرد از کیلویی ۱۳۰۰ تومان به حدود ۲۰ هزار تومان رسیده است.
بورس‌بازی باعث افزایش روزافزون قیمت سیمان می‌شود
وی افزود: اینکه قیمت سیمان به یکباره طی حدود دو ماه سه برابر شد فقط به علت محدودیتهای برق نیست. به بهانه انرژی گران می‌کنند اما یکی از دلایل اصلی این افزایش قیمت‌ها بورس‌بازی در بازار سیمان است. می‌گویند حدود ۱۵ نفر در این بازار حضور دارند که سیمان را به صورت کلی خریداری و با قیمت‌های مدنظر خودشان در بورس عرضه می‌کنند.
این فعال صنعت ساختمان با بیان اینکه رشد قیمت نهاده‌های ساختمانی برای بازار مسکن سمّ کشنده است، تاکید کرد: از طرف دیگر دولت قیمت‌هایی را برای نهضت ملی مسکن اعلام کرده که منطقی نیست و به سختی نرخ تعدیل را اعلام می‌کنند. بر اساس نرخ سه ماهه دوم سال ۱۴۰۰ قیمت هر متر مربع را ۴.۷ میلیون تومان اعلام کردند که هنوز این رقم را تعدیل نکرده‌اند. رهبر گفت: رشدهای عجیب و غریبی که در قیمت سیمان و میلگرد اتفاق می‌افتد اجرای طرحهای حمایتی مسکن را غیرممکن کرده است؛ زیرا از آن طرف وزارت راه و شهرسازی قیمت را برای پیمانکاران به این صورت تغییر نمی‌دهد. اولا تعدیل را دیر اعلام می‌کنند. اگر هم تعدیل کنند به قیمت انرژی توجه ندارند و میانگین قیمت تورم مصالح ساختمانی را محسوب می‌کنند. وی با اشاره به تورم ۵۵ درصدی مصالح ساختمانی در پایان سال گذشته خاطرنشان کرد: کاش قیمتها همان مقدار باقی می‌ماند اما همانطور که گفتم از عید تا الان نرخ سیمان سه برابر و میلگرد حدود دو برابر افزایش یافته است. با این شرایط بخش خصوصی نمی‌تواند کار را ادامه دهد. در حال حاضر خیلی از همکاران ما که در طرح نهضت ملی مسکن ورود کرده‌اند به دلیل رشد قیمت مصالح دیگر نمی توانند ادامه بدهند. می‌گویند حاضریم جریمه بپردازیم و از این پروژه بیرون بیاییم.
همیشه بدهکار مصالح فروش هستیم
این سازنده نهضت ملی مسکن اظهار کرد: واقعا کار سخت شده است. ما همیشه بدهکار مصالح فروش هستیم. مصالح را چکی می‌خریم و نهایتا باید بدهی خود را با بهره آن تا یک ماه تسویه کنیم. در یک کارگاه تعدادی کارگرمشغول هستند که اگر قالب بندی و آرماتوربندی انجام ندهیم باید پول کارگر بدهیم و دچار خسارت می‌شویم. بنابراین مجبوریم از هر طریقی که شده مصالح را تهیه کنیم. وی با اشاره به سایت ۵۰۴ واحدی شهریار که در آن فعالیت دارد گفت: فعلا با هر زحمتی شده پروژه شهریار را سرپا نگه داشته‌ایم اما بدهکاری ما به مصالح‌فروشان یواش یواش دارد زیاد می‌شود. مرتب تماس می‌گیرند و پول می‌خواهند. فعلا عمده کار ما در بخش سیمان و میلگرد است. ما صنعتی است و تونلی کارمی‌کنیم که باید هر روز یک سقف بزنیم. اگر مصالح برسد سرعت عمل بالا می‌رود. اما با این وضعیت ممکن است مجبور شویم کار را متوقف و تعداد کارگران را کم کنیم. یعنی ظرفیت کار پایین می‌آید که منجر به طولانی شدن پروژه و تورمهای آتی می‌شود.

عضو شورای عالی کانون صرافی:
 خریدار دلار نایاب شد
 عضو شورای‌عالی کانون صرافان گفت: روز (سه‌شنبه) صف‌های فروش ارز در بازار تشدید شده است و در مقابل خریداران دلار نایاب شدند.
«کامران سلطان زاده» افزود: قیمت دلار در صرافی‌های بانکی با قیمت توافقی وارد کانال ۲۸ هزار تومان شد. وی ادامه‌داد: دلار برای متقاضیانی دارنده کارت ملی نیز با قیمت ۲۷ هزار تومان به فروش می‌رسد. عضو شورای عالی کانون صرافان گفت: در روزهای گذشته عرضه ارز در بازار افزایشی بود و در برابر این افزایش عرضه، تقاضا برای خرید ارز بسیار کم است.
سلطان‌زاده با پیش‌بینی نرخ ارز در روزهای آینده، گفت: بررسی‌ها حاکی از این است که روند نزولی قیمت‌ها ادامه خواهد داشت و همان‌طور که در برهه‌ای از زمان تقاضا برای خرید ارز افزایشی است در مقطع کنونی عرضه بر تقاضا پیشی گرفته و در نتیجه قیمت‌ها افت داشته است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه