در سال جاری؛
معاملات بازار ارز تجاری
به ۸ میلیارد دلار رسید
حواله دلار در بازار ارز تجاری با نرخ ۶۹ هزار و ۵۵۴ تومان، حواله یورو با نرخ ۸۱ هزار و ۳۵۲ تومان و حواله درهم با نرخ ۱۸ هزار و ۹۳۹ تومان، از سوی تجار و بارزگانها معامله و خریداری شد. همچنین از ابتدای سال جاری تا کنون حجم کل معاملات بازار ارز تجاری به هشت میلیارد دلار رسیده است.
به گزارش کائنات، بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران شاهد معامله حواله دلار با نرخ ۶۹ هزار و ۵۵۴ تومان، حواله یورو با نرخ ۸۱ هزار و ۳۵۲ تومان، حواله درهم با نرخ ۱۸ هزار و ۹۳۹ تومان، حواله یوان با نرخ ۹۷۰۲ تومان و حواله روبل با نرخ ۸۹۱ تومان، توسط تجار و بازرگانها بود.
همچنین بازار ارز تجاری شاهد معامله اسکناس دلار با نرخ ۷۱ هزار و ۵۰۲ تومان، اسکناس یورو با نرخ ۸۳ هزار و ۶۳۰ تومان، اسکناس درهم با نرخ ۱۹ هزار و ۴۶۹ تومان، اسکناس یوان با نرخ ۹۹۷۴ تومان و اسکناس روبل با نرخ ۹۱۶ تومان، بود که حاکی از تداوم عدم تغییر نرخ حواله و اسکناس ارزهای تجاری نسبت به روزهای گذشته است.
*میانگین موزون ارز چقدر است؟
از سوی دیگر، میانگین موزون نرخ ارز نیز که بر مبنای حجم معاملات ارزی انجام شده در یک ماه گذشته با نرخهای اعلامی در سامانه معاملات الکترونیک ارز در حوزه حواله، اسکناس و حواله کالاهای اساسی و ضروری محاسبه میشود، برای اسکناس دلار به ۵۹ هزار و ۶۴۷ تومان، یورو ۶۹ هزار و ۷۶۴ تومان، درهم ۱۶ هزار و ۲۴۱ تومان، یوان ۸۳۲۰ تومان و روبل به ۷۶۴ تومان رسیده است.
طی ماههای اخیر، اسکناس دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران در کانال ۷۱ هزار تومان و حواله دلار نیز در کانال ۶۹ هزار تومان برای معامله تجار و بازرگانها تثبیت شده و حواله و اسکناس یورو نیر به ترتیب در کانال ۷۹ تا ۸۰ برای حواله و ۸۱ تا ۸۳ هزار تومان برای اسکناس یورو در نوسان بوده که بیش از هر چیز ریشه در تغییر نسبت دلار به یورو در سطح جهانی و بیش از هر چیز تقویت یورو در برابر سایر ارزها از سوی اتحادیه اروپا بوده است.
گفتنی است؛ طبق اعلام مرکز مبادله ایران، آخرین آمارها از حجم کل معاملات بازار ارز تجاری حاکی از آن است که در مرکز مبادله طی روزهای معاملاتی هفته گذشته، بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران شاهد معامله ۴۳۶ میلیون دلار انواع ارز بود و حجم کل معاملات معادل ۱۸۰ میلیون دلار ثبت شد. همچنین به ترتیب ۱۶۵.۴ و ۹۰.۸ میلیون دلار انواع ارز از سوی بازرگانان دادوستد شد و براین اساس، حجم کل معاملات بازار ارز تجاری از ابتدای امسال تا کنون به مرز هشت میلیارد دلار رسید.
نرخ تورم خوراکیها
افزایش یافت
بررسی دادههای مرکز آمار نشان میدهد، زمستان سال گذشته سیبزمینی(۹۲.۳ درصد )، لوبیا چیتی (۴۷.۷ درصد) و کره پاستوریزه (۳۰.۴ درصد) بیشترین افزایش قیمت و در مقابل پرتقال محصول داخل، مرغ ماشینی و گوشت گوساله کمترین افزایش را داشتهاند.
به گزارش کائنات، مرکز آمار اخیرا درصد تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب در مناطق شهری کل کشور نسبت به دوره قبل را اعلام کرده است که براساس دادههای منتشر شده برخی از کالاهای خوراکی در زمستان سال قبل (۱۴۰۳) افزایش قیمت داشته است.
به طور مثال برنج ایرانی و خارجی درجه یک به ترتیب ۱۹.۵ و ۱۰.۴، گوشت گوسفند ۱.۶، گوشت گاو و گوساله ۰.۵، مرغ ماشینی -۳.۸، شیر، ماست و پنیر ایرانی پاستوریزه به ترتیب ۱۰.۳، ۹.۶، ۱۱.۳، تخم مرغ ماشینی ۲.۷، کره پاستوریزه (کره حیوانی) ۳۰.۴، روغن مایع ۸.۳، موز ۲۰.۱، سیب درختی زرد ۱۵.۱، پرتقال محصول داخل-۸، خیار ۲۰.۲، گوجه فرنگی ۱۶.۳، سیب زمینی ۹۲.۳، پیاز ۲۷.۴، لوبیا چیتی ۴۷.۷، عدس ۲۱.۳، قند ۴.۶، شکر ۲.۴، رب گوجه فرنگی ۱۱.۶ و چای خارجی بسته ای ۱۶.۶ درصد افزایش قیمت داشته است.
طبق دادههای منتشر شده در میان اقلام خوراکی گفته شده سیب زمینی، لوبیا چیتی، کره پاستوریزه، پیاز، عدس، خیار و موز بیشترین درصد افزایش و در مقابل مرغ ماشینی، پرتقال محصول داخل، گوشت گاو و گوساله، تخم مرغ ماشینی و شکر کمترین درصد افزایش قیمت را در زمستان سال گذشته داشتهاند.
آغاز عرضه ارز اربعین
از ۴ مرداد ماه
روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد عرضه ارز اربعین به مبلغ هر نفر ۲۰۰ هزار دینار از شنبه ۴ مرداد ماه آغاز می شود. به گزارش کائنات، روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد به منظور تسهیل سفرهای زیارتی عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) در ایام اربعین حسینی، بانک مرکزی عرضه و فروش ارز اربعین را از روز شنبه ۴ مردادماه از طریق بانکهای عامل منتخب آغاز میکند. این فرآیند تا ۲۲ مردادماه (روز قبل از اربعین حسینی) ادامه خواهد داشت.
در این دوره قرار است به هر متقاضی خرید حداکثر تا ۲۰۰ هزار دینار عرضه شود. دستورالعمل نحوه عرضه ارز اربعین بزودی در پایگاه اطلاعرسانی بانک مرکزی منتشر میشود.