روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۱ سه شنبه ۷ تير - شماره 4158

با دورنمای توافق هسته‌ای ایران قیمت نفت سقوط کرد

 قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی تحت تاثیر نگرانی‌های اقتصادی و انتظار سرمایه‌گذاران برای اقدامات احتمالی گروه هفت درباره صادرات نفت روسیه و احیای توافق هسته‌ای ایران، بیش از یک دلار سقوط کرد.
بهای معاملات نفت برنت یک دلار و ۴۲ سنت معادل ۱.۳ درصد کاهش پیدا کرد و به ۱۱۱ دلار و ۷۰ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز جمعه ۲.۸ درصد بهبود پیدا کرده بود. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک دلار و ۵۴ سنت معادل ۱.۴ درصد کاهش، به ۱۰۶ دلار و هشت سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا روز جمعه با ۳.۲ درصد افزایش بسته شده بود. با این حال، هر دو شاخص تحت تاثیر افزایش نرخ‌های بهره در اقتصادهای بزرگ و قوی شدن ارزش دلار که به نگرانی‌های تورمی دامن زده است، هفته گذشته برای دومین هفته متوالی کاهش پیدا کردند. اما در شرایطی که عرضه فرآورده‌های نفتی محدود مانده است، قیمتهای نفت همچنان در بالای سطح ۱۰۰ دلار پشتیبانی شده‌اند.
سران گروه هفت قرار است در اجلاس هفته جاری در آلمان، به بررسی گزینه‌های موجود در خصوص صادرات نفت روسیه و قطع وابستگی به واردات نفت و گاز روسیه و همچنین تحریم‌هایی که رشد تورم را تشدید نکنند، بپردازند. این اقدامات شامل تعیین سقف قیمت برای نفت و فرآورده‌های نفتی به منظور محدود کردن درآمدهای مسکو و کاهش آسیب‌های احتمالی اقتصادهای دیگر است.
ویویک دیهار، تحلیلگر بانک کامن ولث استرالیا در یادداشتی نوشت: هنوز معلوم نیست تعیین سقف قیمت، چنین نتیجه‌ای به همراه داشته باشد. هنوز چیزی برای این که مانع شود روسیه صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی به اقتصادهای گروه هفت را در واکنش به وجود سقف قیمت، متوقف کرده و کمبود فعلی در بازارهای جهانی نفت و فرآورده‌های نفتی را تشدید کند، وجود ندارد.
گروه هفت همچنین پس از سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران برای خارج کردن مذاکرات از بن بست، درباره احیای مذاکرات هسته‌ای گفت‌وگو خواهند کرد.
تینا تِنگ، تحلیلگر شرکت «سی ام سی مارکتس» در این باره گفت: توجه معامله‌گران ممکن است روی ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای ایران باشد که به احیای صادرات نفت ایران منتهی خواهد شد.
بر اساس گزارش رویترز، به گفته منابع آگاه، بعضی از سران گروه هفت تلاش می‌کنند ضرورت فاینانس جدید برای سرمایه گذاری انرژی‌های فسیلی را به تایید برسانند.

۹ اداره و نهاد پرمصرف تهران معرفی شدند
 به دنبال اخطارهای داده شده مبنی بر انتشار نام اداراتی که اقدام به کاهش مصرف برق نکرده‌اند، اسامی ۹ اداره پرمصرف دیگر در شهر تهران در ششمین روز از هفته صرفه‌جویی در مصرف اعلام شد.
به دنبال ابلاغ مصوبه هیئت دولت مبنی بر لزوم کاهش مصرف برق مشترکان اداری و دستگاه‌های اجرایی به‌منظور کاهش بار شبکه توزیع برق در ساعات اوج بار میان روز، امروز دوشنبه، ۶ تیر، اسامی ۹ اداره‌ای که در شهر تهران، توجه کافی به اجرای این مصوبه نداشته و مصرف برق خود را کاهش نداده‌اند اعلام شد. بر اساس داده‌های حاصل از کنتورهای هوشمند و باتوجه‌به اخطارهای قبلی داده شده، شرکت شیلات جنوب، سازمان مرکزی تعاون روستایی، شرکت عملیات اکتشاف نفت، شرکت تأسیسات دریایی، بانک ملت مدیریت شعب منطقه ۵، ساختمان شماره ۲بانک شهر، شرکت ارتباطات زیرساخت، شرکت ملی فولاد ایران و شرکت شاتل ۹ اداره و سازمانی هستند که امروز قطع برق شدند.
هیئت وزیران در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ بر اساس پیشنهاد وزارت نیرو و اصل ۱۳۸ قانون اساسی مصوب کردند که کلیه دستگاه های اجرایی، بانک ها، نیرو های مسلح، نیروی انتظامی، نهاد های دولتی و غیر دولتی موظف‌اند نسبت به کاهش ۳۰ درصدی مصرف برق خود در ساعات اداری و کاهش ۶۰ درصدی در ساعات غیر اداری نسبت به سال گذشته با اولویت خاموش کردن روشنایی‌های غیر ضرور و سامانه‌های سرمایشی اقدام به صرفه جویی در مصرف برق کنند.
این مصوبه ب هدف رعاین الگوی مصرف و صرفه‌جویی در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱به همه دستگاه های اجرایی ابلاغ شد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه