تحلیل گلوبال تایمز از انتقادها به ترامپ
در پی برهم زدن نظم جهانی
روزنامه گلوبال تایمز با اشاره به خروج دولت آمریکا از توافق هسته ای، مطرح کرد که تلاش کشورها برای شکل دادن نظم نوین جهانی با یک جانبه گرایی دولت ترامپ و تلاش آن در راستای حفظ استیلای آمریکا ناسازگار است.
روزنامه گلوبال تایمز چین در گزارشی درباره عملکرد دولت آمریکا در عرصه بین المللی نوشت: 75 سال پیش تمام کشورها به طور مشترک سازمان ملل را ایجاد کرده و منشور سازمان ملل را طراحی کردند که پایه و اساس نظم نوین بین المللی است. طبق منشور سازمان ملل هدف بنیان گذاری این سازمان «نجات دادن نسل ها از بلای جنگ است که دو بار در طی زندگی مان اندوهی وصف ناپذیر برای بشریت به همراه داشته است». گلوبال تایمز در ادامه می نویسد: نظم ایده آل جهانی بدون شک از آنچه در واقعیت است متفاوت می باشد. قدرت هر کشور به ویژه قدرت نظامی و اقتصادی آن هنوز تا حد زیادی روابط بین المللی را شکل می دهد. قوانینی که آمریکا به عنوان قدرتمندترین کشور جهان وضع می کند، قوانین بین المللی برشمرده می شوند. در ادامه این گزارش آمده است: «نظام بین المللی» اساسا هدف حفظ استیلای آمریکا را به دنبال دارد که هسته اصلی «تئوری ثبات هژمونیک» است. اگرچه این رویکرد نه تنها چندگانگی سنت ها و هنجارهای سیاسی و فرهنگی دیگر کشورها را نادیده می گیرد، بلکه ممکن است به آسانی به رخداد های غم انگیزی همچون جنگ عراق منجر شود. این روزنامه همچنین بیان می کند: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مواقع مختلفی همچون مجمع عمومی سازمان ملل به طور جدی از چندجانبه گرایی و جهانی سازی اتتفاد کرده است. دولت ترامپ سازمان ملل، سازمان بهداشت جهانی و مقامات ارشد آن را به سخره گرفت که بی سابقه است. آمریکا به خاطر حفظ استیلای نیروی دریایی اش معاهده سازمان ملل درباره قوانین دریایی را نپذیرفت. گلوبال تایمز همچنین می نویسد: از زمانی که ترامپ رئیس جمهور شد، آمریکا از بیش از ده معاهده بین المللی از جمله معاهده تغییرات آب و هوایی پاریس، توافق هسته ای ایران خارج شده است. بر هم زدن نظم کنونی جهانی از سوی دولت ترامپ با انتقاد گسترده داخلی و خارجی مواجه شده است.
رسانههای صهیونیستی:
اسرائیل، قطر را از انزوا نجات داد
رسانههای رژیم صهیونیستی ضمن این ادعا که این رژیم قطر را از انزوا بیرون آورده است، اعلام کردند هدف قطر از حمایت مالی از غزه و تلاشش برای آرام کردن اوضاع میان اسرائیل و حماس، نزدیک شدن به آمریکاست.
یووآل اشتاینتز، وزیر انرژی رژیم صهیونیستی در گفتگو با شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: کشورهایی از شورای همکاری خلیج (فارس) که به زودی به روند عادیسازی روابط با اسرائیل میپیوندند قطر، بحرین و عمان هستند. هدف اصلی سیاست خارجه اسرائیل رسیدن به توافق صلح با عربستان است، چراکه کشور محوری در منطقه است. این شبکه فاش کرد که یوسی کوهن، رئیس موساد مذاکراتی با مسئولان ارشد قطری به دلیل تنشهای اخیر در مرز با غزه و اقدامات مقاومت فلسطین درباره به پرواز درآوردن بالنهای آتشزا به سمت شهرکهای اسرائیلی داشته است. به گفته این منابع پولهای قطر ماهانه با هماهنگی موساد جهت حفظ آتشبس به غزه میرسد. محمد العمادی، فرستاده قطر به غزه تاکید کرد تماسهای میان رژیم صهیونیستی و قطر جدید نیست. ورود پولهای قطر به غزه با دشواریهایی روبروست برای همین هماهنگی با اسرائیل لازم است. آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی پیشتر فاش کرده بود که کوهن و یک ژنرال اسرائیلی فوریه به قطر سفر کردهاند. قطر روابط تجاری علنی با اسرائیل داشت اما اواخر سال ۲۰۰۰ این روابط قطع شد. همچنین شیمون پرز، رئیس سابق رژیم صهیونیستی در سالهای ۱۹۹۶ و ۲۰۰۷ به قطر سفر کرد. تزیپی لیونی، وزیر خارجه پیشین اسرائیل نیز ۲۰۰۸ به قطر سفر کرد. همچنین دیدارهای زیادی میان مسئولان قطری و اسرائیلیها در کشورهای غربی برگزار شده است. هیئتهای ورزشی اسرائیلی نیز به قطر سفر کردهاند. شبکه «کان» رژیم صهیونیستی در مقالهای اعلام کرد، نقش مرکزی قطر در نوار غزه برای دوحه راهی به کاخ سفید از طریق توافقهای آتشبس میان اسرائیل و حماس باز میکند. قطر ماهانه پولهایی را برای خرید سوخت اسرائیل جهت راهاندازی نیروگاه برق غزه حواله میکند. قطر تاکنون یک و نیم میلیارد دلار در نوار غزه سرمایهگذاری کرده است و بدون اینکه به چیزی دست یابد هرگز از سرمایهگذاری دست نخواهد کشید. از سوی دیگر اسرائیل به بازگشت آرامش به جنوب و آتشبس با حماس مایل است و نقش قطر در نوار غزه گذرگاه و راهی برای دوحه جهت خروج از انزوا و محاصرهای است که عربستان، مصر، بحرین و امارات علیه این کشور اعمال کردهاند. این شبکه گزارش داد: به رغم اینکه اسرائیل قطر را از انزوا نجات داد و پولهای دوحه در بازگشت آرامش به غزه نقش داشت، اما تقویت روابط میان اسرائیل و قطر هدف نبوده است و شاید هدف اصلی قطر نزدیک شدن به واشنگتن باشد. قطریها میدانند که مسیر به سمت کاخ سفید از اسرائیل میگذرد و راه به سمت اسرائیل از غزه میگذرد. پولهایی که قطر طی سالهای اخیر در غزه هزینه کرده به خاطر اسرائیل نبود بلکه هدف قطر رسیدن به آمریکا و گشودن درهای این کشور به روی دوحه است و این به مثابه سیلی به صورت کشورهای محاصره کننده است