روزنامه کائنات
4

جامعه

1404 سه‌شنبه 5 اسفند - شماره 5022

دفتر سخنگوی فراجا:

حضور یگان ویژه و امداد در دانشگاه‌ها شایعه جعلی است

 دفتر سخنگوی فراجا حضور یگان ویژه و امداد در دانشگاه‌ها را شایعه جعلی و تصاویر منتشر شده را ساختگی خواند.
دفتر سخنگوی فراجا در اطلاعیه ای اعلام کرد : «برابر بررسی به‌عمل آمده طی دو روز گذشته واحدهای یگان ویژه یا یگان امداد پلیس در هیچکدام از دانشگاه‌های کشور حضور نداشته و این شایعه جعلی و فاقد استناد خبری است.
 همچنین تصاویر منتشر شده ساختگی بوده و با استفاده از هوش مصنوعی طراحی شده است.»

 مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران عنوان کرد؛
آغاز احداث بازار موقت جنت
 مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران از آغاز عملیات احداث بازار موقت برای ۲۵۴ واحد آسیب‌دیده در پی آتش‌سوزی بازار جنت خبر داد و گفت: این فضا در منطقه ۵ تهران ظرف حداکثر دو هفته آماده بهره‌برداری خواهد شد تا کسبه بتوانند در آستانه شب عید بدون پرداخت هزینه فعالیت اقتصادی خود را از سر بگیرند.
مجتبی اقوامی پناه با اشاره به آخرین وضعیت اقدامات شهرداری تهران پس از آتش سوزی بازار جنت، اظهار کرد: پس از وقوع حادثه آتش‌سوزی در بازار جنت، ۲۵۴ نفر در قالب ۲۵۴ واحد مغازه و غرفه در این بازار دچار آسیب شدند. در ادامه مقرر شد محلی موقت برای استقرار این کسبه در بازه زمانی یک تا دو ماه فراهم شود تا آنان بتوانند در آستانه شب عید فضایی برای ادامه فعالیت، کسب‌وکار و فروش کالاهای خود در اختیار داشته باشند و معیشتشان کمتر دچار لطمه شود تا بازار جدید جنت در محل قبلی بازار که هنوز عملیات آواربرداری آن آغاز نشده است، مستحکم و ایمن احداث شود.
وی ادامه داد: محلی که هم‌ اکنون برای استقرار موقت ۲۵۴ کسبه بازار جنت در نظر گرفته شده، زمینی به مساحت ۴۰۰۰ مترمربع در منطقه ۵ تهران، واقع در بلوار سیمون بولیوار و جنب ورزشگاه شهید کاظمی است که اطراف آن نیز عمدتاً برج‌ها و محدوده‌های مسکونی قرار دارد. در این زمینه تفاهمی با نمایندگان آسیب‌دیدگان و کسبه صورت گرفت و صورت‌ جلسه تفاهم‌نامه نیز با آنان به امضاء رسید تا این افراد به‌ طور موقت در محلی که شهرداری تهران در منطقه پنج در حال آماده‌سازی آن است مستقر شوند و بدون پرداخت هزینه بتوانند فعالیت اقتصادی خود به‌ ویژه در ایام شب عید را ادامه دهند تا بازار اصلی جنت که دچار حریق شده است، ساخته شود.
اقوامی پناه اضافه کرد: عملیات احداث بازار موقت در منطقه ۵ از امروز آغاز می‌شود و پیش‌بینی می‌شود حداکثر طی ۱۰ روز تا دو هفته آینده، این بازار با سازه سبک آماده‌سازی شود تا کسبه بتوانند در آن مستقر شوند و طی دو هفته پایانی سال و همچنین ایام فروردین، فعالیت‌های اقتصادی خود را در آن محل ادامه دهند.
وی در خصوص چگونگی اقدامات برای بازار اصلی جنت گفت: شرکت ساماندهی مشاغل تهران در حال تهیه نقشه‌ها و بررسی مختصات لازم برای احداث آن است، اما به دلیل آنکه گزارش‌های بیمه و آتش‌نشانی هنوز جمع‌بندی و نهایی نشده، عملیات آواربرداری از محل آغاز نشده است. پس از نهایی شدن این گزارش‌ها، امکان آغاز آواربرداری، تسطیح زمین و شروع عملیات ساخت قطعی بازار جنت فراهم خواهد شد و این پروژه نیز به‌ صورت هم‌زمان در حال پیگیری است.

معاون اجتماعی سازمان انتقال خون ایران:
اهدای خون روزه را باطل نمی‌کند
 معاون اجتماعی سازمان انتقال خون ایران با تاکید بر اینکه مردم مهم‌ترین پشتوانه نظام سلامت در تامین خون هستند، گفت: اهدای خون در حال روزه‌داری نه‌تنها روزه را باطل نمی‌کند، بلکه براساس نظر مراجع تقلید، عملی خداپسندانه و دارای ثواب است.
دکتر بابک یکتاپرست با اشاره به تجربه کاهش مراجعات جهت اهدای خون در سه هفته نخست ماه رمضان افزود: بخشی از افت آمار اهدای خون ناشی از نگرانی برخی روزه‌داران درباره ابطال روزه است، در حالی که چنین برداشتی صحیح نیست. برای پیشگیری از بروز ضعف احتمالی، روزه‌داران می‌توانند اهدای خون را در ساعات ابتدایی روز یا نزدیک افطار انجام دهند.
یکتاپرست ادامه داد: افرادی نیز که تمایلی به اهدای خون در طول روز ندارند، می‌توانند بعد از افطار به مراکز مراجعه کنند چرا که اکثر مراکز انتقال خون بویژه مراکز استان‌ها تا ساعت ۲۲ و یا ۲۳ فعال هستند. همچنین تیم‌های سیار سازمان انتقال خون در مراسم آیینی ماه مبارک رمضان حضور می‌یابند تا امکان اهدای خون در فضای معنوی این ایام فراهم شود.
معاون اجتماعی سازمان انتقال خون ایران با اشاره به افزایش سفرهای برون‌شهری در روزهای پایانی سال و اوایل فروردین گفت: رشد سفرها به طور طبیعی احتمال وقوع تصادفات و افزایش نیاز بیمارستان‌ها به خون را بالا می‌برد.
وی درباره وضعیت ذخایر خونی کشور اظهار داشت: در حال حاضر ذخایر در شرایط مطلوب و تحت کنترل است، هرچند اندکی کاهش یافته، اما نیاز مراکز درمانی تامین شده است.
یکتاپرست با تبیین تفاوت شرایط «مطلوب» و «ایده‌آل» در تامین خون افزود: در وضعیت مطلوب ممکن است برخی اعمال جراحی اولویت‌بندی شوند، اما در شرایط ایده‌آل باید خون مورد نیاز در همان لحظه تامین شود.
وی ابراز امیدواری کرد که با رفع برخی مشکلات مالی، تقویت منابع انسانی و نوسازی تجهیزات، این فاصله حدود ۱۵ درصدی با شرایط ایده‌آل در سال آینده برطرف شود.
وی با تشریح فرآیند تولید فرآورده‌های خونی گفت: از هر واحد خون سه فرآورده شامل گلبول قرمز فشرده با ماندگاری ۳۵ تا ۴۰ روز، پلاسما با قابلیت نگهداری تا شش ماه و پلاکت با عمر سه تا پنج روز تولید می‌شود.پلاکت بیشترین نیاز فوری را به خود اختصاص می‌دهد و برای تامین یک نوبت تزریق به بیمار مبتلا به سرطان، خون اهدایی هشت تا ۱۰ نفر لازم است.
معاون اجتماعی سازمان انتقال خون همچنین از تدوین تقویم روزشمار ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت: تمرکز نذر خون در شب‌های قدر باعث می‌شود در این سه شب به اندازه یک ماه خون‌گیری انجام شود، در حالی که به‌ویژه برای پلاکت با ماندگاری کوتاه، توزیع مناسب اهدای خون در طول ماه ضروری است.
براساس گزارش وبدا، وی از مردم خواست اهدای خون را به تمامی روزهای ماه رمضان تسری دهند تا تامین خون بیماران به شکل پایدار و مستمر انجام شود.
 
معاون درمان وزارت بهداشت خبر داد؛
کارانه دستیاران ۲ برابر شد
 معاون درمان وزارت بهداشت، از افزایش سهم کارانه دستیاران تخصصی به ۴ درصد با دستور وزیر بهداشت خبر داد.
دکتر سید سجاد رضوی معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به بازتوزیع جدید کارانه‌ها در نظام سلامت اظهار داشت: در بخش دستیاران تخصصی، سهم کارانه که پیش از این دو درصد بود، با هدف قدردانی از زحمات این گروه و جبران بخشی از خدمات آنان، با دستور وزیر بهداشت به چهار درصد افزایش یافته است.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی تأکید کرد: این افزایش از دی ماه ۱۴۰۴ در کارانه دستیاران تخصصی اعمال خواهد شد.
معاون درمان وزارت بهداشت هدف از این اقدام را کاهش فشارهای اقتصادی دوران دستیاری عنوان کرد و افزود: تلاش ما این است که دستیاران بتوانند با دغدغه مالی کمتر، زمان بیشتری را به آموزش، مطالعه و ارتقای علمی اختصاص دهند.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه