روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۰ سه شنبه ۹ آذر - شماره 4029

التیامی بر دردهای اصحاب فرهنگ و رسانه؛

3 انبار احتکار کاغذ روزنامه پلمب شد

 مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی از پلمب سه انبار احتکار کاغذ روزنامه خبر داد. ایمان شمسایی  گفت: این سه انبار دیروز توسط تعزیرات پلمب شد. به گفته شمسایی، در شرایطی که مطبوعات روزهای سختی را می‌گذرانند، این خبر شاید التیامی بر دردهای اصحاب فرهنگ و رسانه باشد.  وی در پایان گفت: ضمن تشکر از سازمان تعزیرات حکومتی برای این اقدام سریع و به‌جا، امیدواریم هرچه زودتر این کاغذها با طی مراحل قانونی در اختیار مطبوعات قرار بگیرد.

دو هفته تا زمان تائید نهایی رتبه‌بندی معلمان
حقوق معلمان حداقل سه  و حداکثر پنج میلیون افزایش پیدا می‌کند
  کشمکش بر سر اجرای لایحه رتبه‌بندی معلمان ادامه دارد. منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در جدیدترین اظهارات خود درباره لایحه رتبه‌بندی معلمان می‌گوید: «فرهنگیان تا دو هفته آینده منتظر تائید نهایی لایحه رتبه‌بندی معلمان در مجلس باشند.» یک نماینده مجلس با اشاره به افزایش سه تا پنج میلیون تومانی حقوق معلمان با اجرای لایحه رتبه‌بندی معلمان، می‌گوید: «فرهنگیان تا دو هفته دیگر منتظر تائید نهایی لایحه رتبه‌بندی معلمان در مجلس باشند.»
* کمبود بودجه برای اجرایی شدن لایحه رتبه‌بندی معلمان
دولت با اختصاص رقم ۲۵ هزار میلیارد تومان برای اجرای لایحه رتبه‌بندی معلمان موافقت کرده بود. اما طولی نکشید که نایب رئیس مجلس از کمبود بودجه برای اجرای این لایحه خبر داد. یکی می‌گوید دولت در تلاش برای بازپس گرفتن لایحه رتبه‌بندی معلمان است و آن یکی می‌گوید مجلس آن را تصویب می‌کند. لایحه رتبه‌بندی معلمان سال‌هاست که در بند اما و اگر است. حالا هم بعد از وعده بررسی نهایی در صحن علنی مجلس، نیکزاد، نایب رئیس مجلس گفته تأمین اعتبار آن با مشکلاتی روبه‌رو شده به طوری که سازمان برنامه و بودجه به صراحت اعلام کرده که در تأمین منابع، تنگناهای مالی وجود دارد. کشمکش بر سر اجرای لایحه رتبه‌بندی معلمان در حالی است که بنابر گفته جعفر قادری، عضو کمیسون برنامه و بودجه، حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه ۱۴۰۰ است.
* تائید نهایی لایحه رتبه‌بندی تا دو هفته دیگر
علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره اظهارات نیکزاد درباره بازپس‌گیری لایحه رتبه‌بندی معلمان می‌گوید: «دولت تاکنون چنین درخواستی نداشته است. دولت هم گفته باشد لایحه در مجلس بالای ۹۵ درصد رای آورده است. رئیسی هم این لایحه را پس نمی‌گیرد چون از مدافعان لایحه رتبه‌بندی معلمان است.» او می‌گوید: «لایحه رتبه‌بندی معلمان ۷ ماده است که سه ماده آن بررسی شده. چهار ماده دیگر از این لایحه یا در چهارشنبه هفته جاری در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد یا یکشنبه هفته آینده. بنابراین فرهنگیان تا دو هفته آینده منتظر تائید نهایی لایحه رتبه‌بندی معلمان باشند.»
* حقوق معلمان چقدر افزایش می‌یابد؟
آنطور که رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس می‌گوید حقوق معلمان با اجرایی شدن لایحه رتبه‌بندی معلمان حداقل سه میلیون تومان و حداکثر پنج میلیون تومان افزایش پیدا می‌کند. منادی سفیدان می‌گوید: «سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده ۲۵ هزار میلیارد تومان بودجه برای این لایحه در نظر گرفته است.» او پیش از این درباره افزایش حقوق معلمان گفته بود اگر فردی استاد معلم شود ۷۰ درصد افزایش حقوق خواهد داشت و به ترتیب در رتبه‌های بعدی ۶۰ درصد، ۴۵ درصد و در پایین‌ترین رتبه ۲۵ درصد افزایش حقوق خواهند داشت. با وجود اظهارات منادی سفیدان، به نظر می‌رسد کمبود بودجه برای اجرایی شدن این لایحه هنوز مورد مناقشه است. قالیباف، رئیس مجلس نیز روز گذشته در این مورد گفت: «لایحه رتبه بندی معلمان تصویب می‌شود منتها باید مشکل بار مالی آن رفع شود.»

دانشمند ناسا در پس کشف بیش از ۳۰۰ سیاره فراخورشیدی
 ناشناخته کیست؟
مرد سیاره‌ای ایران
 یک الگوریتم جدید هوش مصنوعی که به سرپرستی «حامد ولی‌زادگان» دانشمند ایرانی ناسا توسعه یافته است، بیش از ۳۰۰ سیاره فراخورشیدی ناشناخته را در داده‌های به دست آمده از تلسکوپ فضایی «کپلر» کشف کرد و نشان داد که در تشخیص موارد مثبت کاذب از سیاره‌های فراخورشیدی واقعی کارآمدتر از متخصصان انسانی است.
یک الگوریتم جدید هوش مصنوعی بیش از ۳۰۰ سیاره فراخورشیدی ناشناخته را در داده‌های جمع‌آوری شده توسط تلسکوپ بازنشسته شده «کپلر» که وظیفه شکار سیاره‌های فراخورشیدی را بر عهده داشت، کشف کرده است. تلسکوپ فضایی «کپلر» ساخت ناسا است که با هدف کشف سیاره‌های فراخورشیدی مشابه با زمین در سال ۲۰۰۹ به فضا پرتاب شد و برای این‌ کار، درخشندگی ۱۰۰ هزار ستاره را در عرض ۳.۵ سال بررسی کرد تا نشانه‌ای از کاهش درخشندگی بر اثر گذار سیاره‌ای بیابد. این مأموریت به نام «یوهانس کپلر» ستاره‌شناس آلمانی نامگذاری شد. تلسکوپ فضایی «کپلر» حتی پس از بازنشستگی هم دست از اکتشاف برنداشت و تصاویری از یک سیاره گازی شبیه به «نپتون»، یک اَبَرزمین و یک سیاره شبیه به زحل که به دور ستاره‌ای در ابعاد خورشید ما می‌چرخید را به زمین ارسال کرد. ناسا آخرین تصویر ثبت شده توسط تلسکوپ فضایی «کپلر» را «آخرین نور”(Last Light) نام نهاده است. در نهایت ناسا اعلام کرد که تلسکوپ «کپلر» یک ماه پس از ثبت آخرین عکس، با اتمام سوخت به پایان عمر خود رسیده ‌است. تلسکوپ فضایی «کپلر» اولین شکارچی سیاره‌های فراخورشیدی اختصاصی ناسا بود که صدها هزار ستاره را در جستجوی جهان‌های بالقوه قابل سکونت در خارج از منظومه شمسی رصد کرده است. فهرست سیارات بالقوه‌ای که این تلسکوپ گردآوری کرده موجب شده است که ستاره شناسان حتی پس از نابودی این تلسکوپ نیز بتوانند به اکتشافات جدید ادامه دهند. به طور معمول، ستاره شناسان این داده‌ها را برای یافتن نشانه‌هایی از سیارات فراخورشیدی تجزیه و تحلیل می‌کنند، اما الگوریتم هوش مصنوعی جدیدی به نام «اگزوماینر”(ExoMiner) اکنون می‌تواند این کار را بهتر از انسان انجام دهد و داده‌ها را سریع‌تر و کارآمدتر کاوش کند. این تلسکوپ که در نوامبر ۲۰۱۸ به کار خود خاتمه بخشید، به دنبال کاهش موقتی در روشنایی ستارگان بود که ممکن بود این کاهش ناشی از عبور سیاره‌ای از مقابل آن ستارگان باشد که در مقابل چشمان «کپلر» دیده می‌شود. اما همه این کاهش نورها توسط سیارات فراخورشیدی ایجاد نمی‌شوند و طبق اعلام ناسا، دانشمندان باید روش‌های دقیقی را برای تشخیص سیاره‌های فراخورشیدی مثبت کاذب از سیاره‌های واقعی دنبال می‌کردند. “اگزوماینر» که به معنی «استخراج کننده سیاره‌های فراخورشیدی» است، یک شبکه عصبی و نوعی الگوریتم هوش مصنوعی است که می‌تواند توانایی‌هایی را با میزان داده‌های کافی یاد بگیرد و آنها را بهبود بخشد. از طرفی، «کپلر» نیز داده‌های زیادی در طول فعالیت ارزشمند خود تولید کرده است. این تلسکوپ در کمتر از ۱۰ سال فعالیت، هزاران سیاره نامزد را کشف کرد که تقریباً ۳۰۰۰ مورد از آنها تاکنون تایید شده است و این اکثریت قریب به اتفاق ۴۵۶۹ سیاره فراخورشیدی را تشکیل می‌دهد که در حال حاضر به صورت کلی شناخته شده‌اند. دانشمندانی که داده‌های «کپلر» را بررسی می‌کنند برای هر سیاره فراخورشیدی نامزد، خمیدگی نور آن را بررسی می‌کنند و محاسبه می‌کنند که به نظر می‌رسد این سیاره چقدر از سطح ستاره را می‌پوشاند. آنها همچنین تجزیه و تحلیل می‌کنند که چقدر طول می‌کشد یک سیاره بالقوه از مقابل ستاره میزبان خود عبور کند. اکنون الگوریتم «اگزوماینر» دقیقاً همین فرآیند را دنبال می‌کند، اما کارآمدتر. این الگوریتم به محققان این امکان را می‌دهد تا دسته‌ای متشکل از ۳۰۱ سیاره فراخورشیدی که قبلاً ناشناخته بودند را به یکباره به فهرست کشفیات «کپلر» اضافه کنند.
* دانشمند ایرانی ناسا در پس کشف بیش از ۳۰۰ سیاره فراخورشیدی ناشناخته
“حامد ولی‌زادگان» سرپرست پروژه «اگزوماینر» و مدیر بخش یادگیری ماشینی با انجمن تحقیقات فضایی دانشگاه‌ها در مرکز تحقیقات «ایمز» ناسا است، در یک بیانیه گفت: وقتی «اگزوماینر» می‌گوید یک شیء، یک سیاره است، می‌توانید مطمئن باشید که یک سیاره فراخورشیدی است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه