روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ ارديبهشت - شماره 4121

نگرانی موسسات فعال وی‌اودی از خشکاندن ریشه تولید در این عرصه

 لزوم ایجاد اتحاد بیشتر در میان فعالان عرصه وی‌اودی و برطرف کردن دست‌اندازهایی که ساترا و نهاد تنظیم‌گر بر سر راه فعالیت وی‌ودی‌ها قرار داده از موضوعاتی بود که در همایش صنفی انجمن شرکت‌های نمایش ویدئوی آنلاین مطرح شد.
به گزارش روابط عمومی انجمن شرکت‌های نمایش ویدئوی آنلاین، نخستین همایش صنفی انجمن شرکت‌های نمایش ویدئوی آنلاین برگزار شد.
در این مراسم افطاری، علاوه بر اعضای صنف، هیئت مدیره و همچنین دبیر انجمن، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، قاسم خداوردی‌لو از مدیران مرکز ملی فضای مجازیومهدی کوهیان حقوق‌دان سینمایی حضور داشتند. مراسم با پخش اذان و افطار آغاز شد و در ادامه محمدمهدی عسگرپور، دبیر انجمن به عنوان نخستین سخنران پشت تریبون قرار گرفت تا ضمن خیرمقدم به مهمانان، توضیحاتی را درباره امور پیگیری شده در انجمن ارائه کند.
او در ابتدای سخنان خود گفت: «از دو سه ماه قبل درصدد بودیم جلسه‌ای با حضور تمام اعضا داشته باشیم؛ به هر حال از زمانی که انجمن فعالیت خود را شروع کرده تاکنون چنین جلسه‌ای برگزار نشده بود و دیدارها به جلساتی پراکنده محدود می‌شد. خود انجمن هم در مدت چهار پنج ماه اخیر در یک آدرس مشخص مستقر شده است و حالا فرصتی است تا در مورد موضوعات مشترکمان صحبت کنیم. در ماه‌های گذشته تقریبا با تمامی موسسات فعال جلسه داشتیم، نقطه‌نظرات را جمع‌آوری و دسته‌بندی کردیم و سرفصل‌های مشترک را معین کردیم تا در سال جدید روی این مسائل متمرکز شویم.» او فصل مشترک دغدغه‌های موسسات عضو را چنین برشمرد: «مهمترین موضوع در این مجموعه، تنظیم‌گیری و مقررات بود. این موضوع تقریبا مساله تمام موسساتی بود که با آنان جلسه داشتیم و برای ما هم قابل فهم بود. پدیده‌ای وی‌اودی که اصلا دلیل تشکیل این انجمن هم بوده، به نسبت پدیده‌ای نوظهور است و به همین اعتبار در حوزه تنظیم‌گیری مقررات سردرگمی وجود دارد. نقشی که ساترا هم در این میان برعهده گرفته در ایجاد سردرگمی بیشتر، پررنگ بوده است.»
عسگرپور با اشاره به اینکه در این مدت با پیگیری‌های صورت گرفته انجمن شناسه ملی دریافت کرده است، یادآور شد: «ما راهی غیر از پیگیری مسائلی که محدوده فعالیت‌های وی‌اودی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، جز از طریق انجمن‌های صنفی نداریم. وضعیتی که پیش روی ماست در حوزه‌های مختلف وضعیت نگران‌کننده‌ای است. سابقه هم نشان داده، در چنین مواردی رفتارهای فردی عمدتا به نتیجه مناسب نمی‌رسد، شاید در کوتاه مدت به نفع برخی از اعضا باشد، اما در درازمدت تجربه ثابت کرده که به ضرر همین اعضا می‌شود. در این چند ماه دوستان هیئت مدیره و سه پلتفرم نمایشی مهم خیلی به انجمن کمک کردند تا فعالیت‌های خود را پیگیری کند. این باید تبدیل به همیاری جمعی‌تر شود.»
*مدیرعامل نماوا: برخی مسئولان می‌خواهند بساط تولید و پخش محتوای داخلی خصوصی  برچیده شود
محمدحسن شانه‌ساززاده مدیرعامل پلتفرم نماوا، در ابتدای سخنان خود گفت: «متاسفانه وقتی بخش خصوصی در کشور ما فعالیت می‌کند، برخی دست‌اندرکاران تلاش می‌کنند با تمامی قوا آن بخش خصوصی را از پا دربیاورند. با این رویکرد در رگولاتوری خود ما در تلکام که رگولاتور مستقل است و زیرمجموعه و کارمند رقیب‌مان هم نیست، کمی این مشکل را داریم. اما در عرصه وی‌اودییک رگولاتور وابسته داریم و عزم‌شان را جزم کرده‌اند که هیچ محتوایی تولید نشود. الان تقریبا هیچ فیلمنامه‌ای از مرحله تایید نمی‌گذرد و این‌ها می‌گویند اشتباه‌ شده و برخی فیلمنامه‌ها برای تولید رفته، حالا باید جلوی مشکل را بگیریم و فیلمنامه را تایید نکنیم تا تولید نشود.» شانه‌ساززاده تاکید کرد: «ما نیاز داریم که با هم متحد باشیم، باید فکری جدی کنیم. من به دوستان حاکمیتی عرض کردم ، اگر می‌خواهید ما در این حوزه بمانیم، و اگر 80 درصد هم از ما راضی هستید آن 20 درصد را به آن 80 درصد ببخشید. به هر حال ما، بهتر از کانال‌های ماهواره‌ای یا چیزهایی از این دست هستیم. چرخه اقتصاد به سختی می‌چرخد. خواهش من این است که دست به دست هم دهیم و از این میدان، جان سالم به در ببریم. آن‌ها عزم‌شان را جزم کرده‌اند که بخش محتوای داخلی برچیده شود و حرف‌شان این است؛ یک وی‌اودی خوب، یک وی‌اودی خاموش و بدون محتواست.»
او سخنان خود را چنین ادامه داد: «در فرمایشات رهبری تاکید شده است که کار مردم را به دست مردم بسپاریم و حاکمیت و دولت با بخش خصوصی رقابت نکند؛ این در حالی است که پس از چند سال تلاشِ پلتفرم‌های خصوصی، صدا و سیما با بودجه دولتی به حمایت بسیار قوی از تلوبیون پرداخته و مرتبا هم در تلویزیون ملی تبلیغ این پلتفرم را می‌کند و یا دولت در ایام نوروز ترافیک این پلتفرم را رایگان می‌کند و به صورت بسیار آشکارا از محل جیب مردم و دولت خرج رقابت ناعادلانه با پلتفرم‌های خصوصی می‌کنند. این دیدگاه دوستان است که امیدوارم با انسجام‌مان و مذاکره با افراد صاحب نظر و عاقل حاکمیتی بتوانیم مشکل را حل کنیم.» البته باید اقرار کنم اگر تاکنون پلتفرم‌های خصوصی زنده هستند به علت حمایت و دلگرمی گروهی از مسئولین و صاحب‌نظران آگاه و بی‌طرف بوده است. ما خودمان را سربازان اقتصادی و فرهنگی کشور می‌دانیم و به تمام اصول و قواعد صحیح، مکتوب و شرعی پای‌بند می‌دانیم؛ ولیکن با برخورهای سلیقه‌ای و جانب‌دارانه کاملا مخالف هستیم.»
*مدیرعامل فیلمیو: پذیرفتن نظارت ساترا به عنوان یک رگولاتور - رقیب از ابتدا اشتباه بود
محمدجواد شکوری‌مقدم مدیرعامل فیلیمو با تایید صحبت‌های شانه‌ساززاده گفت: «درست می‌گویند که از نظر نهاد رگولاتور فعلییک وی‌اودی خوب، وی‌اودی خاموش است. ممکن است ما تشتت‌ها و افتراق‌هایی با هم داشته باشیم، اما می‌توانیم به درستی و براساس نقاط مشترک کنار هم قرار بگیرم.» او ادامه داد: «دو سال قبل من، آقای شانه‌ساز و آقای امیرشریفی، فریبی خوردیم و پذیرفتیم که داخل ساترا برویم. آن موقع نه ما و نه آقای شانه‌ساز باور نمی‌کردیم این شرایط به وجود آید. امیدوارم کار بتواند به وزارت ارشاد بازگردد. آقای سرتیپی کارزاری راه انداخته‌اند، اگر همه دوستان همراهی کنند و دوستان دیگر را هم خبر کنند احتمال بازگشت کار به وزارت ارشاد وجود دارد علاوه بر اینکه احتمالا خبر دارید، شواری نگهبان نظارت بر تولیدات حرفه‌ای را از صداوسیما و ساترا گرفت، صنف، آقای کوهیان و بخش حقوقی تلاش‌مان را می‌کنیم که وضعیت‌ به قبل برگردد که اگر چنین نشود، همه دوستان باید کسب و کارها را خاموش کنند. که ما برای آن هم قطعا آمادگی لازم را پیدا خواهیم کرد.»

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه