روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۰ يکشنبه ۱۹ دي - شماره 4057

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران:

پول فروش نفت ایران وصول می‌شود تقویت اقتصاد نفت با کمک بخش پژوهش و دانش‌بنیان‌

 مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه بخش پژوهش نیازمند تغییر نگرش است و این مقوله در کوتاه‌مدت نتیجه نمی‌دهد، بلکه باید رویکرد و فعالیتی مستمر باشد، گفت: اقتصاد نفت را باید با کمک بخش پژوهشی و دانش‌بنیان تقویت کنیم و به پیش ببریم.
به گزارش شانا، محسن خجسته‌مهر در نشست معارفه مدیر پژوهش و فناوری این شرکت با بیان اینکه در بخش پژوهش تاکنون کوشش‌های خوبی شده است، اما ثمردهی نتایج پژوهش‌ها معمولاً کم بوده یا نیازمند زمان طولانی است، اظهار کرد: منابع مالی که در این بخش در اختیار داریم باید به فعالیت‌هایی که اولویت بیشتری دارند و زودبازده هستند، اختصاص یابد. وی افزود: در این برهه باید نسل جدیدی از پژوهش را به‌وجود بیاوریم و نیاز است تا باور و نگرش‌ها نسبت به پژوهش تغییر یابد تا اثرات مؤثر و مناسبی در فرآیند اجرایی شرکت ایفا کند. معاون وزیر نفت تصریح کرد: پژوهش تاکنون از سرعت اتفاق‌های در نفت عقب‌تر بوده است و معمولاً پژوهش به‌دنبال تولید و توسعه است، در حالی که این فرآیند باید متفاوت و بخش تولید و توسعه باید به‌دنبال پژوهش باشد.
*کمک بخش پژوهش به موضوع ازدیاد برداشت
خجسته‌مهر تأکید کرد: در برهه کنونی موضوع ازدیاد برداشت نفت و گاز مقوله مهمی است و این مساله باید به‌عنوان یک اولویت مهم پژوهشی دنبال شود.
وی افزود: ما در بخش پژوهش ظرفیت خالی بسیاری داریم و در این بخش باید تلاش کنیم به یافته‌هایی جدید برسیم و برای رسیدن به نتیجه مطلوب‌تر به همکاران با نگرش‌های نوین و انگیزه‌های جدید نیاز است تا کار را در سطح ایده‌آل دنبال کنند.
معاون وزیر نفت اظهار کرد: امیدوارم روزی به جای صادرات نفت، صادرات فناوری داشته باشیم. خجسته‌مهر در پایان این نشست با اشاره به تلاش‌ها و اقدام‌های ابراهیم علوی طالقانی در مدت تصدی سمت مدیریت پژوهش و فناوری از خدمات وی تقدیر و برای سیدمهدیا مطهری در دوران فعالیت در این بخش آرزوی موفقیت کرد. در این نشست ابراهیم علوی طالقانی نیز مهم‌ترین اقدام‌ها در مدت تصدی سمت مدیریت پژوهش و فناوری را تشریح کرد. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اخیرا با صدور حکمی سید مهدیا مطهری را به‌عنوان مدیر پژوهش و فناوری این شرکت منصوب کرد.
*پول فروش نفت ایران وصول می‌شود
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: فروش نفت و میعانات گازی ایران افزایش خوبی داشته است و پول نفت صادراتی وصول می‌شود. برنامه داریم که ظرفیت تولید نفت را تا پایان سال ۱۴۰۰ به عدد قبل از تحریم‌ها بازگردانیم. محسن خجسته‌مهر با اشاره به برنامه این شرکت برای افزایش ظرفیت تولید نفت ایران اظهار کرد: یکی از برنامه‌های جدی شرکت ملی نفت ایران بازگرداندن ظرفیت تولید نفت خام به دوران قبل از تحریم‌ها تا پایان سال ۱۴۰۰ است. ظرفیت تولید نفت کشور در دولت گذشته کاهش یافت. وی تصریح کرد: البته وقتی ما از ظرفیت تولید صحبت می‌کنیم، منظورمان فقط توان تولید از چاه نیست، بلکه باید مجموعه‌ای از عوامل تأثیرگذار شامل ظرفیت خطوط لوله جریانی، واحدهای فرآورشی، خطوط انتقال نفت به مبادی مصرف و حتی نیروی انسانی در نظر گرفته شود. در نتیجه برای بازگرداندن ظرفیت تولید نفت به قبل از تحریم باید پروژه‌های متعددی  تعریف و اجرا شود. معاون وزیر نفت افزود: یعنی ممکن است یکی از چاه‌های ما بتواند رقم بالایی را تولید کند، اما واحد فرآورشی برای آن موجود نباشد، در این صورت نمی‌توان گفت که ظرفیت تولید افزایش یافته است، زیرا تمامی بسته‌های تعریف‌شده برای افزایش ظرفیت محقق نشده است.
*ظرفیت تولید نفت ایران تا پایان ۱۴۰۰ به عدد قبل از تحریم‌ها بازمی‌گردد
خجسته‌مهر با بیان اینکه متأسفانه ما یک بخشی از ظرفیت تولید نفت خود را در سال‌های گذشته از دست داده‌ایم و رقم ظرفیت تولید کاهش  یافته بود، افزود: ضمناً به تفاوت معانی «ظرفیت تولید» و «میزان تولید» نیز دقت نظر داشته باشید. رساندن ظرفیت تولید به عدد قبل از تحریم به این معناست که متناسب با نیاز داخلی و بازار بین‌المللی حتی پس از تحریم آماده تولید نفت هستیم. وی گفت: در این مدت با تلاش‌هایی که صورت گرفته است، تقریباً ظرفیت تولید به رقم قبل از تحریم‌ها نزدیک شده است و ان‌شاءلله تا پایان اسفندماه این هدف محقق خواهد شد.
*درآمدهای حاصل از صادرات نفت  وصول می‌شود
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: در دولت سیزدهم هم صادرات نفت خام و هم صادرات میعانات گازی افزایش خوبی یافته است. از گفتن اعداد و ارقام صادرات معذور هستم، فقط در همین حد می‌توانم توضیح دهم که وضع بهتر شده است. گزارش‌های ماهانه از صادرات نفت و میعانات گازی ایران به مقام‌های ارشد کشور ارسال می‌شود و آنها در جریان جزئیات قرار دارند.
خجسته‌مهر تأکید کرد: درآمدهای حاصل از صادرات نفت هم به کشور برمی‌گردد، یعنی وصول مطالبات انجام می‌شود. ما در شرکت ملی نفت ایران وظیفه داریم نفت را بفروشیم و پولش را تحویل بانک مرکزی دهیم. این بانک مرکزی است که تصمیم می‌گیرد از این پول چه استفاده‌ای ببرد و چه اجناسی را وارد کند. آنچه وظیفه شرکت ملی نفت است به‌درستی در حال انجام است، زیرا پول حاصل از فروش نفت را دریافت می‌کنیم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه