روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ سه شنبه ۲۸ فروردين - شماره 4577

واکنش اوپک پلاس به پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی


 گروه تولیدکنندگان نفت اوپک پلاس در پی پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی، تحولات خاورمیانه را با دقت دنبال می‌کند. قیمت نفت طی چند هفته گذشته تحت تاثیر محدودیت عرضه اوپک پلاس، رشد کرده است. یک نماینده اوپک که مایل نبود نامش فاش شود، گفت: تحولات پس از پاسخ ایران، حائز اهمیت است. اگر رژیم صهیونیستی تصمیم بگیرد به ماجراجویی ادامه دهد، وضعیت دشواری ایجاد خواهد کرد.
یک نماینده دیگر در اوپک، ریسک‌های احتمالی را کم اهمیت شمرد و به بیانیه نماینده ایران در سازمان ملل در شبکه اجتماعی ایکس اشاره کرد که گفته بود: عملیات ایران محدود و یکباره بود مگر این که اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی ادامه پیدا کند.
گروه اوپک پلاس، یک سلسله محدودیت عرضه را برای حمایت از بازار نفت به اجرا گذاشته و جدیدترین محدودیت عرضه این گروه، از ژانویه به اجرا گذاشته شده است تا از بازار نفت در برابر دورنمای نامعلوم اقتصاد جهانی در بحبوجه تورم بالا در بازارهای بزرگ و داده‌های صنعتی نامطلوب چین، حمایت کند.
این کاهش تولید که بسیاری از پیش بینی کنندگان بر اساس آن، انتظار دارند بازار نفت با کمبود عرضه در سال ۲۰۲۴ روبرو شود، کمک کرده است قیمت نفت افزایش پیدا کند.
پلاتس که بخشی از شرکت «اس اند پی گلوبال کامادیتی اینسایتس» است، در ۱۲ آوریل، قیمت نفت برنت را ۹۳ دلار و ۳۵ سنت در هر بشکه برآورد کرد که بیش از ۲۰ درصد افزایش از ابتدای سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد. این افزایش قیمت، بسیاری را در آمریکا مضطرب ساخته، زیرا دولت بایدن، مایل است در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در نوامبر، مانع روند صعودی سوخت شود.
تنش‌های ژئوپلیتیکی ناشی از جنگ غزه و جنگ اوکراین هم در رشد قیمت‌ها، نقش داشته است.
هر گونه ماجراجویی رژیم صهیونیستی، تبعات بزرگی برای بازارهای انرژی خواهد داشت و ممکن است به سرعت، تولیدکنندگان بزرگ دیگر نظیر عربستان سعودی و امارات عربی متحده را هم درگیر کند.
طبق نظرسنجی «اس اند پی گلوبال کامادیتی اینسایتس»، تولید نفت ایران در مارس، به ۳.۱۲ میلیون بشکه در روز رسید که بر مبنای سال به سال، بیش از ۶۰۰ هزار بشکه در روز افزایش داشت.
بر اساس گزارش پلاتس، نشست بعدی وزیران اوپک پلاس قرار است اول ژوئن در وین برگزار شود و به گفته یک نماینده این گروه، فعلا هیچ دیدار فوق‌العاده‌ای، برنامه‌ریزی نشده است.

با وجود تحولات خاورمیانه؛
علاقه پالایشگاه‌های چینی برای نفت ایران بدون تغییر ماند
  با وجود تحولات اخیر خاورمیانه و پاسخ ایران به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی که نگرانی خریداران آسیایی را درباره احتمال مختل شدن عرضه نفت خاورمیانه برانگیخت، پالایشگاه‌های مستقل چینی همچنان به خرید نفت ایران ادامه دادند. تحلیلگران و منابع بازرگانی بر این باورند که میزان خرید نفت ایران توسط پالایشگاه‌های چینی، بدون تغییر خواهد ماند.
منابع بازرگانی و پالایشگاهی به «اس اند پی گلوبال کامادیتی اینسایتس» گفتند: در حالی که پالایشگاه‌های سراسر آسیا به فکر منابع جایگزین برای تامین نفت مورد نیاز در صورت تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی هستند، پالایشگاه‌های مستقر در شاندونگ چین، هیچ عجله‌ای برای تغییر برنامه خرید خود و فاصله گرفتن از خرید نفت ایران را ندارند. در نتیجه، با وجود پاسخ ۱۴ آوریل ایران به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی که سوالاتی را درباره آینده تامین محموله‌های نفت در بازار مطرح کرد، نفت ایران همچنان به این پالایشگاه‌های مستقل، صادر می‌شود.
سیجیا سان، معاون مدیر تحقیقات و تحلیل پایین دستی شرکت «اس اند پی گلوبال» اظهار کرد: تاکنون، علاقه به خرید نفت ایران در میان پالایشگاه‌های شاندونگ، تغییری نکرده است. نفت ایران، بخشی از تامین خوراک این پالایشگاه‌ها است و محموله‌هایی که تاکنون سفارش داده شده اند، ارسال شده اند یا به طور عادی، تحویل داده می‌شوند. یک منبع پالایشگاهی در چین گفت: به احتمال زیاد، آمریکا، تحریم‌های بیشتری را وضع خواهد کرد که واردات محموله‌های ایرانی را دشوارتر خواهد کرد. با این حال، یک تحلیلگر چینی در شاندونگ اظهار کرد: پالایشگاه‌های مستقل احتمالا به واردات نفت از ایران ادامه خواهند داد و همچنان خریدار بزرگ این محموله‌ها خواهند ماند. بعلاوه، پالایشگاه‌های مستقل، گزینه‌های متعدد دیگری ندارند زیرا میزان زیادی خوراک با قیمت رقابتی که بتواند نیاز پالایشگاه‌های خصوصی چینی را مانند نفت ایران، تامین کند، وجود ندارد. طبق داده‌های «اس اند پی گلوبال»، برآورد شده است پالایشگاه‌های مستقل چین پس از واردات ۵.۴۷ میلیون تن در فوریه، حدود ۴.۱۸ میلیون تن (۱.۱۴ میلیون بشکه در روز) خوراک ایرانی را در مارس وارد کردند که شامل نفت خام و نفت کوره بود. بر اساس گزارش پلاتس، افزایش قیمت صادرات و محدود شدن عرضه نفت ایران، باعث شده است حجم واردات کمتر از سطوح مشاهده شده در اکتبر سال ۲۰۲۳ باشد. محموله‌های ایرانی معمولا حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از خوراک وارد شده توسط پالایشگاه‌های خصوصی چین را تشکیل می‌دهد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه