روزنامه کائنات
2

سیاست

1404 شنبه 25 مرداد - شماره 4892

در اجلاس نخست وزیران اتحادیه اقتصادی اوراسیا؛

تقدیر عارف از مواضع کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا علیه تجاوزات رژیم صهیونی علیه ایران

  معاون اول رئیس‌جمهور ضمن تقدیر از مواضع سازنده و دلگرم‌کننده کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا علیه تجاوزات رژیم صهیونی و آمریکا علیه علیه ایران، گفت: در این ایام، شاهد بی عملی شورای امنیت سازمان ملل متحد در قبال نقض فاحش حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا بوده‌ایم.
«محمدرضا عارف» که برای شرکت در اجلاس نخست وزیران اتحادیه اقتصادی اوراسیا به قرقیزستان سفر کرده است، در سخنرانی روز جمعه ۲۴ مردادماه ۱۴۰۴ خود، اظهار داشت: در فوریه سال جاری در آلماتی که اولین حضور جمهوری اسلامی ایران در ظرفیت ناظر در شورای بین الدولی اتحادیه اقتصادی اوراسیا بود نظرات خود را درباره همگرایی منطقه‌ای و تعمیق روابط بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه بیان کردم.
وی افزود: نشست اخیر سران اتحادیه در مینسک مقارن تجاوز رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا علیه ایران بود و به همین دلیل دکتر پزشکیان ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران نتوانست در آن نشست حضور یابد و لذا به صورت مجازی دیدگاه‌های خود را بیان کرد.
معاون اول رئیس‌جمهور با تقدیر از مواضع سازنده و دلگرم‌کننده‌ کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا علیه تجاوزات رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران، تاکید کرد: این در حالی است که شاهد بی عملی شورای امنیت سازمان ملل متحد در قبال نقض فاحش حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا بوده‌ایم.
عارف ادامه داد: تجاوز به یک کشور عضو سازمان ملل متحد، حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، کشتار غیرنظامیان و عملیات غیرقانونی و جنایتکارانه علیه نیروهای نظامی در حالی که خارج از محل ماموریت خود بودند و به خاک و خون کشیدن زنان و کودکان، شهروندان عادی و دانشمندان، اهداف رژیم صهیونیستی را در گسترش ناامنی در منطقه آشکار ساخت.
وی گفت: اکنون جهان شاهد اقدامات این رژیم در تحمیل گرسنگی به مردم مظلوم غزه و حتی اشغال کامل آن است که مصداق جنایت علیه بشریت و ادامه نسل کشی است؛ جمهوری اسلامی ایران ضمن محکومیت این اقدامات خشونت بار دیگر مسئولیت مشترک و جمعی همه دولت‌ها برای توقف نقض فاحش حقوق بشر دوستانه بین‌المللی و جنایات علیه بشریت در غزه را یادآوری می‌کند.
اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیازمند تاب‌آوری جمعی در برابر شوک‌های آینده
معاون اول رئیس‌جمهور با ابراز خرسندی نسبت به موافقت‌نامه تجارت آزاد میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اوراسیا که در حال اجراست، گفت: این توافق فرصت‌های کم‌نظیری را برای اقتصادهای ملی، توسعه پایدار و تعمیق همکاری‌های اقتصادی فراهم خواهد کرد و به امید خدا، اولین جلسه کارگروه مشترک موافقت‌نامه به ریاست وزیر صمت جمهوری اسلامی ایران و وزارت تجارت اتحادیه اقتصادی در سپتامبر سال جاری برگزاری خواهد شد.
عارف افزود: فعالان اقتصادی در ایران روز به روز به مزایا و ظرفیت‌های موافقت‌نامه اقتصادی اوراسیا آگاه‌تر شده و مصمم به همکاری و مشارکت بیشتر در زنجیره تامین و ارزش اقتصادی اتحادیه هستند. باید حوزه‌های همکاری جدید در دستور کار قرار گیرد. ایران آماده است به موازات اجرای موافقت‌نامه تجارت آزاد، همکاری‌ها را در سایر حوزه‌های کلیدی همچون تجارت و انرژی، فناوری نوین، تجارت و مواصلات گسترش دهد.
وی ادامه داد: همکاری با جمهوری اسلامی ایران در این زمینه‌ها به نفع اتحادیه خواهد بود و اهداف اتحادیه اقتصادی اوراسیا را تقویت خواهد نمود.
معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: نیازمند تاب‌آوری جمعی در برابر شوک‌های آینده هستیم، شوک‌هایی همچون ناامنی انرژی، ناامنی غذایی، تغییرات اقلیمی، تهدیدات ناشی از فناوری‌های جدید همچون خطرات رو به افزایش ناشی از انحصار در سیستم‌های مالی و بانکی جهانی.
 مداخلات خارج از منطقه کمکی به امنیت منطقه نخواهد کرد
عارف با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که اتحادیه اقتصادی اوراسیا می‌تواند پیشگام ایجاد یک حکمرانی اقتصادی منطقه‌ای باشد، اظهار داشت: جهان آینده را اتحادیه‌ها و همگرایی‌های منطقه‌ای شکل می‌دهد و منطقه ما با سازوکارهایی همچون اتحادیه اوراسیا و سازمان اکو می‌تواند در شکل‌دهی نظم آتی جهانی اثرگذار باشد و قدرت اعضای خود را در مقابل چالش‌ها و فشارهای روزافزون حفظ و ارتقا دهد.
وی افزود: کشورهای اتحادیه باید در مقابل اقدامات و محدودیت‌هایی که از سوی برخی کشورها برای محروم کردن بهره‌مندی از علم و فناوری ایجاد می‌شود، متحد باشند. همکاری و شراکت میان اتحادیه‌های منطقه‌ای، اکنون بیش از هر زمان دیگری موضوعیت دارد و منطقه ما می‎‌تواند در این خصوص پیشرو باشد.
معاون اول رئیس‌جمهور ضمن تاکید بر تقویت صلح و ثبات در منطقه و استقبال از توافق صلح میان جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربایجان، تصریح کرد: ایران همچنان بر مواضع خود مبنی بر همبستگی و حفظ تمامیت ارضی کشورها تاکید دارد و معتقد است که مداخلات خارج از منطقه کمکی به امنیت پایدار منطقه نخواهد کرد.
عارف ادامه داد: همکاری ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، تنها یک مشارکت اقتصادی نیست بلکه راهبردی دراز مدت برای ایجاد منطقه‌ای قدرتمند از طریق تقویت حاکمیت‌های ملی، تسهیل حمل و نقل و تجارت در زمینه انرژی، توسعه فناوری، ایجاد زیرساخت‌های مشترک مالی و افزایش ارتباطات مردمی است.
راهبرد ایران عدم دخالت نیروهای خارجی در ژئوپلوتیک منطقه است
همچنین «محمدرضا عارف» در دیدار با «میخائیل میشوستین» نخست وزیر روسیه که در حاشیه نشست نخست وزیران اتحادیه اقتصادی اوراسیا برگزار شد، اهمیت ارتقای روابط دو کشور در زمینه مسائل منطقه‌ای را مورد توجه قرار داد و با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران برای افزایش همکاری‌های دوجانبه، چند جانبه و منطقه‌ای با روسیه آمادگی کامل دارد، به مذاکرات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: ایران همواره به دنبال مذاکرات و اعتمادسازی در خصوص فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای خود بوده است اما کشورهای غربی از ابتدا مسئله هسته‌ای ایران را به یک پروژه سیاسی تبدیل کردند.
وی همچنین با اشاره به مواضع برخی از کشورهای اروپایی درخصوص اسنپ بک، گفت: درخصوص اسنپ بک از نظر حقوقی معتقد هستیم که سه کشور اروپایی حق دخالت در این مسئله را ندارند و پیشنهادهای کشور اروپایی عملاً به رسمیت شناختن مواضع غیر اصولی آمریکا در مذاکرات هسته‌ای است.
عارف با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران هیچگاه به دنبال استفاده غیر صلح‌آمیز از فناوری‌ها به ویژه فناوری هسته‌ای نبوده است، گفت: رژیم صهیونیستی با همکاری آمریکا در میانه مذاکرات غیر مستقیم به ایران حمله کرد و اساتید برجسته، فرماندهان نظامی شهروندان ایرانی را شهید کرد که هیچ دلیل منطقی و محکمه پسند برای این حمله وجود نداشت و این در حالی بود که روند مذاکرات به زعم آمریکا در حال رسیدن به مرحله اعتمادسازی بود.
معاون اول رئیس جمهور با محکومیت جنایات رژیم جعلی صهیونیستی در غزه تصریح کرد: رژیم صهیونیسنی کماکان رفتار غیر انسانی و ظالمانه خود را به جهانیان نشان می‌دهد و به دنبال تثبیت تجاوزات خود در غزه و گرفتن حق زندگی از ساکنان آن است که باید برای جلوگیری از این جنایت‌ها همکاری‌ها افزایش یابد.
عارف تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همانند روسیه مخالف یک جانبه‌گرایی آمریکا در جهان است و باید راهبرد چند جانبه‌گرایی و امنیت و ثبات منطقه با کمک کشورهای منطقه دنبال شود و حل مسائل منطقه نیاز به دخالت و ورود کشورهای خارج از این منطقه را ندارد چرا که کشورها توانایی حل مسائل خود را دارند.
وی همچنین با اشاره به تحولات قفقاز خاطرنشان کرد: از هرگونه تفاهم و همکاری برای تنش زدایی و روابط دوستانه و صمیمانه کشورهای منطقه و همسایه استقبال می‌کنیم البته راهبرد ایران عدم دخالت کشورها و نیروهای خارجی به ویژه در ژئوپلوتیک منطقه است چرا که مسائل منطقه نیازی به نیروهای خارجی ندارد و تمامی کشورهای حوزه قفقاز و آسیای مرکزی می‌توانند در صلح ثبات و امنیت با یکدیگر زندگی کنند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به توسعه و تعمیق جدی و مستمر همکاری‌ها در همه زمینه‌ها با کشور دوست و برادر روسیه معتقد است، ادامه داد: ظرفیت‌های همکاری تهران- مسکو فراتر از ظرفیت‌های موجود است و برخی مسائل بروکراتیک روند همکاری‌ها را کند کرده است که باید ارتباطات در چارچوب برنامه جامع راهبردی به ویژه در حوزه‌های انرژی، گردشگری حمل و نقل، ریلی و کریدورها دنبال شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه