روزنامه کائنات
4

جامعه

1404 يکشنبه 5 مرداد - شماره 4878

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران خبر داد؛

بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده جنگ طی ۲ سال

 رئیس سازمان مدیریت بحران تهران از شناسایی ۸۶۰۰ واحد مسکونی آسیب‌دیده در جریان جنگ ۱۲روزه خبر داد و گفت: بازسازی واحدها تا دو سال آینده به پایان می‌رسد.
علی نصیری در یکصد و سیزدهمین جلسه کمیته ایمنی شورای شهر تهران که با هدف بررسی اقدامات انجام‌شده توسط مدیریت شهری و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در جریان جنگ ۱۲ روزه برگزار شد، اظهار کرد: در جریان این جنگ ۱۲ روزه، ۴۵ نقطه با موقعیت مردمی مورد هدف قرار گرفت. وی در تشریح اقدامات شهرداری تهران بیان کرد: از نخستین روزهای جنگ ۱۵ اقدام محوری برای مقابله با تهاجم نظامی دشمن از سوی دولت در قالب مدیریت بحران در نظر گرفته شد که ۹ اقدام مستقیماً با محوریت شهرداری بوده یا شهرداری به‌عنوان همکار و پشتیبان در اجرای آن‌ها نقش داشت؛ برخی از این اقدامات شامل اطفای حریق، آواربرداری، مدیریت شریان‌های حیاتی، رسیدگی به امور شهدای جنگ، تأمین امنیت اموال و منازل مردم، اسکان اضطراری، رسیدگی به خانواده‌ها و ساکنان مناطق آسیب‌دیده، تعمیرات جزئی در و پنجره‌ها و آماده‌سازی منازل برای بازگشت ساکنان بود. وی با اشاره به ابعاد خسارات وارده تصریح کرد: در مجموع حدود ۸۶۰۰ واحد ساختمانی آسیب دیده‌اند که از این میان، خسارات وارده به ۵۶۰۰ واحد جزئی بوده و عمدتاً شامل آسیب به شیشه، پنجره، درب و رنگ‌آمیزی داخلی ساختمان‌ها بوده که تاکنون بالای ۹۷ درصد از این موارد ترمیم شده‌ است.
وی ادامه داد: در مورد واحدهایی با آسیب متوسط، که سازه‌ها سالم اما بخش‌هایی از داخل منزل دچار آسیب شده‌اند، ۲۲۵۰ واحد شناسایی شده که نیازمند پایدارسازی (تعمیرات متوسط) هستند که براساس برآورد خسارت به دو گروه زیر ۳۰۰ میلیون تومان و بالاتر از آن تقسیم می‌شوند. به گفته نصیری، برای موارد زیر ۳۰۰ میلیون تومان، مبلغ خسارت در دو قسط به مردم پرداخت می‌شود که تاکنون حدود ۴۰ درصد پیشرفت داشته است. در موارد بالاتر از ۳۰۰ میلیون تومان، که قرار بود بازسازی از طریق پیمانکاران به‌صورت غیرنقدی انجام می‌شود که در این حوزه نیز حدود ۴۰ درصد پیمانکاران مشخص شده است.
وی با بیان اینکه حدود ۷۵۰ واحد نیز نیازمند مقاوم سازی و یا نوسازی هستند که بسیاری از اینها به سمت نوسازی سوق داده شده‌اند، بیان کرد: هم اکنون کمتر از ۸۰ واحد در پنج ساختمان نیازمند مقاوم سازی هستند که اقدامات آن در سازمان نوسازی شهرداری تهران در حال انجام است همچنین کار مقاوم سازی در برخی از این ساختمان ها از جمله منطقه ۲ آغاز شده است و امیدواریم تا پایان سال موارد نیازمند مقاوم سازی پایان یابد. وی از تشویق شهروندان آسیب دیده به نوسازی املاک آسیب دیده خبر داد و گفت: تا کنون بخشی از ساختمان های نیازمند نوسازی تعیین تکلیف شده اند و بخش عمده آنها نیز ظرف هفته های آینده تعیین تکلیف خواهند شد و امیدواریم ظرف ۲ سال این خانه ها نوسازی شوند. ضمن اینکه برای افرادی که متقاضی ملک معوض هستند نیز اقدام لازم توسط شهرداری تهران انجام می گیرد.
نصیری همچنین در خصوص ارزیابی خسارت خودرو و ارزیابی خسارت لوازم منزل گفت: اطلاعات تکمیل شده و برای تعیین تکلیف به دولت ارسال شده است. البته شهرداری تهران برای رفع اضطرار و نه جبران خسارت، ۱۶ قلم کالا به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان را در نظر گرفته است که به خانواده های آسیب دیده براساس میزان خسارت اختصاص می یابد. رئیس سازمان مدیریت بحران تهران در خصوص اسکان اضطراری و مدت زمان حضور این افراد در هتل ها نیز اظهار داشت: هم اکنون بیش از ۱۴۰۰ نفر  در قالب ۴۵۵ خانوار در ۱۱ هتل ساکن هستند؛ این افراد از لحظه ای که چک ودیعه اجاره مسکن را دریافت می کنند به مدت ۲ هفته مهلت دارند تا هتل را ترک کنند. سقف اسکان در هتل ها سه ماه بوده شهرداری تهران برای افرادی که مدت بیشتری را برای اسکان نیازدارند خانه اجاره می کند. وی اعلام کرد: تاکنون ۳۷ خانوار اسکان داده شده در هتل ها پس از تعیین تکلیف، هتل را ترک کرده اند که خود نوید بخش یک پایداری در اسکان افراد آسیب دیده است.

نایب رئیس کمیسیون حقوقی مجلس پاسخ داد؛
رویکرد مجلس در بررسی «لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی» چیست؟
 نایب رئیس کمیسیون حقوقی مجلس درباره ابراز نگرانی برخی از حقوقدانان درخصوص محدود شدن آزادی با تصویب لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی با تاکید بر اینکه یقینا مثل گذشته هر قانونی را که مسئولان سیاسی، تقنینی، اجرایی و قضایی مصوب کنند، در راستای حفظ آزادی‌های مشروع و آزادی بیان خواهد بود و جز برخورد با مجرمانی که مرتکب خلاف می‌شوند و خلاف مصلحت و قانون قدم برمی‌دارند، اقدامی نخواهند کرد، گفت: ان‌شاءالله مجلس این لایحه را نیز با همین رویکرد تصویب خواهد کرد.
محمدتقی نقدعلی با اشاره به برخی جرئیات لایحه دو فوریتی دولت درخصوص مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی اظهار کرد: در قرآن کریم از گروهی به نام مُرْجِفُون یاد شده است که کسانی هستند که امنیت روانی جامعه را به اضطراب می‌اندازند و با دروغ و نشر اخبار کذب و شانتاژ، کاری می‌کنند که مردم احساس ناامنی و به هم ریختگی کنند. وی با اشاره به اثرگذاری عرصه رسانه در دنیای امروز گفت: امروز که بحث جنگ‌های ترکیبی مطرح و عرصه سایبر با عرصه فیزیک ترکیب شده است، ما در عرصه جنگ با جنگ‌های سایبر-فیزیک مواجه هستیم؛ یقیناً در این شرایط اگر نگوییم عرصه خبر و رسانه از جنگ میدانی بسیار اثرگذارتر است، باید گفت که تاثیرگذاری این عرصه حداقل معادل جنگ میدانی است؛ یعنی اول دل‌ها خالی می‌شود و رعب در دل‌ها می‌افتد و سپس دشمن دست به اقدام نظامی می‌زند. یقیناً مجلس شورای اسلامی لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی را که به عنوان ابزاری برای جلوگیری از اقدامات مرجفون و کسانی است که در جامعه اضطراب روانی ایجاد می‌کنند و با انتشار اخباری، سرمایه اعتماد مردم و انقلاب را که ثمره خون شهدا است، به خطر می‌اندازند تقدیم مجلس شده است، در دستور کار خود قرار خواهد داد.  این نماینده مجلس با اشاره به طرح برخی اظهارات و انتقادات نسبت به لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی عنوان کرد:  تخریب‌هایی که نسبت به این لایحه صورت می‌گیرد، می‌تواند از دو ناحیه باشد؛ این تخریب‌ها یا از ناحیه کسانی که اساساً از محتوا بی‌خبرند و نمی‌دانند که واقعاً واقعیت این قانون چیست که این افراد باید بروند و درباره لایحه مذکور مطالعه کنند و آگاهی خود را بالا ببرند و دیگر اظهار نظر جاهلانه نکنند. نقدعلی افزود:  دسته‌ی دوم انسان‌های مغرض و کسانی هستند که با آمدن چنین قانونی، نان‌شان را آجر شده می‌بینند؛ این افراد کسانی هستند که با خلاء قانونی که در این عرصه وجود دارد، به نان و نوایی می‌رسند؛ آنها با شایعه پراکنی و انتشار مغرضانه و مضطرب کننده مطالب، مردم را به جان هم می‌اندازند و مسئولان کشور را زیر سوال می‌برند و ای بسا در عرصه اقتصادی قیمت سازی می‌کنند و موجب تورم نیز می‌شوند؛ این‌ها کسانی‌اند که مغرضانه با چنین قوانینی مخالفت می‌کنند و برای مقابله با آنها یقیناً نظام باید اقدامات قانونی را انجام دهد و میدان را خالی نکند. نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس همچنین در پاسخ پرسشی درباره ابراز نگرانی برخی از حقوقدانان در خصوص محدود شدن آزادی با تصویب لایحه مذکور تاکید کرد: یقیناً اگر «بیان» در راستای چارچوب‌ها باشد کسی با آن مخالف نیست. بیش از  ۴۶ سال از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران می‌گذرد و شاهدیم که حتی در داغ‌ترین زمان‌هایی که انقلاب تازه پیروز شده بود نیز هیچگاه در کشور ما جلوی آزادی بیان گرفته نشد؛ سابقه تاریخی انقلاب اسلامی نشان دهنده این است که نظام جمهوری اسلامی ایران است آزادترین کشور در عرصه بیان، رسانه و اظهار نظر است. امروز نیز یقیناً همانند گذشته هر قانونی را که مسئولان سیاسی، تقنینی، اجرایی و قضایی کشور مصوب کنند، در راستای حفظ آزادی‌های مشروع و آزادی بیان خواهد بود و جز برخورد با مجرمانی که مرتکب خلاف می‌شوند و خلاف مصلحت و قانون قدم برمی‌دارند، اقدامی نخواهند کرد؛ ان‌شاءالله مجلس شورای اسلامی لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی قانون را نیز با همین رویکرد تصویب خواهد کرد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه