روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ ارديبهشت - شماره 4121

صد چهره ماندگار صنعت چاپ تجلیل می‌شوند

 نشست خبری آئین سپاس چهره‌های ماندگار صنعت چاپ ایران با اعلام خبر برگزاری این برنامه در بیستم اردیبهشت برگزار شد.
نشست خبری آئین سپاس چهره‌های ماندگار صنعت چاپ ایران، با حضور علی‌اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اسکندر خمسه‌پور، رئیس آئین سپاس چهره‌های ماندگار صنعت چاپ ایران، احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران و رئیس کمیته اجرایی آیین سپاس، حسین پریخواه دبیر اجرایی آیین سپاس، علی طارمی، عضو هیئت امنای آئین سپاس و جمعی از اهالی رسانه برگزار شد.
علی‌اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این نشست ضمن تبریک به عوامل برگزاری آئین سپاس چهره‌های ماندگار صنعت چاپ ایران برای انجام این برنامه بزرگ، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سعی کرده همیشه در کنار مفاخر و پیشکسوتان فرهنگی و صنعت چاپ بوده و هست و هیچ حمایتی از آن‌ها را دریغ نکند.
علی طارمی، پیشکسوت صنعت چاپ نیز در این نشست با اعلام اینکه این برنامه بعد از حدود دو سال به ثمر می‌نشیند و روز سه‌شنبه ۲۰ اردیبهشت‌ماه سال جاری در هتل اسپیناس پلاس برگزار می‌شود، عنوان کرد: اصل ایده برگزاری این آئین حدود دو سال قبل توسط دو نفر از اعضای اتحادیه چاپ، ابتدا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بعد به اتحادیه چا‌پخانه‌داران پیشنهاد شد.
طارمی اضافه کرد: پاییز سال ۹۸ برای اینکه نزدیک به پایان قرن چهاردهم و ورود به قرن پانزدهم بودیم، پیشنهاد شد هم تاریخ شفاهی صدساله چاپ ایران که تقریبا شکل و شمایل صنعتی به خود گرفته است را تهیه کنیم و هم یک یادآوری از دستاوردها و اتفاقات این سده داشته باشیم. این ایده با حدود ۶۰ نفر از بزرگان صنعت چاپ به مشورت گذاشته و منجر به تشکیل هیئت امنایی برای اجرای این ایده شد. سازوکار آن تعیین  و کمیته اجرایی برای اجرای برنامه، کمیته امور مالی و دبیرخانه برای اطلاع‌رسانی این آئین تشکیل شد.
عضو هیئت امنای آئین سپاس چهره‌های ماندگار صنعت چاپ ایران با بیان اینکه این برنامه تجربه جدیدی برای ما بود، اضافه کرد: پیش از این برنامه تقدیری مشابه توسط متولی چاپ، یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شد و برای اولین بار همه کار آن از محتواسازی، برنامه‌ریزی، اجرا و مالی و... همه بر دوش خود اهالی چا‌پ بود که خوشبختانه اهالی صنعت چا‌پ واقعا به میدان آمدند و خیلی خوب از این برنامه استقبال کردند؛ مخصوصا در بحث مالی حدود ۱۷ چاپخانه و موسسه چاپی بزرگ حامی مالی این پروژه بزرگ هستند که بسیار جای تقدیر دارد.
وی با تاکید بر اینکه اهداف خاصی برای آئین سپاس چهره‌های ماندگار صنعت چاپ ایران تعریف شده است، تصریح کرد: اولین هدف ما این بود که بزرگان و افرادی که در صد سال اخیر در صنعت چاپ زحمت کشیده‌اند و تاثیرگذار بوده‌اند در قالب یک برنامه بزرگداشت؛ تقدیر شوند تا این افراد هم برای نسل جدید و آیندگان شناسایی شوند و هم به نحوی الگوسازی شود زیرا آن‌ها تنها یک اسم نیستند، بلکه یک جریان بزرگ هستند که طی سال‌ها تلاش توانسته‌اند صنعت چاپ را به جایگاه کنونی آن برسانند.
طارمی در ادامه افزود: با توجه به اینکه کمتر منبعی درباره بزرگان چا‌پ داریم، دومین هدف ما این بود که این کار می‌تواند یک مستندسازی از همه بزرگان صنعت چاپ و منبع بزرگی در این حوزه باشد. سومین هدف ما هم این بود که تجارب بزرگان و پیشکسوتان صنعت چاپ در صد سال گذشته به دست آوردند جمع‌آوری و منبعی برای نسل‌های آینده شود.
*صد چهره ماندگار صنعت چاپ تجلیل می‌شوند
این پیشکسوت صنعت چاپ در بیان برنامه‌های آئین سپاس چهره‌های ماندگار صنعت چاپ ایران هم عنوان کرد: اولین برنامه در بخش تارخ شفاهی تهیه فیلم از ۱۰۰چهره ماندگار صنعت چاپ بود که هر فیلم بین ۱۲ تا ۲۰ دقیقه تهیه، تدوین و بازبینی شده، که کار بسیار سخت و بزرگی است.
وی افزود: برنامه دیگر تهیه کتابی برای صنعت چاپ است که از سه بخش تشکیل شده است. بخش پیش‌درآمد تاریخ چاپ از ابتدای تمدن بشری تا کنون و تاریخ چاپ در ایران تاکنون را شامل می‌شود. بخش بعدی کتاب هم به تصاویر و بیوگرافی ۱۰۰ پیشکسوت صنعت چاپ اختصاص دارد که به روز برنامه آماده نخواهد شد و در تاریخ دیگری رونمایی خواهد شد.
طارمی همچنین با اعلام اینکه در چهره‌های ماندگار صنعت چاپ ایران در سه گروه مفاخر، پیشکسوتان و برگزیدگان تجلیل می‌شوند، تصریح کرد: برای نیل به این هدف، در گام اول تعریف این سه گروه مشخص و در گام بعدی معیارهای هر گروه تعریف و امتیازهای آن تعیین شد. در گام سوم حدود ۴۰۰ نفر  شناسایی و با لیست امتیازات و معیارها به هیئت امنا تقدیم شد و در نتیجه ۱۰۰ نفری که بیشترین امتیاز را داشتند در سه گروه مفاخر، پیشکسوتان و برگزیدگان دسته‌بندی شدند و روز ۲۰ اردیبهشت‌ماه تجلیل خواهند شد.  
*موسیقی اختصاصی فردین خلعتبری برای صنعت چاپ
محمد رسولی، از طراحان اولیه «آئین سپاس چهره‌های ماندگار صنعت چاپ ایران» و کارگردان فیلم‌های این مراسم هم  با اشاره به برگزاری هم‌زمان این آئین با افتتاحیه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، از ساخت یک تِرَک اختصاصی موسیقی برای صنعت چاپ و نشر توسط فردین خلعتبری خبر داد و گفت: تک‌آهنگ چهره‌های ماندگار صنعت چاپ با ترانه‌سرایی عبدالجبار کاکایی و در وصف صنعت چاپ و چهره‌های ماندگرار این صنعت است که اولین‌بار در مراسم آئین سپاس چهره‌های ماندگار صنعت چاپ اجرا می‌شود.  وی همچنین اجرای یک ارکستر سمفونیک در قالب یک گروه کُر حدودا ۷۰ نفره را از برنامه‌های ویژه مراسم آئین سپاس چهره‌های ماندگار صنعت چاپ ایران اعلام کرد و افزود: دو کتاب رباعیات خیام با خط‌نگاری و خوشنویسی یدالله کابلی و کتاب مجموعه آثار برگزیده استاد فرشچیان که توسط خانه فرهنگ گویا چاپ شده، رونمایی و به چهره‌های ماندگار صنعت چاپ اهدا خواهد شد.
رونمایی از پوستر آئین سپاس چهره‌های ماندگار صنعت چاپ ایران، تندیس و لوح سپاس و قرآن نفیسی که در آئین سپاس چهره‌های ماندگار صنعت چاپ ایران اهدا خواهد شد، پایان‌بخش این نشست بود.

«عروسک‌های خیمه شب‌بازی» موزه‌ کودکِ کانون
 ثبت ملی شد
 مجموعه «عروسک‌های خیمه شب‌بازی» موزه ملی هنر و ادبیات کودکِ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ثبت ملی شد. به گزارش تماشاگران امروز و به نقل از اداره‌کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل کانون، موزه ملی هنر و ادبیات کودک در راستای حفظ و نگهداری از دستاوردهای کانون پرورش فکری در سال ۱۴۰۰ اقدام به ثبت مجموعه «عروسک‌های خیمه شب‌بازی» از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور کرد.
این مجموعه شامل ۴۶ عروسک، مربوط به اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی اول و متعلق به «لوتی حسین فرزند کاکا محمد شیرازی» از استادان و پیشکسوتان خیمه شب‌بازی در ایران است، که از سوی مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری خریداری و سپس به موزه ملی هنر و ادبیات کودک کانون منتقل شد.
این عروسک‌ها پس از انجام مراحل اداری و بازدید کارشناسان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور در روز ۳۱ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ از سوی این سازمان مجوز ثبت ملی دریافت کرد و در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد. عروسک مبارک، سلیم خان، پهلوان و... از جمله عروسک‌های این مجموعه به شمار می‌روند. علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از این مجموعه به موزه ملی هنر و ادبیات کودک واقع در خیابان دکتر فاطمی، خیابان حجاب، مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مراجعه کنند. موزه ملی هنر و ادبیات کودک کانون پرورش فکری در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۱۶ پذیرای علاقه‌مندان است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه