روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۳۹۹ سه شنبه ۲۲ مهر - شماره 3763

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

اینترنت با کیفیت، حق مردم است

  وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: به زودی گزارش مفصلی از کیفیت اینترنت در مناطق مختلف منتشر خواهد شد، چرا که کیفیت اینترنت، حق مردم است.
محمدجواد آذری جهرمی در صفحه اینستاگرام خود از انتشار یک گزارش مفصل خبر داد و گفت: کیفیت اینترنت «حق» شماست و ما وظیفه داریم تمام تلاش‌مان را به کار بگیریم تا هر روز کیفیت اینترنت را بهبود ببخشیم.  
وزیر ارتباطات افزود: گزارش مفصلی از کیفیت اینترنت در مناطق مختلف ایران آماده کردیم که در هفته بعد منتشر می‌شود. قطعا نظارت همگانی و شفافیت، باعث بهبود کیفیت خواهد شد.
او در فضای مجازی قسمتی از این گزارش‌ها را به نمایش گذاشت، گزارش‌هایی که کیفیت اینترنت شرکت‌های اینترنت خانگی در استان تهران، اینترنت همراه در استان تهران، اینترنت نسل چهارم همراه در برخی استان‌ها، کیفیت اینترنت نسل چهارم رایتل، همراه اول و ایرانسل را نشان می‌داد.
وزیر ارتباطات پیش تر نیز در پاسخ به این‌که آیا اخبار منتشر شده درباره فیلتر اینستاگرام درست است، گفته بود: بحثی در این خصوص مطرح نیست.
محمدجواد آذری جهرمی از دنبال‌کنندگان صفحه اینستاگرام خود خواست، سوالاتی که از او دارند را مطرح کنند تا به آن‌ها پاسخ دهد.
وزیر ارتباطات پس از تکذیب خبر فیلتر شدن اینستاگرام درباره فیلتر شدن سایت دیسکورد (نرم‌افزار برقراری تماس تلفنی در بستر شبکه برای گیمرها در سیستم عامل‌های مختلف) گفت: آن‌چه به من گفته‌اند این است که نرم افزار دیسکورد از دامنه discordapp استفاده می‌کرده و این دامنه متعلق به یک سایت غیر اخلاقی بوده که از مدت‌ها قبل به همین دلیل فیلتر شده است.
جهرمی افزود: اخیرا مالکان نرم‌افزار دیسکورد دامنه را از مالکان سایت غیر اخلاقی خریداری کرده اند و نرم افزارشان را روی این دامنه بالا آورده‌اند. به این دلیل نرم افزار در ایران از دسترس خارج شده است. زیرساخت با ارائه این توضیح از دادستانی خواسته است تا مجوز خروج دامنه دیسکورد از لیست مسدودی را صادر کند.
به گفته جهرمی از حدود سه ماه قبل بسته‌های اینترنت موبایل توسط اپراتورها گران شدند و بعد از جریمه و هشدار از سوی وزارت ارتباطات به حالت قبل برگشتند. البته در این میان برخی از بسته‌ها تا ۱۵درصد افزایش قیمت داشتند.
وزیر ارتباطات درباره افزایش قیمت بسته‌های اینترنت نیز گفت: قیمت بسته‌های اینترنت تغییر نداشته است و ما اجازه افزایش قیمت را تا پایان سال جاری به اپراتورها نخواهیم داد.
آذری جهرمی در پاسخ به این سوال که شایعه شده بود ۱۰ میلیارد تومان پول نقد توسط وزارت ارتباطات به باشگاه استقلال پرداخت شده است، گفت: با 10 میلیارد تومان می‌توان ۵ دکل مخابراتی جدید احداث و به واسطه آن ۱۵روستای جدید به اینترنت متصل کرد.
او درباره مشکلات سامانه شاد هم یادآورشد: مشکلات این اپلیکیشن را با مرکز تماس شاد به شماره ۹۹۹۰ از طریق تلفن‌های همراه اول یا ۰۲۱۴۳۰۸۱ از طریق سایر خطوط پیگیری کنید.
جهرمی با بیان این‌که شرکت ارتباطات زیرساخت مشکلات مربوط به بازی‌های اینترنتی را حل خواهد کرد، گفت: از شرکت ارتباطات زیرساخت خواسته‌ام برای بهبود کیفیت بازی‌های رایانه‌ای اقدامات جدی به عمل بیاورد. گزارش پیشرفت کار را اطلاع‌رسانی خواهم کرد.
آذری جهرمی در خصوص سایت‌های شرط‌بندی نیز گفت: فعالیت این سایت‌ها مخالف قوانین ایران است. متاسفانه از طمع و بعضا ناآگاهی افراد بهره می‌گیرند و مردم را نقره داغ می‌کنند. اطلاع دارم که پلیس و دستگاه قضایی پیگیری جدی برای برخورد با گردانندگان این اقتصاد ناسالم انجام می‌دهند و ما هم از این اقدام‌شان حمایت خواهیم کرد.
آذری جهرمی با اعلام این خبر که حدود ۷۰۰ هزار پورت vdsl (خط اشتراک دیجیتال با نرخ بیت بسیار بالا) توسط مخابرات ایران و شرکت شاتل آماده شده و به زودی به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: تمام بخش‌های مربوط به شبکه ملی اطلاعات، ارتباطی نیست. با تمام توان در حال انجام آن بخشی هستیم که به وزارت ارتباطات مربوط بوده است.
وزیر ارتباطات گفت: عده اندکی می‌گویند اینترنت کشور باید قطع شود. این افراد صاحب نفوذ نیستند و تعدادشان زیاد نیست. اگر عقل در جامعه غالب باشد، اینترنت قطع نخواهد شد.
محمدجواد آذری جهرمی در خصوص گرانی تعرفه‌های اینترنت توسط اپراتورها در چند ماه گذشته خاطرنشان کرد: افزایش تعرفه خلاف قانون است، باید جریمه بدهند و پول مردم را به آن‌ها برگردانند. این اصل موضوع بود. به اپراتورها نیز تذکرات لازم داده شد. حرف اپراتورها این است که همه چیز گران شده و ما هم باید گران کنیم. ما می‌گوییم این صحبت منطق ندارد چرا که کاربران اپراتورها نسبت به دو سال قبل چند برابر شده‌اند. در نهایت نیز برخی از بسته‌ها ۱۵ درصد گران شدند. اکنون گزارشی مبنی بر کم‌فروشی نداریم.   
آذری جهرمی درباره تولید گوشی داخلی تصریح کرد: شاید مجموعه صاایران در تفاهم با یک شرکت چینی، قصد داشته باشند خط تولید را داخل ایران بیاورند تا بتوانند در این حوزه فعالیت کنند. صاایران قصد تولید گوشی داخلی دارد اما مفهوم این نیست که همه چیز را خودش تولید کند. صاایران قرار است گوشی‌هایی را برای افرادی تولید کند که بین ۲ تا ۲.۵ میلیون تومان قیمت دارد.
وزیر ارتباطات درباره سرنوشت شکایت‌هایی که در حوزه خدمات ارزش افزوده گفت: در این زمینه ۱۰۰ میلیارد تومان از مردم دزدی شده بود که ما آن را در برهه اول به مردم برگرداندیم. پرونده دیگر این بود که متوجه شدیم دستبردهای ارزش افزوده به جیب مردم بسیار زیاد است و حجم نارضایتی مردم بسیار بالاست. برای مردم امکانی را به وجود آوردیم تا ببینند در سه سال گذشته چه میزان پول از آن‌ها کسر شده است. یک میلیاد و ۲۰۰هزار شکایت در این حوزه دریافت شد که رسیدگی به آن هنوز به نتیجه نرسیده است.  
 جهرمی درباره اینترنت نسل پنجم نیز افزود: نسل پنجم سیکل‌های مختلف دارد و یکی از موارد استفاده آن دسترسی خانگی بی‌سیم است که در دنیا نیز محبوب است. به لحاظ اقتصادی اینترنت نسل پنجم موبایل در ایران به بلوغ نرسیده است اما برای کاربر خانگی می‌توانید اینترنت نسل پنجم را فعال کنیم. این یک راه‌حل برای پر کردن خلاهایی است که عقب ماندگی ما در بخش اینترنت خانگی دارد.
 وی در خصوص هدیه اینترنت رایگانی که در فواصل و به دلایل مختلف به افراد داده می‌شود گفت: با شیوع کرونا، شبکه موبایل که هسته اصلی دیتا را پوشش می‌دهد روی ۱۰.۵ پتابایت رفت و این سرعت را به شدت کاهش داده بود و شبکه قابل بهره‌برداری نبود. باید «کُر» را توسعه می‌دادیم. با اپراتورها به این نتیجه رسیدیم که اگر این بار را روی شبکه‌ اینترنت فیکس برسیم، مشکلات اینترنت موبایل حل خواهد شد. این اتفاق هم رخ داد.
آذری جهرمی درباره انحصاری عمل کردن اپلیکیشن شاد گفت: دولت تصمیم گرفته است که برای عدالت آموزشی تلاش کند. برای برخی از خانواده‌ها تامین بسته‌های اینترنتی دشوار است به همین دلیل نیاز بود که دولت حمایت کند گزارش‌های متعددی آمد و در دولت مطرح شد. در نهایت تصمیم بر این شد که استفاده از اپلکیشن‌های آموزشی رایگان شود. هزینه این کار را دولت تامین می‌کند و به اپراتورها می‌دهد.
وزیر ارتباطات درباره شبکه ملی اطلاعات گفت: بر اساس قانون شبکه ملی اطلاعات زیرساخت کشور است و اینترنت تنها یک خدمت روی این بستر است. اگر اندروید مانند اپلیکیشن‌ها و بازارهای دیگر ایران را تحریم کند، ما باید حتما جایگزینی داشته باشیم که کسب و کارهای ما دچار مشکل نشوند. کسانی که می گویند اینترنت ملی خائن هستند. عده اندکی می‌گویند اینترنت باید قطع شوند که این افراد صاحب نفوذ نیستند. فکر نمی کنم اگر عقل در جامعه قالب باشد، اینترنت قطع نخواهد شد.
او ضمن بیان این مسئله که پهپاد پستی مربوط به تحول دیجیتال شرکت ملی پست است، افزود: قرار بود پهپادها حمل و نقل وسایل و بار را تا ۱۳ کیلوگرم را انجام بدهند اما بعد از اعلام این خبر، ۱۶ نامه از دستگاه‌های مختلف دریافت کردم با این مضمون که به شما مجوز انجام این کار را نمی‌دهیم. یک مسئله ساده بود که با برخوردهای عجیب رو به رو شد. قانون پهپاد روشن است و باید قبل از درخواست از سازمان هواپیمایی به پرواز در بیاید. نمی‌دانم دلیل مخالفت‌ها چیست.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه