لطفا صرفه جويي کنيد
خاموشي هاي بيشتري در راه است
سخنگوي صنعت برق گفت: باتوجه به افزايش دماي هوا و افزايش مصرف، در تامين برق با مشکل مواجه هستيم و احتمال افزايش خاموشي ها وجود دارد اما اين موضوع را به طور دقيق اطلاع رساني خواهيم کرد.
مصطفي رجبي مشهدي درباره احتمال افزايش خاموشي ها در کشور اظهار کرد: در حال حاضر ميزان مصرف از توليد پيشي گرفته است و کمبودها را با مديريت مصرف جبران مي کنيم. اگر در اين شرايط نيروگاهي از مدار خارج شود، شرايط سخت تر مي شود و براي تامين برق مشکلاتي به وجود مي آيد، بنا بر اين اينکه خاموشي اعمال شود محتمل است.
وي با بيان اينکه در جداول خاموشي هايي که در استان ها منتشر مي شود، اطلاع رساني کامل را انجام خواهيم داد، گفت: اميد واريم با اقداماتي که صورت ميگيرد، مشکلي ايجاد نشود اما اگر محدوديت جدي وجود داشته باشد قطعا اطلاع رساني خواهيم کرد و به صورت دقيق به اطلاع مردم خواهيم رساند.
سخنگوي صنعت برق در پاسخ به اين سوال که آيا براي تهران نيز خاموشي در نظر گرفته مي شود يا خير، اظهار کرد: پس از گذراندن اين هفته اطلاع رساني دقيق را براي هفته آينده انجام خواهيم داد و براي اين مهم بايد وضعيت دما، نيروگاه هاي برق به طور کامل بررسي شوند، بعد از آن اطلاع رساني دقيق انجام خواهد شد.
رجبي مشهدي با اشاره به کشف رمزارزهاي غيرمجاز تا کنون نيز گفت: 188 هزار دستگاه کشف شده که ظرفيت 553 مگاوات را به خود اختصاص داده بود، با دو عمليات فراگير که انجام شد توانستيم روند کشفيات را توسعه دهيم و از مردم نيز بابت اطلاع رساني در اين حوزه بسيار قدردان هستيم.
طلاي سياه اندکي ارزان شد
قيمت شاخص نفت خام برنت ساعت 4 و 40 دقيقه ديروز (سهشنبه، يکم تيرماه) با 10 سنت کاهش به 74 دلار و 80 سنت و قيمت شاخص دبليوتيآي آمريکا با 22 سنت کاهش به 73 دلار و 44 سنت براي هر بشکه رسيد.
قيمت نهايي شاخص نفت خام برنت 74 دلار و 90 سنت و قيمت شاخص دبليوتيآي آمريکا 73 دلار و 66 سنت بود.
قيمت نفت امروز و همزمان با تلاش سرمايهگذاران براي فروش در معاملات اخير کاهش يافت، اين در حالي است که شرايط رواني بازار همچنان مثبت بود، زيرا اميد به بهبود سريع تقاضاي نفت در بازارهاي ايالات متحده و اروپا همچنان بالا بود و انتظارها براي بازگشت زودهنگام نفت خام ايران کاهش يافت.
توشيتاکا تازاوا، تحليلگر فوجيتومي در اين باره گفت: قيمتهاي نفت کمي کاهش يافت، اما شرايط رواني بازار به دليل انتظارهاي موجود مبني بر افزايش سريع تقاضاي سوخت با بهبود اقتصادي در اروپا و ايالات متحده، همچنان پايدار است.
ثبت رکورد جديد در مصرف برق
عبور از مرز 61 هزار مگاوات
مصرف برق کشور براي نخستين بار در طول فعاليت صنعت برق از مرز 61 هزار مگاوات گذشته و به 61 هزار و 385 مگاوات رسيد که ميتواند به خاموشيهاي اجتنابناپذير منجر شود.
به گزارش شرکت مديريت شبکه برق ايران، ميزان مصرف برق در ساعت 12 و 25 دقيقه روز گذشته به رقم 61 هزار و 385 مگاوات رسيد. اين ميزان مصرف در مقايسه با مدت مشابه پارسال که 57 هزار و 290 مگاوات سقف مصرفي بود از رشد چهار هزار و 95 مگاواتي برخودار است.
اين ميزان مصرف در مقايسه با روز 30 خرداد که 60 هزار و 601 مگاوات برق مصرف شده بود از رشد 784 مگاواتي برخوردار شده است.
روز گذشته، «غلامعلي رخشاني مهر» معاون هماهنگي توزيع شرکت توانير گفت: هفته گذشته ميانگين دماي کشور در حدود 36 درجه بود اين در حالي است که براساس نقشههاي هواشناسي، دماي هوا در هفته جاري بين يک تا 1.5 درجه افزايش خواهد يافت. وي ادامه داد: با رسيدن ميانگين دماي هوا به 38 درجه در کشور، احتمال آنکه رکورد نياز مصرف برق به 62 هزار مگاوات افزايش يابد وجود دارد.
معاون هماهنگي توزيع توانير و دبير ستاد راهبري اوج بار صنعت برق با بيان اين که هفته گذشته با رسيدن مصرف به بيش از 60 هزار مگاوات، شاهد شکاف 6 هزار مگاواتي در تراز بين توليد و مصرف بوديم، خاطرنشان کرد: اين هفته با توجه به شرايط موجود، احتمال تشديد اين شکاف بيشتر شده است. رخشاني مهر تنها راهکار جلوگيري از بروز قطعي برق در اين شرايط را تنظيم و مديريت درست مصرف برشمرد.
وي با بيان اينکه حدود 24 هزار مگاوات از برق توليدي کشور به وسايل سرمايشي اختصاص دارد، گفت: اوج مصرف برق در ساعتهاي 12 تا 18 رخ ميدهد.
عرضه نفت ونزوئلا امسال 4 برابر ميشود
ونزوئلا اعلام کرد که ميتواند عرضه نفت خود را تا پايان سال 2021 چهار برابر کند.
به گزارش پايگاه خبري اويل پرايس، ال آيسامي، وزير نفت ونزوئلا در مصاحبه با بلومبرگ اظهار کرد که کاراکاس در حال سرمايهگذاري براي بهبود توليد نفت است و قصد دارد عرضه اين کالا را تا پايان سال 2021 چهار برابر کند و اين رقم را به يک ميليون و 500 هزار بشکه در روز برساند.
وي گفت: بدون سرمايهگذاري خارجي و با پول خود توانستهايم به اندازه کافي براي توقف کاهش توليد و احياي تدريجي آن سرمايهگذاري کنيم.
وزير نفت ونزوئلا افزود: توليد نفت اين کشور اکنون از 700 هزار بشکه در روز فراتر رفته است. توليد نفت ونزوئلا در تابستان پارسال و بهدليل شيوع ويروس کرونا و سقوط قيمتها به 400 هزار بشکه در روز سقوط کرد.
بر اساس تازهترين گزارش ماهانه اوپک، منابع ثانويه توليد نفت ونزوئلا در ماه مه را 531 هزار بشکه در روز برآورد کردند که 45 هزار بشکه در روز بيشتر از ماه آوريل بود.
ونزوئلا به اوپک اعلام کرده بود که توليد نفت اين کشور در ماه مه 582 هزار بشکه در روز يعني 130 هزار بشکه در روز بيشتر از ماه آوريل بوده است.
فرانسيسکو مونالدي، کارشناس صنعت نفت ونزوئلا در دانشگاه رايس در اين باره گفت: افزايش توليد نفت ونزوئلا تا يک ميليون و 500 هزار بشکه در روز تا پايان سال 2021 محال است. وي اظهار کرد: حتي رسيدن به اين هدف در ميانمدت هم غيرقابل تصور است، زيرا ظرفيت توليد نفت اين کشور از سال 2014 در حال کاهش بوده و بهمدت يکسال هيچ دکل حفاري در ونزوئلا فعاليت نکرده است.