روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۰ يکشنبه ۲۹ فروردين - شماره 3879

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی:

راندمان نیروگاه‌های حرارتی تا پایان سال به ۴۰ درصد می‌رسد

 مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی، گفت: راندمان نیروگاه‌های حرارتی ایران تا پایان سال ۱۴۰۰، ۴۰ درصد افزایش می‌یابد.
محسن طرز طلب مدیرعامل برق حرارتی با اشاره به اینکه راندمان نیروگاه‌های حرارتی برق در سال گذشته برای اولین بار به ۳۹ درصد رسید، گفت: تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی، استفاده از توربین‌های گازی با فناوری جدید، ارتقای واحد‌های گازی و بازنشسته کردن نیروگاه‌های فرسوده از برنامه‌های افزایش راندمان در نیروگاه‌های حرارتی است.
او با اشاره به ابلاغ سند انرژی جدید به صنعت برق گفت: طبق این سند تا سال ۱۴۲۰ راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور باید به ۵۰ درصد برسد که نیازمند سرمایه‌گذاری‌های سنگین خواهد بود.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی ادامه داد: راندمان نیروگاه‌های حرارتی در کشور‌های پیشرفته جهان که ظرفیت تولید آن‌ها به کشور ما نزدیک است معادل ۳۷.۳ درصد است و این در حالی است که این رقم هم‌اکنون در نیروگاه‌های ایران ۳۹ درصد و البته بیشتر از نیروگاه‌های حرارتی بسیاری از کشور‌های جهان است.
طرز طلب با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای راه‌اندازی ۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه سیکل ‌ترکیبی جدید با سرمایه ‌گذاری بخش خصوصی، افزود: از چهار سال گذشته، سه هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه سیکل ‌ترکیبی با سرمایه ‌گذاری بخش خصوصی ساخته شد که امسال تکمیل می‌شود و البته پیش‌ بینی می‌شود سه هزار و ۵۰۰ مگاوات باقی ‌مانده نیز فراهم شود که با ساخت کامل این ظرفیت چهار درصد به راندمان نیروگاه‌های کشور افزوده خواهد شد.
وی با بیان اینکه ساخت نیروگاه‌های سیکل‌ ترکیبی تاکنون سبب صرفه‌جویی یک میلیارد مترمکعبی سوخت شده است، ادامه داد: سال گذشته از محل سوخت صرفه‌جویی شده ۲۰۰ میلیون یورو به بخش خصوصی بازگشت داده شد.
 ساخت توربین‌های ۳۰۰ مگاواتی در کشور
در همین راستا مدیرعامل گروه مپنا نیز گفت: توربین‌های بزرگ مقیاس در داخل کشور تولید می‌شوند که اگر بالاتر از آن هم نیاز باشد، به بازار‌های جهانی ارائه خواهیم کرد.
عباس علی آبادی، مدیرعامل گروه مپنا با اشاره به توربین‌های گازی در جهان گفت: خوشبختانه کشور ما از نظر ساخت توربین‌های گازی دارای فناوری جهانی است.
او ادامه داد: ما جزء معدود کشور‌هایی هستیم که توان طراحی و تولید توربین در ابعاد مختلف از مقیاس‌های کوچک تا بزرگ را داریم، خوشبختانه این فناوری در کشور بومی شده است و ما ظرفیت فوق العاده ارزشمندی در این زمینه داریم.
 مدیرعامل گروه مپنا افزود: در حال حاضر توربین‌های بزرگ در مقیاس ۳۰۰ مگاوات را در داخل کشور داریم و اگر بالاتر از آن هم نیاز باشد تولید و به بازار‌های جهانی ارائه خواهیم کرد و همچنین توان تولید مقیاس متوسط را هم داریم و به طور کلی با کشور‌های دیگر هم در حال رقابت هستیم.
علی آبادی با بیان اینکه توربین گازی یکی از افتخارآمیز ترین تولیدات بشر است که بیشترین خدمت را به ما می‌کند، گفت: این توربین در هواپیماها و کشتی‌ها تولید برق را تأمین می‌کند و ما اعلام می‌کنیم که کشورمان در این زمینه دارای فناوری است.
مدیرعامل مپنا ادامه داد: این توربین متناسب با نیاز کشور و برای توسعه آینده و ارتقای صنعت برق کشور تولید شده است و این توربین ماشینی نیست که به صورت اتفاقی تولید شده باشد بلکه طراحی برای آن صورت گرفته و برای جایگزین کردن توربین‌های فعلی در درازمدت در نظر گرفته شده است.
این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: هدف افزایش راندمان نیروگاه‌های سیکل ترکیبی از ۵۰ درصد به ۶۰ درصد بوده است و از این جهت اقدام بسیار مهمی است. علاوه بر این از نظر ابعاد این توربین به گونه‌ای طراحی شده که وضعیت شبکه ما را به هم نزند، ضمن اینکه افزایش توان به اندازه‌ای خواهیم داشت که شبکه بتواند آن را جذب کند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه