روزنامه کائنات
4

جامعه

1405 يکشنبه 3 آبان - شماره 5175

اخبار

مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران مطرح کرد؛
۱۰ ملک آموزش‌ و پرورش تهران
 در آستانه مولدسازی
     مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران با اشاره به دریافت ۳۵۵ سند مالکیت برای فضاهای آموزشی دولتی پایتخت در سال گذشته، از آماده‌سازی ۱۰ ملک برای مولدسازی خبر داد و گفت: فروش این املاک می‌تواند منابع لازم برای توسعه نهضت مدرسه‌سازی در تهران را فراهم کند؛ به‌طوری‌که پیش‌بینی می‌شود فروش یک ملک آموزشی در محدوده میدان ونک، امکان ساخت ۶۰ تا ۷۰ مدرسه را فراهم کند.
مجید پارسا با اشاره به پیگیری وضعیت حقوقی و ثبتی املاک آموزش‌وپرورش گفت: یکی از چالش‌های آموزش‌وپرورش به‌طور کلی، مسائل حقوقی املاک و فضاهای آموزشی است و شهر تهران نیز از این موضوع مستثنی نیست. دریافت اسناد مالکیت مدارس و فضاهای متعلق به آموزش‌وپرورش از برنامه‌های اصلی این اداره کل است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته اقدامات مؤثری در زمینه تعیین تکلیف اسناد مالکیت مدارس شهر تهران انجام شده است، افزود: همکاران حقوقی در مناطق آموزش‌وپرورش عملکرد خوبی داشتند و در مجموع ۳۵۵ سند دریافت شد. این در حالی است که حدود ۳۰۰۰ فضای دولتی در شهر تهران داریم و صدور این تعداد سند، با وجود اینکه برخی املاک پیش از این نیز سند داشته‌اند، اتفاق مثبتی محسوب می‌شود.
مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران ادامه داد: بخشی از املاک آموزش‌وپرورش دارای اسناد قدیمی هستند که برای تبدیل آن‌ها به اسناد جدید اقدام کرده‌ایم و بخشی دیگر نیز اساساً سند مالکیت ندارند که پیگیری‌های لازم برای سنددار کردن آن‌ها در حال انجام است.
پارسا با اشاره به زمان‌بر بودن فرایند اخذ سند برای برخی املاک گفت: به دلیل قدمت بالای بسیاری از این املاک، اسناد و مدارک کافی در اختیار نداشتیم؛ اما با پیگیری‌های متعدد از سازمان ثبت اسناد و املاک و سایر بخش‌های مرتبط، مدارک مورد نیاز را فراهم کرده‌ایم. در مقایسه با سال‌های گذشته، وضعیت مطلوب‌تری داریم و امیدواریم در نهایت همه املاک آموزش‌وپرورش دارای سند تک‌برگ شوند. البته نمی‌توان زمان دقیقی برای رسیدن به این نقطه تعیین کرد و ممکن است این فرایند دو تا سه سال دیگر زمان ببرد.
* ۱۰ ملک آموزش‌وپرورش تهران در آستانه مولدسازی
وی با اشاره به وجود برخی املاک بلااستفاده آموزش‌وپرورش در شهر تهران افزود: تعدادی از املاک به دلیل موقعیت جغرافیایی و تغییر شرایط جمعیتی، دیگر کاربری آموزشی مؤثری ندارند. برای مثال، چند ملک در محدوده بازار تهران قرار دارند که ممکن است در گذشته دانش‌آموزانی در آن محدوده حضور داشته‌اند، اما اکنون شرایط به‌گونه‌ای تغییر کرده که امکان استفاده مناسب از این املاک برای فعالیت‌های آموزشی وجود ندارد.
مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران ادامه داد: برای این دسته از املاک که امکان استفاده آموزشی مؤثر از آن‌ها وجود ندارد، فرایند مولدسازی را دنبال کرده‌ایم. در حال حاضر ۱۰ ملک آماده مولدسازی است؛ به این معنا که اسناد و مدارک آن‌ها تکمیل شده و مجوزهای لازم نیز دریافت شده است.
پارسا با بیان اینکه هدف از مولدسازی این املاک، کمک به تأمین منابع نهضت مدرسه‌سازی است، گفت: امیدواریم با فروش این ۱۰ ملک، منابع لازم برای توسعه مدرسه‌سازی در تهران فراهم شود و بتوانیم در این زمینه گام‌های مؤثرتری برداریم.
* ساخت ۶۰ تا ۷۰ مدرسه با فروش یک ملک در ونک
مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران با اشاره به یکی از املاک مشمول مولدسازی در محدوده میدان ونک ادامه داد: این ملک، مدرسه‌ای با قدمت بالاست که با توجه به موقعیت جغرافیایی آن، پیش‌بینی می‌شود در شرایط فعلی و به‌ویژه در بخش دولتی، ظرفیت مناسبی برای جذب دانش‌آموز نداشته باشد. از سوی دیگر، ارزش ریالی این ملک به‌گونه‌ای است که فروش آن می‌تواند امکان ساخت ۶۰ تا ۷۰ مدرسه را فراهم کند؛ به همین دلیل، مولدسازی آن در دستور کار قرار گرفته است.
پارسا از وجود یکی دو ملک متعلق به آموزش‌وپرورش شهر تهران در خارج از استان خبر داد و گفت: این املاک در گذشته به آموزش‌وپرورش شهر تهران اختصاص یافته‌اند، اما به دلیل نداشتن کاربری مناسب و متناسب با نیازهای این اداره کل، پیگیری مولدسازی آن‌ها نیز در دستور کار قرار گرفته است.

 رئیس مرکز شماره‌گذاری راهور فراجا خبر داد؛
تردد خودروهای پلاک موقت مناطق آزاد درکشور ۲ ماه درسال
  رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور فراجا با تشریح ضوابط تردد خودروهای مناطق آزاد در کشور، از امکان تردد این خودروها با پلاک گذر موقت حداکثر به مدت دو ماه در سال، در شرایط عادی و با رعایت ضوابط مربوطه در سطح کشور خبر داد.
سرهنگ باسره با اشاره به ضوابط دریافت پلاک موقت برای خودروهای مناطق آزاد، اظهار کرد: تمامی مناطق آزاد کشور در صورت صدور مجوز از سوی معاونت فنی و مهندسی، مشمول دریافت پلاک موقت دوساله هستند.
وی درباره وضعیت تردد خودروهای مناطق آزاد در دوره جنگ تحمیلی رمضان و تمدید احتمالی مجوزهای صادرشده، افزود: بر اساس مصوبات شورای عالی امنیت استان‌های مربوطه، تردد خودروهای مناطق آزاد قشم و کیش تا پایان شهریورماه مجاز اعلام شده بود.
رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور فراجا ادامه داد: برای خودروهای منطقه آزاد چابهار نیز مجوز تردد صادر شده، اما زمان پایان مهلت آن مشخص نیست و لازم است موضوع از استان مربوطه استعلام شود.
سرهنگ باسره با بیان اینکه مجوز تردد خودروهای منطقه آزاد اروند در مدت جنگ تحمیلی رمضان، حدود دو ماه، صادر شده بود، گفت: پس از پایان جنگ، این مجوز لغو شد.
وی تأکید کرد: برای اطلاع از آخرین وضعیت تمدید مجوزهای تردد، لازم است موضوع مستقیماً از پلیس مستقر در مناطق آزاد پیگیری شود تا مصوبات مربوطه ارائه شود.
* تردد خودروهای مناطق آزاد در شرایط عادی حداکثر دو ماه در سال
رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور فراجا درباره ضوابط تردد خودروهای مناطق آزاد در شرایط عادی نیز توضیح داد: خودروهای دارای پلاک دائم مناطق آزاد، با دریافت پلاک گذر موقت و رعایت دستورالعمل‌های صادرشده از سوی معاونت فنی و مهندسی و خدمات ترافیک، امکان تردد در سطح کشور را حداکثر به مدت دو ماه در سال دارند.
وی با اشاره به وجود برخی استثناها در این زمینه، خاطرنشان کرد: خودروهای آمریکایی مسابقه‌ای و سایر خودروهای مشمول محدودیت‌های اعلام‌شده، از این ضوابط مستثنی هستند.
* انتقال بدهی طرح ترافیک پلاک‌های آلوده به مالک قبلی در دست پیگیری است
سرهنگ باسره در ادامه، درباره مشکل موسوم به «پلاک‌های آلوده» و ثبت بدهی طرح ترافیک برای مالکان جدید خودروها، گفت: در این زمینه، پیگیری‌های لازم با مرکز فاوا و شرکت پژوهش در جلسات چهارشنبه‌های شماره‌گذاری انجام شده است.
وی افزود: مقرر شده است با ارائه راهکارهای قانونی از سوی اداره حقوقی، بدهی مربوط به طرح ترافیک به کد ملی صاحب قبلی پلاک منتقل شود تا مالکان جدید با مشکلات ناشی از بدهی‌های مربوط به دوره مالکیت افراد قبلی مواجه نشوند.
رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور فراجا همچنین با اشاره به برخی مشکلات شهروندان در فرایند دریافت خدمات شماره‌گذاری اظهار کرد: ناآشنایی با سامانه‌های نوین اینترنتی، سکوهای دریافت نوبت، پرداخت از طریق درگاه‌های غیرقانونی و وجود دستور توقیف خودرو از سوی مراجع مختلف، از جمله مواردی است که می‌تواند در روند دریافت خدمات خودرویی مشکل ایجاد کند.
* فعالیت ۳۹ مرکز تعویض پلاک و ۳۱۸ دفتر خدمات خودرویی در کشور
سرهنگ باسره در پایان درباره تعداد مراکز ارائه‌دهنده خدمات شماره‌گذاری و تعویض پلاک در کشور اعلام کرد: در حال حاضر ۳۹ مرکز تعویض پلاک فعال و ۳۱۸ دفتر خدمات خودرویی در سراسر کشور فعالیت می‌کنند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه