روزنامه کائنات
3

اقتصاد

1405 دوشنبه 2 شهريور - شماره 5132

اخبار

 وزیر راه و شهرسازی خبر داد؛
افتتاح ۳۲ هزار واحد مسکونی 
به مناسبت هفته دولت
 وزیر راه و شهرسازی گفت: این هفته به مناسبت هفته دولت ۳۲ هزار واحد مسکونی در سراسر کشور به صورت متمرکز با حضور رییس‌جمهور به مردم واگذار می‌شود.
فرزانه صادق در جمع‌بندی مباحث مطرح شده در نشست پایش طرح‌های حمایتی مسکن اظهار کرد: هفته دولت امسال با سال‌های گذشته فرق دارد بزرگترین حسرت ما این است که رهبر شهیدمان را نداریم سالی بسیار سخت ولی عزتمندانه و سرافرازانه بر ما گذشت. در این دو سال تلاش حداکثری از جانب مدیران راه و شهرسازی در جهت جامعه عمل پوشاندن مطالبه به حق مردم را شاهد بودیم. در حرم امام خمینی بودیم و عهد بستیم که پای کار ایران و مردم باشیم.
وی افزود: ظرف دو سه روز آینده در هفته دولت افتتاح متمرکز طرح‌های مسکن با حضور رییس جمهور را داریم که شامل واگذاری مسکن و زمین و برخی پروژه‌های حوزه راه است که امیدبخشی زیادی برای کشور دارد.
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: اگر با هم قرار می‌گذاریم که تا بازه زمانی خاصی واحدهای مسکونی را واگذار کنیم باید حتما به آن عمل کنیم؛ وقتی سال گذشته از پروژه‌های مسکنی خراسان شمالی بازدید داشتم بسیار عقب بودیم ولی کاری فوق‌العاده انجام شد و ظرف یک سال پروژه‌ها به ثمر رسید ۱۳۰ هزار واحد پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد پیشرفت است که امیدواریم به وعده‌ای که داده‌ایم عمل کنیم.
صادق ادامه داد: عمده پیام‌های مردم در حوزه مسکن است اینکه در یک ماه دو یا سه بار پیامک واریز برای مردم برود، واقعا سنگین است این موضوع بررسی شود چون فشار بر مردم زیاد است؛ موضوعی که مهم است ۱۸۰ هزار واحد مسکونی با پیشرفت زیر ۲۰ درصد باقی مانده است برخی از آنها تعیین تکلیف شده اما اینکه ۷ تا ۸ سال از پروژه می‌گذرد ولی هنوز زیر ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، قابل قبول نیست شاید اگر به بخش خصوصی واگذار شود و آنها سرمایه‌گذاری کنند بتوانیم پروژه‌ها را تکمیل کنیم و بعد موضوع مالی را با متقاضی به صورت واحد به واحد بررسی کنیم.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: مردم بلاتکلیف هستند و بعد از ۸ سال هنوز مشخص نیست زمینی که برای ساخت اختصاص یافته، کجاست ولی همچنان پیامک واریز برای متقاضیان می‌رود لذا با متقاضیان مذاکره شود و روش‌های الترناتیو مثلا واگذاری زمین معوض به او معرفی شود. ما ثبت‌نام کردیم و بعد از آمد و شد چند وزیر راه و شهرسازی هنوز پروژه‌ها بلاتکلیف است. بنابراین وظیفه ماست تا هر چه سریعتر تعیین تکلیف شود؛ در این دو سال اگر ۱۰۰ هزار واحد تحویل شده باشد، ۸۰ هزار واحد آن در دولت چهاردهم ساخته شده است.
وی خاطرنشان کرد: اتفاقی که در مسکن مهر پردیس افتاد، تجربه‌ای است که دیگر نباید تکرار شود؛ با بنیادهای انقلابی برای دریافت مصالح ساخت مسکن حمایتی جلساتی برگزار شود؛ هفته آینده با وزیر نیرو جلسه‌ای برگزار می‌کنیم تا مشکلات کمبود زیرساخت‌ها برطرف شود.
صادق با بیان اینکه افتتاح ۳۲ هزار واحد مسکن در هفته دولت نشان از این دارد که دولت پای کار مسکن است و افتتاحات ما واقعی است، افزود: واگذاری واحدها بدون آب و برق و گاز و آسانسور در شأن مردم نیست از هیچ مدیرکلی پذیرفتنی نیست که افتتاح غیرواقعی داشته باشد.

 معاون سیاستگذاری اقتصادی وزیر اقتصاد:
مطالبات واردکنندگان کالاهای اساسی 
تعیین تکلیف می‌شود
 معاون سیاستگذاری اقتصادی وزیر اقتصاد گفت: مطالبات واردکنندگان کالاهای اساسی محفوظ است. مرتضی زمانیان، معاون سیاستگذاری اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به مطالبات معوق واردکنندگان نهاده‌ها و کالاهای اساسی از دولت، تأکید کرد: اصل مطالبات این واردکنندگان محفوظ است و در این زمینه مشکلی ایجاد نخواهد شد.
مرتضی زمانیان با بیان اینکه بخشی از مطالبات واردکنندگان مربوط به سال گذشته و بخشی نیز مربوط به سال‌های قبل است، گفت: پیش‌نویس مصوبه‌ای برای تعیین تکلیف این مطالبات آماده شده و قرار است موضوع در کارگروهی با مسئولیت وزارت امور اقتصادی و دارایی بررسی و حسابرسی شود. وی افزود: نگرانی‌هایی درباره میزان اصابت ارز ترجیحی و احتمال سوءاستفاده در برخی موارد وجود دارد که این موارد ماهیتی و موضوعی است و با انجام حسابرسی‌های لازم بررسی و تعیین تکلیف خواهد شد.
معاون سیاستگذاری اقتصادی وزیر اقتصاد همچنین درباره مطالبات بانک‌ها از واردکنندگان کالاهای اساسی گفت: با دستور رئیس‌جمهور مقرر شده این موضوع نیز در کارگروه مربوط بررسی شود تا با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط، نگرانی واردکنندگان درخصوص فشار بانک‌ها برای تسویه مطالبات تا حد امکان کاهش یابد.

 معاون وزیر ارتباطات: 
نسل سوم نشانی‌های استاندارد رونمایی می‌شود
 معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیرعامل شرکت ملی پست ایران از رونمایی نسل سوم نشانی‌های استاندارد با هدف (تکمیل اطلاعات مکانی و پوشش مکان‌های فاقد پلاک) تا روز جهانی پست خبر داد و آن را گام جدیدی در توسعه و هوشمندسازی نظام نشانی کشور اعلام کرد.
محمد احمدی در نشست با استاندار اردبیل اظهار کرد: ساماندهی نظام نشانی و تکمیل اطلاعات مکانی از الزامات توسعه خدمات هوشمند و تسهیل ارائه خدمات به مردم است و در این راستا باید از ظرفیت طرح «جی‌نف» به شکل مطلوب استفاده شود.
وی ادامه داد: در استان اردبیل ۲۵۲ هزار ساختمان فاقد پلاک و بیش از هشت هزار معبر نیز بدون نام‌گذاری هستند که لازم است با همکاری دستگاه‌های مرتبط، این موارد در ساختار جی‌نف بررسی، تعیین تکلیف و ساماندهی شوند. مدیرعامل شرکت ملی پست ایران همچنین با اشاره به حجم مبادلات پستی استان اردبیل گفت: طی یک سال گذشته حدود ۸۱۰ هزار مرسوله پستی وارد و حدود ۲۴۰ هزار مرسوله نیز از این استان به مقصد سایر نقاط کشور ارسال شده است.

 مدیرعامل راه‌آهن: 
ترانزیت ریلی ایران و افغانستان 
به ۱۳۰ هزار تن در ماه رسید
 مدیرعامل راه‌آهن از توسعه ارتباطات ریلی ایران با کشورهای منطقه خبر داد و گفت: جابه‌جایی ریلی کالا با افغانستان از کمتر از ۱۵ هزار تن در سال به حدود ۱۳۰ هزار تن در ماه افزایش یافته است.
جبارعلی ذاکری، مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به شرایط ویژه شبکه ریلی کشور در جریان جنگ، اظهار کرد: راه‌آهن در دوران جنگ، با توجه به شرایط خاصی که داشت، هم در جنگ ۱۲ روزه، هم در جنگ ۳۹ روزه و هم در ادامه جنگ و شرایط فعلی، مورد هجمه دشمن قرار گرفت.
وی افزود: در مرحله نخست، ۶ پل ارتباطی شبکه ریلی که عمدتاً در مسیر کریدورهای شرق به غرب و شمال به جنوب قرار داشتند، منهدم شدند، اما با تلاش همکاران راه‌آهن و به لطف خدا، برخی از این پل‌ها در مدت ۱۲، ۱۵ و ۲۴ ساعت و مواردی که بازسازی آنها زمان بیشتری نیاز داشت، حداکثر ظرف پنج روز به شبکه ریلی بازگشتند. ذاکری ادامه داد: با بازگشت این پل‌ها به مدار، ارتباطات ریلی داخل کشور و همچنین ارتباطات برون‌مرزی و مراودات بین‌المللی ریلی نیز به شرایط قبل بازگشت. معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به عملکرد راه‌آهن در دولت چهاردهم تصریح کرد: در این دولت، ارتباطات ریلی بین‌المللی نیز توسعه پیدا کرد. قطار مسافری تهران - وان که حدود پنج سال متوقف بود، مجدداً به جریان افتاد و ارتباطات ریلی با کشورهای آسیای میانه، ترکیه، افغانستان و سایر کشورهای همسایه نیز فعال‌تر شد. وی یادآور شد: برای نمونه، در افغانستان در گذشته سالانه کمتر از ۱۵ هزار تن کالا از طریق ریل جابه‌جا می‌شد، اما این رقم در شرایط حاضر به حدود ۱۳۰ هزار تن در ماه رسیده است و پیش‌بینی ما این است که این میزان در یک سال به حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن برسد.
مدیرعامل راه‌آهن در پایان خاطرنشان کرد: این یک حرکت جمعی و مثبت است که می‌تواند در تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز کشور، توسعه صادرات، واردات و همچنین افزایش ظرفیت ترانزیت ریلی مؤثر باشد. 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه