روزنامه کائنات
4

جامعه

1404 سه‌شنبه 17 تير - شماره 4865

رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری مطرح کرد؛

آسیب‌های روانی جنگ ۱۲ روزه برای کادر درمان

 رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به آسیب‌های روانی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان، بر اهمیت افزایش تاب‌آوری میان کادر درمان و از جمله پرستاران تاکید کرد.
دکتر احمد نجاتیان با بیان اینکه کشور طی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، شرایط خاصی را تجربه کرد، گفت: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، شرایطی خاص برای کشور بود و در این میان کادر درمان و پرستاران نیز پای کار آمدند و در کنار مدافعان کشور که در خط مقدم حضور دارند، قرار گرفتند تا این افراد با خیال راحت از کشور دفاع کنند و خیال مردم نیز از ارائه خدمات درمانی راحت باشد.  
وی با بیان اینکه بررسی حملات رژیم صهیونیستی به بیمارستان‌ها و آمبولانس‌ها یک عدد بزرگ را نشان می‌دهد، افزود: جامعه پرستاری کشور، ۳ شهید به کشور تقدیم کرد که برخی از این افراد در محل خدمت حضور نداشتند و در کنار خانواده‌های خود بودند که به فیض شهادت نائل آمدند. پرستارانی که در بیمارستان‌ها و آمبولانس‌های مورد اصابت قرار گرفته خدمت‌رسانی می‌کردند، آسیب دیدند. تهاجم به بیمارستان‌ها و آمبولانس‌ها سبب شد که بار روانی به کادر درمانی و بیماران وارد شود. برخی بیمارستان‌ها در شهرهایی خدمت‌رسانی می‌کنند که مورد تهاجم قرار می‌گرفت و این موضوع سبب آسیب به کادر درمان، خانواده‌های کادر درمان و بیماران می‌شد.
رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری درباره ضرورت افزایش تاب‌آوری کادر درمان گفت: با توجه به شرایط جنگ ۱۲ روزه و آسیب‌های روانی که کادر درمان تجربه کردند، می‌بایست اقداماتی انجام دهیم که تاب‌آوری در میان پرسنل نظام سلامت افزایش یابد. افزایش تاب‌آوری  سبب می‌شود نیروی کافی برای بیمارستان‌ها در شرایط بحرانی تامین کنیم، تا علاوه بر خدمت‌رسانی در کنار خانواده‌های خود حضور داشته باشند.  تاب‌آوری در نظام سلامت به ویژه برای گروه‌های پرستاری مهم است. معاونت پرستاری وزارت بهداشت، اقداماتی در زمینه افزایش تاب‌آوری گروه‌های پرستاری است.
وی با بیان اینکه می‌بایست به فکر تامین نیروی انسانی باشیم، گفت: پاندمی کرونا، یک شرایط بحرانی برای تمام کشور بود. به دلیل اینکه تعداد بیماران مبتلا به کرونا بسیار زیاد بود، از پرستاران طرحی و همچنین پرستارانی که چندان تمایلی برای حضور در عرصه خدمت نداشتند، استفاده کردیم. متاسفانه، اگرچه از ظرفیت این افراد استفاده کردیم اما آنها را پس از اتمام روزهای کرونایی به دست فراموشی سپردیم. اگرچه فراموش کردن افراد ممکن است منجر به از بین‌رفتن حضور داوطلبانه افراد در شرایط بحرانی شود اما شاهد تقاضای داوطلبانه پرستاران برای حضور در عرصه خدمت طی جنگ ۱۲ روزه بودیم.  

رئیس پلیس راهور فراجا اعلام کرد؛
حذف نمره منفی گواهینامه با رعایت قانون
 رئیس پلیس راهور فراجا از شناسایی بیش از ۵۳۰۰ نقطه حادثه‌خیز در جاده‌ها و شهرهای کشور خبر داد و گفت: رفع این نقاط نیازمند عزم جدی، همکاری نهادهای مسئول و تأمین بودجه کافی است.
سردار سید تیمور حسینی درباره نقاط حادثه‌خیز ترافیکی در کشور گفت: نقاط پر تصادف یا حادثه‌خیز، یکی از آن موضوعاتی است که با مطالبه‌گری و پیگیری پلیس، امروز به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است. چند وقت پیش من در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس بودم؛ این موضوع با حساسیت در حال پیگیری است. همچنین در کمیسیون عمران مجلس، شورای عالی ایمنی حمل‌ونقل و ترافیک و کمیسیون عالی ایمنی راه‌های کشور نیز این مسئله با جدیت دنبال می‌شود.
وی تأکید کرد که این مطالبه به رسانه‌ها هم رسیده و رسانه‌ها نیز بسیار پررنگ در این خصوص مطالبه‌گری می‌کنند.
سردار حسینی افزود: دو سال پیش، ۸۸۷ نقطه حادثه خیز در کل کشور به عنوان اولویت اول شناسایی شد. در زمان دولت آقای رئیسی این اتفاق افتاد و تقریباً بالای ۹۰ درصد از این ۸۸۷ نقطه برطرف شد. مجدداً در اولویت بعدی، قرار است ۲۰۰ نقطه را شناسایی کنیم و سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای نیز قرار شد این‌ نقاط را برطرف کند.
رئیس پلیس راهور فراجا، اظهار کرد: در مجموع، عددی که از نقاط حادثه‌خیز جاده‌ها و شهرها در دست است بالغ بر ۵۳۰۰ نقطه حادثه خیز ترافیکی در کشور است که عزم جدی و اختصاص بودجه کافی می‌خواهد تا بتوان این موضوع را از طریق سازمان راهداری و همچنین شهرداری‌ها پیگیری و رفع کرد.
سردار حسینی در ادامه درباره حذف نمره منفی گواهینامه‌ها نیز گفت: جریمه حذف نمی‌شود و تنها نمره منفی است که اگر راننده تا ۶ ماه مرتکب تخلفی که مشمول نمره منفی است نشود، آن نمره منفی اصلاح می‌شود و یک پیش‌بینی خیلی خوب است که قانون‌گذار در قوانین مربوطه در ماده ۸ یا ۱۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی داشته که می‌تواند به بازدارندگی در تخلفات کمک کند.
وی یادآور شد: در حال حاضر نیز این قانون در حال اجراست و به نظر می‌رسد جزو یکی از قوانین و مواد قانونی خوب ماست که هم جنبه تشویقی دارد و هم جنبه ایجابی، سلبی و تنبهی.
سردار حسینی در پایان صحبت‌های خود در خصوص یک پویش جدید که قرار است در آینده از آن رونمایی شود، گفت و افزود: این پویش در راستای هم‌افزایی، ارتقای فرهنگ و اصلاح رفتارهای ترافیکی است و سبب ایجاد می‌شود که در زمان مشخص خودش آن را اعلام خواهم کرد.

چند توصیه بهداشتی در پی خیزش گرد و خاک؛
از ماسک مناسب استفاده کنید
 متخصص سلامت در بلایا و فوریت‌ها ضمن اشاره به پدیده گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا در نواحی مختلف کشور، با تشریح توصیه‌های بهداشتی و سلامتی در شرایط این چنینی، گفت: گروه‌های پرخطر همچون مبتلایان آسم، COPD، نارسایی قلبی، کودکان، زنان باردار، سالمندان و ... بیش از سایرین باید نکات خودمراقبتی را مد نظر قرار دهند.
دکتر آرزو دهقانی در این باره گفت: «ریزگرد» که به آن مه یا غبار نیز گفته می‌شود، پدیده‌ای جوی است که با افزایش ذرات گرد و غبار، دود و سایر ذرات خشک در هوا ایجاد  و باعث کاهش دید و کدورت آسمان می‌شود. این ذرات بسیار کوچک جامد، در هوا معلق هستند که می‌توانند از منابع طبیعی مانند بیابان‌ها یا از فعالیت‌های انسانی مانند آلودگی صنعتی و ترافیک ایجاد شوند.   
وی در این باره گفت: بیابان‌زایی و گسترش بیابان‌ها، جنگل زدایی، خشک شدن تالاب‌ها و طوفان‌های گرد و غبار از علل اصلی ایجاد ریزگردها محسوب می‌شوند. از عوامل صنعتی ایجاد ریزگردها می‌توان به وجود آلاینده‌های صنعتی و کارخانه‌ها، فعالیت‌های کشاورزی در مناطق خشک (مانند شخم زدن زمین)، آتش‌سوزی جنگل‌ها و ترافیک شهری اشاره کرد.  
این متخصص سلامت در بلایا و فوریت‌ها با بیان اینکه ریزگردها با معلق کردن ذرات گرد و غبار و دود، باعث کاهش دید و کدورت آسمان می‌شوند، درباره تبعات بهداشتی ریزگردها، افزود: ریزگردها می‌توانند به بخش‌های کشاورزی و صنعت خسارت وارد کنند و همچنین هزینه‌های زیادی را برای خدمات بهداشتی و درمانی به دنبال داشته باشند. ذرات ریزگرد می‌توانند باعث تشدید مشکلات تنفسی، بیماری‌های قلبی-عروقی و آلرژی‌ها شوند.
دهقانی در این باره افزود: سرفه، خس‌خس سینه، تشدید آسم و برونشیت، آسیب به چشم‌ها با عوارضی همچون خارش، قرمزی، سوزش و خشکی چشم، افزایش خطر سکته و فشار خون و آلرژی‌های پوستی همچون درماتیت، خارش پوست از عمده ترین عوارض ناشی از طوفان های گرد و غبار است.  
او گفت: گروه‌های پرخطر همچون بیماران مبتلا به آسم، COPD، نارسایی قلبی، کودکان، زنان باردار، سالمندان و کارگران ساختمانی و رانندگان بیش از بقیه باید نکات خودمراقبتی را مد نظر قرار دهند. همچنین برای پیشگیری از عوارض در هنگام بروز طوفان گرد و غبار، بهتر است از ماسک مناسب مانند ماسک N95  استفاده کنید. استفاده از ماسک معمولی تأثیر کمتری دارد. این نکته حایز اهمیت است که باید ماسک به‌درستی روی صورت قرار گیرد و دهان و بینی را کامل بپوشاند.
این متخصص سلامت در بلایا و فوریت‌ها با تاکید بر اینکه درها و پنجره‌ها در روزهای آلوده باید بسته نگاه داشته شوند، توصیه کرد: در روزهای این چنینی، بهتر است تا حد امکان در منزل بمانند. از فعالیت در خارج از منزل اجتناب کنید، اگر باید در هوای آزاد فعالیت کنید زمان آن را به کمترین میزان ممکن کاهش دهید. از فعالیت در فضای باز به‌ویژه ورزش (دوچرخه‌سواری، دویدن) می‌بایست خودداری شود.
وی همچنین گفت: بهتر است بینی و گلو با آب نمک یا اسپری‌های بینی مرطوب نگه‌ داشته شوند. در صورت سوزش چشم‌ها می‌توان  آنها را با آب تمیز و با اشک مصنوعی شستشو داد. در صورت الزام به خروج از منزل می بایست از لباس‌های آستین‌بلند، روشن و گشاد و کلاه استفاده کرد.
دهقانی در بخش پایانی صحبت‌هایش گفت: در شرایط خیزش گرد و خاک و مواجهه با ریزگردها، نوشیدن مایعات به میزان کافی توصیه می‌شود. همچنین در صورت مشاهده علائمی همچون تنگی نفس و درد قفسه سینه سریعا به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه کنید.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه