روزنامه کائنات
4

جامعه

1404 چهارشنبه 29 مرداد - شماره 4896

تاکید وزیر کشور بر ایجاد خانه سمن‌ها در مراکز استان‌ها؛

تشکل‌های مردمی نباید متکی به منابع دولت باشند

 وزیر کشور با اشاره به تسهیل‌گری دولت برای سمن‌های کشور، گفت: تشکل‌های مردمی نباید متکی به منابع دولت باشند و اگر به منابع دولتی متکی شوند ساز و کار دولتی پیدا می‌کنند و باید با دولت هماهنگ شوند.
اسکندر مومنی روز گذشته در نشست هم‌اندیشی با نمایندگان منتخب سمن‌های کشور، اظهار کرد: یکی از نتایج جنگ اخیر، انسجام و همبستگی ملی بود، مقام معظم رهبری در این راستا از ۹۰ میلیون ایرانی تشکر کردند. وظیفه ما نیز ارتقای تشکل‌ها و تقویت همبستگی ملی است.
وی ادامه داد: وزارت کشور یک وزارتخانه سیاسی شناخته می‌شود و موضوعات سیاسی و امنیتی یکی از وظایف ما است اما رویکرد ما تقویت حوزه‌های اجتماعی است. پدیده‌های اجتماعی را باید با رویکرد خودش ببینیم و از امنیتی شدن آن جلوگیری کنیم و با نگاه اجتماعی به آن توجه کنیم.
وزیر کشور اضافه کرد: دستگاه‌های دولتی می‌گویند تشکل‌ها و سمن‌ها با نگاه دولتی اداره شوند و تشکل‌ها نیز موافق هستند که این نگاه درست است. باید هر دو طرف از این نگاه دست برداریم چرا که تشکل‌ها زیرمجموعه ما نیستند و ساز و کار خود را دارند و باید آن را اصلاح کنیم.
وی تاکید کرد: تشکل‌های مردمی نباید متکی به منابع دولت باشند و اگر به منابع دولتی متکی شوند ساز و کار دولتی پیدا می‌کنند و باید با دولت هماهنگ شوند. دولت می‌تواند راه سمن‌ها را تسهیل کند؛ دولت باید برای فعالیت بستر را فراهم و فرصت را ایجاد کند. دولت نباید تصدی گری کند و باید موانع را رفع کند. مومنی با تاکید بر ایجاد خانه سمن‌ها در شهرهای مختلف، گفت: چند شهر این کار را انجام داده‌اند اما باید حداقل در همه مراکز استان‌ها خانه سمن‌ها را داشته باشیم.
وی اضافه کرد: ما نیاز به یک سامانه جامع داریم که همه تشکل‌ها در آن حضور داشته باشند و مثل خانه‌ مجازی سمن‌ها باشد. هر تشکل در آنجا بخش مخصوص خود را خواهد داشت و فعالیتش را در این سامانه به اشتراک می‌گذارد.
وزیر کشور همچنین عنوان کرد: باید درباره موضوع کاهش جمعیت فکر کنیم زیرا ادامه این روند موجب می‌شود جمعیت‌مان به زیر ۴۰ میلیون نفر برسد و دچار مشکل خواهیم شد. باید روی رفتار و سبک زندگی کار کنیم.
مومنی با تاکید بر محله محوری گفت: روی این موضوع بیشتر کار شود؛ رییس‌جمهور نسبت به آن تاکید دارد. محله‌ها آن مفهوم قدیمی را از دست دادند اما می‌توان با شرایط امروز و زندگی مدرن آن را تطبیق داد. نمی‌توان کل کشور را از پایتخت اداره کرد و باید به استانداران اختیارات لازم را داد و محله محوری را با شرایط روز تطبیق داد. بسیاری از مردم می‌توانند در محله خودشان کمک کنند و این انگیزه وجود دارد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه