روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۰ يکشنبه ۴ مهر - شماره 3986

15میلیون دانش‌آموز در مدارسِ روزگار کرونا

 آرزو مدنی| سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ آغاز شد و مدارس پذیرای قریب به ۱۵ میلیون دانش آموز خواهند بود؛ هرچند امسال نیز همانند سال گذشته و در پی پاندمی کرونا، آموزش ها غیرحضوری آغاز و هنوز مشخص نیست بازگشایی حضوری برای چه تعداد از مدارس، در کدام مناطق و از چه زمانی اتفاق خواهد افتاد. هرچند ابهامات بازگشایی مدارس در سال جاری نسبت به سال گذشته کاهش و سردرگمی خانواده ها کمتر شده است اما همچنان پذیرش حضوری در مدارس به طور قطعی در هیچ استانی مشخص نشده و وزارت آموزش و پرورش قصد ندارد امسال نسخه واحدی برای همه مناطق کشور بپیچد؛ همانطور که سرپرست این وزارتخانه نیز هفته گذشته گفت که «تصمیم گیری برای حضور دانش آموزان در مدارس را به اولیاء و مربیان و مدیر مدرسه در هر منطقه، واگذار کرده ایم. سیاست ما این است در مدارسی که می‌توانیم با رعایت فاصله های اجتماعی، استاندارد مورد تأیید وزارت بهداشت را تأمین و حضور حداقلی دانش‌آموزان را مهیا کنیم.»
با اتمام واکسیناسیون فرهنگیان و آغاز واکسیناسیون دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله از ۲۸ شهریورماه، بازگشایی حضوری مدارس قوت گرفته است؛ هرچند به گفته مدیرکل سلامت وزارت آموزش و پرورش آموزش حضوری در مهرماه در شهرهای بزرگ و مراکز استان ها کماکان منتفی است و سال تحصیلی با آموزش غیرحضوری آغاز می شود، ولی انتظار می رود از آبان ماه به تدریج شاهد بازگشایی مدارس به صورت حضوری باشیم.
 طبق گفته رئیس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی آموزش و پرورش از ابتدای مهر مدارس کم جمعیت عشایری و روستایی به صورت حضوری و مدارس بزرگتر با جمعیت بالاتر به تدریج از آبان ماه به صورت بلوک بندی شده بازگشایی می شوند. و بنابر اظهارات وی در این زمینه اختیار به شورای مدرسه داده شده تا متناسب با شرایط و فضای فیزیکی دانش آموزان را گروه بندی کنند.
طبق اطلاعیه وزارت آموزش و پرورش بازگشایی تدریجی مدارس با ارزیابی‌های بهداشتی و حداکثر آمادگی با اولویت مدارس (روستایی و عشایری، کارگاهی و مهارتی) انجام و تعداد افراد در کلاس ها با احتساب ۱.۵ متر فاصله و ۲.۲۵ متر مساحت برای هر نفر در نظر گرفته خواهد شد. در بخش های عمومی نیز لازم است در مواجهه چهره به چهره فاصله ۱.۵ متر رعایت شود.
آموزش و پرورش و خانواده ها امسال برای نخستین بار ثبت نام الکترونیکی و غیرحضوری مدارس را تجربه کردند؛ حرکتی مثبت و ضروری در راستای تحول دیجیتال که با نواقصی همراه بود. طبق اعلام اخیر سرپرست وزارت آموزش و پرورش، میزان ثبت نام دانش آموزان در مدارس به بالای ۹۰ درصد رسیده و کتب درسی مورد نیاز دانش آموزان نیز به همین میزان در مدارس توزیع شده است.
طبق گزارش دریافتی تا ۳۰ شهریورماه، مجموع ثبت نام در دوره ابتدایی هشت میلیون و ۵۰۴ هزار و ۸۱۵ نفر (۹۷.۰۳ درصد)، مجموع ثبت نام در دوره متوسطه اول سه میلیون و ۳۹۶ هزار و ۵۷۳ نفر (۹۰.۹۷ درصد) و مجموع ثبت نام در دوره متوسطه دوم دو میلیون و ۴۶۷ هزار و ۷۱۱ نفر (۸۱.۵۳ درصد) است و جمع کل ثبت نام به ۱۴ میلیون و ۳۶۹ هزار و ۹۹ نفر ( ۹۲.۵۴ درصد) رسیده است.
همچنین برنامه درسی آموزش غیرحضوری برای شرایط کرونایی از سوی سازمان پژوهش تدوین و به مدارس ابلاغ شده است که بر خلاف سال گذشته بخش هایی از کتاب درسی در آن حذف نشده بلکه محتوای کتاب درسی با تکیه بر مفاهیم، مهارت ها و ارزش‌های اساسی کتاب، سازماندهی مجدد شده است.
 مدارس از ابتدای مهرماه پذیرای دانش آموزان از بستر شاد شده اند. شادی که مولود شرایط کرونایی است و رفته رفته توانسته به عنوان بزرگترین اپلیکیشن بومی جای خود را در میان مخاطبانش باز کند. قابلیت هایی چون اتاق صوتی و سرویس آزمون ساز به نسخه جدید شاد افزوده شده و با توجه به کندی ها و نواقصی که داشت برای سال تحصیلی جدید ارتقا و افزایش سرعت نیز پیدا کرده این در حالیست که همانند سال گذشته اینترنت مصرفی شاد برای کاربرانش رایگان است. به گفته سرپرست وزارت آموزش و پرورش یکی از مهمترین تغییرات نسخه جدید شاد، ارتقای زیرساخت های شاد است. داشبوردهای مدیریتی ایجاد شده که امکان نظارت دقیق تری را فراهم می‌کند. اضافه شدن مکالمات گروهی و ارتباطات صوتی ظرفیت جدید دیگری است که تعامل معلم و دانش آموز را بهبود می دهد. افزوده شدن مرورگر شاد نیز در دسترسی امن دانش آموزان به فضاهای علمی کمک می‌کند. بهبود عملکرد حضور و غیاب دانش آموزان، برگزاری آزمون ها با استانداردهای بالاتر نیز از قابلیت های جدید شاد است. همچنین مرکز مانیتورینگ شاد در شرکت همراه اول ایجاد شده که نظارت لحظه ای بر شبکه دارد و سرعت رفع مشکلات را بالا می برد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه