روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۳۹۹ سه شنبه ۳۰ دي - شماره 3828

هشدار؛ شرایط کرونا شکننده است

  آرزو مدنی- سفرها اوج گرفته. حالا بسیاری فکر می کنند که دیگر خبری از کرونا نیست و می توانند آزادانه به ترددهای خود ادامه دهند. در صورتی که شرایط پیچیده و شکننده است و کوچک ترین بی ملاحظگی، ما را در معرض این ویروس قرار می دهد و با پیکِ جدید مواجه می شویم. در این زمینه مدیر عامل سازمان بهشت زهرا (س) با تاکید بر اینکه شرایط کرونا شکننده است و نباید فریب آمار را خورد خطاب به شهروندان هشدار داد: با کوچکترین غفلت به شرایط سخت باز خواهیم گشت.سعید خال با تاکید بر سخنان وزیر بهداشت و توصیه های دکتر زالی رئیس ستاد کرونای تهران، گفت: شرایط آمار فوت کرونا در تهران دقیقاً شبیه اردیبهشت ماه است و در صورت کوچکترین غفلت و بی توجهی به توصیه ها و دستورالعمل های بهداشتی به شرایط  سخت و بحرانی آبان ماه ٩٩ باز خواهیم گشت.خال افزود: بخشی از رعایت پروتکل ها به شهروندان عزیزمان باز میگردد و بخشی نیز به نهادها و مسئولان ذیربط و جلوگیری از آزادسازیهای بی رویه باز میگردد. .وی با تاکید بر ادامه روند رعایت پروتکل ها و محدویت ها افزود: در صورت کوچترین غفلت از طرف مردم خدای ناکرده به شرایط سخت و غیر قابل تصور آبان ماه باز خواهیم گشت ، لذا بایستی رعایت پروتکل های بهداشتی همچنان در دستور کار قرار گیرد.وی شرایط و اوضاع فعلی را شکننده خواند و گفت: نباید از یک سوراخ دوبار گزیده شویم و بر تمامی مسئولان و دست اندرکاران و نهادهای مختلف است تا شرایط اطمینان بخش رعایت پروتکل های بهداشتی را جدی گرفته و محدودیت ها را رعایت کنند.وی تاکید کرد: توصیه ما به شهروندان همچنان رعایت فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک و رعایت توصیه های ستاد ملی کرونا است و تاکید می کنیم که نباید با شنیدن آمارهای کاهشی که می تواند موقتی باشد دچار بی تفاوتی نسبت به رعایت دستورالعمل ها شویم و جدی بودن خطر را فراموش کنیم.
شرایط شکننده کرونا در تهران و نگرانی از بازگشایی مدارس
به گزارش کائنات، رئیس ستاد مقابله با کرونا کلانشهر تهران نیز ضمن انتقاد از سفرهای روزهای اخیر از شکننده بودن شرایط تهران در مقابله با بیماری کووید ۱۹ و احتمال شکل گیری پیک چهارم خبر داد.دکتر علیرضا زالی در جلسه ستاد مقابله با کرونا استان تهران با تاکید بر شکننده بودن شرایط تهران در کنترل بیماری کووید۱۹ گفت: استان تهران به دلیل پیچیدگی های مختلف در کنترل بیماری نیز شرایط خاصی دارد. لذا شرایط آن شکننده است. فاصله گذاری اجتماعی با شیب ملایمی رو به کاهش است و میان عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی با افزایش آمار فوتی ها پیوستگی عمیق و جدی وجود دارد.وی افزود: به مدد تلاش همکاران در دستگاه های مختلف و همچنین تیم های نظارتی رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری شرایط خوبی دارد اما با کاهش نسبی در طول سه هفته اخیر مواجه بوده ایم که بسیار پرخطر است و ممکن است موجب شعله ور شدن بیماری شود. استان تهران نوع جهش یافته بیماری که کرونای انگلیسی است را در خود مشاهده کرده، نکته مهمی که به دلیل ورود مسافران خارجی و حضور فرودگاه ها در تهران باید مورد توجه قرار گیرد.وی تاکید کرد: رشد میزان انجام تست های PCR مثبت زنگ خطری قلمداد می شود. لذا شاید لازم باشد پروتکل های سخت گیرانه تری ظرف دو هفته آینده برای افرادی که از اروپا وارد می شوند اعمال کنیم. نوع جدیدی که در کشورهای انگلستان و آلمان مشاهده شده می تواند ما را با مشکل مواجه کند.زالی در بخش دیگری از صحبت های خود به تغییر آمار سنی فوتی های کرونا ویروس اشاره کرد و افزود: گروه سنی پنج تا ۱۷ سال و همچنین زیر ۱۰ سال در حوزه مرگ و میر با افزایش مواجه بودند که با بحث بازگشایی مدارس می تواند این موضوع با خطر بیشتری مواجه شود. در طول روزهای گذشته هفته قبل با توجه به حجم گسترده خروجی های تهران و همچنین ورود بیش از ۵۰ هزار نفر به جزیره ای کوچک و مسافرت به شهرهای قرمز ممکن است با بازگشت به تهران فرم های جدیدی از بیماری را شاهد باشیم.
وضعیت ناپایدار کرونا در کل کشور
همچنین یک متخصص اپیدمیولوژی با بیان اینکه کشور در مسیر کنترل اپیدمی بوده و حدود 70 درصد این مسیر طی شده است، گفت: تا پیش از دستیابی به مرحله کنترل کامل اپیدمی شرایط همچنان ناپایدار و شکننده است، بنابراین باید چند هفته دیگر نیز با صبوری و شکیبایی پروتکل‌ها و محدودیت‌ها را رعایت کنیم تا شرایط اپیدمی پایدارتر و آمارها تثبیت شود و پس از آن با مستندات کافی، دلایل متقن و ضمن بسترسازی مناسب، نسبت به بازگشایی‌ها اقدام کنیم.دکتر حمید سوری - استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی- ضمن یادآوری وضعیت وخیم اپیدمی در 2 ماه گذشته، عنوان کرد: مهر و آبان وضعیت وخامت شیوع بیماری در کشور به حدی بود که بیمارستان‌ها دیگر جایی برای پذیرش بیمار جدید نداشتند و آمار فوتی‌های ناشی از بیماری به حدود ۵۰۰ مورد در روز رسیده بود، در آن شرایط دولت مجبورشد یکی از پرهزینه‌ترین مداخلات در کنترل و مدیریت اپیدمی یعنی لاک دان ۱۵۰ شهر کشور را برای دو هفته اعمال کند.وی با اشاره به بار اقتصادی، اجتماعی، روانی و فرهنگی اعمال مداخلات سنگینی همچون تعطیلی شهرها بر دوش جوامع، اظهار کرد: در این شرایط رویکرد نظام سلامت از تاکید و توجه بر درمان به راهبرد پیشگیری تغییر کرد و تمامی این مجموعه اقدامات به اجرای طرح محله محور مقابله با کرونا یعنی طرح شهید سلیمانی منجر شد؛ خوشبختانه این طرح جواب داد و طی مدت کوتاهی آمار مرگ و میر ناشی از بیماری به زیر ۱۰۰ نفر کاهش پیدا کرد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه