روزنامه کائنات
3

اقتصاد

1404 شنبه 15 آذر - شماره 4967

رئیس سازمان دامپزشکی کشور:

پایان تب برفکی به‌زودی اعلام می‌شود

 رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تشریح آخرین وضعیت تب برفکی در ایران اعلام کرد: با واردات هشت میلیون دوز واکسن، این بیماری در تمام ۳۲ استان تحت کنترل درآمده و به‌زودی با تکمیل واکسیناسیون سراسری دام سنگین، پایان این بیماری اعلام خواهد شد.
علیرضا رفیعی‌پور،  رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به شدت سرایت بالای ویروس تب برفکی اظهار کرد: این ویروس از نظر قدرت سرایت و بیماری‌زایی ۲۵ برابر کرونا است، اما با لطف خدا و واردات بیش از هشت میلیون دوز واکسن توانستیم آن را در تمام ۳۲ استان کشور کنترل کنیم.
وی افزود: واکسن داخلی نیز به‌زودی تولید خواهد شد و برنامه واکسیناسیون سراسری دام سنگین – حدود ۷۰ میلیون رأس – به‌صورت رایگان اجرا می‌شود. پس از تکمیل این برنامه، پایان بیماری را اعلام خواهیم کرد.
رفیعی‌پور درباره اثرات تب برفکی بر تولید و قیمت لبنیات توضیح داد: تأثیر این بیماری بر شیر خام حدود ۲ تا ۲.۵ درصد است که میزان قابل توجهی نیست. کاهش تولید شیر در دام بیمار دائمی نبوده و دام پس از یک تا سه هفته مراقبت و درمان، دوباره به سطح تولید قبلی بازمی‌گردد.
وی افزود: در دو استان تهران و اصفهان که بیشترین درگیری را داشتند، تأثیر بیماری تنها حدود ۲ تا ۲.۵ درصد بوده و در کل کشور این عدد حتی کمتر است.
رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به واردات واکسن گفت: تاکنون بیش از هشت میلیون دوز واکسن وارد شده و دو میلیون دوز دیگر نیز در دستور کار است. این واکسن‌ها از شرکت مورد تأیید در کشور ترکیه تهیه می‌شود. همزمان از واکسن‌سازان داخلی نیز درخواست تولید ۵۰ تا ۶۰ میلیون دوز داشته‌ایم.
او درباره نگرانی‌های مربوط به مصرف لبنیات سنتی و شیر خام نیز گفت: تب برفکی بیماری مشترک انسان و دام نیست. دامدار اخلاق‌مدار هیچ‌گاه شیر دام آلوده را وارد چرخه مصرف نمی‌کند؛ حتی برای تغذیه گوساله هم استفاده نمی‌شود. بنابراین شیر دامی که در حال درمان است یا بیماری دارد، به بازار عرضه نخواهد شد.
رفیعی‌پور در پایان تأکید کرد: وضعیت بیماری تحت کنترل کامل است و با انجام واکسیناسیون گسترده، به‌زودی خاتمه بیماری به صورت رسمی اعلام خواهد شد.
 
بانک مرکزی اعلام کرد؛
برگزاری حراج انواع قطعات سکه طلا
در ۱۷ آذر ماه
 بانک مرکزی اعلام کرد: در راستای رفع نیاز متقاضیان، برنامه حراج انواع قطعات سکه بانک مرکزی، ۱۷ آذر ماه در مرکز مبادله انجام می‌شود.
به گزارش کائنات، بانک مرکزی اعلام کرد که طرح پیش فروش قطعات مختلف سکه طلا برای تحویل اسفند ماه را نیز هفته پایانی آذر ماه در مرکز مبادله برگزار کند.
لازم به ذکر است، جزئیات بیشتر فرآیند دو برنامه حراج و پیش فروش سکه طلای بانک مرکزی به زودی از طریق مرکز مبادله اعلام می‌شود.
 
مدیرعامل بیمه ایران:
فرآیند پرداخت خسارت زیان‌دیدگان جنگ۱۲روزه با قوت ادامه خواهد یافت
 مدیرعامل بیمه ایران اعلام کرد، ارزیابی خسارت تمام ۵ هزار و ۴۵۰ خودروی آسیب‌دیده در جنگ ۱۲روزه به پایان رسیده و از ۱۰ روز پیش‌پرداخت خسارت آغاز شده است.
به گزارش کائنات، علی جباری، رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل بیمه ایران اعلام کرد: پس از جنگ ۱۲ روزه این شرکت با بسیج فوری تیم‌های کارشناسی، روند ارزیابی و پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده را آغاز کرده و هم‌وطنان می‌توانند برای دریافت خسارت به شعب بیمه ایران مراجعه کنند.
به گفته وی در پی جنگ ۱۲ روزه و خسارات گسترده‌ای که به منازل مسکونی و خودروهای مردم وارد شد، دولت و بیمه مرکزی مأموریت ارزیابی خسارات خودروها را به‌طور کامل به شرکت سهامی بیمه ایران واگذار کردند.
وی افزود: برای اجرای این مسئولیت ملی، ۱۴۰ کارشناس باتجربه و متخصص در سراسر کشور سازماندهی و در قالب تیم‌های ارزیابی به مناطق خسارت‌دیده اعزام شدند.
جباری تصریح کرد: در هماهنگی با استانداری‌ها و مدیریت بحران کشور، فهرست خودروهای آسیب‌دیده جمع‌آوری و ارزیابی آنها آغاز شد.
به گفته مدیرعامل بیمه ایران، در مجموع ۵ هزار و ۴۵۰ دستگاه خودرو برای ارزیابی به بیمه ایران اعلام شد که شامل ۵ هزار و ۲۰۰ خودروی شخصی، ۵۰ خودروی سازمانی و ۲۰۰ خودروی نظامی بوده و تمامی این خودروها در کوتاه‌ترین زمان ممکن ارزیابی شده‌اند.
رئیس هیئت‌مدیره بیمه ایران همچنین از تأمین حدود هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان منابع مالی از سوی دولت خبر داد و گفت روند پرداخت خسارت‌ها از ده روز پیش آغاز شده و تا کنون خسارت ۶۵۰ دستگاه خودرو به مبلغ بیش از ۸۷۰ میلیارد ریال به صاحبان آنها پرداخت شده است.
وی تأکید کرد: هم‌وطنانی که ارزیابی خسارت خودروی آنها پیش‌تر انجام شده و پیامک دعوت به مراجعه دریافت کرده‌اند، می‌توانند با در دست داشتن مدارک لازم به شعب بیمه ایران مراجعه کنند.
جباری اطمینان داد که در تهران و ۱۸ استان کشور آمادگی کامل برای ادامه پرداخت خسارت‌ها از سوی شرکت سهامی بیمه ایران وجود دارد.
به گفته وی در تهران ۸ شعبه برای تحویل مدارک و پرداخت خسارت اختصاص یافته است.
مدیرعامل بیمه ایران در ادامه، کندی در برخی پرداخت‌ها را ناشی از عدم مراجعه به‌موقع خسارت‌دیدگان و نقص در مدارک دانست و اعلام کرد: هیچ محدودیتی از نظر منابع مالی وجود ندارد و فرآیند پرداخت با قوت ادامه خواهد یافت.
 
نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس:
تحول بانک دی یک الگوی مدیریتی
 در کشور است
 نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس شورای اسلامی، تحول ساختاری و مدیریتی بانک دی را یک الگوی درخشان برای مدیریت کشور دانست.
به گزارش کائنات، علی‌اصغر باقرزاده در دیدار با برات کریمی، مدیرعامل بانک دی، ضمن قدردانی از اقدامات ماه‌های اخیر در این بانک، اظهار داشت: بانک دی با مدیریت جدید توانسته است در کوتاه‌ترین زمان ممکن، یک کارنامه روشن و قابل اتکا ارائه دهد. حذف اضافه‌برداشت ۲۵ همتی از بانک مرکزی، کاهش ۲۰ همتی زیان انباشته، سودسازی عملیاتی و رشد قابل توجه منابع، تنها بخشی از دستاورد‌های انقلابی بانک دی است؛ دستاورد‌هایی که در سطح نظام بانکی کشور کم‌نظیر است و می‌تواند یک الگوی مدیریتی مؤثر برای کشور باشد. وی ادامه داد: برای من نظم مالی، شفافیت و حرکت روبه‌جلو اهمیت ویژه‌ای دارد و خوشحالم که این سه شاخص کلیدی در بانک دی کاملاً قابل مشاهده است. این مسیر، همان مسیر اصلاح و تحول پایدار است و مجلس شورای اسلامی از آن حمایت خواهد کرد، زیرا نتیجه‌اش بهبود وضعیت اقتصادی مردم، افزایش اعتماد عمومی و تقویت اقتصاد ملی است.
باقرزاده با اشاره به جایگاه هویتی و ارزشی بانک دی گفت: بانک دی، بانک خانواده‌های معزز شهدا و ایثارگران است و مأموریت این بانک صرفاً یک کارکرد مالی نیست، بلکه بخشی از تحقق عدالت اقتصادی و تکریم سرمایه‌های انسانی انقلاب است. دیدم که مدیریت جدید چگونه با دقت، مسئولیت‌پذیری و رویکردی انسانی در کنار این عزیزان ایستاده است؛ بنابراین حمایت از بانک دی، در واقع حمایت از این جامعه شریف و ارزشمند است.
او در بخش دیگری از سخنان خود، تحول بانک دی را نمونه‌ای از یک مدیریت جوان، چابک و آینده‌نگر دانست و افزود: بانک دی از یک سازمان بحران‌زده فاصله گرفته و تبدیل به بانکی شده که می‌تواند در سطح ملی نقش‌آفرینی کند. این بانک ثابت کرده که با برنامه‌ریزی صحیح و انضباط سازمانی، حتی پیچیده‌ترین چالش‌های مالی قابل حل است. این مسیر باید ادامه پیدا کند و ما در مجلس از این حرکت حمایت خواهیم کرد.
در ابتدای این نشست، برات کریمی، مدیرعامل بانک دی، با ارائه گزارشی جامع از دستاورد‌های ماه‌های اخیر بانک گفت: رشد درآمد‌های عملیاتی، افزایش تسهیلات‌دهی، کاهش هزینه پول، بهبود چشمگیر کفایت سرمایه، حذف کامل اضافه‌برداشت و کاهش قابل‌توجه زیان انباشته، بخشی از نقشه راه تحول دی بوده است. این موفقیت‌ها نتیجه تلاش بی‌وقفه همکاران و دعا و همراهی خانواده‌های معزز ایثارگران است و موجب افزایش چشمگیر اعتماد عمومی به بانک شده است.
مدیرعامل بانک دی همچنین افزود: در ماه‌های اخیر تعداد قابل توجهی از نمایندگان مجلس با حضور در بانک یا از طریق رسانه‌ها، حمایت خود را از مسیر تحول بانک دی اعلام کرده‌اند. این حمایت‌ها برای ما بسیار دلگرم‌کننده بوده و انگیزه مجموعه بانک را برای ادامه حرکت اصلاحی و توسعه‌ای تقویت کرده است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه